Høyttalere Klipsch Heresy i liten kvadratisk stue/hjørner/bakvegg?

BritFi

Hi-Fi freak
Ble medlem
09.11.2012
Innlegg
2.916
Antall liker
1.971
Sted
Tilbake i Oslo, igjen.
Torget vurderinger
3
Hei!

Kjøpt et lite rede i Oslo hvor jeg skal bo 1-2 år fremover. Liten studioleilighet på 38kvm. Ca.3.20 under tak. Bygg fra 2020. Betong i alle skillere.
Det er skikkelig vanskelig å innrede med TV og Stereo i samme oppsett og på plass i denne leiligheten, om ikke for mye praktisk skal ofres.
Det som ser ut til å bli løsningen, er at jeg på en 2m vegg jeg har kjører UST prosjektoren, og har høyttalere under det projiserte bildet.
Jeg har vurdert System Audio 7.2 Silverback m/HUB. (Romkorreksjon, ARC, Sreaming) Det blir nok bra, men får ikke hørt dette.
Så er jeg jo en bytte-nisse da, og ønsker egentlig ikke å låse meg.
Ønsker ikke: noe som involverer Sub/veldig dype frekvenser som jager i betongen.
Ønsker: Bass med smekk/punch og åpen, luftig lyd med substans på lavere volum.

Heresy kan funke, -den er lav nok og vinklet oppover, og bare jeg får dempet den lille stua kan det bli morro.
Svippet innom Big Dipper i dag (Anbefales, de planlegger rom der og det er HiFi/bransjemann mange har sett før i lead på dette)
og fikk hørt litt i platesalg lokalet.

Noen son VET hvordan denne høyttaleren oppfører seg kloss inntil bakvegg, og helt inn i hjørner med kun litt toe-in?
Og, 2-3 sosiale film og musikk posisjoner blir kun 2-3m fra talerene. Blir dette for nærme og for «skarpt» tro?
 

Baard

Hi-Fi freak
Ble medlem
17.04.2002
Innlegg
2.170
Antall liker
693
Torget vurderinger
1
Hei, har et lite 2.1 AV rom der jeg bruker Heresy med den plassering til vegger som det du spør etter. Det er ikke helt uten utfordringer å plassere Heresy i et lite rom med kort lytte avstand. Bare det at man velger Heresy så har man jo tatt noen valg også kommer rommets begrensinger i tillegg.

Heresy 1-3 går kanskje ned til 50 HZ +/- 3dB på en god dag. Det gjør at de er lette plassere nær bakvegg men ikke forvent bass med substans, du får åpen og dynamisk gjengivelse.

Jeg trives godt med mine Heresy og de blir stående. For meg er det mer enn bare lyd, det er litt audio historie i tillegg. Har lytteavstand på 3 meter og drøyt 2 meter mellom vegger. Utfordringen er at diskant kan komme i kne-høyde når man sitter tett på Heresy der man samtidig ikke må komme i konflikt med lerret. Original riser løfter ikke tilstrekkelig ved denne lytteavstand og jeg har bygd opp noe mer under mine Heresy i tillegg til at de er tiltet oppover.

Kommer til å anskaffe meg KLH five risers som passer til flere høyttalere med vintage look. Visuelt bedre, men også for å få dem høyere opp fra gulvet ved kort lytte avstand og samtidig under lerret.

https://klhaudio.com/5-slant-riser-base/

Har komplementert mitt oppsett med en kompakt REL sub som står i hjørne bak høyre Heresy (derav det gyselige blå lyset, hva er greia med det REL?? Gaffa tape neste)

Oppsettet er ikke lyst (En seiglivet Heresy myte) Veksler mellom å bruke en Copland rørforsterker m/EL34 eller en kompakt Tripath TA2024 på rundt 10 watt. Romkorreksjon m/Audiolense i Roon.

Heresy.jpg
 
Sist redigert:

BritFi

Hi-Fi freak
Ble medlem
09.11.2012
Innlegg
2.916
Antall liker
1.971
Sted
Tilbake i Oslo, igjen.
Torget vurderinger
3
Hei, og takk for flott svar:)

Slik du har det er ikke langt fra slik jeg tenker selv nei:)
Akkurat det med substans uten at det blir «sub bass» er jo noe jeg ønsker.
Sitter med en følelse at det kan bli litt mye mellomtone/høyere frekvens ift bass på lavt volum.
Vanskelig å si/høre nede på Big D slik det stod plassert i går, i såpass stort lokale.

Skal få en ny lytt, annet sted. Samt se på en løsning der jeg bruker innbyggings høyttalere plassert i egnet hylle/benk.
De HT lyder løst plassert veldig slik jeg ønsker, men det at jeg ikke får rett vinkel oppopver er en utfordring med såpass lav plassering. Går jo ann å bruke JS 120 stativene til JBL f.eks da.
 
Topp Bunn