Side 1 av 2 12 SisteSiste
Resultater 1 til 20 av 30
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Hifi Freak authentic's Avatar
  Ble medlem
  Jul 2007
  Innlegg
  9,117
  Tagget i
  2 Innlegg

  På besøk hos Ec Kongen..


  Vel da har det vært treff hos Ec Kongen og vi var faktisk 7 stykker som deltok denne gangen, vi hørte på Gallo HT i kombinasjon med Electrocomaniet.

  Jeg har kjent Ec kongen så langt tilbake helt fra han drev med surrerundt lyd
  Men heldigvis fikk jeg han på bedre tanker etter hvert .
  Morten har definitivt tatt stegene i riktig retning han har funnet sitt merke og har oppgradert på en meget fornuftig måte der han har satt sammen komponenter som definitivt spiller godt i lag.Spilleren er en Emc 1up> Ec 4.7 Preamp og de lekre AW 180 monoblokkene.HT er de velkjente Gallo Ref 3.1 der basselementet blir drevet av egen bassforsterker.

  Syntes det spiller fint hos Morten, lyden er noe mer forkusert på det som foregår i mellomtonen enn det jeg er vant og det virker også som det er her anlegget scorer høyest.Stemmer på de forkjellige aktørene gjengis svært bra og magien på akustisk musikk kommer raskt til sin rett.Diskanten er sukkersøt og klinger skikkelig ut i forhold til mine ringradiator diskanter som føles mer lukket helt der oppe.Lyden slipper HT og når jeg lytter føles det som om lyden kommer fra helt andre plasser enn selve Høytaleren.
  Bassen har potensialet til å bli bedre da rommet ødelegger mye, dette påvirker også resten av lydbildet når det spilles musikk med litt energi og volumrattet står høyt oppe.
  Anlegget har helt klart forbedringspotesniale når det gjelder demping, leiligheta består stort sett av rimelig reine betongvegger som jo sies være noe av det verste du kan sette ett Audiofilt anlegg i.
  Uansett er Morten klar over dette og det jobbes iherdig med løsninger som skal dempe rommet i både tak og vegger.Samtidlig er det litt morsomt at alle i klubben fikk hørt anlegget slik det spiller nå for etter egne erfaringer jeg har gjort når det gjelder demping tror jeg de fleste vil få seg en overraskelse når Morten er ferdig med rommet.

  Det diskuteres alltid kabler på slike møter og denne gangen hadde en av medlemmene med seg en Audio Renaissance Master Signature XLR kabel til den lille sum av 70 000 tusen Kr som vi fikk prøvd.Jeg fikk ikke lyttet så mye på forskjeller mot de hjemmelagde kablene Morten bruker men det virket som lydbildet ble noe luftigere gjengitt gjennom Renaissance kabelen(mangel på støy?).Andre medlemmer kan kanskje fylle ut en mer detaljert beskrivelse.
  Uansett har ikke jeg hatt de store hakeslepp opplevelsene av kabler men som en siste finish på ett anlegg som er top notch har jeg tro på at det vil utgjøre den siste lille vesentlige forskjellen.
  Da imponerte Furutech kontaktene/kablene meg mer, her var fit and finish upåklagelig.Fikk dessverre ikke mulighet til å få hørt på disse men de pirret nysjerrigheten min.

  Som alltid ved slike treff er det like hyggelig å bli kjent med ny musikk som det å bli kjent med nye medlemmer og her står det ikke på utvalget, flere av medlemmene virker ha svært god peiling på musikk og det er helt topp for meg som kanskje ikke er like oppdatert på mindre kjente grupper.Jeg har i hvert fall fått opp øynene for flere nye artister.
  Alt alt ett svært hyggelig treff der det ser ut til at vi har enda ett aktivt medlem
  Med Steinost som har meldt seg inn, jeg og Peter var så heldig å få en liten titt i byggeprosjektet hans som må sies å være svært spennende der han disponerer eget bygd lytterom (ca 30Kvm?) der han kan gjøre akustiske tiltak som det passer han, Dette blir morro og lytte til når alt er på plass.

  Noen bilder fra seansen:

  Bassforsterkeren.  Gallo.  Emc1 up og Ec 4.7  Den nakne sannhet.  Anlegget i sin helhet.
  Johnny
  Vedlagte bilder Vedlagte bilder      
  Referanse kunde for Arendal Sound

 2. #2
  Hifi Freak authentic's Avatar
  Ble medlem
  Jul 2007
  Innlegg
  9,117
  Tagget i
  2 Innlegg

  På besøk hos Ec Kongen..

