Olav E`s ryddesjau!

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Olav E

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    20.01.2009
    Innlegg
    593
    Antall liker
    725
    Torget vurderinger
    4
    Hei godt folk!

    Jeg har lenge tenkt å invitere dere inn i mitt ringe univers av duppedingser og godlyd. Hvordan starte og hvilken vinkling har blitt vurdert gjentatte ganger. Travle dager medfører bekymringer for å ikke klare å følge opp tråden på en god måte. Fra dere har jeg hatt stor nytte og glede av de erfaringene dere har gjort og gjør dere. Litt «surreprat» i trådene har fått meg til å trekke på smilebåndet og også å bryte ut i rå latter. Stå på videre! Dere vet aldri når jeg svinger innom tråden deres… 😉

    Hva har fått meg til å ta steget ut i åpent landskap akkurat i dag? Er ikke helt sikker selv. En åpning jeg tenkte på som jeg synes var en god ide, var å starte kronologisk for gjennom det både beskrive den musikalske- og den hifireisen jeg har hatt. Sånn blir det ikke, snarere ustrukturert og i rykk og napp. Tanken bak egen tråd er forhåpentligvis å bidra med noen nyttige innspill og tips til de som måtte ha glede av mine erfaringer. I tillegg vil et kjennskap til min musikksmak og mitt eierskap til hifi være et godt utgangspunkt for å svare ut de rådene jeg søker svar på fra dere. Jeg er nemlig ikke framme ved mitt mål som musikknyter og hifientusiast på mange år ennå! :)

    Så hvorfor akkurat i dag? Jo fordi jeg har begynt å rydde! Vi teller ned til flytting fra egen bolig til leilighet. Tiden nærmer seg. Min gode Fru mener jeg er på etterskudd med rydding og at jeg lider av beslutningsvegring i forhold til hva jeg skal kvitte meg med. Sikkert ikke en ukjent problemstilling for hifi-entusiaster, uavhengig om det er flytteplaner på gang eller ikke.

    Dere er hermed invitert til å hjelpe til med Den Store Ryddesjauen, forkortet til DSR!

    Kan jeg bry dere med å be om begrunnede innspill om hva som bør være med på lasset, tips om hvordan bli kvitt, og hva jeg kan forvente å få betalt for overskuddslageret, vil jeg være takknemlig for det. I bytte skal jeg avsløre hva jeg besitter av duppedingser, hvorfor de er anskaffet og blitt værende, og gjennom mine erfaringer og refleksjoner forhåpentligvis gi litt nyttig informasjon tilbake.

    «Ka vil du de skal finn i dine skap?» synger Kari Bremnes. Kjekt å rydde sjøl tenker jeg…

    Mv Olav E
     
    M

    MarkusH

    Gjest
    Vanskelig å kommentere noe som det her, men jeg gir det et forsøk. Først og fremst, gratulerer med egen tråd, det blir spennende å se hva du besitter av godsaker. :) når det er sagt så har jeg ryddet opp i hifi-styret det siste året selv, men jeg besitter fortsatt det jeg vil kalle en fullverdig hjemmekino og to kapable stereoanlegg. Hvorvidt man vil kvitte seg med hifi-utstyr og hva man eventuelt skal kvitte seg med finner man vel best ut av selv? Jeg har solgt unna alt jeg ikke har hatt bruk for, stort sett. Jeg har fortsatt litt for mange høyttalere (til lagring), men det gir mer mening for min del å beholde de enn og nærmest måtte gi de bort. Jeg mener jeg har fått bort overskuddet og sitter igjen med gromsakene, selv om jeg er helt sikker på at andre ville sett det annerledes enn meg selv. ;)
     

    MFA

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    15.09.2007
    Innlegg
    630
    Antall liker
    1.902
    Torget vurderinger
    1
    Heisann

    Lykke til med egen tråd. Kan bli bra det. Har gjennom de siste årene gått fra stor enebolig til grei leilighet og siden fra stue til eget lite rom så jeg kjenner utfordringene. Fra stue til lite rom medførte fullstendig omstart. Blir spennende å følge....

    Mvh Atle
     

    Olav E

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    20.01.2009
    Innlegg
    593
    Antall liker
    725
    Torget vurderinger
    4
    Hei igjen!

    Takk for gode kommentarer! Håper det kan komme noe allment nyttig ut av denne tråden etter hvert...

    En god regel for å komme igjennom haugen med arbeidsoppgaver er å ta det viktigste først. Når det er gjort så tar man det viktigste først igjen. Når det skal ryddes i samlingen så forsøker jeg to strategier. Den ene er å kvitte seg med det jeg med sikkerhet vet jeg ikke skal ha med. Den andre er å beholde det jeg vet jeg skal ha med. Enkelt? Tjaa… Sikkert utfordrede nok blir det når ytterpunktene er ryddet unna.

    Med oppvekst under den siste halvdel av den kalde krigen ble det musikk på vinyl som tonesatte hverdag og fest, og gav frosne sjeler tiltrengt ro og varme. Ikke helt sant det med ro da vinylens innhold også utfordret til politisk opprør og amfunnsnormer, spesielt de som var å finne i konservative religiøse miljøer. Budskapet ble presentert i sarte toner, tunge rockeriff og psykedeliske tripper ut i ukjente musikalske landskap. Med begrenset tilbud og tilgang til musikk, ble valget av hva man lyttet til i stor grad en fortelling om hvor du stod politisk og hvilke miljøer du hørte til, eller ønsket å høre til. En LP kostet tilnærmet en formue. Det krevde grundige overveielser å svi av kroner på en LP og flere timers ekstrajobb etter skole eller i helgene. «Vis meg platesamlingen din og jeg skal fortelle hvem du er» var nok en større sannhet da enn nå.

    En duganes platespiller vil være obligatorisk innhold i anlegget i all overskuelig framtid, ikke bare ut fra nostalgien med vinyl, men fordi et respektabelt oppsett byr på god lyd, og fordi selve handlingen ved å finne fram, plassere vinylskiva på platetallerkenen, føre armen inn og senke stiften ned i sporet, blir noe håndfast som skjerper sansene og gir en god innledning til lytteseansen. Et ytterkover designet med en målsetting og innerkover med tekster og informasjon, bidrar til en helhetlig seanse som på en måte gir utøverne fortjent kreditt for arbeidsinnsatsen de har lagt ned.

    Det hender man handler litt vel spontant. Vanligvis ligger det grundig informasjonsinnhenting fra HFS, hifi-blader og webben før beslutninger tas. Når det så dukker opp en kandidat til anlegget, skjer ting rimelig kjapt. Jeg var på jakt etter en spiller som tåler å stå framme, gjerne klassisk i designet, men først og fremst en spiller med kvaliteter for et langvarig og smertefritt eierskap. 171Aen dukket opp som et strøkent brukt eksemplar en dag. Designet var mer enn innenfor, kvaliteten til Luxman velkjent, og omtalene positive. Handlet usett og angrer ikke!

    DSC03931 (2) – Kopi.jpg


    Handlet en Hana SL brukt etter gode omtaler. SL er en god PU, men den er lett, og matchen med armen på spilleren var ikke helt innertier. En tilfeldig tur innom Mala Audio endte med en ML i lomma på vei hjem. Fortsatt har den nok timer å gå på før den kan kalles helt innspilt, men MLen er en klar forbedring og en klart bedre match til armen enn SLen var. Nå nytes vinylen som små høytidsstunder i hverdagen. 😊

    ML side Luxman headshell.jpg


    En beslutning er enkel: Luxman PD-171A blir med på lasset sammen med Hana ML!

    Mvh Olav E
     

    Olav E

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    20.01.2009
    Innlegg
    593
    Antall liker
    725
    Torget vurderinger
    4
    Hei!

    Så var det ambisjonene om å rydde da... Det endte vel heller litt stikk motsatt, nemlig slik:

    IMG_4059 (2).jpg


    Med et langvarig forhold til Sonos ble det naturlig å benytte seg av oppgraderingstilbudet med 30% avslag på nye produkter ved "innbytte" av gamle. Tre Connecter ble byttet inn med en Port og to Move. Connecten er koblet opp mot hovedanlegget i kjellerstua. Må få komme nærmere tilbake til den, men som jeg skrev i vennetråden for Sonos, så er den et vesentlig løft i forhold til Connect.

