Hvorfor skal vi ikke stille spørsmål?

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Balle Clorin

    Æresmedlem
    Ble medlem
    19.06.2012
    Innlegg
    10.221
    Antall liker
    9.458
    Torget vurderinger
    2
    Er snart 50 hvordan var dette på 60-70 tallet? Var d ikke higend da?
    Det fantes ikke slikt tull som idag,og nesten alle hifiblader hadde målinger og tekniske vurderinger, kablene var ringeledning

    AUDIO - Consumer audio and music magazine from 1947 to 2000. (worldradiohistory.com)

    Audio-1986-12.pdf (worldradiohistory.com)
    ikke noe bullshit
    1633849454748.png


    Men det fantes dyre toppklasse produkter fra McIntosch og Marantz og senere Accuphase. men prisen var ikke astronomisk
    Husker jeg kjøpte min egen platespiller i 1978 for 1200kr, det var ca en brutto månedslønn i deltidsjobb for en tenåring for en demomodell av en OK ordinær platespiller
    (i 1973 tjente jeg 12.30 kr timen som trallegutt på Ikea, i 1978 den hadde jeg ultrafet lønn på 35 kr timen som deltid kopiassistent hos Norwegian Petroleum Consultans, de var da jeg fant ut at at det lønnet seg å jobbe i oljeindustrien..)
    PS en pils kostet 3.60 i butikken, og det var 12kr for en halvliter på Sjøengen kro
    1633849894050.png



    Noen av rikingene på Nesøya hadde svære Pioneer anlegg med masse knotter, og VU metere og høyttaler som ble målt i liter men jeg husker at Sansui låt veldig bra
     
    Sist redigert:

    ymir

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    13.12.2013
    Innlegg
    5.304
    Antall liker
    4.994
    Torget vurderinger
    2
    AMS måler og støy fra sender. AMS måleren sender data i 20ms.
    Alt etter hvilken måler en har fått installert sendes det totalt data fra ca. 3 sekunder til 30 min i løpet av ett døgn.

    Sendetid pr døgn:
    Aidon 6,92 - 27,7 min
    Nuri/Kaifa 4,56 sek 1,44 min
    Kamstrup 3.28 sek

    Den innebygde antennen kan tidvis brukes.

    Så AMS målerne kan vel ikke plage stereo anlegget noe?


    Tweek ? http://www.arcticpeak.com/files/HF_innslag.pdf


    Hei.

    Viser til din henvendelse til Nkom angående en artikkel publisert på hjemmesiden til Arcticpeak.com som handler om radiostøyinnslag i elektronisk utstyr.

    Artikkelen du viser til er datert oktober 1995 og utarbeidet av daværende Radiostøykontrollen i Telenor.

    Du spør om hvor relevant innholdet i denne artikkelen er i dag!

    Svaret på dette spørsmålet er at innholdet er høyst relevant også i vår tid – dette fordi radiostøyinnslag i elektronisk utstyr fra forskjellige radiosendersystemer fortsatt er en svært aktuell problemstilling.

    Vi omgir oss med et stadig økende antall radiosendere – og spesielt basestasjoner for mobiltelefoni/mobilt bredbånd har bidratt til denne økningen de senere årene.

    Her i Nkom har vi hatt en rekke henvendelser som har handlet om at basestasjoner for mobiltelefoni/mobilt bredbånd har forårsaket radiostøyinnslag og funksjonsproblemer for elektronisk utstyr i nabolaget rundt basestasjonen – og i mange av disse sakene har det handlet om innslag i audio utstyr.

    Artikkelen du viser til har i noen grad gått ut på dato når det gjelder eksemplene som det vises til.

    Det vises til radiostøyinnslag fra privatradio i 27 MHz båndet (Pr27) som et typisk eksempel radiostøyinnslag – dette er ikke lenger noen utbredt problemstilling etter at Pr27 ikke lenger fikk anledning til å bruke amplitudemodulasjon (AM), men måtte gjøre bruk av andre modulasjonsformer – som for eksempel fasemodulasjon. Og så er det nok også slik at Pr27 brukes langt mindre i dag da tidligere Pr27 brukere har funnet andre kanaler for kommunikasjon (mobiltelefoni, Facebook og så videre).

