Lage egne PCB

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • slarssen

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    18.03.2003
    Innlegg
    679
    Antall liker
    13
    Her om dagen fikk jeg lyst til å prøve teknikken med å bare skrive ut ett utlegg på vanlig A4 ark, for deretter å bruke strykjern for å overføre dette videre på ett kretskort. Det fungerte vel egentlig overraskende bra. Bruker man fotopapir (eller kanskje transparenter) så vil det antakelig bli enda bedre. En liten billedserie følger:

    1: Man skriver ut ultegget med en laserskriver:


    2: Utskriften legges ned mot kobberet og strykes hardt i noen minutter (hadde strykjernet på full guffe). Arket sitter nå veldig godt fast i kobberet, så da putter man det i litt lunket vann i ett par minutter:


    3: Arket blir til slutt helt oppløst, og man kan bruke fingrene til å forsiktig skrape av alt av papir rester. Da blir kortet seende slik ut:



    Jeg måtte gå litt over med en sånn lakk-tusj får å reparere litt. Det er ikke overalt at utlegget har blitt overført bra nok. Kortet kan nå etses på vanlig måte.

    4: Samme teknikk fungerer bra på 'silketrykk' også. Brukte teip for å få vekk alle de vite 'hårene' etter papiret:




    Teknikken fungerer. Ende bedre resultater kan nok forventes hvis man bruker fotopapir antar jeg. Billig og grei måte å lage enkle kretskort på. Vil tro man kan få til banebredder ned mot kanskje 0.5mm hvis man øver seg litt.

    - slarssen
     

    Vedlegg

    RM

    Bransjeaktør
    Ble medlem
    26.03.2005
    Innlegg
    526
    Antall liker
    1.440
    Torget vurderinger
    2
    Jeg bruker EAGLE - Schematic, Layout og Autorouter. Jeg syns den fungerer fint. Som en liten kommentar til tidligere spørsmål er det min oppfatning at Autorouter IKKE har noe som helst å gjøre i analoge kretser. Der er det bare manuellt utlegg som fungerer.

    Ellers lager jeg alle mine print selv. Jeg skriver ut bunn og topplag på INKJET film. Jeg har også prøvd med LASER film, men det er vanskelig å oppnå den nødvendige svertingen av filmen. Så er det bare å fremkalle, etse og borre printet.

    Roar
     
  • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Laster inn…
Topp Bunn