  Morten travelt opptatt som vanlig
  Hmm, morsom gjeng de derre Skedsmo Audio Guttan.

  Vedlagte bilder Vedlagte bilder   
  Referanse kunde for Arendal Sound

 3. #3
  Audio Optimum
  Guest

  På besøk hos Ec Kongen..

  Er oppstillingen på htère som vist på bildet også gjeldende under avspilling ??

  mvh

 4. #4
  Hifi Freak Cyber's Avatar
  Ble medlem
  Jul 2005
  Innlegg
  9,053
  Tagget i
  0 Innlegg

  På besøk hos Ec Kongen..

  Samme jeg tenkte på...

  Hvis plasseringen er slik den er så vil jeg tro du vil få en lydforbedring av dimensjoner ved å trekke dem ut slik at de ikke har racket mellom seg. Også sofaen foran er jeg skeptisk til mtp refleksjoner osv...

  Lekkert oppsett ellers!

 5. #5
  Hifi Freak Grumpy's Avatar
  Ble medlem
  Jun 2007
  Sted
  Oslo
  Innlegg
  3,340
  Tagget i
  2 Innlegg

  På besøk hos Ec Kongen..

  Jeg kjenner minnene kommer tilbake fra egen EC/Gallo-periode. Masse god lyd for en overkommelig pose penger, og vel så det  . Det kan tenkes at avstanden til lytteposisjonen i rommet ditt er årsaken til plasseringen din av Galloene. Skjønt jeg minnes godt at Galloene låt fryktelig fint i nær posisjon også, men du har sikkert prøvd det meste og funnet det best slik. Jeg ser ihvertfall ingen som ser spesielt misfornøyd ut på bildene  .
  - Flott tråd!

  Mvh
  Jan P.


  Japanpressinger fra egen samling
  recordshop.me


  Medl. av
  OVK - OAS - JazzGroove.org

  Music is what feelings sounds like.


 6. #6
  Æresmedlem Retep's Avatar
  Ble medlem
  Jan 2005
  Sted
  Mogreina
  Innlegg
  16,960
  Tagget i
  1 Innlegg
  Album
  1

  På besøk hos Ec Kongen..

  Takker for invitasjonen Morten,

  Dette var et svært hyggelig treff, spennende for meg som sitter på pinebenken op hva jeg skal kjøpe meg til min neste oppgradering. EC er en av de produsentene som er med når dette skal vurderes. Derfor satt jeg lenge å lyttet til anlegget til Morten. Jeg spiller nok noe tøffere musikk en de fleste andre, men det jeg hørte imponerte meg.

  Luftigheten, og deltaljene spes i bassen var det som jeg merket meg mest. Flere av mine testsanger går dypt og har mye informasjon, dvs bassganger ol helt der nede mot 30Hz. Jeg likte godt det jeg hørte, men tror so johnnygrandis påpeker at her er det mye å hebte på rommet.

  3 omtrent nakne vegger i betong og den siste med vinduer og glassdører gjør det ikke enkelt for utstyret. Morten er som sagt klarover dette og som han selv påpeker, dette vil vere hens neste oppgradering. Men jeg påpeker at kyden hos Morten var meget god og jeg koste meg.

  Jeg fikk også sammenlignet Morten sine kabler mot desse 70k kablene som en av oss hadde med. Siden jeg ikke kjenner anlegget og rommet der dette står i, så blir det vanskelig å sammenligne. Jeg føler på meg at jeg hørte at bassen strammet seg noe opp. Ikke veldig store forskjeller men det var mulig å høre, spesiellt på sporet "The unforgiven med Metallica" videre så mener jeg at jeg hørte at S og F lydene ble skarpere. Vet ikke hvordan jeg skal forklare dette, men det hørtes ut som om de ble digitalisert og hørtes ikke å naturlige ut. En S lyd ble hørendes mere ut som en SZ lyd, en S med noe vreng... Sikkert dårlig forklart.

  AT vi plukket opp et aktivt medlem til var jo kjempemessig, Johnny og meg selv var innom Stein og det dedikerte lydrommet hans, som er under bygging, men snart er ferdig. Dette såg meget bra ut. Morro å kunne ha en plass der man kan gjøre de akustike tiltakene som trengst uten å ta hensyn til resten av familien. Det må vere drømmen.

  Takker igjen for at jeg fikk komme Morten, lysten på EC er ivertfall ikke mindre nå.

  Mvh
  Peter
  Jobber deltid hos Mala Audio.

 7. #7
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Apr 2007
  Innlegg
  5,414
  Tagget i
  0 Innlegg

  På besøk hos Ec Kongen..

