Resultater 1 til 6 av 6
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Æresmedlem BT's Avatar
  Ble medlem
  Oct 2005
  Innlegg
  16,572
  Tagget i
  1 Innlegg

  DumDum Boys - Tidsmaskin?

  -De har jo begynt å spille pop

  Jeg husker fortsatt skuffelsen i stemmen. Sjømann var han og hadde en dame i hver havn. Hans utvalgte kom fra Buenos Aires. Telefonen hadde ringt. -Hei, det er Harald. Kan jeg stikke innom en tur? -Ja, klart! Hvor er du nå? -I en telefonkiosk rett utenfor. De fikk en sønn og bosatte seg i Trondheim. Like etterpå ringte det på døra, og den unge mannen med det lange, ravnsvarte håret og de mørke sørgmodige øynene og det lure smilet sto der. -Kom inn! Men han døde alt for ung av kreft, og enka tok med seg tenåringssønnen tilbake til Buenos Aires. I følge dama var han den flotteste mannen hun hadde sett, og døde alt for ung. For en hardcore punker finnes det ikke noe verre enn pop. Jo, kanskje kapitalisme. Pop er symbolet på kapitalisme. Ingen hadde sett sønnen siden han dro til Buenos Aires, men nå sto han der altså, og ingen visste at han hadde kommet til gamlelandet en tur. Dama var henrykt over å se søskenbarnet sitt igjen. de var jevnaldrende. -Hvor holder du hus? -Rett borti gata her, hos en gammel kompis, på Svartlamo'n. Har ferie, så jeg tenkte å hilse på gamle kjente. Han hadde nesten vokst opp på Uffa-huset, og snakket det karakteristiske bokmålet, selv om han var trønder. Der spilte han slagverk i et punkband den gangen. Det samme gjorde Prepple. De var kompiser. Men Prepple hadde prøvd seg bak micen, og det fungerte så bra at de hadde spilt hele natten. Han ble den nye vokalisten i Wannskrækk, et av de råeste punkbandene noen har hørt. Men siden han dro til Buenos Aires hadde de skiftet navn til DumDum Boys, og hatt suksess med Blodig Alvor og Splitter Pine. To grusomme pop-album. For Harald.

  Bra han ikke hadde tidsmaskin og kunne høre Tidsmaskin. Dette er enda mer påpp enn de to nevnte plater. Heldigvis har ikke jeg noe mot pop, og denne plata sitter som et skudd. Junken har heldigvis ikke tatt knekken på Kjartan. Her serverer han fete riff, gode låter og hans særegne tekster på løpende bånd. Lydbildet er innimellom massivt, selv om det er pistrete i forhold til det Wannskrækk sto for. Men Wannskrækk spiller man ikke i en vanlig stue. DumDum Boys siste plate kan man derimot sette på uten å skremme vannet av de andre i huset. Her er det mye å glede seg over, av menn med rett til å skyte (seg selv i foten). Jeg savner likevel noe av drivet de hadde i gode gamle dager.

  Favoritter: Selvskudd, Snø På Mars, En Vakker Dag og Smoking.

  Merkelig at de gir ut en ikke-limited versjon, som mangler to låter. Grunnen til at de begynte å "spille pop" var for øvrig at ingen plateseksap ville satse på Wannskrækk og trøndersk dialekt, derfor ble det DumDum Boys og bokmål i stedet. De skulle jo leve av musikken sin. Det er forsåvidt greit for meg, men en vond pille for Harald, stakkar. Lurer på når han dukker opp uten forvarsel igjen.


  Glem ikke musikken

 2. #2
  Æresmedlem rolfozzy's Avatar
  Ble medlem
  Nov 2005
  Innlegg
  15,130
  Tagget i
  0 Innlegg

  DumDum Boys - Tidsmaskin?

  Dette var bra skrevet, BT.

  Nå fikk jeg lyst til og kjøpe den plata.

 3. #3
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Apr 2006
  Innlegg
  1,224
  Tagget i
  0 Innlegg

  DumDum Boys - Tidsmaskin?

  Morsomt skrevet ja, inspirerte meg til å let opp plata på spotify.
  spotify:track:5MtYw1YRJEAlYYf5hOifEn
  Har nesten ikke hørt på dumdum siden 80-tallet, men det høres slett ikke ille ut dette for slike gamle kæller.

 4. #4
  Hifi Freak pstraums's Avatar
  Ble medlem
  May 2007
  Sted
  Flateby
  Innlegg
  1,417
  Tagget i
  0 Innlegg

  DumDum Boys - Tidsmaskin?

  KNALLbra ! skikkelig flott skrevet BT!

  Jeg elsker dette bandet.. og gleder meg til denne plata
  Head-Fi: HiFiMan HE-500 / DT770 / CAL <- Schiit Lyr <- DACs <- Tidal/Server
  Stereo: Snell J/3 <- RX-A2050 <- DAC <- Chromecast Audio <- server / Tidal HiFi
  \\ Fuji-X //

 5. #5
  Hifi-entusiast ksveen73's Avatar
  Ble medlem
  Mar 2005
  Sted
  Drammen
  Innlegg
  187
  Tagget i
  0 Innlegg

  DumDum Boys - Tidsmaskin?

  Anmeldelse på ABC:

  http://www.abcnyheter.no/node/98957

  Ganske så enig i dette...

 6. #6
  Æresmedlem BT's Avatar
  Ble medlem
  Oct 2005
  Innlegg
  16,572
  Tagget i
  1 Innlegg

  DumDum Boys - Tidsmaskin?

  Sitat Sitat fra ksveen
  Anmeldelse på ABC:

  http://www.abcnyheter.no/node/98957

  Ganske så enig i dette...
  ja, det er vanskelig å ikke like denne plata hvis man er glad i rock. Men at de trekker fra 1 på terningen på grunn av Snø På Mars blir litt sånn "De spiller jo pop!"-opplegg. Har de glemt at de faktsik lagde den vakre balladen Slaven på 80-tallet?
  Glem ikke musikken

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed