Side 1 av 2 12 SisteSiste
Resultater 1 til 20 av 32
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Hifi Freak roffe's Avatar
  Ble medlem
  Jan 2005
  Innlegg
  3,677
  Tagget i
  0 Innlegg

  Marillion med og uten Fish

  I kjølvannet av Genesis-tråden, så synes jeg det er på tide at Marillion får en egen tråd.

  Jeg er selv hekta på Marillion før Fish forlot bandet. *Både tekstene og den karakteristiske stemmen med den bitre og bitende undertonen gjør dette til et av de beste bandene gjennom tidene.

  Musikken har et lydbilde spekket til randen av instrumenter, men uten at noen av dem krangler om plassen. *Maken til kombinasjon av kompleksitet og klarhet skal man lete lenge etter.

  Selv om Misplaced Childhood er det mest kjente, så er det også det mest kommerse albumet fra Fish-perioden. *Det er først og fremst Kayleigh som trekker dette albumet ned, selv om det er mange som synes motsatt.

  Personlig foretrekker jeg de litt mer varierende albumene som Script for a Jester's Tear, Fugazi og Clutching at Straws. *Den såre og bitre undertonen kommer mye bedre fram i disse albumene, synes jeg. *

  Skaffet meg også Seasons End da den kom ut, men syntes ikke den nådde opp til Fish-perioden. *Ut over dette har jeg ikke hørt på senere Marillion. *Derfor har jeg et par spørsmål: *

  * Er Seasons End representativ for Marillion uten Fish?
  * Hva er etter deres mening de beste Marillion-albumene (uavhengig av om Fish er med eller ei)?


  Kunne godt tenkt meg å prøve nyere Marillion hvis de hever seg over den etter min mening litt platte Seasons End (Det er fin musikk, misforstå meg rett, men musikken mangler nerven som tekstene og vokalen til Fish ga. *Den mangler rett og slett litt personlighet).

 2. #2
  FMG
  Guest

  Re: Marillion med og uten Fish

  Den beste er etter min mening "Fugazi", en slags Genesis-anno-1975-ti-år-etter, men da med det brilliante keyboardspillet til Tony Banks erstattet med gitar. Marillion var min favoritt på slutten av åttitallet. Nå, etter å ha passert 40, blir det litt for ensformig; litt for mye bitterhet og sinne, kunne tenke meg litt variasjon. Men bevares, sammenlignet med mye annet av musikken som fantes på 80-tallet er Fugazi bra. Misplaced har tapt seg, blir litt langekkelig. Da hører jeg heller det 23 minutter lange eposet "Suppers ready" med Genesis fra live-albumet "Seconds Out" fra 1977.

 3. #3
  Hifi-entusiast liern's Avatar
  Ble medlem
  Jul 2003
  Innlegg
  252
  Tagget i
  0 Innlegg

  Re: Marillion med og uten Fish

  "Marbles" er et album jeg liker godt, med låta "ocean cloud" som det definitive høydepunktet.

  Et tips til deg kan kanskje være å sjekke www.marillion.com Der ligger det godt med smakebiter, og du kan også bestille cd-samplere kostnadsfritt. Dette burde gi deg et bilde av hvordan Marillion høres ut idag.

  mvh
  Øyvind
  Sonos med Cullen Circuits oppgradering<br />Ingen platespiller for øyeblikket<br />Burmester 099<br />Burmester 956 MKII<br />Burmester B 50<br />Nordost kabler

 4. #4
  Hifi Freak roffe's Avatar
  Ble medlem
  Jan 2005
  Innlegg
  3,677
  Tagget i
  0 Innlegg

  Re: Marillion med og uten Fish

  Det ligger sikkert mye fint på www.marillion.com, men siden RealMedia-playeren stort sett tar over hele PCen, så har jeg styrt unna den de siste årene. *Men "Marbles" er notert.

 5. #5
  Hifi-interessert
  Ble medlem
  Feb 2002
  Innlegg
  78
  Tagget i
  0 Innlegg

  Re: Marillion med og uten Fish

  Tja smaken er vel som vanlig helt forskjellig. Personlig likte jeg best Fugazi og Clutching at Straws, men nå i ettertid er det Misplaced Childhood som er den platen som spilles av denne gruppen.
  Foskjellen før og etter FISH er at alt ble så mye bedre lydmessig i ettertid, mens lyrikken og magien til gruppen ble borte. I dag er dette musikk som skaper vel mye melankoli hos meg, og derfor spilles den skjelden.
  :-)
  Ukuns

 6. #6
  Hifi-entusiast olemar's Avatar
  Ble medlem
  Mar 2005
  Innlegg
  174
  Tagget i
  0 Innlegg

  Re: Marillion med og uten Fish

  De tre første albumene er best etter min mening.