    I artikkelen vises det også til kringkastingssendere som typisk kilde for radiostøyinnsalg i elektronisk utstyr. Det analoge sendernettet for TV ble for noen år side erstattet med dagens digitale sendernett. Sendernettet som brukes i dag sender generelt med langt lavere effekter enn det tidligere analoge sendernettet for TV, og det er i dag også langt færre senderpunkter enn tidligere. Konsekvensen av dette er at radiostøyinnslag fra TV sendere i dag ikke er noen utbredt problemstilling.

    Tilsvarende er det analoge sendernettet for FM lydkringkasting nå i ferd med å stenges av – og lydkringkasting erstattes i disse dager med det digitale DAB radionettverket.

    Også for DAB gjelder at senderne generelt sender med lavere effekt enn tidligere, og at det er behov for færre senderpunkter – noe som fører til at sendere for DAB lydkringkasting trolig ikke vil føre til mange problemer knyttet til radiostøyinnslag i forskjellig elektronisk utstyr.

    Artikkelen som er publisert på hjemmesiden til Arcticpeak.no inneholder en lang rekke praktiske tips og råd om hva som kan gjøres for å løse et problem med radiostøyinnslag.

    Dette handler om bruk av forskjellige typer filtre montert på kabler knyttet til et elektronisk utstyr, skjermingstiltak, bruk av skjermede signalkabler, bruk av ferrittmaterialer på kabler knyttet til et elektronisk utstyr for å redusere radiofrekvente «støystrømmer» på disse kablene.

    Alt dette representerer tiltak som brukes også i dag for å redusere eller aller helst fjerne radiostøyinnslag i elektronisk utstyr – så dette er tiltak som ikke har gått ut på dato.

    Wifi sendere sender med svært lav effekt og forårsaker normalt ikke radiostøyinnslag i annet utstyr – som for eksempel AV utstyr i hjemmet.

    På generelt grunnlag kan det her nevnes at det meste som finnes av elektronisk utstyr - som ikke er sender utstyr – i noen grad sender ut elektromagnetiske feltnivåer. Dette handler imidlertid om elektromagnetiske feltnivåer som er så lave at det nærmest er utelukket at disse feltnivåene kan forårsake et radiostøyinnslag av en type som er omtalt i artikkelen du viser til.

    Som allerede nevnt så har det aller meste av elektronisk utstyr i noen grad emisjon av elektromagnetiske felt (EMF) som kan omfatte relativt store frekvensområder. Denne EMF emisjonen kan imidlertid forårsake forstyrrelse for radiomottakere i nærområdet dersom denne EMF emisjonen med hensyn til radiofrekvens treffer radiomottakerens nyttefrekvens. Denne formen for radioforstyrrelse er imidlertid ikke behandlet i artikkelen publisert på hjemmesiden til Arcticpeak.com

    Da håper jeg du har fått et tilfredsstillende svar på spørsmålene du hadde.



    Vennlig hilsen

    Per Granby

    sjefingeniør

    seksjon for tilsyn og veiledning

    Nasjonal kommunikasjonsmyndi
     
    Sist redigert:

    Hunsbedt

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    09.05.2013
    Innlegg
    625
    Antall liker
    2.709
    Sted
    Kvinesdal
    Torget vurderinger
    1
    Tja,det har jo vært diskutert @larsmartin sitt sikringskap og AMS måleren- antenne. @Aurora har sågar tatt hjem måler for å måle nivået .
    Så litt fakta skader vel ikke? Eller?
    Trådstarter ønsker å diskutere hifi-relatert utstyr, som har påståtte egenskaper som ikke henger på greip. I forhold til pris som forlanges og totalt fraværende eller misvisende dokumentasjon.
    AMS-måleren kan du lage en egen tråd for.
     