  Hei , ser jo ut som en trivelig gjeng dette her,.....

  EC anlegget( elektronikken ) kjenner jeg godt til når min ex frue har ett slikt....spiller veldig fint det.

  Høyttalerne.....aldri hørt de , men jeg hanger meg på resten over her , har du prøvd å trekke de fram fra veggen ?

  Mvh Es
  Papphorn<br /><br />Vpi<br /><br />Mcintosh

 8. #8
  Hifi-entusiast
  Ble medlem
  Oct 2007
  Innlegg
  243
  Tagget i
  0 Innlegg

  På besøk hos Ec Kongen..  Takk for en hyggelig kveld.
  Høytalerne gikk veldig dypt og det låt veldig engasjerende når volumet
  ble skrudd opp. Liker både Galloene og cd spilleren veldig godt.
  At det ikke ble så store forskjeller med kabelbytte var ikke så rart
  Da musikken vi spilte var bare gode opptak , blir ikke forskjellen så stor.


  Hilsen Tore.


 9. #9
  Hifi-entusiast kanari's Avatar
  Ble medlem
  Sep 2008
  Innlegg
  196
  Tagget i
  0 Innlegg

  På besøk hos Ec Kongen..

  Takk for trivelig kveld med mye bra musikk og fint anlegg.
  Lytteinntrykkene er summert fint opp lenger opp så jeg vil heller liste opp noe av musikken vi hørte på.
  Ta gjerne og suppler med hva dere spillte.
  Her er hva jeg hadde med.

  John Mayer - div spor
  Tower of Power - div
  Kari Bremnes - Alle vet jo det
  Far Corporation - Stairway to heaven
  Mads Eriksen - Intermession to Trollhaugen
  Bill Champlin - Satisfaction

  Det var det jeg kommer på.

  mvh
  Tore
  Thorens / Mac mini / Hegel / SF / REL

 10. #10
  Hifi-entusiast Gradient Helsinki 1.5's Avatar
  Ble medlem
  Jul 2004
  Sted
  Elverum
  Innlegg
  386
  Tagget i
  0 Innlegg

  På besøk hos Ec Kongen..

  Sitat Sitat fra cybervision_
  Samme jeg tenkte på...

  Hvis plasseringen er slik den er så vil jeg tro du vil få en lydforbedring av dimensjoner ved å trekke dem ut slik at de ikke har racket mellom seg. Også sofaen foran er jeg skeptisk til mtp refleksjoner osv...

  Lekkert oppsett ellers!
  Hei cybervision
  På dette treffet fjernet jeg stue bord og sofa som står noe foran v høytaler, jeg satte andre sofa nærmere anlegget.
  Som du skriver så er ikke den ene sofa plasering drømmen, har tenkt å evt bytte ut sofa med skieselong sofa da disse ikke har endepute på sofa og blir lavere på enden og høytaler ikke blir dekket. Og jeg må få meg noen lengre kabler fra sa amp så jeg får trekt ht lenger ut på gulv. Har også tenkt og dempe vegger bak ht med akustikk plater.
  Hilsen Morten
  ABRAHAMSEN V30UP, 2 x ABRAHAMSEN V40UP, GRADIENT HELSINKI 1.5, ANTI-MODE 2.0 DUAL CORE, HJEMMELAGET ELTEK ARGES SUBWOOFER, PRO-JECT 1XPRESSION CARBON MED BENZ MC20E2 PICK-UP, LG 47" 3D LED TV.

 11. #11
  Audio Optimum
  Guest

  På besøk hos Ec Kongen..

  Et flott oppsett

  Ang. plassering på htère så er man ofte prisgitt øvrig inventar, men Galloene har en presisjon og detaljeringsevne i bassområdet som du kanskje går glipp av med denne plasseringen... ..

  Men som bildene indikerer så ser det ut som alle er fornøyd og det er jo det viktigste... Det skal jo for ordens skyld nevnes, att innholdet i oppsettet umulig kan assosieres med dårlig lyd...så er det også nevnt..

  mvh
  KP..

 12. #12
  Hifi-entusiast Gradient Helsinki 1.5's Avatar
  Ble medlem
  Jul 2004
  Sted
  Elverum
  Innlegg
  386
  Tagget i
  0 Innlegg

  På besøk hos Ec Kongen..