  På"Clutching at straws begynner nedturen, men da var også Fish meget kjørt av langvarig alkoholmisbruk.

  Anbefaler også "B-sides themselves". B sider, og ikke minst den utrolig bra "Grendel" som er på nesten 20 min. Her er symfo rocken og Genesis påvirkningen stor, men ikke uten gruppens egenart inntakt. Albumet Inneholder også en tidlig live favoritt "Market square heroes"

  Får dere tak i DVD'n "recital of the script", er det en meget god konsert med den tidlige besetningen av Marillion. Anbefales!!

  Marillion med og uten Fish er nesten som Genesis uten Gabriel for meg. Script, Fugazi og Misplaced er mine favoritter. Har forresten lest i Record collector at Fish skal spille inn Misplaced med fullt symfoni orkester!!

  Spennende prosjekt
  olemar<br />Nu vista M3 integrert. EMC 1 BLA modd som drivverk. Audio Note Dac 4.1.x Balanced 2008. Crystal Cable Ultra IC. <br />Kimber Select: 2020,1030,3038 og 9038 .RS Audio pure palladium interconnect. Martin Logan Vantage. Ps audio: Power Plant Premier, PS Audio Statements.

 7. #7
  Bransjeaktør
  Ble medlem
  Feb 2005
  Innlegg
  369
  Tagget i
  0 Innlegg

  Re: Marillion med og uten Fish

  Ingen tvil om at perioden med Fish er best men Hogarth er faktisk en meeeeget god vokalist. Synes vel generelt at Marillion uten Fish er mer mainsteram Pop til tider. Er du ute etter det mer komplekse så prøv "Brave". Den er spilt inn i et gammelt slott og har en merkelig mektig lyd. Liker godt Seasons End men og den er nok representativ for perioden uten Fish. Ellers så synes også jeg at "Marbels" var et positivt løft for mine gamle favoritter. Misplaced Childhood tror jeg må være den skiva som er mest spilt i samlingen min

 8. #8
  Hifi Freak Lagga's Avatar
  Ble medlem
  Sep 2005
  Sted
  Østfold
  Innlegg
  6,965
  Tagget i
  2 Innlegg

  Re: Marillion med og uten Fish

  Det var veldig vanskelig å forsone seg med at Marillion skulle frontes av noen annen enn Fish, følgelig gadd jeg nesten ikke låne øre til hverken "Seasons End" eller "Holidays in Eden" - men når "Brave" kom..... - vel, da var det egentlig bare å legge seg flat, "Brave" er stor kunst og et mektig album.

  Marillion etter Fish er enkelt sagt et annet band, med en annen sound, og et annet univers. I ettertid har jeg spist litt "humble pie" og innsett at Seasons End og Holidays... er gode album...  Vil du høre hvordan Marillion ville utviklet seg om Fish hadde blitt (edru) i bandet, så er det bare å kjøpe opp platene hans.
  Vigil in a wilderness of mirrors, Sunsets on Empire, Raingods with Zippos og Field of Crows er eksempelvis alle glimrende album som viser hvilken vei Marillion (sannsynligvis) ville gått med Fish i bandet.

  Slik ble det ikke.

  Istedet har vi fått en stripe supre prog-album fra Marillion og ditto fra Fish, dobbelt opp altså!

  Det går bare ikke an å sammenligne dem, de er for forskjellige.

  De beste Marillion album er IMHO:

  Script for a jester's tear
  Fugazi
  Misplaced Childhood (mest kommers, javel; men unn nå gutta én stor hit da!)
  Clutching at straws (kanskje best av disse fire - svart og meget personlig)
  Brave (en klassiker allerede)
  Afraid of Sunlight
  This Strange Engine
  Anoraknophobia
  Marbles

  Disse er alle klart pensum i en Marillion samling,
  gotta love 'em!

  Mvh

  Lagga 9. #9
  Overivrig entusiast
  Ble medlem
  Jan 2004
  Innlegg
  590
  Tagget i
  0 Innlegg
  Album
  1

  Re: Marillion med og uten Fish

  Har ikke hørt så mye på bandet etter 1987 - clutching at straws. MIsplaced childhood syns jeg er genial - har hørt den hundrevis hvis ikke tusen ganger, blir ikke lei den!

  Marillion med Fish betyr mye for meg.

  Jan Terje
  Nietche: &quot;Without music, the world would be an infinitely poorer place&quot;.<br /><br />MITT ANLEGG: http://www.hifisentralen.no/galleri/index.php?cat=11542<br /><br />EMC1-UP, BAT VK3IXSE, EC-AW180, QUAD ESL989, B&W MATRX 802, REL STORM V, TECHNICS SL 1610 MK2 - DENON 103 R, Dynamic precision BPC 7.3, Abrahamsen Dac V6

 10. #10
  Hifi Freak Lagga's Avatar
  Ble medlem
  Sep 2005
  Sted
  Østfold
  Innlegg
  6,965
  Tagget i
  2 Innlegg

  Re: Marillion med og uten Fish

  Marillion med Fish betyr mye for meg.
  Husker ennå meget godt da jeg plukket opp "Script for a jester's tear". Hadde lest litt om dette nye bandet i engelsk musikkpresse, men ikke hørt noe ennå - og var veldig nysgjerrig......

  Spennende cover, forventningene var skyhøye når stiften fant veien inn over jomfruelig vinyl....

  " I'm losing on the roundabouts, I'm losing on the swings........"

  Magien var der fra første strofe! Marillion med Fish betyr mye for meg også, fikk heldigvis med meg tre konserter, dét er jeg glad for!

  Spørsmålet er vel kanskje også om de tidlige Marillion album album er så verdifulle for oss - nettopp fordi de er så få?
  Altså, jeg mener - dersom en stadig mer alkoholisert Fish hadde fått lov til å fortsette å fronte bandet, hvor hadde de, og Fish selv, endt opp da?

  Fish hadde sannsynligvis havnet seks fot under - nå fikk han istedet klar melding, våknet og stakk fingeren i jorda, det skal vi vel være glade for!?

  Som tidligere nevnt, har vi nå istedet fått masse god musikk fra BÅDE Marillion og Fish.
  Det er nesten synd at gutta beholdt navnet Marillion, dersom det hindrer noen å kjøpe musikken deres "fordi Fish er borte".

  Dagens Marillion er et meget spennende band!

  Mvh

  Lagga 11. #11
  Hifi Freak roffe's Avatar
  Ble medlem
  Jan 2005
  Innlegg
  3,677
  Tagget i
  0 Innlegg

  Re: Marillion med og uten Fish

  Så hvis jeg skal prøve meg på moderne Marillion (uten Fish), hvilket album bør jeg da gå for? Er Marbles eller Brave mest representativ blant de beste?

 12. #12
  Bransjeaktør
  Ble medlem
  Feb 2005
  Innlegg
  369
  Tagget i
  0 Innlegg

  Re: Marillion med og uten Fish

  To forsåvidt vidt forskjellige album etter min mening. Brave er et mesterverk som er meget spesielt, Marbels er mye enklere og lettere på en måte. Tror nok Marbels representerer Marillion best uten Fish.

 13. #13
  Hifi Freak Lagga's Avatar
  Ble medlem
  Sep 2005
  Sted
  Østfold
  Innlegg
  6,965
  Tagget i
  2 Innlegg

  Re: Marillion med og uten Fish

  *Er Marbles eller Brave mest representativ blant de beste?
  Er meget fristet til å gi et Ole Brum svar.......

  Men OK da, gå for Marbles; det er et flott stykke musikk, og gir et godt bilde av gruppa pr i dag.


  En annen ting som dette album og det forrige, Anoraknophobia, deler; er jo den meget originale markedsføring og finansiering.
  Gruppa sendte oss fansen en mail med spørsmål om vi kunne tenke oss å forskuddsbetale deres planlagte album, da plateselskapene ikke hatt gitt noen gode tilbud.
  Det var det så mange av oss som gjorde (mener det var ca 13 000 for Anoraknophobia), at gruppa kunne vise finger'n til plateselskapene, kjøpe studiotid og betale produksjon cash.
  Som bonus fikk vi skikkelige lususutgaver av disse to album med mer musikk og hvor ALLE som betalte på forskudd ble listet inne i albumet.

  DET er tøft......

  Mvh

  Lagga

  PS Mener at gruppa ennå har noen eks av super--Marbles-utgaven tilgjengelig fra hjemmesida. DS


 14. #14
  Hifi Freak roffe's Avatar
  Ble medlem
  Jan 2005
  Innlegg
  3,677
  Tagget i
  0 Innlegg

  Re: Marillion med og uten Fish

  OK. Ole Brumm-kjøp gjennomført. Takk for alle tips!

  Bestilte både Brave og Marbles, jeg. Synes Deluxe-utgaven av Marbles ble litt dyr, så jeg gikk for standardutgaven. Det er jo ikke sikkert jeg liker den en gang.

 15. #15
  Hifi Freak Lagga's Avatar
  Ble medlem
  Sep 2005
  Sted
  Østfold
  Innlegg
  6,965
  Tagget i
  2 Innlegg

  Re: Marillion med og uten Fish

  OK. Ole Brumm-kjøp gjennomført. *Takk for alle tips!
  Aaahh, klokt valg; så har du noe å glede deg til

  Mvh

  Lagga


  "Brumm," sa Sprett vennlig, "du har ikke mye forstand."
  "Nei, jeg vet det," sa Ole Brumm beskjedent.

  Og det var vel også ganske klokt (sagt) 16. #16
  Hifi Freak roffe's Avatar
  Ble medlem
  Jan 2005
  Innlegg
  3,677
  Tagget i
  0 Innlegg

  Re: Marillion med og uten Fish

  Hørte litt på Brave i dag, og det skal sies at noe har skjedd med sounden til Marillion. *Det virker som om lydbildet er blitt en tanke renere og med litt mer fokus i dybden.

  Musikken er jo flott og på mange måter mer profesjonell og polert enn tidlig Marillion. *Foretrekker fortsatt vokalen til Fish, men likevel er jeg nok på vei inn blant rekkene til dem som synes dette er et flott musikkverk. *Det som er litt morsomt er at til tider får jeg mer assosiasjon til tidlig Pink Floyd enn til tidlig Marillion. *DET er spennende. * Spesielt synes jeg å ane inspirasjon fra Pink Floyds maratonlåt "Echoes" på denne plata.

  En ting skal de ihvertfall ha: "Brave" er ikke ensformig og kjedelig. *Her skjer det ting underveis, og jeg tror denne plata vil vokse og modnes i bevisstheten etterhvert som jeg hører mer av den.

 17. #17
  Medlem ABH's Avatar
  Ble medlem
  Jun 2004
  Innlegg
  3
  Tagget i
  0 Innlegg

  Script - selvfølgelig

  Ranking
  1. Script for a jester's tear
  Traff meg midt i ungdomstiden og representerer en av mine sterkeste musikalste opplevelser på plate til dags dato. Denne plata er så kompromissløs/rå i sine følelsesmessige irrgangers reise; har et ufattelig spenn i seg; i det ene øyeblikket står nesten alt stille, nedstemt i bunnen av et svart hull og i det neste dansende i piruetter på de høyeste tinder. Full av høydepunkter i form av billedlig vokalbruk og sylskarpe soloer. - At det er mulig! husker jeg at jeg tenkte.

  2. Misplaced Childhood. Mye mildere og mer svevende, men fint sydd sammen til en lyttervennlig reise. Litt mer kjølig og avtandsbetraktende, mens man på Script står midt oppi det/tettere på. Likte begge husker jeg, hver til sin tid.

  3. Du finner lignende kvaliteter på Fugazi som på Script, men denne er etter min mening ikke like helstøpt, (les mer ujevn) allikevel obligatorisk.

  De nyere tingen kjenner jeg ikke så godt til. Var skeptisk etter bruddet og det ble pent og pyntlig, men også mer anemisk i forhold. Men ved senere lyttinger hører jeg at det er en anne slags estetikk i det som kommer i ettertid. Egentlig en helt annen verden også med sine fine øyeblikk.

 18. #18
  Hifi Freak roffe's Avatar
  Ble medlem
  Jan 2005
  Innlegg
  3,677
  Tagget i
  0 Innlegg

  Re: Marillion med og uten Fish

  Nå har jeg fått lyttet litt til både "Brave" og "Marbles", og for meg er det helt klart Brave som står som den mest originale og nyskapende. Er litt skuffet over Marbles i forhold...

 19. #19
  Overivrig entusiast
  Ble medlem
  Jul 2003
  Innlegg
  794
  Tagget i
  0 Innlegg

  Re: Marillion med og uten Fish

  Anoraknophobia - er det frykt for PRaT?
  Pink Triangle Tarantella II/ATOC9/Dali RIAA/Naim CD5i/Naim Nait5i-2/Monitor Audio GS-10/AKG K701/Audio-Technica AT-HA20

 20. #20
  stikken
  Guest

  Re: Marillion med og uten Fish

  Clutching at straws, er for meg det siste albumet i fra Marillion.
  Etter dette gikk det svært fort nedoverbakke, med tilhørende alkokonsum +++, og manglende intuativ musikk skaping.
  De spilles relativt ofte og fasinerer gang på gang!!!`

  Min bror (musikeren ) var nettopp på en Fish konsert hvor Miss P C H skulle framføres, han måtte bare forlate konserten etter nummer en, og heller leve med minnene om en glanstid i fra et meget bra band..
  Vh
  S

Side 1 av 2 12 SisteSiste

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed