M-Audio Audiophile 2496 - anbefaling.

Helge

Medlem
Ble medlem
07.03.2002
Innlegg
6
Antall liker
0
Vet ikke hvor utbredt dette kortet er i hifi-sammenheng, men vet det er folk her på forumet som bruker det. Vil derfor anbefale dere om å teste det ut med linux.

Har hatt dette kortet med XP som OS i snart et år. Mye styr med oppsett (asio-drivere ++) og mye konfigurering i foobar. Brukte flac-format og ble etterhvert så fornøyd at jeg kasta ut cd-spilleren.
Har lenge tenkt på å teste linux på dette kortet da jeg visste at det eksisterte drivere. Det var egentlig mest for å slippe brannmur og restarting og sånne windows-ting at jeg ville prøve, men "long story short"; det viste seg at ubuntu hadde driveren i kjernen og at driveren var av tilsynelatende høy kvalitet. Jeg har kun:

installert ubunt på standard måte
justert opp lyd i alsamixer
kjørt i gang den medfølgende mediaspilleren "rhythmbox"
importert flac-filer

og resultatet; merkbart mer/dypere bass, mørkere lyd generelt, mindre slitsom lyd. Hadde ingen forventninger om dette. Understreker at jeg ikke er linux-fanatiker (kanskje i ferd med å bli det nå hehe).
Har hatt oppsettet i en uke nå og er VELDIG fornøyd. Er inne i "høre platesamlingen på nytt" - fasen.
Rythmbox er forresten en foobar-lignende sak, brukervenlig og med en fin søkefunksjon. Kan nå fjernstyre volum fra bærbar pc!

Hvis noen har testet dette eller har planer hadde det vært interessant å høre hva dere synes.
 
M

marsboer

Gjest
Siden det virker som om du hadde bit-perfect med ASIO i Windows XP og hardwaren er den samme er den eneste logiske forklaringen at Linux tukler med lyden på et vis. Heldigvis var dette til noe som gjorde lyden bedre i ditt tilfelle.
 

Helge

Medlem
Ble medlem
07.03.2002
Innlegg
6
Antall liker
0
Hei!

Ja, det var mange settinger i windows jeg ikke hadde helt kontroll på, men brukte asio som du sier. I tillegg var det masse parametere som kunne settes i foobar. Prøvte det meste tror jeg.

Men du mener altså at hvis man bruker asio så er det så bra det kan bli? Presiserer at Jeg bruker analogdelen også på dette kortet. Mulig du antar at jeg bruker digital ut? Vel uansett, jeg er på tynn is når det gjelder det tekniske her, Ikke fortell meg at jeg har hatt mitt livs placebo- opplevelse her nå da ;D ;D ;D

Må legge til at ikke alt er rosenrødt i linuxverden. Har litt problem med klikkelyd mellom melodier uten pause imellom. Jobber med saken...
 

Helge

Medlem
Ble medlem
07.03.2002
Innlegg
6
Antall liker
0
Søkte litt rundt dette med asio og bit-perfect. Ser ut til at du antar at jeg bruker spdif ut til ekstern da converter ja. Hadde det vært tilfelle ville det vel ikke spille så stor rolle hvilket kort jeg brukte?

Nei, det høres vel litt for usannsynlig ut at linux "tukler " med lyden og at resultatet blir bedre hehe.
 
M

marsboer

Gjest
Jeg antok du brukte digital ja. Der er det ikke mer å hente når du har fått aktivert bet-perfect med ASIO.

Siden du bruker analogutgangene så vil jo nødvendigvis driverne gjøre sitt. Det er dermed meget mulig at du vil høre forskjell.
 

Helge

Medlem
Ble medlem
07.03.2002
Innlegg
6
Antall liker
0
Ordnet seg med "gapless playback" i "mpd" - music player daemon. Så nå er alt rosenrødt ;D

Hvis noen skulle ha noen interesse av å teste dette så er det nok en fordel med litt dataerfaring. Selve ubuntu er enkel å ha med å gjøre, men mpd - spilleren krever litt konfigurering. Enkelt hvis man kan det men ikke ellers for å si det sånn :-/
 

obh

Fersking
Ble medlem
04.05.2007
Innlegg
1
Antall liker
0
Sted
Oslo
Sv: M-Audio Audiophile 2496 - anbefaling.

Jeg er veldig fornøyd med dette lydkortet. Jeg bruker det på jobb-PC (linux).

Mitt eneste problem er at jeg har mistet breakout kabelen så jeg får
ikke koblet på ekstern dac :-[

Hvis noen har en slik kabel til overs så tar jeg gjerne i mot :)
 
Topp Bunn