    Sigma62

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    28.03.2016
    Innlegg
    893
    Antall liker
    572
    Har prøvd mange type ledninger fra sikringskapet til stereo. Jeg opplever det samme som deg når en går opp i kvadrat. Ikke pga at kursen er overlastet, men mindre motstand. Forskjell mener jeg det er og.
    Giver det også mindre modstand når du åbner sikringsskabet, eller hvad er det der gør at din forstærker ændrer lyden ved det?
     
    2

    2xJ

    Gjest
    Da ender vi opp til tidligere tråd om at "folk" liker forvrengning.
    Må si meg enig med Hunsbeth, det at det kommer meter på meter lange innlegg fra Ymir så fort enn nevner strøm begynner og bli irriterende.
     

    Pink_Panther

    Æresmedlem
    Ble medlem
    23.03.2006
    Innlegg
    19.105
    Antall liker
    9.408
    Har prøvd mange type ledninger fra sikringskapet til stereo. Jeg opplever det samme som deg når en går opp i kvadrat. Ikke pga at kursen er overlastet, men mindre motstand. Forskjell mener jeg det er og.
    Hvordan er det med motstanden i sikringene i forbindelse med anlegget, i sikringsskap og inne i elektronikken?
     
    M

    MusicBear

    Gjest
    Må si meg enig med Hunsbeth, det at det kommer meter på meter lange innlegg fra Ymir så fort enn nevner strøm begynner og bli irriterende.
    Har et tips til deg! Jeg liker ikke å ta bussen, men har et meningsfylt liv på den måten at jeg lar være å kjøre buss. Fungerer. Enkelt i praksis også :)
     

    Audiomix

    Bransjeaktør
    Ble medlem
    05.07.2004
    Innlegg
    13.111
    Antall liker
    4.964
    Sted
    Kongsberg
    Torget vurderinger
    28
    Hadde forventet mer utfyllende informasjon om den såkalte blindtesten fra en produsent. Elementære ting som å nevne om nivåkalibrering ble gjort i forkant, og antall riktige på hvor mange forsøk mangler. Slik det fremlegges er det verdiløst.
    Synes den der var helt grei.
    Fordi de valgte den løsningen de syntes ga best lyd i deres ører.
    Med deres bakgrunn og erfaring er det mye sannsynlig at kundene vil mene det samme.
    Eller like det uten å vite noe om alternativet.
     

    coolio

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    19.09.2015
    Innlegg
    5.487
    Antall liker
    5.456
    Sted
    Bergen
    Torget vurderinger
    2
    Jevn distribuering av bass i rommet og nok kapasitet til å spille ukomprimert er første tweak man bør få på plass før man fabler om god lyd.
    Alt annet er middelmådig lyd. There, I said it.

    Få nr 1 på plass før man åpner kjeften og hyler om god lyd. Det er jug, hører dere? Endeløs svada. Mannskit, Gammel-Erik svada, pølsevev og snikksnakk.
     

    coolio

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    19.09.2015
    Innlegg
    5.487
    Antall liker
    5.456
    Sted
    Bergen
    Torget vurderinger
    2
    Kvifor skal bassen på død og liv spreiast jamt i lytterommet?
    Ikke på død og liv, men med jevn spredning av bass i rommet vil man også ha jevn frekvensrespons og mindre ringing. Mye bedre spatiale kvaliteter når bassresponsen er lik over hele kroppen, ting ikke henger igjen i tid og man får også mye bedre resultater med EQ.
     
    L

    larsmartin

    Gjest
    Hvordan er det med motstanden i sikringene i forbindelse med anlegget, i sikringsskap og inne i elektronikken?
    Vi har faktisk koblet en 25m2 kabel rett i inntaks kabelen til huset, direkte til strømrens produktet.
    Definitivt et løft, men ikke lovlig.
    Det var for å se om det var verdt bryderi med bedre sikringer. 🤓
     

    1/2 Tam

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    30.10.2015
    Innlegg
    6.694
    Antall liker
    5.874
    Vi har faktisk koblet en 25m2 kabel rett i inntaks kabelen til huset, direkte til strømrens produktet.
    Definitivt et løft, men ikke lovlig.
    Det var for å se om det var verdt bryderi med bedre sikringer. 🤓
    Ja, da har du jo gratis strøm også.🙂
     

    Pink_Panther

    Æresmedlem
    Ble medlem
    23.03.2006
    Innlegg
    19.105
    Antall liker
    9.408
    Vi har faktisk koblet en 25m2 kabel rett i inntaks kabelen til huset, direkte til strømrens produktet.
    Definitivt et løft, men ikke lovlig.
    Det var for å se om det var verdt bryderi med bedre sikringer. 🤓
    Hva med sikringer i forsterker osv?

    (25m2 kabel var da voldsomt grovt?) ;)
     
    L

    larsmartin

    Gjest
    AMS måler og støy fra sender. AMS måleren sender data i 20ms.
    Alt etter hvilken måler en har fått installert sendes det totalt data fra ca. 3 sekunder til 30 min i løpet av ett døgn.

    Sendetid pr døgn:
    Aidon 6,92 - 27,7 min
    Nuri/Kaifa 4,56 sek 1,44 min
    Kamstrup 3.28 sek

    Den innebygde antennen kan tidvis brukes.

    Så AMS målerne kan vel ikke plage stereo anlegget noe?


    Tweek ? http://www.arcticpeak.com/files/HF_innslag.pdf


    Hei.

    Viser til din henvendelse til Nkom angående en artikkel publisert på hjemmesiden til Arcticpeak.com som handler om radiostøyinnslag i elektronisk utstyr.

    Artikkelen du viser til er datert oktober 1995 og utarbeidet av daværende Radiostøykontrollen i Telenor.

    Du spør om hvor relevant innholdet i denne artikkelen er i dag!

    Svaret på dette spørsmålet er at innholdet er høyst relevant også i vår tid – dette fordi radiostøyinnslag i elektronisk utstyr fra forskjellige radiosendersystemer fortsatt er en svært aktuell problemstilling.

    Vi omgir oss med et stadig økende antall radiosendere – og spesielt basestasjoner for mobiltelefoni/mobilt bredbånd har bidratt til denne økningen de senere årene.

    Her i Nkom har vi hatt en rekke henvendelser som har handlet om at basestasjoner for mobiltelefoni/mobilt bredbånd har forårsaket radiostøyinnslag og funksjonsproblemer for elektronisk utstyr i nabolaget rundt basestasjonen – og i mange av disse sakene har det handlet om innslag i audio utstyr.

    Artikkelen du viser til har i noen grad gått ut på dato når det gjelder eksemplene som det vises til.

    Det vises til radiostøyinnslag fra privatradio i 27 MHz båndet (Pr27) som et typisk eksempel radiostøyinnslag – dette er ikke lenger noen utbredt problemstilling etter at Pr27 ikke lenger fikk anledning til å bruke amplitudemodulasjon (AM), men måtte gjøre bruk av andre modulasjonsformer – som for eksempel fasemodulasjon. Og så er det nok også slik at Pr27 brukes langt mindre i dag da tidligere Pr27 brukere har funnet andre kanaler for kommunikasjon (mobiltelefoni, Facebook og så videre).

    I artikkelen vises det også til kringkastingssendere som typisk kilde for radiostøyinnsalg i elektronisk utstyr. Det analoge sendernettet for TV ble for noen år side erstattet med dagens digitale sendernett. Sendernettet som brukes i dag sender generelt med langt lavere effekter enn det tidligere analoge sendernettet for TV, og det er i dag også langt færre senderpunkter enn tidligere. Konsekvensen av dette er at radiostøyinnslag fra TV sendere i dag ikke er noen utbredt problemstilling.

    Tilsvarende er det analoge sendernettet for FM lydkringkasting nå i ferd med å stenges av – og lydkringkasting erstattes i disse dager med det digitale DAB radionettverket.

    Også for DAB gjelder at senderne generelt sender med lavere effekt enn tidligere, og at det er behov for færre senderpunkter – noe som fører til at sendere for DAB lydkringkasting trolig ikke vil føre til mange problemer knyttet til radiostøyinnslag i forskjellig elektronisk utstyr.

    Artikkelen som er publisert på hjemmesiden til Arcticpeak.no inneholder en lang rekke praktiske tips og råd om hva som kan gjøres for å løse et problem med radiostøyinnslag.

    Dette handler om bruk av forskjellige typer filtre montert på kabler knyttet til et elektronisk utstyr, skjermingstiltak, bruk av skjermede signalkabler, bruk av ferrittmaterialer på kabler knyttet til et elektronisk utstyr for å redusere radiofrekvente «støystrømmer» på disse kablene.

    Alt dette representerer tiltak som brukes også i dag for å redusere eller aller helst fjerne radiostøyinnslag i elektronisk utstyr – så dette er tiltak som ikke har gått ut på dato.

    Wifi sendere sender med svært lav effekt og forårsaker normalt ikke radiostøyinnslag i annet utstyr – som for eksempel AV utstyr i hjemmet.

    På generelt grunnlag kan det her nevnes at det meste som finnes av elektronisk utstyr - som ikke er sender utstyr – i noen grad sender ut elektromagnetiske feltnivåer. Dette handler imidlertid om elektromagnetiske feltnivåer som er så lave at det nærmest er utelukket at disse feltnivåene kan forårsake et radiostøyinnslag av en type som er omtalt i artikkelen du viser til.

    Som allerede nevnt så har det aller meste av elektronisk utstyr i noen grad emisjon av elektromagnetiske felt (EMF) som kan omfatte relativt store frekvensområder. Denne EMF emisjonen kan imidlertid forårsake forstyrrelse for radiomottakere i nærområdet dersom denne EMF emisjonen med hensyn til radiofrekvens treffer radiomottakerens nyttefrekvens. Denne formen for radioforstyrrelse er imidlertid ikke behandlet i artikkelen publisert på hjemmesiden til Arcticpeak.com

    Da håper jeg du har fått et tilfredsstillende svar på spørsmålene du hadde.



    Vennlig hilsen

    Per Granby

    sjefingeniør

    seksjon for tilsyn og veiledning

    Nasjonal kommunikasjonsmyndi
    Her er måling fra en kontroll av måler.


    Jeg har selv målt styrken på støy i høyre hjørnet på måleren hvor sende modulen står. Det konstant mye støy, som sagt mer enn i routeren.
     

    Vedlegg

    Ivaols

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    29.12.2004
    Innlegg
    1.190
    Antall liker
    507
    Sted
    Flekkerøy
    Synes den der var helt grei.
    Fordi de valgte den løsningen de syntes ga best lyd i deres ører.
    Med deres bakgrunn og erfaring er det mye sannsynlig at kundene vil mene det samme.
    Eller like det uten å vite noe om alternativet.
    Hvis ikke de gjorde testen skikkelig vet de ikke om lyden faktisk var bedre, eller om annet enn lyden spilte inn på resultatet.
     
    L

    larsmartin

    Gjest
    Dårlig da! At ikke Gryphon kan levere med gode nok deler. Kan man jo lure på hvilke andre snarveier de har tatt?
    De leverer med standard strøm kabel og, men kan kjøpe gryphon vanta ved siden i tillegg. Å si at sikringer ikke er en svakhet får så være. Jeg mener det forbedrer noen promiller, les gjerne kunde tilbakemelding på hva andre opplever, så er jeg hvertfall ikke alene om opplevelsen. Men målinger vet jeg ikke, du har sikkert rett!
     

    1/2 Tam

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    30.10.2015
    Innlegg
    6.694
    Antall liker
    5.874
    De aller fleste smeltesikringer har vel sølvtråd, så det er vel allerede high end?
    Og så lenge sikringen slipper igjennom 220v til forsterkeren så er det godt nok.
     

    MakkinTosken

    En kjekkas
    Ble medlem
    21.02.2020
    Innlegg
    13.579
    Antall liker
    34.255
    Sted
    og til
    Torget vurderinger
    6
    De leverer med standard strøm kabel og, men kan kjøpe gryphon vanta ved siden i tillegg.
    Nja, vet ikke jeg. Omringe Gryphonen med tredjeparts produkter... Litt som om jeg skulle slengt Volvofelger på M5en min. Kjøper man high-end setter man et stort kryss i utstyrslista og sier "alt". Litt harry innstilling synes jeg...
     

    1/2 Tam

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    30.10.2015
    Innlegg
    6.694
    Antall liker
    5.874
    Tror du ikke de har vært en tur i fryseren og.
     

    WayAhead

    Æresmedlem
    Ble medlem
    27.12.2017
    Innlegg
    14.625
    Antall liker
    3.439
    Sted
    Sky No Limit....
    Torget vurderinger
    0
    Kardinalfeien dere «alle» gjør:

    Vekk med alt rall mellom studio master og effektforsterker så blir alt så meget bedre.
    Streamere er bare å drite i.

    Målefnoppene ødelegger lyden. Det ligger i sakens natur.
     

    HasseBasse

    OVK-Generalkonsul of Jutland :-)
    Ble medlem
    29.10.2016
    Innlegg
    7.990
    Antall liker
    20.054
    Sted
    Hjortshøj, Danmark.
    Torget vurderinger
    2
    SPECIFICATIONS:
    • Straight melting wire consisting of Cardas Low Eddy Copper Ikke mye sølv og guld hér.
    • Black ceramic tube with special filler. Ikke mye sølv og guld hér
    • Caps consisting of Cardas Low Eddy Copper, gold plated. Ikke mye sølv og det tynneste lag guld man kan få
    • Cryogen treated
    • Demagnetised, Yeah right. Demagnitized copper?? :ROFLMAO:
    • WA-Quantum chip applied ??????? WTF
    • Available in all common sizes and rating

      Når man så sammenholder spec´s med beskrivelse: In these fuses, the caps as well as the melting wire consist of 99% pure silver and 1% of gold, :ROFLMAO:
     
    L

    larsmartin

    Gjest
    SPECIFICATIONS:
    • Straight melting wire consisting of Cardas Low Eddy Copper Ikke mye sølv og guld hér.
    • Black ceramic tube with special filler. Ikke mye sølv og guld hér
    • Caps consisting of Cardas Low Eddy Copper, gold plated. Ikke mye sølv og det tynneste lag guld man kan få
    • Cryogen treated
    • Demagnetised, Yeah right. Demagnitized copper?? :ROFLMAO:
    • WA-Quantum chip applied ??????? WTF
    • Available in all common sizes and rating

      Når man så sammenholder spec´s med beskrivelse: In these fuses, the caps as well as the melting wire consist of 99% pure silver and 1% of gold, :ROFLMAO:
    En vanlig sikring henger tråden løst i luften, men her er en keramisk pakket inn, det kan ikke ha noe å si det heller?
     

    Prospect

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    27.08.2013
    Innlegg
    135
    Antall liker
    74
    Sted
    Ute i det friere landskap (heldigvis)
    Kardinalfeien dere «alle» gjør:

    Vekk med alt rall mellom studio master og effektforsterker så blir alt så meget bedre.
    Streamere er bare å drite i.

    Målefnoppene ødelegger lyden. Det ligger i sakens natur.
    Høres jo flott ut, men fullstendig urealistisk for så godt som absolutt alle.

    Lyd som det meste annet består i å finne beste kompromiss alt etter hva som faktisk er mulig for den enkelte.
     
  • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Laster inn…
Topp Bunn