Konvertering av MIDI til WAV

arild

Overivrig entusiast
Ble medlem
08.03.2003
Innlegg
913
Antall liker
532
Sted
Sogn og Fjordane
Torget vurderinger
7
Hei!

Er det noen som har erfaring med dette?

Har en kollega som spiller orgel, der hun lagrer det hun spiller i MIDI-format på en diskett. Orgelet har diskettstasjon. Dette funker som f... så lenge hun spiller disketten av på Pc, men brenner hun det på CD, vil ikke CD-spilleren ta det, siden lydformatet forsatt er MIDI.

Noen som har forslag til gode MIDI til WAV konverteringssoftware - gjerne gratis... ;)

MVH

Arild
 

jowil

Hi-Fi freak
Ble medlem
19.07.2006
Innlegg
1.877
Antall liker
9
Sv: Konvertering av MIDI til WAV

Har ingen erfaring med MIDI, men jeg snublet tilfeldigvis over dette programmet nå nettopp. Aner ingenting om det. Bare at det gjør det du spør om. Gratis er det heller ikke. :-\

Edit: "Last ned, gratis, prøve versjon!" står det... :-[ Håper ikke språkbruken er symptomatisk for kvaliteten på programmet.
 

michell

Hi-Fi freak
Ble medlem
18.09.2005
Innlegg
2.282
Antall liker
515
Sv: Konvertering av MIDI til WAV

Tja og vel...
MIDI er IKKE et lydformat. Midi er en kommunikasjonsprotokoll for elektroniske musikkinstrumenter http://en.wikipedia.org/wiki/MIDI. MIDI-signalet inneholder kun informasjon om note, varighet, anslag, pitch bend osb. Så et MIDI-signal innspilt på et orgel kan gjerne spilles av med gitarlyd eller kubjeller for den saks skyld.

Når en da spiller orgel og tar opp et MIDI-signal kan dette spilles av på ethvert annet MIDI-instrument. Men lyden blir bare den samme om den spilles av på et identisk instrument. Og noenlunde lik om den spilles av på et kompatibelt MIDI- instrument. Dvs. et instrument som har samme lyd på samme "sted". (GM-eller GS-standard)

Et konverteringsprogram fra MIDI til et lydformat som MP3 eller WAV er mao. avhengig av et elektronisk musikkinstrument. Nå har vel de fleste PC-lydkort et slikt innebygget. Oftest etter GM- eller evt. GS-standarden. Men lyden på disse lydkortene er sjelden det helt store, men om du ikke er lydkritisk kan en løsning som nevnt i forrige innlegg være OK. Det finnes forøvrig en rekke musikkprogrammer som kan gjøre det samme. Søk MIDI to WAV på http://www.versiontracker.com for eksempel.
 

Portal

Overivrig entusiast
Ble medlem
19.10.2006
Innlegg
556
Antall liker
0
Michell har rett. MIDI er ikke et lydformat, det er et filformat for avspilling gjennom lydmoduler. Det lagres ingen direkte lydinformasjon i en MIDI-fil, kun informasjon om hvilket instrument som spiller, anslag, tonehøyde, lengde osv., som så da må tolkes av en lydmodul. Derfor låter også MIDI-filer veldig forskjellig, avhengig av utstyret man spiller det av på.

Måten å få dette over til WAV på, er å recorde output'en fra orgelet til venninna di (eller en annen lydmodul som støtter MIDI-standarden), eller å laste fila inn i Cubase eller lignende, og spille den gjennom en software-synth over på et audiospor.
 
Topp Bunn