    IMG_4071 (2).jpg


    IMG_4072 (2).jpg


    Movene er pakket ut og er så vidt matet med Politisk kvarter og Dagsnytt 18. Rett ut fra esken og i en til en lytt, så oppleves den som de fleste andre Sonoskomponenter, de har felles gener. Lyden er grei, litt mørk, litt lukket. Med litt musikk og Auto Trueplay aktivert, blir førsteinntrykket stadig bedre. Litt usikker på eget forventningsnivå her. Som med alt med høyttalerelementer innenbords, så må man være litt tålmodig før dom fastsettes. Nå er Moven ikke tenkt til å være noe annet enn en portabel duppedings med oppgave å gi lyd der det er ønsket å måtte passe.

    IMG_4081 (2).jpg


    Move er relativt stor til å være portabel. Den er tung. Innpakking og byggekvalitet er bra. Design, materialvalg og kvalitetsfølelsen er et hakk opp over forventning. Foten, eller ringen, som skal lade Moven er en smart løsning. Designmessig fremstår den som en integrert del av Move. Moven er i sedvanlig Sonostradisjon enkel å sette opp. Alt er gjenkjennelig, men sikkert også noe nytt som jeg må sjekke nærmere ut.

    Med to stykke ble man nødt til å sjekke hvordan de funker i stereo. Svært enkelt å pare dem. Ferdig paret så styres de som en enhet. Lyden ble noe annet. Nå har de fått et midlertid opphold i stua. Det funker faktisk bra. WAFen er faktisk høyere enn HAFen forstår jeg Fru rett. ;-)

    IMG_4097 (2).jpg


    Et par runder med Frida Aannevik via Tidal før morgendagens konsert er slettes ingen dårlig avslutning på en travel uke og en god start på en enda travlere helg. Det blir ikke mye stillesitting...

    Mvh Olav E
     

    Olav E

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    20.01.2009
    Innlegg
    593
    Antall liker
    725
    Torget vurderinger
    4
    Tilbake til virkeligheten 1:

    Hei!

    Noen ganger er det greit å kalibrere hørsel og hode tilbake til virkeligheten. Litt for mange leste tråder på HFS og litt for mange konsumerte hifiblader og litt for mange prangende hifiannonser utfordrer fort «det hadde vært kjekt å prøve…»-syndromet. Egentlig er jeg veldig tilfreds med anlegget jeg nå har, utfordringen er valgene jeg må ta i forhold til hva som skal ut og hva som skal med til ny leilighet, fra dedikert kjellerstue til integrering av anlegget i stue og felles oppholdsrom. Hvilke praktiske innredningsforhold gjelder? Hvordan blir akustikken? Blir anlegget for visuelt dominerende?

    Helgens kalibrering begynte med fredagens oppkjøring til lørdagens konsert med Frida Ånnevik i storsalen i Ælvespeilet i Porsgrunn. Litt strømming fra Tidal og litt videokikking på Youtube ble et godt grunnlag for å møte Frida og hennes medmusikanter Halvor Røyne på gitarer og Andreas Stensland Løwe i levende live.


    IMG_4113 (3).jpg



    Det gjør godt å komme innomhus når gatene er fylt av slaps og sur vind. Gode stoler, god lyd og flott lyssetting ble den perfekte ramme for en varm, inkluderende og flott musikalsk opplevelse. Frida har noe på hjertet, og hun klarer å formidle det på en utsøkt måte, det være seg om det er hennes egne tekster eller hennes oversettelser av andres sanger. Selv Spice Girls klarer hun å lage lytteverdig. Hun forteller gjenkjennbare hverdagshistorier som plasserer deg i situasjonen og gjør at du ser og forstår det bakenforliggende budskapet hun ønsker å formidle, viktige budskap. Assosiasjonen til Alf Prøysens fortellerkunst slo meg. Felleskapet med Anne Grete Preus ligger der også.


    IMG_4115 (2).jpg



    Frida har utstråling. Det er både sjarm og autoritet. Det med autoritet er jeg ikke helt sikker på om hun selv helt har forstått at hun har. Hun fyller både scene og rom med sin tilstedeværelse. Når tematikk og musikk utfordrer den vante tekst-vers-tekst-vers oppskriften, holder hun deg fast med sin tilstedeværelse så du blir nødt til å lytte til hvert ord og hver tone.


    DSC03391 (2).jpg



    Konserten ble mer enn en kalibrering av hørsel og hifihode. Det ble en komplett opplevelse for hørsel, hode, kropp og sinn. En påminnelse om å se dine medmennesker, spesielt de unge og sårbare, og en påminnelse om at det fortsatt er mye og mange det er verdt å fortsatt sloss for og gå sammen med for å oppnå likeverd og trygghet i hverdagen.


    IMG_4119 (2).jpg



    Etter konserten ble det tid til en kort, hyggelig prat og et par signerte vinylskiver ble med tilbake til heimen. Kan jeg klare å skru sammen et anlegg som musikalsk kan gjenskape mest mulig av den gode opplevelsen konserten ga, ja da er jeg på rett vei med mitt anlegg, og nærmest mulig virkeligheten.

    Mvh Olav E
     

    Olav E

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    20.01.2009
    Innlegg
    593
    Antall liker
    725
    Torget vurderinger
    4
    Tilbake til virkeligheten 2.

    Hei igjen!

    Lørdagens gode opplevelse med Frida Ånnevik ble fulgt opp med Silje Nergaard og Espen Berg i Peer Gyntsalen i Ibsenhuset i Skien. Småbord, flott lyssetting og god lyd, ja faktisk kanskje den beste lyden hørt i Peer Gyntsalen noen gang, ga en sober ramme for nok en god musikalsk opplevelse. To konserter med to kvinnelige artister, begge med få medmusikere på scenen, tett på hverandre, ble en synliggjøring av disse tos ulike kvaliteter som musikere, og personligheter. Silje forteller også gjenkjennbare hverdagshistorier, men uten at den dybde og indre og personlige engasjementet som Frida formidler.


    IMG_4129 (2).jpg



    Hvor store Silje og Espen er ute i verden, ikke minst motsatt side av kloden i den oppadgående sols land, vet jeg ikke, men det er ikke vanskelig å slutte seg til at de byr på musikalske uttrykk og framføringer helt på topp. Espen Berg er et nytt bekjentskap for meg. Hans traktering av flygelet på både tradisjonell og litt mer utradisjonell måte var svært imponerende. Samspillet med Silje var av topp klasse. De koste seg sammen musikalsk, og verbalt mellom låtene. Det ga en nærhet mellom artistene og oss som lyttet som kompletterte enn ellers musikalsk perfeksjonisme til en inkluderende opplevelse.


    silje2 (2).jpg



    Musikkvalget var hentet fra hele Siljes karriere, ispedd bla Peter Gabriel og Pat Methney. Pat Methney besøker for øvrig Ibsenhuset 9. august i år. Verdt å få med seg. Jeg mener å høre en fyldigere og mer moden stemme hos Silje nå enn tidligere. Lyttet mye til hennes musikk år tilbake. Ble litt ferdig med henne på en måte. I nedstrippet arrangement og med noen år modning, ble konserten derfor en meget positiv opplevelse. Til tider en sjelsettende opplevelse der musikken, lyd og lys løftet meg ut av tid og fra sted og jeg bare var i musikken, mao en opplevelse fjernt fra virkeligheten som faktisk var virkelig!

    Mvh Oav
     

    Olav E

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    20.01.2009
    Innlegg
    593
    Antall liker
    725
    Torget vurderinger
    4
    Hei!

    Her går det tregt med ryddesjauen. Travle dager på og med jobb gir liten tid til å realisere overskuddslageret. Og litt handling flytter fokus vekk fra det som er hovedoppgaven... ;-)

    Noe rekker man dog. Fant fram litt fra kjelleren og rigget om "PC-høyttalerne". Et godt alternativ til å plassere små kasser oppå pc-pulten er gulvstående høyttalere med rett høyde og rett plasserte elementer. Faktisk har Dantax The Tube fungert mer enn ok. Ved pulten har de blitt koblet opp til Kingrexen min. Nå ble de plassert ved benken sammen med en billig Sony cd-spiller og Arcam Solo. De to komponentene har vært i eie hos min tante. Arcamen erstattet Sonyen og en eller annen receiver. Grunnen til at Arcamen havnet tilbake her, var omleggingen fra DAB til DAB+. Som ivrig radiolytter måtte Arcamen vike for en Marantz M-CR 611. Sonyspilleren er ikke mye å rope hurra for. Det blir lyd. Arcamen derimot er ingen dum sak. Derfor har jeg to av dem nå, tantas og min egen som har forsynt kjøkkenet med godlyd i mange år, koblet opp mot en Sonos Connect.

    The Tube plukket jeg opp på loppis for noen år tilbake. Koblet de opp ved hjemkomst. Den ene skranglet fælt når volumet ble skrudd litt opp. Enkelt å fikse. Delefilteret hadde løsnet og skramlet mot tuben når bassen begynte å jobbe. Alle elementene er helt ok. Bassen sitter i bunnen og er nedoverrettet og spiller ned mot en oppovervent kone. Kjøpet ble trigget av design. Leste også en test i forrige årtusen i Hifi & Musik. Tror jeg har bladet ennå. ;-)

    Litt skummelt å teste ut sånne "billige greier" som dette. Leit å erkjenne at man kan glede seg over musikken uten å svi av et halvt statbudsjett, så også The Tube & Arcam Solo. Arcamen har jeg hatt koblet opp mot mer avanserte høyttalere og forstått at den ikke er så dum. The Tube har derimot aldri fått en sjanse som annet en PC-høyttalere. Rigget på et lite rom på tvers av rommet og under skråtaket, låter det slettes ikke galt. Antar markedsverdien i dag er under 1% av anskaffelseskosten for godlyden i kjellerstua. Et tankekors som det ikke bør tenkes for lenge på...


    DSC03945 (3).jpg



    Mvh Olav E
     

    Olav E

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    20.01.2009
    Innlegg
    593
    Antall liker
    725
    Torget vurderinger
    4
    Den som leter finner ett eller annet som man ikke var klar over at man hadde!

    Hei!

    Det ryddes og ryddes. Greit å ha litt å pusle med i disse tider med avlyste sosiale arrangementer. For å kompensere for stille og rolige dager i heimen, kan en pub til pubtur bli mer enn fristende nok. Fru og undertegnede har derfor rigget seg for en mulig runde på byen:

    Gassmaske.jpg


    Med rett utstyr og inntak av lokalproduserte bryggede dråper bør dette kunne bli en hyggelig kveld! ;)

    Ønsker dere en fortreffelig aften!

    Mvh Olav E
     
    Sist redigert:

    Olav E

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    20.01.2009
    Innlegg
    593
    Antall liker
    725
    Torget vurderinger
    4
    En dårlig spøk bør ikke gjentas, i hvert fall ikke for ofte.

    Covid-19 er alvor, utfordrende så det holder. Her er helsa heldigvis god, men familie og nære venner er rammet, en alvorlig. Vi krysser fingre. Mitt oppe i alt så er det om å gjøre å holde hjula i gang og humøret oppe. Selv er jeg i full jobb med mål om å bidra til normal framdrift i prosjektene jeg er engasjert i. Fru er permittert fra sin jobb.

    Ny leilighet nærmer seg ferdigstillelse. Varsel er mottatt om mulig forsinkelse med henvisning til Covid-19. Forsinkelse betyr lite for oss. Vår utfordring er hvordan boligmarkedet vil fungere framover. Vi har et hus vi skal selge.

    Mellom travle dager på jobb og rydding i heimen, er det godt å lufte hjernen. Stubbestussing er en anbefalelsesverdig geskjeft. Finn deg en stubbe, trekk frisk luft og nyt roen. Der kan du sitte, la tungsinnet fare, og stusse over hvordan livets utfordringer og gleder forenes i nettopp livet!


    Stubb 1 (2).jpg



    Mine beste ønsker om en fortsatt god kveld til dere alle!

    Olav E
     

    toral1

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    01.06.2005
    Innlegg
    176
    Antall liker
    76
    Torget vurderinger
    13
    En dårlig spøk bør ikke gjentas, i hvert fall ikke for ofte.

    Covid-19 er alvor, utfordrende så det holder. Her er helsa heldigvis god, men familie og nære venner er rammet, en alvorlig. Vi krysser fingre. Mitt oppe i alt så er det om å gjøre å holde hjula i gang og humøret oppe. Selv er jeg i full jobb med mål om å bidra til normal framdrift i prosjektene jeg er engasjert i. Fru er permittert fra sin jobb.

    Ny leilighet nærmer seg ferdigstillelse. Varsel er mottatt om mulig forsinkelse med henvisning til Covid-19. Forsinkelse betyr lite for oss. Vår utfordring er hvordan boligmarkedet vil fungere framover. Vi har et hus vi skal selge.

    Mellom travle dager på jobb og rydding i heimen, er det godt å lufte hjernen. Stubbestussing er en anbefalelsesverdig geskjeft. Finn deg en stubbe, trekk frisk luft og nyt roen. Der kan du sitte, la tungsinnet fare, og stusse over hvordan livets utfordringer og gleder forenes i nettopp livet!


    Vis vedlegget 576474



    Takk for ideen om stubbestussing.

    Den kommer til å bli brukt de nærmeste dagen.
     

    Olav E

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    20.01.2009
    Innlegg
    593
    Antall liker
    725
    Torget vurderinger
    4
    En sveitserkniv?

    God kveld!

    Mye har skjedd i verden og heimen siden sist. Det får ligge i kveld. Den store ryddejobben er nå godt i gang. Huset ble lagt ut for salg i deg. Litt spesiell følelse å slå opp skiltet "Til salgs" på huset man har tegnet, fått bygget og bodd i i 35 år...

    For noen år siden flyttet min far og mor fra enebolig til leilighet. Det ligger nok et hamstergen i slekta. For å berge familiefreden den gangen, fylte jeg bilen med en liten del av faderns loppiservervede lydprodukter, Det meste antikvarisk og i svært ulik grad av funksjonalitet. Vel hjemme ble kasser og bokser stablet i kjelleren og glemt. Nå tror jeg at alt er funnet fram. På bildet under ser det brorparten av samlingen. Det finnes mer...

    IMG_4859 (2).jpg


    Jeg skal ta ansvar for to av ovjektene. Tanberg TR200 var min første egne ervervelse. Det var vel konfirmasjonspengene som røyk der. En av Beogramene ble også ervervet egenhendig. Resten må senior ta ansvar for. Om jeg tømte lageret hans, neida... Det blir nok en opprydding en gang i framtiden også.

    Blant B&Oer og Tanberger dukket det opp en sak som skilte seg vesentlig ut i design fra de to andre nordiske dominantene. Form følger funksjon er en greie. Her var det et tungt stykke boks med masse både synlige og usynlige knapper og vridere. Sjeldent mye å justere på her. Nærliggende ut fra opphavslandet og kalle denne pluggen for en ekte sveitserkniv i vellydens tjeneste. Har googlet Revox A50 og ser at det er en forsterker produsert i tidsrommet 1968 til 1970. Litt info finnes her: https://www.radiomuseum.org/r/studer_revox_a50_1.html Revox har for meg vært synonymt med avanserte og kostbare spolebåndopptagere. Min lommebok strakk til en Tanberg 3300X.

    IMG_4837 (2).jpg


    IMG_4858 (3).jpg


    IMG_4840.jpg


    Litt industrielt design og med en tydelig tidlig Revox profil. Vakkert? Tjaa...