  Sitat Sitat fra Audio Optimum
  Er oppstillingen på htère som vist på bildet også gjeldende under avspilling ??

  mvh
  Hei. HT står plasert som på bilde, mangler lengde på sign kabler fra sa amp til og få de lenger frem, på hifi møte fjernet jeg bord og sofa foran ht, vurderer annen sofa uten ende pute "skieselong".
  Venter også på akustikk plater som jeg skal ha i hjørne bak V ht, under tv og bak H ht. Vurderer også en øy i taket over lytte possisjon. Da det er i blokk og har betong vegger og tak får jeg gjøre noen tiltak med demping av refleksjoner og bass forplantinger.

  Hilsen Morten
  ABRAHAMSEN V30UP, 2 x ABRAHAMSEN V40UP, GRADIENT HELSINKI 1.5, ANTI-MODE 2.0 DUAL CORE, HJEMMELAGET ELTEK ARGES SUBWOOFER, PRO-JECT 1XPRESSION CARBON MED BENZ MC20E2 PICK-UP, LG 47" 3D LED TV.

 13. #13
  Hifi-entusiast Gradient Helsinki 1.5's Avatar
  Ble medlem
  Jul 2004
  Sted
  Elverum
  Innlegg
  386
  Tagget i
  0 Innlegg

  På besøk hos Ec Kongen..

  Hei alle mann.

  Takker for positiv tilbake mld og bra bilder som blir lagt ut fra hi-fi møte hos meg..
  Artig og høre hva andre oppfatter av lyd og utstyr. Gøy og høre andres erfaringer med kabler o.l.
  Ikke verst og få testet med sign.kab til 70 laken heller, noe som ikke er det vanlige er liggende i min stue.
  Kunne vel høre at lyden slapp mer fra ht, men må nok lytte lenger og mer for og få maks ut av dette.
  Men det er jo dette som er så gøy med hi-fi.
  Ser frem til flere møter med denne gjengen som har blitt samlet for hi-fi lytting, testing, kaffe slurping, Ikke mindre koselig var det med et par god glass med "MASI" som kom opp fra sekken til "STEINOST" også, var ikke bare god plater med musikk i den sekken.
  Ser frem til nytt møte til neste mann i klubben som vil ha hi-fi gjester.
  Til neste møte hos meg håper jeg at vegger bak hT har fått akustikk plater og muligens en himmlings øy over lytte possisjon. Da blir det gøy og høre på tilbake mld på oppgradert lytterom siden sist møte.
  "PS. IKKE MINST HVA SAMBOER SYNES" haha.

  Hilsen
  ECKONGEN "morten"
  ABRAHAMSEN V30UP, 2 x ABRAHAMSEN V40UP, GRADIENT HELSINKI 1.5, ANTI-MODE 2.0 DUAL CORE, HJEMMELAGET ELTEK ARGES SUBWOOFER, PRO-JECT 1XPRESSION CARBON MED BENZ MC20E2 PICK-UP, LG 47" 3D LED TV.

 14. #14
  Roysen
  Guest

  På besøk hos Ec Kongen..

  Jeg tror nok ikke sofaen er problemet, men at høytalerne står for nære bakvegg. Skedsmo hi-fi ja, kanskje man skulle bli med der. Jeg bor jo bare et drøyt steinkast unna.

  Mvh
  Roysen

 15. #15
  Hifi-entusiast Gradient Helsinki 1.5's Avatar
  Ble medlem
  Jul 2004
  Sted
  Elverum
  Innlegg
  386
  Tagget i
  0 Innlegg

  På besøk hos Ec Kongen..

  Sitat Sitat fra Roysen
  Jeg tror nok ikke sofaen er problemet, men at høytalerne står for nære bakvegg. Skedsmo hi-fi ja, kanskje man skulle bli med der. Jeg bor jo bare et drøyt steinkast unna.

  Mvh
  Roysen
  Hei Roysen. Her er det bare og henge seg på, artig og samles og ha løsprat og hi-fi lytting.
  Se hvordan andre gjør det for og få god lyd.
  Og høre andre hi-fi merker og høytalere.
  På forsiden når du er inne på skedsmo audio tror jeg det står en linje "hvordan bli medlem"
  Eller bare send en mld til RETEP, han heter peter og det er han som har opprettet denne klubben.

  Hilsen Morten
  ABRAHAMSEN V30UP, 2 x ABRAHAMSEN V40UP, GRADIENT HELSINKI 1.5, ANTI-MODE 2.0 DUAL CORE, HJEMMELAGET ELTEK ARGES SUBWOOFER, PRO-JECT 1XPRESSION CARBON MED BENZ MC20E2 PICK-UP, LG 47" 3D LED TV.

 16. #16
  Hifi Freak Cyber's Avatar
  Ble medlem
  Jul 2005
  Innlegg
  9,053
  Tagget i
  0 Innlegg

  På besøk hos Ec Kongen..

  Sitat Sitat fra relløm


  Takk for en hyggelig kveld.
  Høytalerne gikk veldig dypt og det låt veldig engasjerende når volumet
  ble skrudd opp. Liker både Galloene og cd spilleren veldig godt.
  At det ikke ble så store forskjeller med kabelbytte var ikke så rart
  Da musikken vi spilte var bare gode opptak , blir ikke forskjellen så stor.


  Hilsen Tore.

  Er det større forskjeller mellom kabler på dårlige opptak?

 17. #17
  Hifi Freak steinost's Avatar
  Ble medlem
  Jan 2004
  Sted
  Skedsmo
  Innlegg
  6,220
  Tagget i
  2 Innlegg
  Album
  1

  På besøk hos Ec Kongen..

  Hei.
  Takk for et hygelig møte.

  Detter låt svært så bra.
  Den store forskjelen på kabler synes jeg det ikke var, hva som var bedre eller dårligere var for meg vanskelig å sette fingeren på.
  Forbedring av rommet er nok det som gjør det største utslaget her.
  Det ble også spilt.

  Mari Boine.
  Pat Matheny.
  Peter Gabriel.
  Yello.

  Mvh.
  Steinost.
  Dac Lynx. Pre Jriver. Platespiller Micro seiki bl 51 med fr 64 fx med B 60 base, Ortofon Cadanza Blue, NLE 17.
  8 stk 15" Dayton+4 stk 15" Dynabel i motfase. 48 stk 3,5" i linjekilde. Mundorf AMT 29.
  Kabler, rekker helt frem, 9m3 med isolasjon på de rette stedene for godlyden.

 18. #18
  Æresmedlem Retep's Avatar
  Ble medlem
  Jan 2005
  Sted
  Mogreina
  Innlegg
  16,960
  Tagget i
  1 Innlegg
  Album
  1

  På besøk hos Ec Kongen..

  Her er min spilleliste:

  Metallica - The Unforgiven.
  Nightwish - The Poet And The Pendulum
  Josh Groban - Your Raise Me Up
  Dire Straits - Romeo & Juliet.
  Nils Loftgren - Keith dont go
  Tarja Turunen - I Walk Alone

  Om flere vil vere med så er det bare å melde seg inn og møte opp på neste møte. Vi driver også på med ¨lage noen visittkort da flere av oss kjenner bransjefolk som vil gi oss en del % ved kjøp. Så skal vi ha et lite julebord.

  Flere av de som har meldt sin intr har ikk møtt opp på en del treff. Dette er leit da det med flere medlemmer vil bli flere anlegg å titte på. Man kan få mere inputt på det neste steget. Jeg er nok ikke den som sitter på det beste anlegget. Pr dd så har jeg vel strengt tatt kun høytalerene. Resten er like om hjørnet. Men jeg har en ganske bestemt lydtype. Så det skal bli artig å få klubben hit om en stund.

  Gleder meg til neste møte allerede.
  Jobber deltid hos Mala Audio.

 19. #19
  Hifi Freak authentic's Avatar
  Ble medlem
  Jul 2007
  Innlegg
  9,117
  Tagget i
  2 Innlegg

  På besøk hos Ec Kongen..

  Sitat Sitat fra Roysen
  Jeg tror nok ikke sofaen er problemet, men at høytalerne står for nære bakvegg. Skedsmo hi-fi ja, kanskje man skulle bli med der. Jeg bor jo bare et drøyt steinkast unna.

  Mvh
  Roysen
  Iså tilfelle vet jeg hvor neste møte blir.....
  Referanse kunde for Arendal Sound

 20. #20
  Hifi Freak steinost's Avatar
  Ble medlem
  Jan 2004
  Sted
  Skedsmo
  Innlegg
  6,220
  Tagget i
  2 Innlegg
  Album
  1

  På besøk hos Ec Kongen..

  Føler et lite press på meg nå, det skal hvere mulighet for luft bak hos meg både hode å høyttalere.
  Mvh.
  Steinost.(Steinar)
  Dac Lynx. Pre Jriver. Platespiller Micro seiki bl 51 med fr 64 fx med B 60 base, Ortofon Cadanza Blue, NLE 17.
  8 stk 15" Dayton+4 stk 15" Dynabel i motfase. 48 stk 3,5" i linjekilde. Mundorf AMT 29.
  Kabler, rekker helt frem, 9m3 med isolasjon på de rette stedene for godlyden.

Side 1 av 2 12 SisteSiste

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed