Mat, drikke og røyk Hva lagde du til middag i dag?

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • morbid

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    24.08.2018
    Innlegg
    4.077
    Antall liker
    2.535
    Lørdag prøvde jeg en såkalt "butchers cut" fra Strøm Larsen. Total katastrofe! Det kjøttet egner seg bare til å kverne i karbonaden. Dessverre har jeg ikke hund lenger så mesteparten gikk i søpla. Og jeg vet at det stykket bare skal stekes 2-3 minutter på hver side i sterk varme og ha kjernetemperatur litt over 50 grader. Smaken var god, men det var seigere enn en skosåle. Heldigvis var det billig. Det som reddet middagen var mandelpotetene og peppersausen lagd med sjalottløk, skikkelig oksefond, hvitvin, fløte og hermetisk grønn pepper fra Madagaskar.
    Brukerfeil..
     
    • Liker
    Reaksjoner: 2xJ
    2

    2xJ

    Gjest
    Det virker som om at er født med Y kromosom.. så betyr det at man kan kontrollere varme automatisk ;)
     

    morbid

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    24.08.2018
    Innlegg
    4.077
    Antall liker
    2.535
    Hanger steak krever betydelig trimming og knivferdigheter for at det ikke skal bli seigt og skosåle.. er ikke for alle.
     

    Tand

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    01.12.2002
    Innlegg
    1.229
    Antall liker
    1.370
    Lørdag prøvde jeg en såkalt "butchers cut" fra Strøm Larsen. Total katastrofe! Det kjøttet egner seg bare til å kverne i karbonaden. Dessverre har jeg ikke hund lenger så mesteparten gikk i søpla. Og jeg vet at det stykket bare skal stekes 2-3 minutter på hver side i sterk varme og ha kjernetemperatur litt over 50 grader. Smaken var god, men det var seigere enn en skosåle. Heldigvis var det billig. Det som reddet middagen var mandelpotetene og peppersausen lagd med sjalottløk, skikkelig oksefond, hvitvin, fløte og hermetisk grønn pepper fra Madagaskar.

    Hei

    Jeg tenkte jeg skulle prøve meg på denne til helgen men jeg finner ikke butchers cut i prislista til Strøm Larsen. Går det under nyretapp? Hva betalte du pr kg?
     
    Sist redigert:

    weld77

    Æresmedlem
    Ble medlem
    19.09.2014
    Innlegg
    20.737
    Antall liker
    13.222
    Jeg tenkte jeg skulle prøve meg på denne til helgen men jeg finner butchers cut ikke i prislista til Strøm Larsen. Går det under nyretapp? Hva betalte du pr kg?
    Kalles stort sett nyretapp eller hanger steak.

    En stund siden jeg har kjøpt det nå men pleide å koste 160-190 pr kilo eller deromkring. De har det stort sett i noenlunde velassorterte kjøttdisker.

    Du kan bestille gjennom Amoi fra Annies Pølsemarkeri til rundt 200 pr kilo i utlike størrelser med hjemlevering.
     

    Tand

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    01.12.2002
    Innlegg
    1.229
    Antall liker
    1.370
    Kalles stort sett nyretapp eller hanger steak.

    En stund siden jeg har kjøpt det nå men pleide å koste 160-190 pr kilo eller deromkring. De har det stort sett i noenlunde velassorterte kjøttdisker.

    Du kan bestille gjennom Amoi fra Annies Pølsemarkeri til rundt 200 pr kilo i utlike størrelser med hjemlevering.
    Takker. Bor ett par hundre meter unna Strøm Larsen så da stikker jeg bare innom de.
     

    Hardingfele

    Æresmedlem
    Ble medlem
    25.10.2014
    Innlegg
    22.636
    Antall liker
    15.720
    Torget vurderinger
    2
    A594183F-B616-40BA-B43F-510F25BBBB2D.jpeg Jeg stusset over ordet nyretapp og undersøkte hvor de hentet dem.
    Dette er ikke entraña/butcher’s secret, men flap steak.

    , or flap meat (IMPS/NAMP 1185A, UNECE 2203) is a beef steak cut from the obliquus internus abdominis muscle of the bottom sirloin. It is generally very thin, fibrous and chewy,[1] but flavorful, and often confused with both skirt steak[2] and hanger steak.
    Entraña finner man et annet sted på dyret. Når Strøm og Annies ikke selger Flap Steak som Butcher’s secret maltrakterer de som regel kjøttet ved å fjerne hinnene med kniv. De lar seg lett fjerne ved å dra dem av, om man begynner i rett ende. Ved å bevare dem helt frem til tilberedning sikrer du at kjøttet forblir saftig. (Stor forbauselse hos Annies i Mathallen da jeg demonstrerte hvordan hinnene kunne fjernes).
    Nyrene er langt fra dyrets mellomgulv, der man bør lete etter dette kjøttet. Se øverste bilde.
    E7D9A45D-EFAA-443E-A857-96315A190241.png
     
    Sist redigert:
    • Liker
    Reaksjoner: 2xJ

    Hardingfele

    Æresmedlem
    Ble medlem
    25.10.2014
    Innlegg
    22.636
    Antall liker
    15.720
    Torget vurderinger
    2
    Fikk en henvendelse om hva jeg mener med hinner.

    Her er entraña, som de kalles i Argentina, med hinnene på plass. Begynner man i feil ende, rives kjøttet opp med hinnen, da bytter du ende, og vil oppleve at hinnen kommer lett av, uten at kjøttet følger med. Bevar hinnen på stykket til rett før tilberedning, det sikrer at kjøttet blir maksimalt saftig. (Da må du be om at de ikke "pusser" kjøttstykket før du får det).

    entrana-tira-.jpg
     
    Sist redigert:
    2

    2xJ

    Gjest
    Silverskin på utenlandsk... membran her hjemme .... få det bort på alt - kan i hverstefall ødelgge gleden helt på et godt kjøttstykke.
    Krydder penetrerer heller ikke igjennom.
     

    Hardingfele

    Æresmedlem
    Ble medlem
    25.10.2014
    Innlegg
    22.636
    Antall liker
    15.720
    Torget vurderinger
    2
    Silverskin på utenlandsk... membran her hjemme .... få det bort på alt - kan i hverstefall ødelgge gleden helt på et godt kjøttstykke.
    Krydder penetrerer heller ikke igjennom.
    Joda, det skal bort, til slutt. Dvs gauchoer griller innimellom entraña med hinnen på, men har slik temperaturkontroll at de får den til å bli crisp, så det knekker som potetchips når man spiser kjøttet. Om man beholder den på, kan entrañas fryses og likevel bevare saftigheten i kjøttet.
    Jeg fjerner den noen timer før kjøttet skal på varmen og bruker kun litt olivenolje, salt og finhakket hvitløk, om jeg bruker noe. Kjøttet er så godt når det kommer fra bra dyr og tilberedes rett, at fettet gir nok smak.
     

    Stein 99

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    05.11.2009
    Innlegg
    1.621
    Antall liker
    931
    Jeg skjønner ennå ikke helt hvilken muskel dette er og dens funksjon og hvor den er i dyret. Jeg har slaktet mye hjort, finnes den der også?
    Hinne/facie, er det vel rundt alle muskler.
     

    Hardingfele

    Æresmedlem
    Ble medlem
    25.10.2014
    Innlegg
    22.636
    Antall liker
    15.720
    Torget vurderinger
    2
    Jeg skjønner ennå ikke helt hvilken muskel dette er og dens funksjon og hvor den er i dyret. Jeg har slaktet mye hjort, finnes den der også?
    Hinne/facie, er det vel rundt alle muskler.
    Klikk på Explore this Primal under bildet. Det er Outside Skirt stykket som kalles entraña på spansk (entranha i Brasil). Disse to musklene ligger på begge sider av mellomgulvet.

    Denne filmen viser deg stykket og hvordan du drar av hinnen/membranen, samt prepper kjøttet. La mest mulig fett være igjen på stykket, unødvendig å skjære vekk og smaker veldig godt om det kommer fra bra dyr..

     
    Sist redigert:

    morbid

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    24.08.2018
    Innlegg
    4.077
    Antall liker
    2.535
    Vis vedlegget 764384 Jeg stusset over ordet nyretapp og undersøkte hvor de hentet dem.
    Dette er ikke entraña/butcher’s secret, men flap steak.



    Entraña finner man et annet sted på dyret. Når Strøm og Annies ikke selger Flap Steak som Butcher’s secret maltrakterer de som regel kjøttet ved å fjerne hinnene med kniv. De lar seg lett fjerne ved å dra dem av, om man begynner i rett ende. Ved å bevare dem helt frem til tilberedning sikrer du at kjøttet forblir saftig. (Stor forbauselse hos Annies i Mathallen da jeg demonstrerte hvordan hinnene kunne fjernes).
    Nyrene er langt fra dyrets mellomgulv, der man bør lete etter dette kjøttet. Se øverste bilde.
    Vis vedlegget 764383
    Jeg skjønner at du liker å fremstille deg selv som en connoisseur som reiser rundt til byens slaktere/kjøttutsalg å lærer dem å skjære dyr, men her roter du fælt, det som annis og andre selger som hanger steak/butchers secret er ikke flap steak. Men hanger steak eller onglet som det heter så fint på fransk. Dette må heller ikke forveksles med entrana som du nevner lenger ned.
     
    Sist redigert:

    Hardingfele

    Æresmedlem
    Ble medlem
    25.10.2014
    Innlegg
    22.636
    Antall liker
    15.720
    Torget vurderinger
    2
    Det var dine ord. Når jeg står på Annies og ser cuts som er pusset med kniv inn i selve kjøttet, slik at dette ligger med mange sår, kommenterte jeg det. Og viste at hinnen kan fjernes ved å dra den av (noe den jeg snakket med ikke visste, underlig nok). Begynner man i feil ende drar man av mye av kjøttet på dette ekstremt møre stykket, men begynner man i rett ende går den fint av.
     

    Bx

    Bransjeaktør
    Ble medlem
    04.08.2005
    Innlegg
    8.874
    Antall liker
    4.314
    Nydelig steking av andebrystet (?). Kan du utdype tilbehøret? Ser mango…
     

    Tand

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    01.12.2002
    Innlegg
    1.229
    Antall liker
    1.370
    Da fikk jeg testet nyretapp eller hanger steak. Fikk tak i halvkilos sak som jeg delte i 2 og fjernet den seige membranen. Brunet den godt, 10 min i komfyren og 10 min hvile var det som skulle til. Brunet noen champ og pommes samt litt sjy saus. Enkelt og greit tilbehør. Her er det biffen som skulle skinne.

    Dette var noe annet enn seig Gilde biff. Helt fantastisk smak. Dette er biff med stor B! Tror dette er en av de beste biffene jeg noen sinne har lagd og spist!

    Anbefales!

    Men ikke si det til noen! For da kommer denne juvelen av ett kjøttstykke til å triples i pris når etterspørselen øker.


    8EE26733-A094-4BE6-9F22-8F70149050B0.jpeg
     

    Figge

    Generalkonsul OVK i Svealand
    Ble medlem
    20.11.2004
    Innlegg
    3.633
    Antall liker
    4.050
    Sted
    Stockholm/Västerås
    Torget vurderinger
    2
    Nydelig steking av andebrystet (?). Kan du utdype tilbehøret? Ser mango…
    Inte mango, utan pumpa som är inlagd. Andbröst med sås av lök, ingefära, apelsin och fond.
    Gräddkokt broccoli. Rårakor av pumpa.
    Glömde rödkålen.
     
    Sist redigert:
    • Liker
    Reaksjoner: Bx

    aam01

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    19.09.2014
    Innlegg
    3.691
    Antall liker
    2.294
    Sted
    Sandvika
    Torget vurderinger
    4
    Reinsdyrlever med fløtesaus og mandelpoteter. En favoritt og veldig billig. Hvilken annen delikatesse i Norge får du for 48 kroner kiloen?
     

    Sluket

    Sivilaudiofil og Master Baiter
    Ble medlem
    11.08.2006
    Innlegg
    55.484
    Antall liker
    102.709
    Torget vurderinger
    23

    Gårsdagens MaxiMat raid sto i utprøvingens tegn.

    Nytt kjøttstykke, fra USA. marmorert og saftig, med skinnside.

    20211123_193412.jpg

    20211123_193525.jpg

    Meget god smak, mørt og fint. Og til hyggelig pris, 250,- / kg.​
     
    2

    2xJ

    Gjest
    Heia GODT NORSKT !!! :ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:

    Påtide og få vekk hele Nortura, dem er drepen for all matglede her i Norge !!!
     
    • Liker
    Reaksjoner: oen

    Hardingfele

    Æresmedlem
    Ble medlem
    25.10.2014
    Innlegg
    22.636
    Antall liker
    15.720
    Torget vurderinger
    2
    Kyllinghjerter surret i olivenolje, med hakkede østerssopp og Lion's Mane sopp. En fryd. Vi er på soppgaleien og nyter hva Husbonden kommer med.

    Mayumi, Steven og Thormod dyrker sopp i Glåmdalen og hva kan man si? Well done, bring me more. Meget bevisste på kvalitet, dyrker i eikeflis og havrekli og har kommet frem til noen løsninger som imponerer. Det viser seg at sopp reagerer positivt på gode vekstbetingelser og veldig negativt på dårlige. Thormod har mye å fortelle og arrangerer også kurs i soppdyrking.

    30+NYH+Sopp+7.jpg
     
    Sist redigert:

    aam01

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    19.09.2014
    Innlegg
    3.691
    Antall liker
    2.294
    Sted
    Sandvika
    Torget vurderinger
    4
    Hanger steak krever betydelig trimming og knivferdigheter for at det ikke skal bli seigt og skosåle.. er ikke for alle.
    Jeg forsøkte på nytt i dag og trimmet stykket med veldig skarp kniv og da ble resultatet godt. Vekt før beskjæring 700 gram og etter beskjæring 500 gram. Som tilbehør hadde jeg mandelpoteter og denne peppersausen: Oppskrift på saus til biff: kremet peppersaus | DN
     

    Halair

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    10.10.2014
    Innlegg
    1.610
    Antall liker
    1.719
    Sted
    Sandefjord
    Kveldens middag påbegynt, var innom min lokale Meny og i skapet for nedsatte varer fant jeg denne Black Angus Skirt Steak på 1,1kg til simpel entrecote-pris...ferdig mørnet ref. holdbarhetsdatoen 🤣 Har ikke brukt denne kjøttdelen før så gleder meg 👍

    Tenkte rett og slett å grille den hardt og fort etter at sola har gått ned 🔥 Krydres bare med flaksalt og nykvernet svart pepper.
    Har trimmet bort noe fett/hinner, er det noen andre gode tips for dette kjøttstykket som er verdt å få med seg?

    DB9344AA-E3B4-4A48-B021-474D57C39CBC.jpeg
     

    Halair

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    10.10.2014
    Innlegg
    1.610
    Antall liker
    1.719
    Sted
    Sandefjord
    Flank steak ble en fulltreffer, lufttørket siste to timer før den møtte grillen, kun salt og pepper 🔥
    Fikk ca 10min totalt på grillen og vendt 4 ganger. Etter steking pakking i alu-folie mens jeg anrettet tilbehøres, grillet mais, ovnsbkt søtpotet/vanlig potet og coleslaw 🤘
    Slankingen ble satt på pause i dag 🤯😂
     
    • Liker
    Reaksjoner: Bx

    Bx

    Bransjeaktør
    Ble medlem
    04.08.2005
    Innlegg
    8.874
    Antall liker
    4.314
    Jeg har sluttet å pepre biffen før steking/grilling. Kun grovt salt.
     
  • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Laster inn…
Topp Bunn