På besøk hos Ec Kongen..

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • authentic

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    03.07.2007
    Innlegg
    9.242
    Antall liker
    2.387
    Torget vurderinger
    13
    Vel da har det vært treff hos Ec Kongen og vi var faktisk 7 stykker som deltok denne gangen, vi hørte på Gallo HT i kombinasjon med Electrocomaniet.

    Jeg har kjent Ec kongen så langt tilbake helt fra han drev med surrerundt lyd
    Men heldigvis fikk jeg han på bedre tanker etter hvert ;D.
    Morten har definitivt tatt stegene i riktig retning han har funnet sitt merke og har oppgradert på en meget fornuftig måte der han har satt sammen komponenter som definitivt spiller godt i lag.Spilleren er en Emc 1up> Ec 4.7 Preamp og de lekre AW 180 monoblokkene.HT er de velkjente Gallo Ref 3.1 der basselementet blir drevet av egen bassforsterker.

    Syntes det spiller fint hos Morten, lyden er noe mer forkusert på det som foregår i mellomtonen enn det jeg er vant og det virker også som det er her anlegget scorer høyest.Stemmer på de forkjellige aktørene gjengis svært bra og magien på akustisk musikk kommer raskt til sin rett.Diskanten er sukkersøt og klinger skikkelig ut i forhold til mine ringradiator diskanter som føles mer lukket helt der oppe.Lyden slipper HT og når jeg lytter føles det som om lyden kommer fra helt andre plasser enn selve Høytaleren.
    Bassen har potensialet til å bli bedre da rommet ødelegger mye, dette påvirker også resten av lydbildet når det spilles musikk med litt energi og volumrattet står høyt oppe.
    Anlegget har helt klart forbedringspotesniale når det gjelder demping, leiligheta består stort sett av rimelig reine betongvegger som jo sies være noe av det verste du kan sette ett Audiofilt anlegg i.
    Uansett er Morten klar over dette og det jobbes iherdig med løsninger som skal dempe rommet i både tak og vegger.Samtidlig er det litt morsomt at alle i klubben fikk hørt anlegget slik det spiller nå for etter egne erfaringer jeg har gjort når det gjelder demping tror jeg de fleste vil få seg en overraskelse når Morten er ferdig med rommet.

    Det diskuteres alltid kabler på slike møter og denne gangen hadde en av medlemmene med seg en Audio Renaissance Master Signature XLR kabel til den lille sum av 70 000 tusen Kr som vi fikk prøvd.Jeg fikk ikke lyttet så mye på forskjeller mot de hjemmelagde kablene Morten bruker men det virket som lydbildet ble noe luftigere gjengitt gjennom Renaissance kabelen(mangel på støy?).Andre medlemmer kan kanskje fylle ut en mer detaljert beskrivelse.
    Uansett har ikke jeg hatt de store hakeslepp opplevelsene av kabler men som en siste finish på ett anlegg som er top notch har jeg tro på at det vil utgjøre den siste lille vesentlige forskjellen.
    Da imponerte Furutech kontaktene/kablene meg mer, her var fit and finish upåklagelig.Fikk dessverre ikke mulighet til å få hørt på disse men de pirret nysjerrigheten min.

    Som alltid ved slike treff er det like hyggelig å bli kjent med ny musikk som det å bli kjent med nye medlemmer og her står det ikke på utvalget, flere av medlemmene virker ha svært god peiling på musikk og det er helt topp for meg som kanskje ikke er like oppdatert på mindre kjente grupper.Jeg har i hvert fall fått opp øynene for flere nye artister.
    Alt alt ett svært hyggelig treff der det ser ut til at vi har enda ett aktivt medlem
    Med Steinost som har meldt seg inn, jeg og Peter var så heldig å få en liten titt i byggeprosjektet hans som må sies å være svært spennende der han disponerer eget bygd lytterom (ca 30Kvm?) der han kan gjøre akustiske tiltak som det passer han, Dette blir morro og lytte til når alt er på plass.

    Noen bilder fra seansen:

    Bassforsterkeren.



    Gallo.



    Emc1 up og Ec 4.7



    Den nakne sannhet.



    Anlegget i sin helhet.




    Johnny
     

    Vedlegg

    authentic

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    03.07.2007
    Innlegg
    9.242
    Antall liker
    2.387
    Torget vurderinger
    13
    Morten travelt opptatt som vanlig ;D




    Hmm, morsom gjeng de derre Skedsmo Audio Guttan. 8)
     

    Vedlegg

    A

    Audio Optimum

    Gjest
    Er oppstillingen på htère som vist på bildet også gjeldende under avspilling ??

    mvh
    :)
     
    C

    Cyber

    Gjest
    Samme jeg tenkte på...

    Hvis plasseringen er slik den er så vil jeg tro du vil få en lydforbedring av dimensjoner ved å trekke dem ut slik at de ikke har racket mellom seg. Også sofaen foran er jeg skeptisk til mtp refleksjoner osv...

    Lekkert oppsett ellers!
     

    Grumpy

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    07.06.2007
    Innlegg
    5.629
    Antall liker
    15.452
    Sted
    Oslo
    Torget vurderinger
    1
    Jeg kjenner minnene kommer tilbake fra egen EC/Gallo-periode. Masse god lyd for en overkommelig pose penger, og vel så det  ;). Det kan tenkes at avstanden til lytteposisjonen i rommet ditt er årsaken til plasseringen din av Galloene. Skjønt jeg minnes godt at Galloene låt fryktelig fint i nær posisjon også, men du har sikkert prøvd det meste og funnet det best slik. Jeg ser ihvertfall ingen som ser spesielt misfornøyd ut på bildene  :).
    - Flott tråd!

    Mvh
    Jan P.
     

    Retep

    Steine galen
    Ble medlem
    27.01.2005
    Innlegg
    23.074
    Antall liker
    20.269
    Sted
    Volda
    Torget vurderinger
    23
    Takker for invitasjonen Morten,

    Dette var et svært hyggelig treff, spennende for meg som sitter på pinebenken op hva jeg skal kjøpe meg til min neste oppgradering. EC er en av de produsentene som er med når dette skal vurderes. Derfor satt jeg lenge å lyttet til anlegget til Morten. Jeg spiller nok noe tøffere musikk en de fleste andre, men det jeg hørte imponerte meg.

    Luftigheten, og deltaljene spes i bassen var det som jeg merket meg mest. Flere av mine testsanger går dypt og har mye informasjon, dvs bassganger ol helt der nede mot 30Hz. Jeg likte godt det jeg hørte, men tror so johnnygrandis påpeker at her er det mye å hebte på rommet.

    3 omtrent nakne vegger i betong og den siste med vinduer og glassdører gjør det ikke enkelt for utstyret. Morten er som sagt klarover dette og som han selv påpeker, dette vil vere hens neste oppgradering. Men jeg påpeker at kyden hos Morten var meget god og jeg koste meg.

    Jeg fikk også sammenlignet Morten sine kabler mot desse 70k kablene som en av oss hadde med. Siden jeg ikke kjenner anlegget og rommet der dette står i, så blir det vanskelig å sammenligne. Jeg føler på meg at jeg hørte at bassen strammet seg noe opp. Ikke veldig store forskjeller men det var mulig å høre, spesiellt på sporet "The unforgiven med Metallica" videre så mener jeg at jeg hørte at S og F lydene ble skarpere. Vet ikke hvordan jeg skal forklare dette, men det hørtes ut som om de ble digitalisert og hørtes ikke å naturlige ut. En S lyd ble hørendes mere ut som en SZ lyd, en S med noe vreng... Sikkert dårlig forklart.

    AT vi plukket opp et aktivt medlem til var jo kjempemessig, Johnny og meg selv var innom Stein og det dedikerte lydrommet hans, som er under bygging, men snart er ferdig. Dette såg meget bra ut. Morro å kunne ha en plass der man kan gjøre de akustike tiltakene som trengst uten å ta hensyn til resten av familien. Det må vere drømmen.

    Takker igjen for at jeg fikk komme Morten, lysten på EC er ivertfall ikke mindre nå.

    Mvh
    Peter
     

    ssm

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    02.04.2007
    Innlegg
    5.414
    Antall liker
    9
    Torget vurderinger
    1
    Hei , ser jo ut som en trivelig gjeng dette her,..... ;D

    EC anlegget( elektronikken ) kjenner jeg godt til når min ex frue har ett slikt....spiller veldig fint det.

    Høyttalerne.....aldri hørt de , men jeg hanger meg på resten over her , har du prøvd å trekke de fram fra veggen ?

    Mvh Es
     

    relløm

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    17.10.2007
    Innlegg
    304
    Antall liker
    168
    Takk for en hyggelig kveld.
    Høytalerne gikk veldig dypt og det låt veldig engasjerende når volumet
    ble skrudd opp. Liker både Galloene og cd spilleren veldig godt.
    At det ikke ble så store forskjeller med kabelbytte var ikke så rart
    Da musikken vi spilte var bare gode opptak , blir ikke forskjellen så stor.