    Googling forteller at A50 omsettes til litt overraskende høye priser. En snev av spenning var det å sette strøm på den. Det gikk bra, selv om indikatorlampa ikke lyste opp dessverre. Koblet til høyttalere og kilde. Alt tyst. Måtte ratte og trykke litt for å forstå alle funksjoner og logikk. Resultatet? Vellyd! Har testet de fleste funksjoner og så langt fungerer alt testet. Sveitsisk kvalitet er hermed bekreftet! QED.

    Hva skjer så med denne saken nå? Det blir vel å sjekke Finn om han er på kjøpern. Tenker en utsjekk her på HFS om det er noen liebhabere her før den legges ut for allmuen.

    Mvh Olav E
     

    Olav E

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    20.01.2009
    Innlegg
    593
    Antall liker
    725
    Torget vurderinger
    4
    Ikke alt gammelt er nødvendigvis gått ut på dato!

    God kveld igjen!

    Mye sjauing for å gjøre huset salgstomt til visning. Nydelig vær i dag. Sol og sommertemperatur på terrassen! Dagen tilbragt i kjelleren for å rydde i arven etter fadern. Sliter med å bare dumpe B&Oer og Tanbergerer uten å sjekke om det fortsatt er liv. Tar sin tid. Nå er gamle Radionetter lagt ut på Finn. Sitter ved kjøkkenbenken og holder Fru med selskap. Hun er kokk i kveld. Helgemenyen pleier å være min oppgave.

    Rart hva man kan finne i en kjeller gitt! Fant den rakkeren her:

    Barolo.jpg


    Noen år. Ypper seg med et maskulint preg. Nydelig dufter. Må få lov til å kose seg litt i glasset å bli kvitt litt testosteron. Fortsatt et bitt i den som indikerer at den kanskje kunne tålt ett år eller to til i kjelleren, men da bor vi ikke her! Snerper litt. Gleder meg til å få mat ved siden. Lukter godt fra steikeplate nå...

    Ha en fortsatt trivelig aften!

    Mvh Olav E
     

    Karmana

    Æresmedlem
    Ble medlem
    13.06.2008
    Innlegg
    24.209
    Antall liker
    62.280
    Sted
    Bergen
    Torget vurderinger
    42
    Hadde ikke fått med meg at du hadde gått i gang med egen tråd, Olav. Nice! Haifai, konserter, mer enn god vin og en velformulert penn.....hva mer kan man ønske seg :)
     

    Olav E

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    20.01.2009
    Innlegg
    593
    Antall liker
    725
    Torget vurderinger
    4
    Hadde ikke fått med meg at du hadde gått i gang med egen tråd, Olav. Nice! Haifai, konserter, mer enn god vin og en velformulert penn.....hva mer kan man ønske seg :)
    Hei Karmana!

    Hyggelig å høre fra deg! Har mine lynvisitter i tråden din, når tiden strekker til. Selv om du har syndet litt og blitt utro mot både Kararan og Marten, så får man være overbærende og tilgivende. Smått utrolig at ingen har nappet på Karanene tidligere. Sånn er det vel når nisselua sitter litt langt ned i panna på oss her på bjerget. Nå er vel nikket ditt ledig? Nytt passende til deg kan være Galaroba?

    Travelt med rydding for salg av heimen fortsatt her. Derfor litt lite futt i egen tråd og dårlig med kommentarer i andres. Planlegger å komme sterkere igjen, dog ingen ambisjoner om å passere deg i antall. ;-)

    Mvh Olav E
     

    Karmana

    Æresmedlem
    Ble medlem
    13.06.2008
    Innlegg
    24.209
    Antall liker
    62.280
    Sted
    Bergen
    Torget vurderinger
    42
    Hadde ikke fått med meg at du hadde gått i gang med egen tråd, Olav. Nice! Haifai, konserter, mer enn god vin og en velformulert penn.....hva mer kan man ønske seg :)
    Hei Karmana!

    Hyggelig å høre fra deg! Har mine lynvisitter i tråden din, når tiden strekker til. Selv om du har syndet litt og blitt utro mot både Kararan og Marten, så får man være overbærende og tilgivende. Smått utrolig at ingen har nappet på Karanene tidligere. Sånn er det vel når nisselua sitter litt langt ned i panna på oss her på bjerget. Nå er vel nikket ditt ledig? Nytt passende til deg kan være Galaroba?

    Travelt med rydding for salg av heimen fortsatt her. Derfor litt lite futt i egen tråd og dårlig med kommentarer i andres. Planlegger å komme sterkere igjen, dog ingen ambisjoner om å passere deg i antall. ;-)

    Mvh Olav E
    Hehe, har vært litt innom tanken om et mer passende nick, ja :)

    Godt du ikke har ambisjoner om å passere meg i antall. Det er liksom ingen grunn til å ønske seg selv syk ;)
     

    Olav E

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    20.01.2009
    Innlegg
    593
    Antall liker
    725
    Torget vurderinger
    4
    God kveld!

    Travle dager. Hus solgt. Visning mandag. Solgt tirsdag. Over prisantydning. Rart å slå ned "Til salgs" plakaten. Litt rart også å plukke ta den ned. Lettet for at salget gikk greit. En morsomhet: Her kommer det bud på noen mill. Betingelse fra to av byderne: "Projektor og lerret forutsettes å følge med huset". Greit for oss. Hadde ikke tatt det med til ny leilighet. Noen barnebarn som hadde håpet å overta blir nok litt skuffet. Det løser seg nok. Det morsomme er å konstatere hvor viktig stort lerret og godt bilde er for mange. :)

    Travle dager og sene kvelder for å få huset klar til visning er over. En lettelse. Kan begynne å rote litt igjen.

    Ryddejobben fortsetter. Er i det italienske hjørnet i flaskesamlingen. Lillebror til storebror ble neste nytelse. Ikke fult så tøff. Ikke samme munnfull, men absolutt et godt bekjentskap. En fast gjest i huset. En morsom historie bak ikke-navnet hentet fra importørens hjemmeside: Borgogno NO NAME
    Vinen heter NO NAME og i tillegg er det trykket på etiketten «Etichetta di Protesta», på norsk «protestetikett». Årsaken beskriver Andrea Farinetti slik: «Jeg har valgt ut en av mine beste viner og kalt den NO NAME som en stille protest mot byråkratiet som rammer italiensk jordbruk og vinmaking». NO NAME er nemlig vinifisert som en Barolo og kommer fra Borgognos beste vinmarker. Konsortiet i Piemonte, som kontrollerer og godkjenner all vin og setter sin etikett over korken, godkjente den ikke som en Barolo fordi de mente den var "atypisk". Vinmakeren fikk den senere godkjent som en Barolo, men valgte da å deklassifisere vinen selv å bruke den som sin protestvin. Den er derfor en Langhe Nebbiolo som gir meget god valuta for pengene


    No Name (2).jpg


    Mvh Olav E
     

    Olav E

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    20.01.2009
    Innlegg
    593
    Antall liker
    725
    Torget vurderinger
    4
    Klarer aldri å bygge meg opp en flaskesamling:rolleyes:
    En blanding av nysgjerrighet og en svak motstandskraft når dyktige polansatte tar imot invitasjonen til å komme med anbefalinger med stor entusiasme, så blir kontoen litt slankere og ryggen litt skakkere. Polposer er en sjelden vare her i huset. Diverse pappesker fra ymse leverandører til polet derimot...

    Er nok ikke hverken den store kjenneren eller den store forbrukeren, men Fru og undertegnede setter pris på god mat og godt drikke når anledningen byr seg.

    Mvh Olav E
     

    lille hiawata

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    15.03.2008
    Innlegg
    4.258
    Antall liker
    2.495
    Sted
    Harstad
    Torget vurderinger
    1
    Enig her kjøpes det til helga en eller to flasker. Liker og prøve viner fra hele verden. God langhelg.
     

    Karmana

    Æresmedlem
    Ble medlem
    13.06.2008
    Innlegg
    24.209
    Antall liker
    62.280
    Sted
    Bergen
    Torget vurderinger
    42
    Gratulerer med smertefritt salg! Sikkert en meget god vin, og smaken blir sikkert ikke dårligere av et vellykket hussalg :)
     

    Olav E

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    20.01.2009
    Innlegg
    593
    Antall liker
    725
    Torget vurderinger
    4
    Gratulerer med smertefritt salg! Sikkert en meget god vin, og smaken blir sikkert ikke dårligere av et vellykket hussalg :)
    Takk for det! Litt smerte henger igjen i hjerterota. Huset har vært arena for hele familiens liv i mer en 35 år. Må presisere at våre to avkom for lengst har flyttet ut og skapt sine egne hjem. At det er blitt godt folk av dem, indikerer en trygg oppvekst med gode venner i et godt naboskap. Må innrømme at det ble en fiin fransk en med bobler på kvelden på tirsdag.

    Mvh Olav E
     

    Olav E

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    20.01.2009
    Innlegg
    593
    Antall liker
    725
    Torget vurderinger
    4
    Fra begynnelsen av!

    God 1. mai!

    Ryddesjauen ble akselerert inn mot visning før hussalget. Knebøy og tunge løft kjennes i ryggmuskler som har fått ligge i dvale, en konsekvens av en avslappet lyttepositur gjennom mørketiden. Det er mange argumenter for å bedrive vår hobby. Ser det blir litt søkt å hevde at den er et godt bidrag til ivaretakelse av fysisk helse. Et økonomisk argument til forsvar kan være å trekke fram muligheten for styrketrening ved stadige utskiftinger av tunge forsterkerbeist og velvoksne høyttalere! Et godt alternativ til månedlige avgifter til treningsstudioer og dyre PTer med provoserende energi og sprett…

    I mylderet av mer eller mindre attraktive klenodier dukket familiens Radionette Menuett opp. I motsetning til i sine glansdager, har Den Store Verden der ute stilnet. Skulle tro verden har blitt slått ut av et mystisk virus eller noe sånt. Det er tyst på langbølge, mellombølge og kortbølge. Til og med fiskeribølgen er tyst. Suset er der, men den menneskelige aktiviteten finnes det ikke spor av. Ikke rart at trolløyet har lukket seg.

    IMG_4799 (2) – Kopi.jpg


    Ingen tvil om at verden er forandret. For de som fortsatt skulle være i tvil finnes det mange bevis. Disse gamle radioene med sine skaler viste fram både visuelt og med lyd en verden så rik av steder og språk at ens egen sandkasse nettopp fremsto som bare ens egen. Når radioen ble slått på og skalaen lyste opp, ble alle verdens kriker og kroker presentert med like store bokstaver og lik skrift. Enhver stemme på et hvert språk fikk sin plass. Budskapet ble ikke forstått, av språklige begrensninger forstås, men inspirerte til årvåkenhet i geografitimer og en interesse for nyheter og politikk.

    Gjensynet med Menuetten fyrer av et tankespinn om det paradigmeskiftet tilgjengeligheten til musikk vi har hatt. Den gangen Menuetten var veien ut i den store verden og bringe verden hjem til din egen hule, var det å se fram til de få sendingene som bød på den musikken som appellerte til et barn på vei over i ungdommen. Håpet var at den ene gangen i uka ble siste låta i Ønskeskonserten musikk du likte og ventet for å få høre. Da tipset om Radio Luxemburg nådde de stadig voksende ørene på guttungen, ble det åpningen til noe som føltes å høre bare til oss unge. Det var musikk sendt fra Det Store Utland. Det var musikk du visste de hørte på over hele kloden, musikk som utfordret de voksne, musikk som var vår. Senere med familiens nyanskaffede Dux reiseradio, ble et nytt musikalsk vindu åpnet mot øst: Sveriges Radio P3!

    IMG_4799 (3) – Kopi.jpg


    Så hva vil jeg med dette tankespinnet? Kanskje påpeke at tilgangen på musikk er så dramatisk endret at den nå er en vesentlig del av hverdagen til både fattig og rik, ung og gammel, uten at vi reflekterer over det?

    Det er flott å kunne tonesette hverdagen etter behov og smak. Vi har tilgang til all verdens musikk, både gammel og ny. Nymotens duppedingser gir oss denne tilgangen om vi kryper under dyna eller henger i stroppen på trikken hjem. Musikk er blitt forbruksvare. Vi har kanskje mistet noe på veien, men fått masse?

    Mv Olav E
     

    HCS

    En vanlig fyr fra bygda..
    Ble medlem
    22.02.2007
    Innlegg
    26.719
    Antall liker
    32.599
    Sted
    Nesten Gjøvik..
    Torget vurderinger
    28
    Nydelig skrevet, takk. Ja, hva fikk vi og hva gikk tapt..? En kan saktens lure, men jeg velger å tro at tilgjengelighet og utvalg har økt. Men når det gjelder førstnevnte faktor blir jeg nesten usikker når HFS blir lest. Dette fordi vi "audiofile" tenderer til å fremvise en svært smal smak. Hvor mange tråder, med bilde av variert cover - art, hvor de samme artistene dukker opp og opp igjen? Pink Floyd, Lucinda Williams, Diana Krall, Miles Davis, Kari Bremnes osv osv. Sksffer vi oss musikk for at den skal lyde bra på anlegget eller liker virkelig denne gjentagende "suppa"?

    Tror ikke det er noe endelig svar. Innser dog at med fot for klassisk musikk unngår litt av dette pretensiøse , smale, gjentagende.. Eller?

    Jeg tror at hvis jeg kom hjem til en tilfeldig person og ikke visste noe om vedkommende kunne musikksmak, og ikke minst utvalg, si noe om gleden over å eie bokser eller kjenne på forgagne emisjoner. Ikke at det trenger å være en motsetning der men..

    Forskning viser at etter fylte 30 år er evne til å finne ny musikk, musikk som blir endel av soundtracks i ens liv, redusert. Kanskje fordi vi lettere lot oss berøre i ung alder? Jeg er litt usikker på det.

    Så har vi individer her inne. Anlegg i millionklassen. Men de spiller de samme ti cd platene, hele tiden. Sånt finner jeg fascinerende..

    Til slutt vil jeg anta at etter fylte 50 så er det ikke vanlig med en BMI på under 25. Leser en her inne en sen fredag så er korrelasjon til EQ tilsvarende, dvs mellom 25 og 50..:).

    Og det er ingen fasit.. Ingen fasit for rett musikk, rett anlegg, rett rom.. Det er hva jeg tenker.. Og gleden over der individuelle setter jeg pris på. At vi skal agere som gruppe her inne gjør det interessant til tider..


    Ok, nok vrøvl fra meg. Ha en fin 1 mai og takk igjen for det du delte :)
     

    Olav E

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    20.01.2009
    Innlegg
    593
    Antall liker
    725
    Torget vurderinger
    4
    Nydelig skrevet, takk. Ja, hva fikk vi og hva gikk tapt..? En kan saktens lure, men jeg velger å tro at tilgjengelighet og utvalg har økt. Men når det gjelder førstnevnte faktor blir jeg nesten usikker når HFS blir lest. Dette fordi vi "audiofile" tenderer til å fremvise en svært smal smak. Hvor mange tråder, med bilde av variert cover - art, hvor de samme artistene dukker opp og opp igjen? Pink Floyd, Lucinda Williams, Diana Krall, Miles Davis, Kari Bremnes osv osv. Sksffer vi oss musikk for at den skal lyde bra på anlegget eller liker virkelig denne gjentagende "suppa"?

    Tror ikke det er noe endelig svar. Innser dog at med fot for klassisk musikk unngår litt av dette pretensiøse , smale, gjentagende.. Eller?

    Jeg tror at hvis jeg kom hjem til en tilfeldig person og ikke visste noe om vedkommende kunne musikksmak, og ikke minst utvalg, si noe om gleden over å eie bokser eller kjenne på forgagne emisjoner. Ikke at det trenger å være en motsetning der men..

    Forskning viser at etter fylte 30 år er evne til å finne ny musikk, musikk som blir endel av soundtracks i ens liv, redusert. Kanskje fordi vi lettere lot oss berøre i ung alder? Jeg er litt usikker på det.

    Så har vi individer her inne. Anlegg i millionklassen. Men de spiller de samme ti cd platene, hele tiden. Sånt finner jeg fascinerende..

    Til slutt vil jeg anta at etter fylte 50 så er det ikke vanlig med en BMI på under 25. Leser en her inne en sen fredag så er korrelasjon til EQ tilsvarende, dvs mellom 25 og 50..:).

    Og det er ingen fasit.. Ingen fasit for rett musikk, rett anlegg, rett rom.. Det er hva jeg tenker.. Og gleden over der individuelle setter jeg pris på. At vi skal agere som gruppe her inne gjør det interessant til tider..


    Ok, nok vrøvl fra meg. Ha en fin 1 mai og takk igjen for det du delte :)
    Takk selv for gode tanker!

    Tilgjengelighet til mangfoldet av musikk anser jeg som positivt. Utfordringen jeg kjenner på er opplevelsen av musikk som konsumvare. Å identifisere musikken som virkelig har betydd noe for den som har komponert og eller framfører, og som derfor, normalt, utfordrer og gir oss som lyttere noe, utfordres med voksende tilgang. Jeg ønsker ikke at musikk skal bli bakgrunnsstøy 247. Da drukner det som virkelig er verdt å lytte til.

    Mvh Olav E
     

    Olav E

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    20.01.2009
    Innlegg
    593
    Antall liker
    725
    Torget vurderinger
    4
    Jag trivs best i öppna landskap!

    Hei!

    Ryddesjauen går litt opp og ned. Har gått igjennom alt av B&O. Tandberg står for tur. Ryddet og stablet. Salget av huset på plass. Neste er overtakelse av ny leilighet.

    Midt oppe i alt kjøret ble det endelig en tur til hytta! Dagens løypemelding:

    Løype!.jpg


    Fjellet på sitt beste! Flotte løyper og fantastisk gli. Mer enn god nok grunn til å kjøre noen mil for en helg. Godt å få luftet hue litt igjen. Rart hva fjelluft gjør med kropp og sjel. Nå venter badstu. Fyrer med ved!

    Må rydde lit på hytta også. Slanter er det godt å bli kvitt.

    Gin.jpg


    Er ikke så veldig bevandret i gin, og heller ikke laaaange eller korte drinker. Denne ble et bekjentskap for en sommer siden. En tur til fantastiske Florø og en runde rundt Kinn, måtte avsluttes på Vesle Kinn. Glad i fatlagret er man jo, så med en fatlagret gin ble den en interessant smaksopplevelse. På vei videre til Ålesund så var det nok mer enn en tilfeldighet at det sto en ensom flaske på polet der. Fantes kun der, og en flaske eller to i Oslo. Måtte sef. med til hytta. Nå er den tom... Avrundet einersmak. Dog markant gin. Tørr. Har kun drukket den romtemperert og rein. Plukker gjerne opp en flaske til.

    Vet dere hvorfor kokken er så glad i å lage risotto? Da har han bare én å dele flaska med... Baskerland og nordre del av Portugal byr på mange spennende hvite viner. Setter du pris på tørre mineralske smaker, så er dette gode alternativer til dyrere dråper fra mer høytprisede områder. Denne er jeg litt glad i. Oppfyller nevnte kriterier, og har litt hår på brøstet. Kan bli litt slem dersom du er på jakt etter det silkemyke, eller lar den følge mat med lite smak. Ikke prøv den til reker hvis du er vant til snille rieslinger. Til nykokte krabber tenker jeg den sitter! Eller en litt kraftig risotto. Uansett passer den godt i kokken.

    Basker.jpg


    Voksne herrer blir nye bekjentskap litt sent i livet. Dessverre tok koronaen med seg John Prine i sine herjinger. Kjenner igjen noen av hans flotte komposisjoner, men han har dessverre gått under min radar fram til nå. Må få justert den tydeligvis. Har hørt mye på hans siste album. Begynt å skanne videooptak og finner en fyr med fantastisk lun humor og en svært dyktig låtskriver og artist. Trenger det i disse tider. Siden han ikke lenger er blant oss, forutsetter jeg at noen har tatt ham til seg for at han skal spre glede og by på god musikk der han er sammen med de andre som ikke lenger vandrer rundt på vår klode.

    John Prine.jpg


    Det musikalske her i fjellheimen formidles via Sonos direkte eller koblet til en JBL L16. Etter å ha svidd av alt for mange kronasjer til Telenor, er det en Pioneer XDP-100R som er kilde. Lagret en bunke cder for en del til bake i wav-format. Streamer via blåtann til Sonos eller direkte til L16. Funker det.

    JBL.jpg


    Nå begynner tempen å bli passe høy i badstua. Kvelden er ennå ung, så ha en fortreffelig aften om du er i fjellheimen, i Lavlandet, i Innlandet, på Vestland, i Utland, sparker rundt i grusen i Viken, eller allerede har nådd Drømmeland!

    Mvh Olav E
     

    Olav E

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    20.01.2009
    Innlegg
    593
    Antall liker
    725
    Torget vurderinger
    4
    For seasons to come.

    God morgen!

    For seasons to come med Ginne Marker hører nå med til stille morgenstunder. Det var i Grumpy sin tråd hun dukket opp. Ga meg visuelt en assosiasjon til en annen beundret artist. På sett og vis vokste jeg opp med Radka. Hun bodde i nabolaget, opptrådte på flere lokale konserter i min tidlige ungdomstid, og jeg har hatt gleden av å stå rette ved siden av henne under en lokal viseopptreden. Et vakkert menneske. Musikken hennes utfordret og utvidet senere musikksmaken til en ungfole. Og takk for det.

    Ginne gir meg en godfølelse. Når du lytter til henne, er det nærliggende å anta at hun er mer voksen enn sin alder på 25 år skulle tilsi. Moden stemme, lekre arrangementer, og at hun må ha et sterkt lag med seg er tydelig ut fra samspillet og den lettheten musikken presenteres på. I dette grenselandet mellom lettflytende nesten popaktige melodier og myk jazz, kommer assosiasjonene til Madeilene Peyroux og Norah Jones sigende. Ikke dårlige kolleger det.

    600x337_radka_toneffhans_beskov.jpg


    Radka

    Ginne M.jpg


    Ginne

    For Seasons to Come til For Seasons to go:

    Snø.jpg


    På fjellet er det kort mellom sesongene. Dagens snøfall var varslet. Dog ikke ønsket. Ekvipasjen står med sommersko på. Regner med at nedfallet stopper og veiene hjem ikke blir mer en våte. Noen timer i bil funker med en boks full av godlyd. Pioneeren avlaster både regningene fra Telenor og frustrerende reklameavbrekk i musikksendinger over eteren.

    Hjemme venter fortsatt rydding. En annen ekvipasje står delvis klargjort for salg. Smerter mer å selge enn jeg vil innrømme. Dog er boadresse i sentrum og 500 m til jobb relevante argumenter for å nøye seg med ett anstendig kjøretøy. En må ut. I kampen taper følelser mot fornuft.

    Jaggis.jpg


    Mvh Olav E
     

    Olav E

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    20.01.2009
    Innlegg
    593
    Antall liker
    725
    Torget vurderinger
    4
    God advent!

    En liten morgenhilsen på første søndag i advent. På mange måter en ventetid der vi forsøker å kompensere for mørke dager med å tenne ekstra med lys. Advent blir for meg en tid som gir rom for å nyte god musikk. Dagene blir korte, og dessverre fram mot jul også veldig travle. Adventstiden innebærer tradisjoner knyttet til musikk. Mye god musikk har tema advent og jul, musikk man ellers ikke spiller resten av året.

    Ikke nettopp adventsmusikk i dag, dog en stille stund med Ane Bruns siste album «How beauty holds the hand of sorrow» på spillelista. Dessverre ble konserten med henne i Oslo avlyst. Ny dato er satt og billettene opprettholdt.

    Har vært lite aktiv på forumet en god stund. Har vært inne å kikket, men nøyd meg med det. Travle dager på mange måter, og ikke minst flytting er begrunnelse. Skal forsøke å bidra og ikke minst utfordre dere med spørsmål om bistand.

    Enn så lenge, god søndag!



    IMG_6621.jpg


    Mvh Olav E
     
    Sist redigert:

    Fosse

    Æresmedlem
    Ble medlem
    19.08.2003
    Innlegg
    11.420
    Antall liker
    25.777
    Torget vurderinger
    24
    Det der ser ut som et sunt og godt lyttemiljø.

    Hvilken Jag er det vi ser?
     
    • Liker
    Reaksjoner: HCS

    Olav E

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    20.01.2009
    Innlegg
    593
    Antall liker
    725
    Torget vurderinger
    4
    Ny leilighet med sine utfordringer vedr. plassering av lyd. Kommer tilbake til det. Utsikten av Ibsens fødeby er dog upåklagelig.

    Jagen du ser et lite detaljutsnitt av er Verdens vakreste stasjonsvogn: XF 2015! Liker den bedre enn siste versjon. Det er noe med de hele flatene og rene linjene som tiltaler. En ypperlig blanding av fornuft og glede. V6 må det være. Flott å transportere høyttalere i, og god å lytt til musikk i.

    Denne er min:

    Jag.JPG


    Mvh Olav E
     

    Fosse

    Æresmedlem
    Ble medlem
    19.08.2003
    Innlegg
    11.420
    Antall liker
    25.777
    Torget vurderinger
    24
    Det er få bilmerker som har så gjennomført design, så mange perler og så få tabber som Jaguar. Nydelig bil!
     

    Olav E

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    20.01.2009
    Innlegg
    593
    Antall liker
    725
    Torget vurderinger
    4
    Det er få bilmerker som har så gjennomført design, så mange perler og så få tabber som Jaguar. Nydelig bil!
    Takker! Ja, den skulle vært solgt da Volvoen kom i hus, men jeg har ikke klart det. Hadde en S-type årgang 2000 med V6 bensin før denne. Jada, mye Ford i den, men med en viss sjarm og kjøreglede. Morsomt å eie noe som ikke er dusinvare. Nå springer det Jaguarer fram i hytt og pine. Her i fjorden er det iPace-land. Vår lokale bilgledeleverandør Autostrada får ta skylda, - eller æren for det. Var uten Jaguar noen få uker før XFen stod der. Prøvekjørte ikke, bare så og luktet på den. Solgt!

    Har en arkitektbekjent med en godt voksen klassisk XJ han steller og nyter. Får se hva framtiden vil bringe for egen del. Fornuften vil nok seire en stund framover dessverre.

    Mvh Olav E
     

    Olav E

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    20.01.2009
    Innlegg
    593
    Antall liker
    725
    Torget vurderinger
    4
    Feets don`t fail me now!

    Er ikke sikker på at alle høyttalere kan slutte seg til denne legendariske albumtittelen. Jeg tenker ikke på albumet til Herbie med komma i tittelen. Er redd mange høyttalere ikke en gang vet å kjenne etter hvor skoen trykker.

    1611686180284.png


    «Å stå på egne ben» er et velkjent uttrykk i språket vårt. Imidlertid er det ikke så dumt å stå på andres ben heller. Som en liten gest til mine Marten, før de ble med på flyttelasset til ny bolig, ble de forært nye sko. Tanken hadde vært der en stund. Tilliten til de originale trepuckene har aldri vært 100%. Storebrødrene til mine Miles har flottet seg med litt andre sko. Sikkert ikke uten grunn. De nye søsknene i Parkerserien har og fått pensko på. Det er sikkert heller ikke uten grunn.

    1611686617708.png


    Begrunnelsen for å få nytt skotøy var også fordi det er litt ugreit å flytte på høyttalerne med sylskarpe originalspikes som skal tres ned på en litt lett puck. Med klinkerflis i det fraflyttede hjem, ble det ikke noen konsekvenser av en bom eller to der. På nylagt parkett har det ikke vært noen ønsker om å lære bort bannord til slekt og venner. Et hyggelig tilbud endte derfor med anskaffelse av IsoAcoustics Gaia III.

    1611686682841.png


    Med Gaiaene på plass ble det dessverre ikke mye tid til finlytting. Dato for flytting var satt. Det jeg imidlertid fikk tid til å oppleve, var et løft i gjengivelse som overasket. Det ga meg en følelse av tilfredshet om å ha nådd et nytt nivå på hva anlegget var i stand til å yte. Faktisk begynte angeren på å flytte å ta grep. Nå da jeg etter mange år opplevde musikk slik jeg i mine tanker har forsøkt å gjenskape i egen heim, så skal alt pakkes ned og flyttes til helt andre omgivelser og betingelser! Nærmest en tragedie, dog totalt blottet for medfølelse fra min fru…

    1611686765342.png


    Om jeg kan beskrive endringene? Ikke enkelt, men en klar forbedring på alle områder. Nærliggende å nevne ro, større grad av et tredimensjonalt lydbilde; rett og slett en mer naturtro formidling. Dette er mye vellyd pr. investert krone. Man kan undres hvorfor ikke disse føttene har vært levert som standard på alle Martens. Forskjellen i opplevelse av kvalitetslyd er markant.

    Nå har Marten med nye sko flyttet inn på ny parkett. Anlegget er ikke rigget permanent, så finlytting får vente. Det som helt klart er å konkludere, er at parketten er helt uten merker, selv etter litt flytting fram og tilbake. Og skoene er kledelige!

    1611686840328.png


    En investering som anbefales på det varmeste!

    Mvh Olav E
     

    Olav E

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    20.01.2009
    Innlegg
    593
    Antall liker
    725
    Torget vurderinger
    4
    Baby it`s cold outside!

    Dette skulle lissom bli en ryddetråd. Mulig man mangler selvdisiplin og har litt for mange hamstringsgener. Få ting har røket ut. Flere ting har kommet i eget eie. Blant annet satt man der plutselig med tre biler. Målet var en. Med leilighet i byen og gangavstand for begge til jobb, var ambisjonene klare... Får testet rullende lytterom da.


    En tur opp i fjellheimen er en lise for kropp og sjel. Sladdet kort innom en hyggelig kar i går på vei opp i fjellet. Satte igjen noen kabler som har skal få teste i eget anlegg. Plukket opp et sett kabler hos ham. Enten blir det balanse i beholdningen, ett sett ut og ett sett inn, eller så øker beholdningen ytterligere. :rolleyes:

    Logget tempen på vei bort til hytta i går kveld. Med noen hundre meter fram til målet, var dette svaret:

    1611938898401.png


    Da er det nydelig å våkne til dette:

    1611938983590.png


    Dagen startet så kaldt at både vind og skyer har holdt seg vekk i dag. Etter hvert har sola fått tatt tak, og det har nærmet seg påskefølelse.

    Rett før avreise dumpet siste utgave av Hifi & Musik ned i postkassa. Perfekt timing! Takk til Broderfolket. Med alle mulige tilbud og tilgang på digitalt lesestoff, synes jeg det er noe eget med et fysisk tidsskrift i lanken. Når dagen stort sett tilbringes foran pc, telefon og nettbrett, er det godt å krabbe opp i sofakroken og bla. Når norsken og dansken har kastet korta, er det godt at svensken fortsatt byr på trykksaker. Vil ikke sette H&M opp mot Audio, Fidelity og High-Fidelity, men synes det er et hyggelig bidrag. Liker godt å utforske musikkutgivelsene de skriver om.

    1611939835819.png


    H&M omtaler Malin Pettersens siste utgivelse i rosende ordelag. Det er ikke førte gang de skryter av våre dyktige artister. Jeg har lagt merke til Malin i noen opptredener på TV. Hun representerer ikke den musikksjangeren jeg har verdsatt mest. Nå lar jeg henne snurre litt her på hytta. Vi får se om jeg må hjem rydde til bake C&W-albumene jeg overtok etter faderen. De er på, eller var på, vei ut døra...

    1611939962385.png


    Ha en forrykende flott fredagskveld!

    Mvh Olav E
     

    Olav E

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    20.01.2009
    Innlegg
    593
    Antall liker
    725
    Torget vurderinger
    4
    Godt nytt år!

    Litt flaut dette, skape noen forventinger å så bare bli tyst i snart et helt år. Har lurt meg litt innom og smugtittet. Har slengt inn en og annen kommentar til tider. Torget frekventeres jevnt. Undres hvorfor? ;) Burde ha vokst fra denne byttesjuken. Finnes det vaksine?

    Når vi snakker om vaksine, så satt det tredje skuddet på blank innertier her om dagen. Som for de fleste så preges dagliglivet også her av gjeldende begrensninger når det gjelder reise og sosial kontakt. Heldigvis har det blitt noen pustehull med musikalske innslag. Siste opplevelse var Riksteaterets oppsetting av et utvalg av Sundførs sanger. En flott opplevelse med dyktige sangere og musikere. Dessverre ferdigspilt nå.

    Sundfør.jpg


    Fikk også med Eva Weel Skrams julekonsert før det. Var ikke helt forberedt på at jula startet så tidlig. Hyggelig å ha med barnebarn på konsert forøvrige.

    IMG_2011 (2).jpg


    Ikke de beste bildene dessverre, men litt for å gjengi stemning.

    Fraværet fra sentralen har mange grunner. Travle arbeidsdager får være hovedbegrunnelse. Sitter her nå med brukket ankel. Heldigvis et pent brudd, men begrenset mobilitet tærer på tålmodigheten. Tråkket over. Antok det var det, og tråkket rundt et par dager før Fru jaget meg til herr Doktor. Da ble det etter hvert gips. Sånn ble det. Uavhengig av diagnose, men forsterket når begrenset mobilitet inntreffer, burde hifi og god musikk være skrevet ut på blå resept. Det hadde vært vel anvendte penger! Om det hører hjemme som en sak under helsedepartementet eller næringsdepartementet, er ett fett. Samfunnsnytten er udiskutabel! :)

    Min tråd startet som en ryddesjau. Mitt råd til dere som har flytteplaner: Rydd dere ferdig i god tid før flyttebilen kommer! Her er mellomlageret fortsatt fullt av ting og tang som skulle vært ute av hus og ute av sinn for lengst. Noe er jeg blitt kvitt, deriblant denne vakre skapningen:

    Beolit 39.jpg


    Den er overlevert til en dedikert entusiast og inngår nå i en større samling av historiske interessante klenodier. Håper jeg får anledning til å besøke samlingen en gang.

    Når vi først er på B&O, så var disse svært lettsolgte:

    IMG_4081 (2).JPG


    Movene rakk knapt å bli spilt inn. Må si jeg synes dette er bra saker, da i stereooppsett. Klart å selge dem, selv med snev av eierglede. Måtte innse at vi ikke hadde bruk for dem.

    Tyngst å selge var mine Marten Miles 5. De må sies å være den komponenten i anlegget som opp gjennom årene har skapt størst lytteglede. På veien dit ble jeg satt på flere utfordringer. Uttesting av ulike forsterkere, kabelbytter og plassering har holdt lommebok og kroppen på et rimelig stabilt temperaturnivå. Men når det satt så satt det! Mener ikke å si at disse er spesielt krevende, men de har mye å gi dersom forholdene legges til rette for dem. Lett å høre en hver endring. I tillegg til vellyd så er finishen på dem i valnøtt piano fantastisk vakkert og håndverksmessig på topp. Finish, størrelse og ny stues begrensninger utløste til slutt salg.

    Marten.JPG


    Konsekvensen av å være på selger`n, er at da havner man på kjøper`n, og omvendt. Mer skal ut. Det har selvfølgelig kommet diverse inn også. Det kommer man tilbake til etter hvert. Selv om gulvareal og antall rom er gått ned, må det innrømmes at mann begynner å nærmere seg vellyd i tre rom. Mer om det siden. Nettopp nå i dag ser stua slik ut:

    Stua.jpg


    Mvh Olav E
     

    Atlerovik

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    30.08.2019
    Innlegg
    3.450
    Antall liker
    10.879
    Sted
    Oslo
    Torget vurderinger
    16
    Fin tråd, dette! Følger, og håper også på hyppigere oppdateringer :)
     

    bluesbreaker

    Hundeeier
    Ble medlem
    05.03.2009
    Innlegg
    22.515
    Antall liker
    57.400
    Sted
    Blåskogen
    Torget vurderinger
    1
    Min tilslutning også; - fin tråd.👌
    Oppdaget først nå, men bedre sent enn aldri.
    Som hos deg gikk også mine konfirmasjonspenger med til en Tandberg TR200. Det var nok starten, for min del.
    John Prine, som du nevner er en av de store bidragsytere til den amerikanske sangboka.
    Både folkelig og med dybde. Alvor og humor.
    Anbefaler sterkt albumet "In Spite of Ourselves ", hvis du ikke kjenner det fra før.
    Prine gjør velskrevne og også morsomme duetter med førsteklasses kvinnelige artister.
    In_Spite_of_Ourselves.jpg
    Både Ånnevik og Nergaard har jeg sett mange ganger. Jeg har fulgt med siden de var unge. De er begge fra min by, Hamar.
    Little Feat er en av favorittene. De har jeg også sett, - på Hamar! 😊
    Mye musikk jeg kjenner, og vin jeg godt kan tenke meg å bli kjent med. 🙂
    Takk for titten.
     

    Olav E

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    20.01.2009
    Innlegg
    593
    Antall liker
    725
    Torget vurderinger
    4
    Takk for gode tilbakemeldinger. Skjønner at det skapes forventninger om en smule hyppigere innslag her, så da får dere en liten rapport fra dagen i dag.

    Da ble det ryddedag i dag! En normal søndag er her i huset en utedag i vår frie natur. Med manglende skiføre, gråvær og brukket ankel, så ble dagen brukt til å sortere seg gjennom noen flytteesker som har blitt stående litt for lenge. Formelen for å beregne hvor stor plass A man har behov for i et hjem er: Den plassen man har til disposisjon B multiplisert med 1 pluss X+Y, dvs A=Bx(1+(X+Y)/10). Størrelsen på X øker eksponentialt med antall leveår. Y er antall arveoppgjør man har vært del av.

    Med begrenset plass, har flytteeskene blitt stående på soverommet. Ikke alt er flytteesker. Blant familiealbum og annet arvegods, befant det seg både en platevasker, innercover og yttercover. Hvem har ikke det på soverommet? Et par minner fra konsertopplevelser dukket også opp.

    IMG_2258.jpg


    IMG_2257.jpg


    IMG_2272 (2).jpg


    IMG_2259 (2).jpg


    Godlyd til arbeidet må man ha; ryddejobben må vite! Som bildene røper så er det en Lemus Artistic i eik som henger på veggen. En runde med Lemus HOME romkorreksjon, så funker denne helt flott. Kobles greit opp med BT og Lemus sin egen app. Streamer fra Tidal med Tidals app. Lyden heller mot det varme. Bassen går overraskende dypt. Ikke gal å se på heller, og så funker den greit som hylle. Veier noen kilo, så et godt feste i veggen er påkrevd. Til gipsvegger har Hilti noen velegnede løsninger som f. eks. deres vippeanker Hilti HTB-2-S. Må kjøpes i pakker av 100 stk. Trenger du noen få, så har jeg noen M5 til overs.

    IMG_2248.jpg


    IMG_2249.jpg


    IMG_2250.jpg


    IMG_2256.jpg


    Ble litt mye sport på padda og litt lite musikk i dag. Christy Moores «Listen» er et godt følge til mye, også rydding når det ikke ryddes på akkord. Hans versjon av Pink Floyds "Shine on ..." er svært innsmigrende.

    Christy_Moore_-_Listen_album_cover.jpg


    Trodde jeg hadde trukket gulloddet da det blant gamle familiefoto dukket dukket opp denne seddelen:

    IMG_2266 (2).jpg


    Et googlesøk fikk meg raskt ned på jorda....

    Fortsettelse følger.... :)

    Mvh Olav E.
     
  • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Laster inn…
Topp Bunn