The Residents selger mp3-filer av platene sine

Unplugged

Overivrig entusiast
Ble medlem
14.02.2002
Innlegg
989
Antall liker
0
http://theresidents.downloadcentric.net/app

For de som måtte være interessert:
The Residents har opprettet en mp3 butikk på nettstedet www.residents.com hvor de for tiden daglig legger ut nye titler. Det er selvfølgelig backkatalogen deres som blir gjort tilgjengelig på den måten. Det interessante her er at ved å selge på den måten går så godt som alle pengene rett i deres egen lomme. Og vi rezheads får nå etterhvert tak i den musikken vi tidligere gikk glipp av.

Jeg aner ikke hvorfor de gjør dette nå, kanskje det er en måte å bekjempe gratiskopiering på. I så fall vet jeg ikke om dette her hjelper, synes ikke prisene deres er veldig lave, selv om mye av dette selges for mangedobbelt pris på ebay og andre lignende nettsteder. Det kan hende at de rett og slett trenger penger for å få råd til å produsere mer musikk, de er ikke akkurat storselgende artister, og de nekter å selge seg til kommersialismen - ære være dem for det.

Anbefalinger fra denne lista til nybegynnere? Cover versions series 1 er et must for alle som liker å høre andre versjoner av kjente sanger. Å høre The Residents spille andres sanger er som å høre dem for første gang. Deres versjon av Satisfaction er en klassiker. New Musical Express hyllet The Residents som det nye store punkbandet da den kom ut. Om dette er punk skal jeg ikke uttale meg sikkert om, men det er uansett det eneste de noen gang har laget som kan minne om punk. At de gjennom NME sine artikler om dem fikk et publikum i Europa gjorde uansett ingenting.
Deres versjon av Hank Williams sin Kaw Liga er interessant - en av svært få tilfeller hvor The Residents har laget dansbar musikk. Jeg har hørt denne versjonen på et par dansemikser. Jeg har selv vært dj en gang, og spilte denne med stor suksess. Det skader ikke at bassbeatet er en kopi av Michael Jackson sin Billie Jean, og jeg mikset selvfølgelig disse sammen.

Ellers er Duck Stab/Buster&Glen en gammel favoritt i Residents-katalogen, prøv gjerne ut hvis dere skulle ønske å lytte til The Residents.
 

Unplugged

Overivrig entusiast
Ble medlem
14.02.2002
Innlegg
989
Antall liker
0
The Residents mp3

Glemte et viktig poeng: Når dere klikker på første linken i mitt forrige innlegg kan dere trykke dere enda lenger inn på linken som heter Browse by artist. Der ligger alle titlene som hittil er gjort tilgjengelige, organisert etter årstall pluss samleplater og liveplater.
 
Topp Bunn