HC's lille reise inn i musikkens store univers...

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Status
    Stengt for ytterligere svar.

    HCS

    En vanlig fyr fra bygda..
    Ble medlem
    22.02.2007
    Innlegg
    26.719
    Antall liker
    32.599
    Sted
    Nesten Gjøvik..
    Torget vurderinger
    28
    Karma hadde en lang og god tråd om integrering av en sub i anlegget. Selv er jeg litt ambivalent til sub. Det beste er å greie seg ut slik jeg ser det , men når det først klaffer er det utrolig gøy. Opp gjennom tiden har ulike subber blitt testet. Noen var gode, noen under pari , andre en sann pest og plage....

    Min første sub var en B&W ASW 1000. Til den første Matrix filmen satt den som ei kule.. Til film... Til musikk ble den for unyansert, treg og usammenhengende med de høytalerne jeg hadde med den. Det var B&w 604 series 1.

    asw1000.jpg


    En stund etter den kom en Paradigm sub i hus. den hadde vært min store drøm etter jeg hørte den på Hifiklubben som sub til Alladin fra Disney... Servo 15 het den...Helt klart en sub som gikk lavt og hadde sine kvaliteter til film. Men på musikk ble det voldsomt mye og rotete syntes jeg... Men gøy var det jo å skremme folk som ikke hadde hørt dype lyder...Og da mener jeg ikke musikk... :cool:

    para15.jpg



    Mitt første møte med såkalt "musikalsk sub" var mitt møte med gamle REL. Et merke jeg liker fortsatt godt, selvom de nyere ikke har det samme "swunget" over seg som de gamle... De nye blir liksom en av flere... Men det er nå en gang min ringe mening. Den første jeg kom borti av merket var REL Storm series 2. Den var enklere å integrere med sin høynivå inngang. Samt at den gikk bruktbart dypt og var ok rask. Høyt kunne den ikke spille, men nyansere musikken rett, det kunne den..I mine ører. Og det er vel kanskje det en musikk-sub skal? Nyansere , uten å fete opp eller gjøre lydbildet til et stort boom... :rolleyes:


    relstorm.jpg


    På bilde kan en se noen av de tilkoblingene som REL har. Jeg hadde noen år senere en REL Stentor. Det rare er, at selv om den kvalitetsmessig ligger langt over Storm, fikk jeg denne aldri til å spille slik jeg ville. Uansett plassering eller deling, jeg hørte alltid hvor den sto...Så den ble jeg skuffet over. På tross aa at jeg hadde hatt to Storm før som jeg var meget happy med.

    stentor1.jpg


    En solid rugg å flytte på ....Og det drev jeg med i flere uker..Ikke rart sambo ble gal.. :p

    stentor2.jpg




    Etter å ha lest litt om "bondebassen" til Vermin og gutty her inne ble jeg litt curious. Vil noe slikt funke hos meg...?? Vel, prisen var ikke ille siden det var en utgående modell så jeg kjøpte to stk. Ifra Definitive Technology – High Performance Home Loudspeakers | Subwoofers | Home Theater Speakers | In-Wall and In-Ceiling Speakers |Outdoor Speakers | Surround Speaker Systems | Stereo Speakers | Home Cinema Speakers | Home Theatre Speakers . Søte små bokser. Jeg tror nok de er spesifisert litt optimistisk. Men de er lynkjappe og går dypt... Nå som fasen endelig ble rett og spiller det slett ikke ille. Selvom jeg merker lite til de. Deler ved 40 hz.

    Jeg tror nok at en lykkes med sub er det bra å kunne bruke dsp, målemic og egen softeware for subben. Det forenkler jobben med å slepe den over hele gulvet, lytte og slepe mer.. Selvom gevinsten av det og er god når en lykkes... Og ja, to subber er noe jeg tror på ...En krever mye jobb, to kan bli veldig bra ved at de faser hverandre ut og stående bølger ikke så lett oppstår...


    Så totalen , for min del, er at sub har kommet for å bli... På tross at at mine høytalere skal kunne gå helt ned til ca 22 hz... Ja, det er en galskapens hobby dette... ;).. Til slutt en sang sett i kontekst til senere hendelser...


     

    HCS

    En vanlig fyr fra bygda..
    Ble medlem
    22.02.2007
    Innlegg
    26.719
    Antall liker
    32.599
    Sted
    Nesten Gjøvik..
    Torget vurderinger
    28
    Sitter å filosoferer litt... Den hobbyen vår er veldig dynamisk. Slik jeg ser det drives den frem av to interesser, det ene er interesse for teknikk , den andre for musikk. Ikke like lett å kombinere bestandig når en ser kranglene Noe er så intr i musikken kun at en boomblaster kun, mens andre kunne ikke få seg til å høre på en ting som måler feil... Skal ikke være lett dette.. De fleste er et sted midt imellom, hvor de søker å oppleve musikken de liker med det anlegget de har , i en vanlig stue, uten å bruke for mye penger og bare kose seg... Av og til blir ønsket om å oppgradere for stor å en bruker penger.. Og håper det skal bli så mye bedre, men gjør det egentlig det..? Det vet en først kanskje den dagen den samme "oppgraderingen" blir solgt... :rolleyes:

    Det som jeg ser som den største gleden ved denne hobbyen er todelt. Den ene delen består av når en sitter på stue, mutters alene, med et fårete glis og føler en har artisten i stua og alt bare lever...Innvendig og utvendig... Nesten en "erektil" musikkopplevelse... De stundene hvor alt sitter er vel noe av det som sterkest driver oss fremover... De fleste vil si at de lykkes, for alle er det mye å lære underveis... Og i kunnskapen ligger og gleden... Over å få høre ny og gammel musikk formidlet på ulike konfigurasjoner..

    Og der er punkt to.. Nemlig ulike ting.. Det krever nesten at en besøker likesinnede og koser seg med det de besitter. Var hos lassemann her om dagen og det er noe helt annet enn det jeg selv har... Men koste meg med både vertskap og musikk.. Å sitte "innesnødd" her inne og kun med egen ting er rett og slett dumt spør en meg. Nå er det jo slik at vi har ulike tilnærminger til det å være sosial. Noen er mer bryske og bestemte, andre tause, men alle har sin egenart.


    Noen filosofiske tanker på en fredagskveld... Det er sommer, det er musikk og det er HFS ;)



     

    HCS

    En vanlig fyr fra bygda..
    Ble medlem
    22.02.2007
    Innlegg
    26.719
    Antall liker
    32.599
    Sted
    Nesten Gjøvik..
    Torget vurderinger
    28
    Takk Milenko... En kan saktens lure hva som driver enkelte. Uansett er HFS et sosiolog studium verdt alene... Ikke rart en trives her... :cool:

     

    HCS

    En vanlig fyr fra bygda..
    Ble medlem
    22.02.2007
    Innlegg
    26.719
    Antall liker
    32.599
    Sted
    Nesten Gjøvik..
    Torget vurderinger
    28
    Drivverk, er det noen forskjell på disse... ?? Diskusjonene her inne gikk høylytte for noen år siden, det er jo bare overføring av 0 og 1 og så lenge overføringen gikk greit skulle vel det meste tilsi at de fleste velkonstruerte drivverk skulle låte klin likt, ikke sant...?? Jeg tror løsningen ligger i andre enden, dvs i den dac'en som mottar signalet. Nå har det seg slik at jeg liker dac'er ifra Audio Note. De er sære. Krever godt underlag, liker gode strømkabler og så sant de er fylt med gode konsider, så vil de tilogmed ha en lang oppvarming... Kanskje aller helst stå på hele tiden og derav brenne rør som en har svidd av en formue på og som en nesten ikke finner lenger på verdensveven.. Skal ikke være lett dette...

    Jeg har forsøkt forskjellige drivverk. Alle fungerer jo, men er det forskjeller...??

    Et drivverk skal være stabilt og lese platene godt uten å overføre støy og ikek ta til seg støy... Et av de mest solide var uten tvil Sony XA 50 ES. Bildet av innmaten sier vel det meste... Låt slett ikke galt som standalone, men mangler litt snert og dynamikk etter min smak.

    Sony_cdpXA50.jpg


    Men bygget som en stridsvogn! Det heter ikke tanks , til dere sivilister som lurer på det... :cool:... Pucken gjorde det hele til en god opplevelse å bytte plater selvom det var en ringe cd.

    Et annet drivverk som jeg var svært glad i var TagMclaren drivverket. Dette var et dedikert drev. Sobert å se til og med et display som gjorde at en slapp å myse når sola var oppe.

    tag.jpg


    Mange liker dvd drev. Disse har gjerne en motor som er 4 ganger så sterk som en cd spiller og virker robuste. At de gjerne koster null og niks er og et gode. Har tro på flere av de gamle japanske. Det være seg Pioneer , Sony eller Denon. Av sistnevnte har jeg eid en 2910. Solid bygget , uten at jeg helt likte lyden alene. Men leste alle plater som en drøm.

    denon.jpg


    Blueray som drev har også vært forsøkt. Dette var en Pioneer LX71 siden den har coax utgang. Pen å se på, med touch display. Men med BD 2.0 profil var den håpløst treg. Vil anta an nyere spillere gjør en bedre jobb med å laste inn platene...Å si at den var solid bygget var nok en overstatment... Plast..

    pioneerlx.jpg



    Når en tester mange ting så blir en gjerne tidvis døv for de forandringer som oppstår. Og min ringe erfaring er at det er forskjeller imellom drivverk. Riktignok subtile, men absolutt noe å teste ut om en har en dac som er litt følsom for hva som er den forspent.

    Nå om dagen bruker jeg en Yamaha CD S1000. Den har en meget nøytral lyd som gjør at forskjeller fort kan høres. Liker den godt, men vurderer å bytte den ut.

    Yamaha-CD-S1000.jpg



    Kjøpte et billig drivverk her om dagen som står hos Jan R. Spent på hvordan dette vil gjøre seg etterhvert. Men som alt annet innen denne hobbyen så gjelder det å skynde seg langsomt... Og snart kommer en ny dac også... Livet er i idet hele tatt godt på hobby-fronten.. :)

    acu.jpg



    Senere prosjekt i sommer er vinylvask og pleie av vinyl...Det blir noe helt annet... :cool:


    vinylvask.jpg
     

    HCS

    En vanlig fyr fra bygda..
    Ble medlem
    22.02.2007
    Innlegg
    26.719
    Antall liker
    32.599
    Sted
    Nesten Gjøvik..
    Torget vurderinger
    28
    Denne sommeren har vært høyst variabel kan en si. I en periode har gleden over musikk nesten vært fraværende, og HIFI-interessen nesten i null. Jeg leser innleggene og tenker at det er bra at nye fjes kommer til , selvom jeg titt og ofte savner de gamle. Som alltid er råd basert på annenhånds opplysninger gitt på nett uten å ha prøvd produktene selv eller i det miste hørt de , noe jeg sterkt misliker. Disse "rådene" fremstår som litt pubertale og uten innsikt i det aktuelle produkt eller seg selv. Mer er det ikke å si om det.

    Enten idag eller imorgen skal jeg hente en komponent jeg har kjøpt av en hederskar her inne. Bror til H.R. Ryddig og trivelig fyr på alle måter. Kan ikke annet enn si at jeg gleder meg.


    I tråd med ting som skrives av og til av noen her kommer en liten låt av låt av Stevie Wonder.... Superstition :cool:





     

    JanR

    Rubinmedlem
    Ble medlem
    26.01.2006
    Innlegg
    32.190
    Antall liker
    1.529
    Sted
    Sarpsborg
    Skrik ut så setter jeg på kaffen, når du skal hente den nye dingsen ;)

    /jan
     

    JanR

    Rubinmedlem
    Ble medlem
    26.01.2006
    Innlegg
    32.190
    Antall liker
    1.529
    Sted
    Sarpsborg
    Det vil jeg absolutt tro den er, gleder meg på dine vegne :)

    /jan
     

    TrompetN

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    04.03.2004
    Innlegg
    8.700
    Antall liker
    7.011
    Hei HCS!

    Liker meg veldig godt i tråden din!
    Mange interessante erfaringer og tanker. Ingen tvil om at DU snakker og skriver etter praktisk erfaring.

    Drivverk har jeg testet lite av. Vil du si at forskjellene er kvalitative eller er det kun forskjeller?
    Noen produsenter virker som de legger veldig mye i driverket og avlesningen, mens andre virker mer opptatt av hurtighet på open/close og holdbarhet.
     

    Haavard

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    30.11.2002
    Innlegg
    7.018
    Antall liker
    2.108
    Sted
    Lena
    Torget vurderinger
    1
    Endelig oppdaget tråden din jeg og og lesr ivrig. Ikke vanskelig å følge tankene dine. Enig med deg angående drivverk og AN dac. Må vel og si at jeg er tilhenger av disse dac'ene. Koblet min opp igjen og testet opp mot din gamle cd spiller, som forresen er et ypperlig drivverk. AN dac holdt følge, låter annerledes vel og merke.

    Håvard
     

    HCS

    En vanlig fyr fra bygda..
    Ble medlem
    22.02.2007
    Innlegg
    26.719
    Antall liker
    32.599
    Sted
    Nesten Gjøvik..
    Torget vurderinger
    28
    Det vil jeg absolutt tro den er, gleder meg på dine vegne :)

    /jan

    ..ja, det var kun til å glede seg viser det seg... På tross av at jeg ikke er noen fan av xlr fant vi en foreløpig god løsning. Takk skal du ha Jan!! Og idag har jeg fått hørt mer. Etter noen timer låt det helt kanon. Så får jeg gi det hele et par uker før den endelige dommen faller... :rolleyes:..For dere som lurer er dette en godt trimma 3.1 Audio Note dac. Når jeg ser på den 3.1 som ligger ute til salgs her idag, må jeg innrømme at jeg nok har gjort et varp...


    Litt mer om rørene i dac'en :

    "The CSF was built for the AT&T Co. for the IBM services that IBM provided for the FRENCH. After WWII the IBM Co. modernized telephone communications and was using the tube. About a year and a half ago 2 crates were discovered in a warehouse in France. They were covered with Tarps and in a corner."

    "And the quality of this 5687 is second to none."
     
    Sist redigert:

    HCS

    En vanlig fyr fra bygda..
    Ble medlem
    22.02.2007
    Innlegg
    26.719
    Antall liker
    32.599
    Sted
    Nesten Gjøvik..
    Torget vurderinger
    28
    Det skal jeg gjøre. Tror den "dingsen" er meget bra :cool:
    Dendingsen er bra ja. Håper du blir happy med den, til tross for uffne tider....

    Ja , H.R den er meget bra..Og den passer i oppsettet mitt... Ble ikke for varm og utflytende som jeg fryktet litt... Din bror er en kjernekar, med gode priser på det han selger..
     

    HCS

    En vanlig fyr fra bygda..
    Ble medlem
    22.02.2007
    Innlegg
    26.719
    Antall liker
    32.599
    Sted
    Nesten Gjøvik..
    Torget vurderinger
    28
    Hei HCS!

    Liker meg veldig godt i tråden din!
    Mange interessante erfaringer og tanker. Ingen tvil om at DU snakker og skriver etter praktisk erfaring.

    Drivverk har jeg testet lite av. Vil du si at forskjellene er kvalitative eller er det kun forskjeller?
    Noen produsenter virker som de legger veldig mye i driverket og avlesningen, mens andre virker mer opptatt av hurtighet på open/close og holdbarhet.
    Takk for at du liker det du leser Trompernerd. Det har blitt endel testing og utprøving. Og enda mangler jeg en haug her.. :cool:.. Men får ta det litt etterhvert. Like viktig er det å komme seg ut å få hørt forskjellige ting. Alt ifra Impulse sitt oppsett som er meget naturtro til Tangens tidligre oppsett med 4 18 tommere som kunne blåse voksen lengst inn i øra for den som liker det... Jeg syntes det var tøft, men innser at noe slikt ville aldri passet i en stue jeg besitter.

    Drivverk ja... Her er det mange meninger. For noen år siden raste debatten friskt rundt dette, er det noen forskjell på drivverk og har det noe å si ?? Nå som tiden peker imot pc drev så er ikke debatten like aktuell. Det jeg mener ligger i min tro på SYNERGI. Når anlegget som helhet spiller homogent og de sterke sidene ikke blir nullet utav at en skal søke å korrigere "feil". Eksempler på dette kan være kabler med filter for å forhindre skarpe toner, eller diskanter av metall for å bøte på en mellomtone som er lite oppløst hos en forsterker.. Mange varianter å velge i og mye en kan gå seg vill i.

    Jeg vil si at det er en forskjell på drivverk. Og den er hørbar. Cluet er å finne et drivverk som gir best synergi med den dac'en som du har valgt. Jeg hadde en Benchmark dac, der ble forskjellene imellom drivverk lite hørbar. Det også med en Hegel dac jeg testet. Derimot har det vært tydelige forskjeller med bla. Promethius trafo dac, Lite dac moddet på av geir Fredriksen og de tre ulike Audio Note dac'ene jeg har eid. Beste måten jeg har fått forskjellene på er å la dama høre. Bytte uten at hin vet det byttet og til hva. Hun er musikkintressert og bryr seg lite om merke eller andre ting. På den måten har jeg fått verifisert , ikke bare for min egen del, men også via henne at det er forskjeller. Og forskjellene er faktisk ikke så subtile at de kan undermineres om en skal strekke ting lengst mulig. Det som er spennende er at det finnes mange gode drivverk til en billig penge. En trenger ikke de dyreste og værste for at en skal få god valuta for pengene. Bla har Sony en bråte ES og XA modeller som er gode. Denon har sine drev. Så også Pioneer og Accuphase. Theta må og nevnes. Slik sett er det relativt billig og finne et drev som en kan trives med. Men at det er forskjeller er jeg sikker på. Derav kvalitative forskjeller. Hurtighet på open/close er underordnet for min del. Holdbarhet er stort sett ikke noe prob, det finnes en laser til de fleste om en leter litt. ;)
     

    HCS

    En vanlig fyr fra bygda..
    Ble medlem
    22.02.2007
    Innlegg
    26.719
    Antall liker
    32.599
    Sted
    Nesten Gjøvik..
    Torget vurderinger
    28
    Endelig oppdaget tråden din jeg og og lesr ivrig. Ikke vanskelig å følge tankene dine. Enig med deg angående drivverk og AN dac. Må vel og si at jeg er tilhenger av disse dac'ene. Koblet min opp igjen og testet opp mot din gamle cd spiller, som forresen er et ypperlig drivverk. AN dac holdt følge, låter annerledes vel og merke.

    Håvard
    Ja, AN er til tider sært. Et godt underlag, skikkelig strømkabel er et must. Samt å være påslått i lange tider før de gir maks. Men at de gamle chippene som blir brukt er svært musikalske , i mine ører, tror jeg mange tror på.

    At BOW fungerer som drev betviles ikke. Det sitter jo et pro 12 eller 2 , mener jeg å huske i den...Hva bestod forskjellene i ?
     

    JanR

    Rubinmedlem
    Ble medlem
    26.01.2006
    Innlegg
    32.190
    Antall liker
    1.529
    Sted
    Sarpsborg
    AN er vel ikke sært, spilte ut av ville helvete her i går i ca. 30 graders helling mot høyre oppe på ei pute. Så ikke kom her :D

    En vannvittig god dac, kan ikke skjønne annet enn at du har gjort ett kjempekjøp.

    /jan
     

    HCS

    En vanlig fyr fra bygda..
    Ble medlem
    22.02.2007
    Innlegg
    26.719
    Antall liker
    32.599
    Sted
    Nesten Gjøvik..
    Torget vurderinger
    28
    AN er vel ikke sært, spilte ut av ville helvete her i går i ca. 30 graders helling mot høyre oppe på ei pute. Så ikke kom her :D

    En vannvittig god dac, kan ikke skjønne annet enn at du har gjort ett kjempekjøp.

    /jan
    Sært er vel mer et uttrykk for at AN må "kjæles" litt med for å yte sitt beste.. ... Artig med de rørene, regner med at du så det som sto om de over ?
     

    JanR

    Rubinmedlem
    Ble medlem
    26.01.2006
    Innlegg
    32.190
    Antall liker
    1.529
    Sted
    Sarpsborg
    AN er vel ikke sært, spilte ut av ville helvete her i går i ca. 30 graders helling mot høyre oppe på ei pute. Så ikke kom her :D

    En vannvittig god dac, kan ikke skjønne annet enn at du har gjort ett kjempekjøp.

    /jan
    Sært er vel mer et uttrykk for at AN må "kjæles" litt med for å yte sitt beste.. ... Artig med de rørene, regner med at du så det som sto om de over ?
    Jepp.

    /jan
     

    impulse

    Æresmedlem
    Ble medlem
    26.02.2006
    Innlegg
    13.199
    Antall liker
    7.674
    Sted
    Hølen
    Alt må kjæles med for å spille optimalt. Absolutt alt. Det er bare det at AN må kjæles endel ekstra med før det viser hva som bor i greiene. Det er vel derfor at endel utålmodige sjeler aldri kommer i mål med A.N heller. Men Qvortrups kreasjoner belønner de tålmodige og grundige.

    Gratulerer med ny dac!
     

    HCS

    En vanlig fyr fra bygda..
    Ble medlem
    22.02.2007
    Innlegg
    26.719
    Antall liker
    32.599
    Sted
    Nesten Gjøvik..
    Torget vurderinger
    28
    Alt må kjæles med for å spille optimalt. Absolutt alt. Det er bare det at AN må kjæles endel ekstra med før det viser hva som bor i greiene. Det er vel derfor at endel utålmodige sjeler aldri kommer i mål med A.N heller. Men Qvortrups kreasjoner belønner de tålmodige og grundige.

    Gratulerer med ny dac!

    Takk for det impulse! Sålangt har det vært imponerende hva den leverer...

    Ja, slik sett er AN produkter ting som er laget for en annen era. Den gang folk hadde mer tid, alt gikk litt saktere og livet kunne nytes i langedrag... Nesten slik vinyl kan være den dag idag. Når folk kjøper seg anlegg til mange penger og kun satser på pc-basert er det nesten så jeg må smile..Da har en kanskje gått glipp av essensen med hobbyen slik jeg ser den. Kose seg med det en har og utvikle musikksmak og teknisk innsikt etterhvert. Ja, en finner ikke alle løsninger med en gang. Kanskje ikke på mange år, men det å kose seg underveis er en stor del av hobbyen for min del :rolleyes:

    Litt musikk til ettertanke..


     

    lassemann

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    27.05.2007
    Innlegg
    2.947
    Antall liker
    4.610
    Sted
    Fredrikstad
    Torget vurderinger
    1
    Hmm, jeg kan ikke bli mere enig HCS, enn i ditt utsagn over..:) Nok kilde til debatt ja, men vi ser i alle fall verden med ganske like briller.. AN er litt som et veterankjøretøy, konstruert som i gamledager og har sjel i prestasjonen.. Alt er tillyttet før det slippes i markedet.. Den gamle DAC 1 til Jan står fortsatt høyt i kurs her hos meg..


    mvh
    lassemann
     

    HCS

    En vanlig fyr fra bygda..
    Ble medlem
    22.02.2007
    Innlegg
    26.719
    Antall liker
    32.599
    Sted
    Nesten Gjøvik..
    Torget vurderinger
    28
    Hmm, jeg kan ikke bli mere enig HCS, enn i ditt utsagn over..:) Nok kilde til debatt ja, men vi ser i alle fall verden med ganske like briller.. AN er litt som et veterankjøretøy, konstruert som i gamledager og har sjel i prestasjonen.. Alt er tillyttet før det slippes i markedet.. Den gamle DAC 1 til Jan står fortsatt høyt i kurs her hos meg..


    mvh
    lassemann
    Ja, den gamle til Jan er frapperende god. Så da Jan fikk nesten hakeslipp av den dac'en jeg fikk her om dagen var det spesielt gøy. Han kjenner anlegget sitt og lyden av sin egen dac særs godt.

    Nå er det jakten på et brukandes drev. Men ikke noe hast. Koser meg med å lete rundt på veven. Men er det noen som har gode forslag er jeg åpen for dette. :)
     

    impulse

    Æresmedlem
    Ble medlem
    26.02.2006
    Innlegg
    13.199
    Antall liker
    7.674
    Sted
    Hølen
    Tentlabs. Når du har en såpass god dac, funker ikke hva som helst. Uansett hva disse placebokameratene påstår.
     

    HCS

    En vanlig fyr fra bygda..
    Ble medlem
    22.02.2007
    Innlegg
    26.719
    Antall liker
    32.599
    Sted
    Nesten Gjøvik..
    Torget vurderinger
    28
    Tentlabs. Når du har en såpass god dac, funker ikke hva som helst. Uansett hva disse placebokameratene påstår.
    Tentlabs er på blokka. Ikke lett å oppdrive brukte , så da må en til å kjøpe ny...

    Driver å skjekker ut CEC. Peter Q bruker drev ifra disse gutta selv og det sier kanskje noe... Vært borti CEC du Impulse ?
     

    JanR

    Rubinmedlem
    Ble medlem
    26.01.2006
    Innlegg
    32.190
    Antall liker
    1.529
    Sted
    Sarpsborg
    Hadde ikke Mr O @ upgrade audio ett til salgs ? T.L altså.

    /jan
     

    impulse

    Æresmedlem
    Ble medlem
    26.02.2006
    Innlegg
    13.199
    Antall liker
    7.674
    Sted
    Hølen
    Joda, CEC har jeg vært borti(har til og med jobbet for importøren for en mannsalder siden!), men husk at det Peter Q brukte, var et griiiisedyrt , remdrevet et. Det faller seg ikke helt billig selv i dag, og er vel like vanlig som øyenbryn på egg. Nå er ikke Tent direkte vanlig heller, men det er vel fordi de som har et, ikke ser poenget med å selge.Det gjør ikke jeg heller.

    Det rimeligste du kommer unna med, er å gå opp en vei du har brøyta en gang før. TagMcLaren. Ikke helt vanlige de heller.Av samme grunn som med Tent, skulle jeg mene.

    Jan, Rega funker som ei kule på AN, så du er safe der. Ikke er du en av Placebokameratene heller. Så langt ifra.
     

    JanR

    Rubinmedlem
    Ble medlem
    26.01.2006
    Innlegg
    32.190
    Antall liker
    1.529
    Sted
    Sarpsborg
    Jan, Rega funker som ei kule på AN, så du er safe der. Ikke er du en av Placebokameratene heller. Så langt ifra.
    Hehe klarte ikke å dy meg.
    Gammal Rega og gammal AN dac skal ikke undervurdres :)

    /jan
     

    HCS

    En vanlig fyr fra bygda..
    Ble medlem
    22.02.2007
    Innlegg
    26.719
    Antall liker
    32.599
    Sted
    Nesten Gjøvik..
    Torget vurderinger
    28
    Jan, Rega funker som ei kule på AN, så du er safe der. Ikke er du en av Placebokameratene heller. Så langt ifra.
    Hehe klarte ikke å dy meg.
    Gammal Rega og gammal AN dac skal ikke undervurdres :)

    /jan

    Alle AN dac'er kan vel nesten kalles gamle når en ser dac-chip brukt... Blikkboks og innmat som kunne vært lagd for 20 år siden... ;)
     

    JanR

    Rubinmedlem
    Ble medlem
    26.01.2006
    Innlegg
    32.190
    Antall liker
    1.529
    Sted
    Sarpsborg
    Jan, Rega funker som ei kule på AN, så du er safe der. Ikke er du en av Placebokameratene heller. Så langt ifra.
    Hehe klarte ikke å dy meg.
    Gammal Rega og gammal AN dac skal ikke undervurdres :)

    /jan

    Alle AN dac'er kan vel nesten kalles gamle når en ser dac-chip brukt... Blikkboks og innmat som kunne vært lagd for 20 år siden... ;)
    Funka da, funker nå.
    Ikke alt det nye som er av det bedre (nå får jeg vel besøk av noen med balltre....)

    Vi får ta en kveld og teste litt dig.kabler og drev.

    /jan
     

    Milenko

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    04.04.2003
    Innlegg
    5.834
    Antall liker
    1.418
    Sted
    Steinkjer
    Håper dere blir drev(ne) slik at dere kan gi gode råd til meg senere :)
     

    JanR

    Rubinmedlem
    Ble medlem
    26.01.2006
    Innlegg
    32.190
    Antall liker
    1.529
    Sted
    Sarpsborg
    Håper dere blir drev(ne) slik at dere kan gi gode råd til meg senere :)
    Vi er drevne testere :rolleyes:

    Neida, greia er at jeg har noen drev - cd spillere stående og hcs har vel ett par, verdt å teste ut.
    Samme gjelder dig.kabler, så er det jo litt morro da :)

    /jan
     
    • Liker
    Reaksjoner: HCS

    Milenko

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    04.04.2003
    Innlegg
    5.834
    Antall liker
    1.418
    Sted
    Steinkjer
    Testing er alltid moro, skal jo til med min oh så store digital kabel test, venter bare på hardwaren eller kablene, vanskelig uten dem :)
     
    • Liker
    Reaksjoner: HCS

    Lagga

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    22.09.2005
    Innlegg
    8.948
    Antall liker
    27.887
    Sted
    Sarpsborg
    Torget vurderinger
    2
    Ja, slik sett er AN produkter ting som er laget for en annen era. Den gang folk hadde mer tid, alt gikk litt saktere og livet kunne nytes i langedrag... Nesten slik vinyl kan være den dag idag. Når folk kjøper seg anlegg til mange penger og kun satser på pc-basert er det nesten så jeg må smile..Da har en kanskje gått glipp av essensen med hobbyen slik jeg ser den. Kose seg med det en har og utvikle musikksmak og teknisk innsikt etterhvert. Ja, en finner ikke alle løsninger med en gang. Kanskje ikke på mange år, men det å kose seg underveis er en stor del av hobbyen for min del :rolleyes:
    Applause.jpg


    Som om jeg skulle sagt det selv HC! For min del er det riktignok ARC og ikke AN som fyller rollen, men prinsippet er det samme.
    Når en ny komponent kommer i hus, er det et nytt kapittel i hifireisen min, men så må jeg da også følge hele kapittelet til ende,
    det kommer lite fornuftig ut av konklusjoner basert på et fattig avsnitt eller to.

    I det store og det hele foregår bytter og innkjøp slik...

    steam_train_ja1271.jpg


    Det blir bare helt feil (for meg) å skulle rase rundt som en annen Klingonjager og stressbytte...

    Klingon_SuQ'jagh.jpg


    Det er snarveier som ikke er så snare allikevel

    DoubleFacePalm[3].jpg



    Vennlig hilsen

    Morten
     

    HCS

    En vanlig fyr fra bygda..
    Ble medlem
    22.02.2007
    Innlegg
    26.719
    Antall liker
    32.599
    Sted
    Nesten Gjøvik..
    Torget vurderinger
    28
    Ja, Lagga, det å kunne kose seg underveis å lære produktene å kjenne er et gode. Jeg skal være den første til å innrømme at jeg ikke har vært god nok på dette. Jeg har hastet, hørt forskjeller, men ikke hatt egentlig definert hva jeg synes jeg bør ha for at det skal låte godt. Noe av den beste medisin imot dette er å besøke flere som driver med denne hobbyen for å få dempet "jaget". Dvs , du får ikke noe særlig mindre lyst til å bytte ut ting. Men etterhvert vet en hvilket ideal en streber etter. Slik sett må enkelte som forfekter akustikk, eller som maser om dyre kabler og at det er humbug ,uten at de nesten har vært ute å hørt hos andre , nesten sees på som store vitser i vårt miljø.. :eek:.. Hvordan kan de ha satt sine standhaftige parametre annet enn gjennom det de har lest og prøvd selv. Og det blir litt snevert , tenker jeg... Ethvert anlegg som det er jobbet mye med har sin egenart. Sterke og svake sider. Og det å høre verten fortelle om hva han har tenkt er og berikende.. På toppen av alt kan en bli eksponert for masse ny musikk..

    Det er nesten som når en drar til fremmende land. En blir aldri så klar over hvor bra vi har det i Norge, hvor godt geitosten kan smake, melk og rent vann...På tross av det nye stedet kan ha herlige måltider med eksotiske frukter, varme strender og masse sol...

    Tempoet bør uansett ikke ligge på samme nivå som toget under... Regner med du kjenner det Lagga ?

    hurtigttog.jpg
     

    Lagga

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    22.09.2005
    Innlegg
    8.948
    Antall liker
    27.887
    Sted
    Sarpsborg
    Torget vurderinger
    2
    Mange gode poenger her HC, jeg sitter her, nikker og er enig. Nå var det ellers ikke spesifikt deg jeg tenkte på når jeg var inne på
    stressbytting, men det skjønte du sikkert.

    Løsslupne, eller for den saks skyld dogmatiske, råd over nett har nok ikke noen matnytte, sånn er det bare.
    Men besøk, både til og fra, gir helt klart mye verdifull input, på alle vis - slikt sett er det det mest verdifulle HFS har bidratt til/med, for min del.

    He he, jeg valgte damplokomotiv med overlegg ja...

    Toget på bildet ditt er en kineser, men har ikke sett det i de fargene før, så hvilken linje det betjener, skal jeg ikke si for sikkert.

    Litt OT, men her er TGVavgang 2369 tilhørende Axe TGV Est, fru Lagga kan ses; studerende plassreservasjonen vår, bildet er fire uker gammelt,
    vi er på vei fra Paris Est til Colmar i Alsace.

    TGV.jpg


    Vennlig hilsen

    Morten
     

    HCS

    En vanlig fyr fra bygda..
    Ble medlem
    22.02.2007
    Innlegg
    26.719
    Antall liker
    32.599
    Sted
    Nesten Gjøvik..
    Torget vurderinger
    28
    Og vinneren er..... [h=1]C.E.C. TL51XR CD Player !!!! :)... Da er det bare å ikke bli stressa over transport ifra USA.. Kom over et eks som er ifra 2007. Det har stått lagret stille de 3 siste årene pga sykdom, men alt fungerer som det skal. Riktignok er det en integrert cdspiller , men tror den vil gjør det bra som transport også. Tanken på å ha en av kanskje 4-5 BELTEDREVNE cd-spillere i landet er også en liten bonus. Satser på at den vil like seg i tospann med Audio Note dac'en. På den måten kan en skru opp naturtroheten, slik jeg vil ha den, enda et lite hakk. :rolleyes:[/h]
    6moons audio reviews: C.E.C. TL51XR

    cec1.jpg

    cec2.jpg

    cec drev.jpg


    Beltedrift er pussige ting...Men gleder meg...
     
    Status
    Stengt for ytterligere svar.
  • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Laster inn…
Topp Bunn