Ad Audiolab 8000C og 8000P og annet eldre hifi-utstyr

ToreP

Musikkinteressert
Ble medlem
01.05.2021
Innlegg
1.431
Antall liker
3.128
Sted
Trondheim
Nei, vi spiller aldri spesielt høyt, snarere tvertimot! I ungdomstiden på 70-tallet, ja da var det "andre boller"! Slagordet var "så høyt som mulig"!🤣
De høyttalerne jeg bruker foreløpig er Dali Zensor3, men sitter nå og venter på et par
Dali Oberon3 med stativer! Begge settene er nokså lettdrevne - ca 88db, hvis jeg husker riktig!
Tore
 

ToreP

Musikkinteressert
Ble medlem
01.05.2021
Innlegg
1.431
Antall liker
3.128
Sted
Trondheim
Så sitter jeg her og, som vanlig, spekulerer på "dette og hint"! Jeg begynner nå å få en viss kontroll på Audiolab 8000 - settet og 6000CDT! Alt fungerer alldeles utmerket, og for hver dag synes jeg det låter bedre enn dagen før! Innbilning, tilvenning eller ønsketenkning - hva vet vel jeg? Bra er det, "åkkesom"!😀
Så begynner "ohm - spøkelset" å romstere i den etterhvert aldrende hjernen! Hmmm...!
Jeg har jo en meget oppegående Audiolab 8200A stående på vent i feriehuset!
Den er på 2 x 60w i 8ohm, men står oppgitt med effekt på 2ohm til 8ohm! Så til problemet:
Jeg vil gjerne bruke 4 høyttalere siden det er 4 ht - utganger på denne!
Problemet i mitt hode er:
-Det ene paret er B&O P45 - oppgitt til 4 - 8ohm ( takler 40w sinus/75w musikk).
-Det andre paret er Dali Zensor3 oppgitt til 6ohm ( takler 100w)
?Hva vil forsterkeren "lese"/oppfatte av denne "lasten"??
?Når jeg kobler høyttalerne i hver sin utgang - er de da seriekoblet eller paralellkoblet??
?Jeg spiller aldri høyt, det gjorde jeg unna på 70- og meget tidlig 80- tall! Tipper at normalt lyttenivå ligger på 70db normalt og ytterst sjelden på 80db!
Tror dere denne forsterkeren vil tåle belastningen, og ikke "koke over"/klippe?
Håper jeg er "innafor", da det tross alt dreier seg om gammel hifi av samme merke som i første innlegg!
Tore
 

bambadoo

Æresmedlem
Moderator
Ble medlem
11.10.2002
Innlegg
22.142
Antall liker
10.631
Sted
Lørenskog
Torget vurderinger
16
Det blir parallellkoblet siden det er 4 utganger og du tenker å bruke hhv. 2 til høyre og 2 til venstre, og forsterkeren ser halve impedansen av de to HT. Hva der er oppgitt som av impedans er i beste fall "veilledende". Det varierer veldig over frekvensområdet. Er du litt uheldig kan de ha en impedansedipp f.eks. rundt 70hz der begge kanskje går ned i 3 ohm. Da blir det parallellkoblet= 1.5ohm.
 

ToreP

Musikkinteressert
Ble medlem
01.05.2021
Innlegg
1.431
Antall liker
3.128
Sted
Trondheim
Tusen takk for svar, @bambadoo!🙂
Jeg skjønner at dette var en heller "tvilsom" ide!
Bakgrunnen er at jeg har disse B&O P45, og de er laget for å henge på vegg uten mulighet for å vries/flyttes på noen måte. Dermed var tanken å kunne ha Dali'ene stående på hyller med mulighet for å finjustere lyden litt!
Men å være uheldig og kanskje totalhavarere Audiolaben, nei det vil jeg ikke!
Kan jeg våge meg frempå med et tilleggsspørsmål? Jeg har jo en del 8ohm høyttalere stående "til pynt" - tror du et par av disse eventuelt kunne fungere?
Mener ikke å mase!
Tore
 

ToreP

Musikkinteressert
Ble medlem
01.05.2021
Innlegg
1.431
Antall liker
3.128
Sted
Trondheim
Har "finlest" de gamle brosjyrene som fulgte med Audiolabene, og ser jo der hele poenget med doble ht - utganger! De er ment for "bi - wired" høyttalere! Noe slikt har jeg kun sett, aldri eid selv! Så da er nok saken mer eller mindre "klinkende klar"- Audiolab'ene jeg eier har aldri vært tiltenkt to sett høyttalere! Og jeg som trodde.........🙄!
Uansett er det kjempegod lyd i disse forsterkerne!
Og enda en takk til @bambadoo for god forklaring!
Tore
 

ToreP

Musikkinteressert
Ble medlem
01.05.2021
Innlegg
1.431
Antall liker
3.128
Sted
Trondheim
Jeg merket meg at det ble litt "småvarmt" mellom 8000P og 8000C etter litt lange lytteøkter! Heldigvis har jeg lest i andre tråder om viktigheten av "lufting", altså mulighet for luftstrøm mellom komponenter i et oppsett! Særlig forsterkere, som naturlig nok produserer en del varme!
Mellom P og C - de eldste delene - er det svært korte føtter! Kunne ikke få en halv finger mellom dem! De andre komponentene har bedre klaring/lengre føtter!
Kontrollmålte, og joda - mellom P og C var det ca 0,9cm, og de andre 1,5cm! Så bar det inn på nettet for å finne en "løsning" på problemet! Der fant jeg dempeføtter i alle størrelser og fasonger! Ante ikke at det fantes så mange typer!
Jeg falt for noen fra Lydglede.no av typen 'inakustic' i 4pkn. Jeg kjøpte 6 pakker, og etter 2-3dager kom 24 dempeføtter i postkassen! Rask og effektiv levering!
Først ute var P og C! Dempeføttene er Ø 4,0cm og høyden er ca 2cm, og etter å ha fått dem plassert målte jeg altså 2,9cm mellom pre og power!
Deretter ble det en lang lytteøkt og ingen tegn til "oppvarming"!😇
Dempeføtter er vel først og fremst tenkt å dempe vibrasjon ol, så nå er hele anlegget og hyllehøyttalerne satt på "gummiføtter"! Dette kan jeg virkelig anbefale!
Tore
 

ToreP

Musikkinteressert
Ble medlem
01.05.2021
Innlegg
1.431
Antall liker
3.128
Sted
Trondheim
Tja, kanskje på tide med en liten oppdatering ad "mitt liv med Audiolab'er", og andre småting!
Det siste forsøket på "godlyd" var kjøp av et par Dali Oberon 3 med stativer! Det er vel ingen overraskelse (for noen) at de var hakket "bedre" enn Dali Zensor 3! De sistnevnte kunne i mine ører bli litt "kvasse" i toppen, der Oberon er rundere, mer behagelige! Og ved å bruke stativer, som man kan snu,vende og flytte "av hjertens lyst", ble det en helt annen lytteopplevelse! Vi har flyttet, vridd og justert plassering i 3 dager nå, og kommet frem til en foreløpig "godkjent" plassering!
Til "plasseringsmessig hjelp" har vi brukt Johnny Cash(at San Quentin), Raga Rockers(Maskiner i Nirvana), T. Albinoni(Adagio in G minor for Strings and Organ) mfl!
Dette nevnt pga vår relativt "spinnville" musikksmak her i heimen!
En annen ting jeg må nevne, er behovet for "basstilskudd/basshjelp"! Oberon 3 er en helt grei og vellydende høyttaler, men noen dypbass finnes ikke! Mellomtone og diskant er derimot meget god - fremdeles i mine ører!😇
Foreløpig bruker jeg en Cambridge Audio MINX X201 subwoofer til drahjelp i dypet! Etter litt prøving og feiling fikk jeg til slutt en absolutt "akseptabel" lyd fra oppsettet! Og særlig ved avspilling av orgelmusikk er sub'en et must!🤔
Når jeg får Audiolab- anlegget flyttet til feriehuset, der det skal plasseres, skal jeg bruke to Jamo 800 sub'er på det! Jeg har prøvd dem, og etter litt "finjusteringer" fungerte de alldeles utmerket! De er lette å tilpasse og de lager denne "magefølelsen" av bass uten å bli "buldrende"! Dvs man hører ikke bassen, men hvis man kobler den ut blir lydbildet noe helt annet; tamt og livløst på en måte!🤔
Som før fortalt er dette et "lavkost-anlegg"! Det betyr at det meste er kjøpt brukt! Og jeg må få kalle meg selv en heldig "bruktkjøper"! Nesten uten unntak har alle kjøp vært svært vellykket!😀
Morsomt å tenke på hvor de enkelte delene kommer fra! Kona og jeg har satt opp en foreløpig liste med hvor vi har fått tak i hva! Den er relativt interkommunal! Slik ser den ut:
-Audiolab 8000P + 8000C - Trondheim
-Audiolab 8000DAC - Skien
-Audiolab 6000CDT(ny) - Oslo
-Denon DRS - 610(kassettspiller) - Grimstad
-Dali Zensor 3 - Oslo
-Dali Oberon 3 - Haugesund
-Cambridge Audio Minx X201 sub - Oslo
-Jamo - 800 (sub, 2stk) - Narvik
Og jeg er godt fornøyd med resultatet!😁
Tore
 

ToreP

Musikkinteressert
Ble medlem
01.05.2021
Innlegg
1.431
Antall liker
3.128
Sted
Trondheim
Takk skal du ha,@X-Cell!🙂 De Jamo'ene var virkelig enkle å "få til"! Flott lyd, og denne "underforståtte tilstedeværelsen" forandrer hele lydbildet! Enkelt sagt: Du kjenner/føler bassen mye mer enn du direkte hører den! Dirring i gulvet og "mellomgulvet" i stedet for en "buldring" uten like!😀
Da jeg fikk min første sub for 4-5 år siden, forøvrig en Dali sub E - 9F, krøp jeg i lange tider rundt på gulvet, finjusterte, opp igjen for lytting osv osv! Var lut lei, men så traff jeg visst noe riktig, for endelig fungerte den som forventet - en "forlengelse" av lydbildet, ikke som
"en bråkebøtte" nede på gulvet!
Siden har jeg kjøpt meg flere sub'er og det blir nok flere, er jeg redd!🤣
Tore
 

ToreP

Musikkinteressert
Ble medlem
01.05.2021
Innlegg
1.431
Antall liker
3.128
Sted
Trondheim
Litt mer om glede, hakeslepp og atter glede med høyttalere!😁😭😁
For å få kjøpe Dali Oberon3 m stativer, måtte jeg i tillegg kjøpe 4stk Dali Zensor1(trodde jeg), ca 50-60m høyttaler-kabler(4kvmm), 4stk rca-kabler(2 - 4m lange), 2 veggfester til små høyttalere og et par "dubeditter" som skal brukes for trådløs overføring "fra noe til noe"(her er gamlingen på tynn is)!🤔
Kabler og veggfester er noe jeg umiddelbart fant ut at jeg kunne få få bruk for, men 4stk meget små høyttalere var noe annet!
Etter utpakking fant jeg ut at disse små Dali'ene ikke var Zensor1, som jeg trodde, men Zensor Pico! - Hva fanden er dette, tenkte jeg! Googlet navnet og gikk direkte inn på Prisguiden! Hadde aldri hørt om disse før, så interessen for verdi og specs var stor! Verdien var grei, men når det gjalt specs fikk jeg "hakeslepp"! Starten gikk greit, men da jeg kom til "følsomhet" ble øynene store - 103db, og det på 2veis høyttalere nærmest i "mikroformat"!????
Tok umiddelbart kontakt med @motoren, som nok hadde gått til ro for kvelden/natten, men vår felles venn @HasseBasse, tok kontakt og kunne forsikre meg om at det var feil!
Disse småtassene hadde en følsomhet på 84db! Takk igjen, HasseBasse!😀
Fikk en påminnelse om at "å sluke alt rått" ikke er noe særlig lurt! Og det nesten viktigste- å sette pris på "rettelser/råd&vink" vi er så heldige å få her på HFS!😁
Ja, da har jeg altså tilsammen 6par meget brukbare Dali'er, som etterhvert skal finne sine respektive forsterkere! Så idag på 18.mai, tillater jeg meg å si: "Lenge leve Danmark og Dali"!!!🥰
Tore
 

ToreP

Musikkinteressert
Ble medlem
01.05.2021
Innlegg
1.431
Antall liker
3.128
Sted
Trondheim
Nå har jeg kanskje "gått for langt"!🤔
En liten forklaring er nok på sin plass! Etter å ha grublet over "problemet - for crisp/spe lyd" fra Audiolab 8200A, satte jeg meg ned og leste alt jeg kunne finne om denne forsterkeren. Der fant jeg endelig en omtale som omfattet grundige forklaringer på bla hva de ulike modus-valgene i fronten egentlig betyr! Tenk det har bare tatt meg 10mndr!🙄
Når modusvelgeren står på pre-power AV, betyr det at pre- og strømseksjonen er skilt fra hverandre, og en prosessor kan kobles til forsterkeren! Det er heldigvis bare en mulig tilkobling - power input!
Hva kan man så koble til forsterkeren for å kanskje få en noe "rundere/ mer behagelig lyd"? Jo, en forforsterker! Her inne på hfs har jeg mange ganger lest at folk har brukt rør-pre'er på transistor-forsterkere med stort hell(lydmessig)! Og da kommer jeg til innledningen -"gått for langt"!
På Stereofil fant jeg en annonse for 'Quad QC Twenty Four' brukt til demo, og satt ned 35%! Den kjøpte jeg, og håper den kan brukes på Audiolab'en!😇
Alle omtaler jeg har lest om Quaden poengterer den behagelige lyden! Den er altså en rør- basert pre med Twin Triode 6111WA, med anbefalt minimum load på 50 Kohms!????
Er det noen som vet hva dette betyr i praksis? (Langt over mitt kompetanseområde!)
Tore
 

geirendre

Overivrig entusiast
Ble medlem
27.12.2017
Innlegg
600
Antall liker
722
Sted
Bodø
At inngangsimpedansen på den forsterkeren du kobler til den må være mindre enn 50 Kohm.
Lavere Kohm = høyere belastning (load).
 

bambi

Æresmedlem
Ble medlem
27.01.2011
Innlegg
16.382
Antall liker
12.325
Sted
Smurfeland
^Minimum 50 K Ohm, vel? Så f.eks. 100 K Ohm inngangsimpedanse på effekten er bare bra.
 

ToreP

Musikkinteressert
Ble medlem
01.05.2021
Innlegg
1.431
Antall liker
3.128
Sted
Trondheim
Nå er jeg, i kjent stil, totalt "på viddene"! Hvordan vet jeg om inngangsimpedansen på forsterkeren er mindre enn 50kohm? Må også innrømme at jeg ikke har peiling på hvor jeg skal finne en "oppskrift" på dette! Hvordan kan jeg finne ut av dette? Hjelp!!!
Alle svar mottas med stor takk!🙂
Tore
 

bambi

Æresmedlem
Ble medlem
27.01.2011
Innlegg
16.382
Antall liker
12.325
Sted
Smurfeland
Det som er vanlig, og som jeg har erfaring med er iallfall lav utgangsimpedanse på forforsterker som f.eks. 5 Ohm, og høy inngangsimpedanse på effektforsterker som f.eks. 100 KOhm.

Derfor lurer jeg på hvorfor det ifølge deg @geirendre er annerledes her, at inngangsimpedanse helst skal være lavere enn oppgitt 50 KOhm, hvis ikke det er noe helt spesielt for rørutstyr jeg ikke har fått med meg, eller om det er noe med denne spesielle forforsterkeren. Kan dessverre ikke se at Quad oppgir utgangs og inngangsimpedanse på utstyret sitt selv.
 

geirendre

Overivrig entusiast
Ble medlem
27.12.2017
Innlegg
600
Antall liker
722
Sted
Bodø
Men de sier jo ikke at impedansen skal være lavere enn 50Kohm, de sier belastningen skal være høyere ..
Hadde kanskje vært bedre at de sa at impedansen burde være mellom en minimums og en maximums verdi.
 

bambi

Æresmedlem
Ble medlem
27.01.2011
Innlegg
16.382
Antall liker
12.325
Sted
Smurfeland
Kan det tenkes at du tolker dette annerledes enn hva produsenten faktisk mener? Eller har du en teknisk forklaring på hvorfor det skulle være ønskelig å belaste utgangene på en rør-pre med en lavere impedanse enn 50 KOhm? Bare lurer.
 

geirendre

Overivrig entusiast
Ble medlem
27.12.2017
Innlegg
600
Antall liker
722
Sted
Bodø
Det kan godt være.
Jeg tolker det slik man vanligvis gjør i elektroteknikk, at lavere ohmsk verdi gir høyere belastning (eller load som de kaller det her).
 

X-Cell

Lorden av Nord!
Moderator
Ble medlem
23.10.2006
Innlegg
10.257
Antall liker
9.046
Sted
Narvik
Torget vurderinger
11
Nå har jeg kanskje "gått for langt"!🤔
En liten forklaring er nok på sin plass! Etter å ha grublet over "problemet - for crisp/spe lyd" fra Audiolab 8200A, satte jeg meg ned og leste alt jeg kunne finne om denne forsterkeren. Der fant jeg endelig en omtale som omfattet grundige forklaringer på bla hva de ulike modus-valgene i fronten egentlig betyr! Tenk det har bare tatt meg 10mndr!🙄
Når modusvelgeren står på pre-power AV, betyr det at pre- og strømseksjonen er skilt fra hverandre, og en prosessor kan kobles til forsterkeren! Det er heldigvis bare en mulig tilkobling - power input!
Hva kan man så koble til forsterkeren for å kanskje få en noe "rundere/ mer behagelig lyd"? Jo, en forforsterker! Her inne på hfs har jeg mange ganger lest at folk har brukt rør-pre'er på transistor-forsterkere med stort hell(lydmessig)! Og da kommer jeg til innledningen -"gått for langt"!
På Stereofil fant jeg en annonse for 'Quad QC Twenty Four' brukt til demo, og satt ned 35%! Den kjøpte jeg, og håper den kan brukes på Audiolab'en!😇
Alle omtaler jeg har lest om Quaden poengterer den behagelige lyden! Den er altså en rør- basert pre med Twin Triode 6111WA, med anbefalt minimum load på 50 Kohms!????
Er det noen som vet hva dette betyr i praksis? (Langt over mitt kompetanseområde!)
Tore
Hadde moderne Audiolab innom her en kort periode.. og det ble en meget kort periode.. Det låt ikke helt bra i mine ører og den skryten man hadde hørt om produktene må jeg si at jeg overhode ikke kunne høre eller skjønne.

Tror du kansje hadde kommet lengre med å selge Audiolab sakene og funnet deg en effektforsterker med mer tiltalende lyd og matchet med Quad saken :)
 

X-Cell

Lorden av Nord!
Moderator
Ble medlem
23.10.2006
Innlegg
10.257
Antall liker
9.046
Sted
Narvik
Torget vurderinger
11
Det er bare å krype til korset å kjøpe en Tandberg Troll!! ;)
 

ToreP

Musikkinteressert
Ble medlem
01.05.2021
Innlegg
1.431
Antall liker
3.128
Sted
Trondheim
@geirendre Dessverre har jeg verken bruksanvisning eller annen dokumentasjon til denne forsterkeren! Ble kjøpt ifjor fra en trivelig kar i Oslo, og han hadde heller ikke fått papirer da han kjøpte den fra første eier!
Har prøvd å finne dokumentasjon på nettet, men så langt uten hell!🤔
@X-Cell Jeg trives meget bra med lyden fra det andre oppsettet, men 8200 er nok hakket mer nøytral - sikkert det jeg oppfatter som crisp/skarp! Du må ta godt vare på "trollet"
ditt - de er det nok ikke så veldig mange igjen av!
Tore
 

X-Cell

Lorden av Nord!
Moderator
Ble medlem
23.10.2006
Innlegg
10.257
Antall liker
9.046
Sted
Narvik
Torget vurderinger
11
@geirendre Dessverre har jeg verken bruksanvisning eller annen dokumentasjon til denne forsterkeren! Ble kjøpt ifjor fra en trivelig kar i Oslo, og han hadde heller ikke fått papirer da han kjøpte den fra første eier!
Har prøvd å finne dokumentasjon på nettet, men så langt uten hell!🤔
@X-Cell Jeg trives meget bra med lyden fra det andre oppsettet, men 8200 er nok hakket mer nøytral - sikkert det jeg oppfatter som crisp/skarp! Du må ta godt vare på "trollet"
ditt - de er det nok ikke så veldig mange igjen av!
Tore
var 8200a jeg hadde innom her selv. Så de nye sakene fra Audiolab har nok ikke magien som noe av det eldre hadde :)
 

geirendre

Overivrig entusiast
Ble medlem
27.12.2017
Innlegg
600
Antall liker
722
Sted
Bodø
Fra Quads egen manual:
"The recommended minimum load impedance for the QC – twenty four is 50k Ohms."
Så da er jo det avklart, den bør være mer enn 50k.
"minimum load" og "minimum load impedance" er jo to ganske forskjellige ting da. 😋
 

bambi

Æresmedlem
Ble medlem
27.01.2011
Innlegg
16.382
Antall liker
12.325
Sted
Smurfeland
Så da er vi enige allikevel, at f.eks. 100 KOhm på inngangen til effekt er bare bra? :)
 

JMM

Slava Ukraini!
Ble medlem
27.11.2016
Innlegg
7.493
Antall liker
8.029
Sted
Fredrikstad
Torget vurderinger
4
Jepp. geirendre har nok dessverre misforstått og forskjellen mellom utgangsimpendanse og inngangsimpedanse bør være så høy som mulig. Jo lavere utgangsimpendanse fra forforsterker, jo bedre klarer den å drive et effekttrinn. Jo høyere inngangsimpedanse i effektforsterker, jo enklere er den å drive. 1:1000> er fint.
 

bambi

Æresmedlem
Ble medlem
27.01.2011
Innlegg
16.382
Antall liker
12.325
Sted
Smurfeland
Ja, fikk ikke det helt til å rime, men tok allikevel forbehold om at det kunne være noe jeg ikke var klar over her. Har iallfall bare hatt for og effektforsterkere hvor utgangsimpedansen er lav ut, og høy inn.
 

ToreP

Musikkinteressert
Ble medlem
01.05.2021
Innlegg
1.431
Antall liker
3.128
Sted
Trondheim
Det eneste jeg har funnet ut fra papirene jeg har på 8000A, forløperen til 8200A, og 8000P er 'input impedance 50K'! Betyr det at det er mulig å prøve uten å skade verken Quad'en eller Audiolab'en?🤔
Tore
 

motoren

Æresmedlem
Ble medlem
13.01.2007
Innlegg
23.836
Antall liker
38.553
Sted
Flekkefjord
Torget vurderinger
30
Det eneste jeg har funnet ut fra papirene jeg har på 8000A, forløperen til 8200A, og 8000P er 'input impedance 50K'! Betyr det at det er mulig å prøve uten å skade verken Quad'en eller Audiolab'en?🤔
Tore
Bare å koble og styre Tore, du kan ikke ødelegge noe :)

mvh
 

ToreP

Musikkinteressert
Ble medlem
01.05.2021
Innlegg
1.431
Antall liker
3.128
Sted
Trondheim
Takk skal du ha,@motoren!🙂 Du vet jo at alt dette er helt nytt for meg! Fikk først 8000DAC+
6000CDT, og nå min første pre med rør! Er artig å prøve noe "annet", selv om man selvfølgelig blir usikker på mangt og meget!
DAC og CDT fungerer meget bra - har aldri hatt bedre cd-lyd, så hvis nå Quaden fungerer med A 8200, ja da har lykken atter "stått meg bi"!😇
Tore
 

ToreP

Musikkinteressert
Ble medlem
01.05.2021
Innlegg
1.431
Antall liker
3.128
Sted
Trondheim
Takk skal du ha,@HCS!🙂 Kona, også kalt "gulløret", har satt "oss" som mål at i løpet av året skal vi lære oss bildebehandling etc! Her på HFS er det jo nesten obligatorisk! Om du lurer på noe, sier ofte et bilde mer enn "tusen ord"!
Tore
 

ToreP

Musikkinteressert
Ble medlem
01.05.2021
Innlegg
1.431
Antall liker
3.128
Sted
Trondheim
Endelig kom det en positiv melding fra posten! "Din pakke er nå ankommet og kan hentes innen 10. juni"!🙂 Gjett om jeg er glad - Quad QC Twenty Four, min første pre med rør i "maskineriet"!
Den skal først testes på Audiolab 8000P, som fremdeles står her i leiligheten! I tilfelle "katastrofe" eller andre problemer, har jeg reparatører 10min med bil fra leiligheten!
Blir spennende å høre om det blir brukbar lyd, og hvis så er tilfelle, vet jeg at Quad'en vil fungere like greit med Audiolab 8200A! Hvorfor? Jo, begge er oppgitt med 50 Kohm impedans, så det burde kunne fungere etter det som er sagt tidligere i tråden!
Quad'en skal hentes i morgen tidlig, og etter en økt med prøving og feiling, kommer jeg tilbake med foreløpig rapport!
Tore
 

ToreP

Musikkinteressert
Ble medlem
01.05.2021
Innlegg
1.431
Antall liker
3.128
Sted
Trondheim
Ja, her burde det komme en foreløpig rapport, men dessverre har det oppstått et "gledelig" problem som har hindret meg i den før annonserte "prøving og feiling" med Quad'en.
Etter å ha lest om impedance, load osv til øyet var stort og vått, skjønte jeg raskt at det mest sannsynlige resultat ved å pare Quad (m rør) med en Audiolab 8200A ville føre til "mye ull og lite breking"! Hva gjør men da? Joda, jeg sjekket både "brukten" og Finn etter enda en forforsterker, men denne gangen en gammel og god transistorbasert sådan!
Jeg fant en jeg kunne tenke meg, og den var til salgs i Trondheim, mao "hjemme"! Bare et lite problem - den var en del av en "pakke"!
Pakken besto av forforsterkeren Nad C162 + forsterkeren Nad C272 + et par B&W CM7! Hva fanden skal man gjøre? Da var "økonomisjefen og gulløret" god å ha, ja dvs kona! Hun så ikke noe problem i å kjøpe anlegget fra 2008, for som hun så riktig skjønte, jeg ville gjerne ha det! Snakk om å være heldig med kone!🥰
Jeg tok kontakt med selgeren og meldte min interesse, og etter noen "høflighetsfraser" var handelen "i boks"!
Det viste seg at han etter militærtjenesten gjerne ville ha seg et skikkelig anlegg, og fant det på HK i Trondheim. Han koste seg med anlegget om høsten, men som ung student ville han ut i verden, og anlegget ble pent pakket ned i sine respektive esker og plassert i innebod våren 2009! Der hadde de stått nedpakket til 29.mai 2022, etter at jeg tok kontakt. Han mente at han ikke hadde spilt 100 timer på det!
I formiddag sto han utenfor døra med eskene, og siden har kona og jeg vært opptatt med å koble opp anlegget og lyttet til vinyl, cd'er og kassetter!
For en lyd.....! De B&W'ene er i mine ører i en "høyere divisjon" en Dali Oberon5, selv om de også har sine kvaliteter som jeg liker - fin mellomtone feks!
Forsterkeriet er meget kraftig og har en meget behagelig lyd! Pussig at man kan merke kraftreservene selv på lavt volum! Forsterkeren er konservativt vurdert til 150w - det merkes!
Jeg kommer tilbake med flere inntrykk etter å ha lyttet mer til anlegget! Og du store alpakka - anlegget er jo ikke "spilt inn" enda!🤣
Tore
 
Topp Bunn