    Hilsen Tore.
     

    kanari

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    08.09.2008
    Innlegg
    198
    Antall liker
    16
    Takk for trivelig kveld med mye bra musikk og fint anlegg.
    Lytteinntrykkene er summert fint opp lenger opp så jeg vil heller liste opp noe av musikken vi hørte på.
    Ta gjerne og suppler med hva dere spillte.
    Her er hva jeg hadde med.

    John Mayer - div spor
    Tower of Power - div
    Kari Bremnes - Alle vet jo det
    Far Corporation - Stairway to heaven
    Mads Eriksen - Intermession to Trollhaugen
    Bill Champlin - Satisfaction

    Det var det jeg kommer på.

    mvh
    Tore
     

    Gradient Helsinki 1.5

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    22.07.2004
    Innlegg
    396
    Antall liker
    64
    Sted
    Elverum
    Torget vurderinger
    2
    cybervision_ skrev:
    Samme jeg tenkte på...

    Hvis plasseringen er slik den er så vil jeg tro du vil få en lydforbedring av dimensjoner ved å trekke dem ut slik at de ikke har racket mellom seg. Også sofaen foran er jeg skeptisk til mtp refleksjoner osv...

    Lekkert oppsett ellers!
    Hei cybervision
    På dette treffet fjernet jeg stue bord og sofa som står noe foran v høytaler, jeg satte andre sofa nærmere anlegget.
    Som du skriver så er ikke den ene sofa plasering drømmen, har tenkt å evt bytte ut sofa med skieselong sofa da disse ikke har endepute på sofa og blir lavere på enden og høytaler ikke blir dekket. Og jeg må få meg noen lengre kabler fra sa amp så jeg får trekt ht lenger ut på gulv. Har også tenkt og dempe vegger bak ht med akustikk plater.
    Hilsen Morten
     
    A

    Audio Optimum

    Gjest
    Et flott oppsett :) :)

    Ang. plassering på htère så er man ofte prisgitt øvrig inventar, men Galloene har en presisjon og detaljeringsevne i bassområdet som du kanskje går glipp av med denne plasseringen... ;)..

    Men som bildene indikerer så ser det ut som alle er fornøyd og det er jo det viktigste... :) :) Det skal jo for ordens skyld nevnes, att innholdet i oppsettet umulig kan assosieres med dårlig lyd...så er det også nevnt..

    mvh
    KP..
     

    Gradient Helsinki 1.5

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    22.07.2004
    Innlegg
    396
    Antall liker
    64
    Sted
    Elverum
    Torget vurderinger
    2
    Audio Optimum skrev:
    Er oppstillingen på htère som vist på bildet også gjeldende under avspilling ??

    mvh
    :)
    Hei. HT står plasert som på bilde, mangler lengde på sign kabler fra sa amp til og få de lenger frem, på hifi møte fjernet jeg bord og sofa foran ht, vurderer annen sofa uten ende pute "skieselong".
    Venter også på akustikk plater som jeg skal ha i hjørne bak V ht, under tv og bak H ht. Vurderer også en øy i taket over lytte possisjon. Da det er i blokk og har betong vegger og tak får jeg gjøre noen tiltak med demping av refleksjoner og bass forplantinger.

    Hilsen Morten
     

    Gradient Helsinki 1.5

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    22.07.2004
    Innlegg
    396
    Antall liker
    64
    Sted
    Elverum
    Torget vurderinger
    2
    Hei alle mann.

    Takker for positiv tilbake mld og bra bilder som blir lagt ut fra hi-fi møte hos meg..
    Artig og høre hva andre oppfatter av lyd og utstyr. Gøy og høre andres erfaringer med kabler o.l.
    Ikke verst og få testet med sign.kab til 70 laken heller, noe som ikke er det vanlige er liggende i min stue.
    Kunne vel høre at lyden slapp mer fra ht, men må nok lytte lenger og mer for og få maks ut av dette.
    Men det er jo dette som er så gøy med hi-fi.
    Ser frem til flere møter med denne gjengen som har blitt samlet for hi-fi lytting, testing, kaffe slurping, Ikke mindre koselig var det med et par god glass med "MASI" som kom opp fra sekken til "STEINOST" også, var ikke bare god plater med musikk i den sekken.
    Ser frem til nytt møte til neste mann i klubben som vil ha hi-fi gjester.
    Til neste møte hos meg håper jeg at vegger bak hT har fått akustikk plater og muligens en himmlings øy over lytte possisjon. Da blir det gøy og høre på tilbake mld på oppgradert lytterom siden sist møte.
    "PS. IKKE MINST HVA SAMBOER SYNES" haha.

    Hilsen
    ECKONGEN "morten"
     
    R

    Roysen

    Gjest
    Jeg tror nok ikke sofaen er problemet, men at høytalerne står for nære bakvegg. Skedsmo hi-fi ja, kanskje man skulle bli med der. Jeg bor jo bare et drøyt steinkast unna.

    Mvh
    Roysen
     

    Gradient Helsinki 1.5

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    22.07.2004
    Innlegg
    396
    Antall liker
    64
    Sted
    Elverum
    Torget vurderinger
    2
    Roysen skrev:
    Jeg tror nok ikke sofaen er problemet, men at høytalerne står for nære bakvegg. Skedsmo hi-fi ja, kanskje man skulle bli med der. Jeg bor jo bare et drøyt steinkast unna.

    Mvh
    Roysen
    Hei Roysen. Her er det bare og henge seg på, artig og samles og ha løsprat og hi-fi lytting.
    Se hvordan andre gjør det for og få god lyd.
    Og høre andre hi-fi merker og høytalere.
    På forsiden når du er inne på skedsmo audio tror jeg det står en linje "hvordan bli medlem"
    Eller bare send en mld til RETEP, han heter peter og det er han som har opprettet denne klubben.

    Hilsen Morten
     
    C

    Cyber

    Gjest
    relløm skrev:
    Takk for en hyggelig kveld.
    Høytalerne gikk veldig dypt og det låt veldig engasjerende når volumet
    ble skrudd opp. Liker både Galloene og cd spilleren veldig godt.
    At det ikke ble så store forskjeller med kabelbytte var ikke så rart
    Da musikken vi spilte var bare gode opptak , blir ikke forskjellen så stor.


    Hilsen Tore.
    Er det større forskjeller mellom kabler på dårlige opptak?
     

    steinost

    Æresmedlem
    Ble medlem
    22.01.2004
    Innlegg
    11.314
    Antall liker
    8.351
    Sted
    Lillestrøm
    Torget vurderinger
    2
    Hei.
    Takk for et hygelig møte.

    Detter låt svært så bra.
    Den store forskjelen på kabler synes jeg det ikke var, hva som var bedre eller dårligere var for meg vanskelig å sette fingeren på.
    Forbedring av rommet er nok det som gjør det største utslaget her.
    Det ble også spilt.

    Mari Boine.
    Pat Matheny.
    Peter Gabriel.
    Yello.

    Mvh.
    Steinost.
     

    Retep

    Steine galen
    Ble medlem
    27.01.2005
    Innlegg
    23.074
    Antall liker
    20.269
    Sted
    Volda
    Torget vurderinger
    23
    Her er min spilleliste:

    Metallica - The Unforgiven.
    Nightwish - The Poet And The Pendulum
    Josh Groban - Your Raise Me Up
    Dire Straits - Romeo & Juliet.
    Nils Loftgren - Keith dont go
    Tarja Turunen - I Walk Alone

    Om flere vil vere med så er det bare å melde seg inn og møte opp på neste møte. Vi driver også på med ¨lage noen visittkort da flere av oss kjenner bransjefolk som vil gi oss en del % ved kjøp. Så skal vi ha et lite julebord.

    Flere av de som har meldt sin intr har ikk møtt opp på en del treff. Dette er leit da det med flere medlemmer vil bli flere anlegg å titte på. Man kan få mere inputt på det neste steget. Jeg er nok ikke den som sitter på det beste anlegget. Pr dd så har jeg vel strengt tatt kun høytalerene. Resten er like om hjørnet. Men jeg har en ganske bestemt lydtype. Så det skal bli artig å få klubben hit om en stund.

    Gleder meg til neste møte allerede.
     

    authentic

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    03.07.2007
    Innlegg
    9.242
    Antall liker
    2.387
    Torget vurderinger
    13
    Roysen skrev:
    Jeg tror nok ikke sofaen er problemet, men at høytalerne står for nære bakvegg. Skedsmo hi-fi ja, kanskje man skulle bli med der. Jeg bor jo bare et drøyt steinkast unna.

    Mvh
    Roysen
    Iså tilfelle vet jeg hvor neste møte blir..... ;D
     

    steinost

    Æresmedlem
    Ble medlem
    22.01.2004
    Innlegg
    11.314
    Antall liker
    8.351
    Sted
    Lillestrøm
    Torget vurderinger
    2
    Føler et lite press på meg nå, det skal hvere mulighet for luft bak hos meg både hode å høyttalere.
    Mvh.
    Steinost.(Steinar)
     

    authentic

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    03.07.2007
    Innlegg
    9.242
    Antall liker
    2.387
    Torget vurderinger
    13
    Ja da har jeg såvidt fått lyttet litt på Mortens nye EC 4.8- I tillegg har han fått noen akustikkplater i hus.
    Og det er en helt klar forbedring i lyden, faktisk hadde jeg ikke forventet så stor forskjell fra det gamle.
    Det viser bare hva jeg har konkludert i lengre tid, en god forforsterker vil være med på å bidra til bedre lyd om resten av anlegget er klar for det, bak inn ettpar akustikkplater og plutselig har en roligere lyd, og HT virker å ha fått en vitamininnsprøytining av de sjeldne.

    -Faken for noen gode HT du har hatt hele tiden Morten, dette var akkurat hva du trengte for å få utnyttet de enda bedre.
     

    authentic

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    03.07.2007
    Innlegg
    9.242
    Antall liker
    2.387
    Torget vurderinger
    13
    johnnygrandis skrev:
    Hmmmm.......

    Hmmm igjen... ;D ble ikke vi lovt ett treff hos kongen før julebordet ? Med ny Ec preamp er jo lyden på plass ihvertfall....!
     

    Dazed

    Æresmedlem
    Ble medlem
    29.01.2003
    Innlegg
    20.540
    Antall liker
    7.230
    Sted
    Sarpsborg
    Torget vurderinger
    2
    Retep skrev:
    Tarja Turunen - I Walk Alone
    Beklager offtopic, men:

    Synes du ikke lyden på denne CD-en er veldig grumsete? Jeg likte også sangen, og prøvde å bruke den som en av testlåtene til den nye hodetelefonforsterkeren jeg bygger. Lenge trodde jeg at det var noe galt fatt, siden det ble veldig mye støy/utsmøring av lyden, men så viste det seg at det kun gjalt akkurat den plata- Etter det har jeg avskrevet den for bruk til kritisk lytting.
     

    authentic

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    03.07.2007
    Innlegg
    9.242
    Antall liker
    2.387
    Torget vurderinger
    13
    Kanskje ec kongen har gått i hi, eller så har flisleggingen i gangen tatt knekken på stakkeren ;D

    Mulig denne dacen er en konge verdig...
     

    Vedlegg

    Gradient Helsinki 1.5

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    22.07.2004
    Innlegg
    396
    Antall liker
    64
    Sted
    Elverum
    Torget vurderinger
    2
    johnnygrandis skrev:
    johnnygrandis skrev:
    Hmmmm.......

    Hmmm igjen... ;D ble ikke vi lovt ett treff hos kongen før julebordet ? Med ny Ec preamp er jo lyden på plass ihvertfall....!
    Her er det liv. Tenkte kanskje neste fredag eller lørdag jeg 30 eller 31 okt hva er stemningen for dette?

    Hilsen Eckongen
     

    Retep

    Steine galen
    Ble medlem
    27.01.2005
    Innlegg
    23.074
    Antall liker
    20.269
    Sted
    Volda
    Torget vurderinger
    23
    Skal vi ha Haloween møte hos deg? Jeg får hente frem Dracula kostymet da vettu....

    Er med jeg, Har fått en ufrivillg ferien idag og 14 dager til..

    Så jeg kommer til å kjede meg noe så grønnj...lig. Heldigvis så får jeg sitte å kose meg med musikk.

    Mvh Peter
     

    Gradient Helsinki 1.5

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    22.07.2004
    Innlegg
    396
    Antall liker
    64
    Sted
    Elverum
    Torget vurderinger
    2
    Retep skrev:
    Skal vi ha Haloween møte hos deg? Jeg får hente frem Dracula kostymet da vettu....

    Er med jeg, Har fått en ufrivillg ferien idag og 14 dager til..

    Så jeg kommer til å kjede meg noe så grønnj...lig. Heldigvis så får jeg sitte å kose meg med musikk.

    Mvh Peter
    kom i den kostymen dere ønsker, bare dere ikke har sov i ro i øra haha.
    Et ønske fra her som passer aller best er på fredag ettermiddag og utover.
    Hilsen Eckongen
     
  • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Laster inn…
Topp Bunn