Resultater 1 til 5 av 5
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  vredensgnag
  Guest

  Kevin Gilbert - THUD - vidunderlig, men glemt!

  Ser det kun er to hits på et søk om Kevin Gilbert her inne, så hermed en liten tribute.

  Da man ønsket å sette sammen et nytt Genesis, var Gilbert påtenkt som erstatter for Phil Collins.

  Gilbert er musikkens glemte geni - dannet gruppene Giraffe og Toy Matinee. (Giraffe er kjent for å ha gjennomført en utrolig Lamb Lies Down on Broadway Tribute konsert. http://www.progarchives.com/Review.asp?id=204090 )

  Gilbert hadde en kjæreste ved navn Sheryl Crow, og han skrev, arrangerte og produserte en rekke av låtene til hennes debut, Tuesday Night Music Club, inklusive "All I Wanna Do."
  Sheryl ble sur på Gilbert, og brukte ham ikke på sitt andre album, hvilket er grunnen til at det ble forglemmelig.

  Gilbert har også skrevet og arrangert for mange pop-stjerner, inkl. Michael Jackson, Keith Emerson og Madonna. Han var også produsent for Keith Emerson på Changing States.

  Om du vil ha en vidunderlig opplevelse, med suverent tenkt og unikt velprodusert musikk, som vil tilfredsstille audiofile krav herfra til månen, så kjøper du THUD.

  http://www.amazon.com/Thud-Kevin-Gil...0744602&sr=8-7  Det er verdt å lete etter bonusversjonen, der deres versjon av Kashmir av LZ ligger med tre andre spor i et tilleggscover som ser slik ut:  Og er man først i gang så kjøper man også Toy Matinee. En av anmelderne på Amazon skriver:
  The Best Album of the 20th Century That No One Has Heard. Selv syns jeg det er THUD. Etter hans død ble The Shaming of the True utgitt posthumt, men det ble produsert av andre, og det hører man. Han hadde et eget grep på alle former for musikk, og på prosessen.

  Hans piss-take versjon av Siberian Khatru, på et Yes-Tribute album, er berømt blant musikere for å først være en 100% eksakt etterligning, før den går i gang med å leke litt.
  (Guitar and vocals on "Siberian Khatru" on Tales from Yesterday, as member of Stanley Snail, consisting of Kevin Gilbert, Bryan Beller, Nick D'Virgilio and Mike Keneally.)
  Dette er musikk-kunst av det sublime slaget, og et trist faktum at Gilbert døde 29 år gammel før han rakk å etablere seg som selvstendig artist. Manageren som skulle fortelle Gilbert at han nå skulle prøvespille for å få Phil Collins plass, fant Gilbert død i sitt hjem, etter en sex-lek.

  Lived rock. Died rock.

  http://www.youtube.com/watch?v=hYNBGdSEBWo  http://www.youtube.com/watch?v=iW57uYoQ0H8

 2. #2
  Kaare G. Opsahl
  Guest

  Kevin Gilbert - THUD - vidunderlig, men glemt!

  Han er god til å covre Ledzep også. Flott tips Vredens.... skal kjøpe
  http://www.youtube.com/watch?v=9R9rfIOsx2k

 3. #3
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Apr 2006
  Innlegg
  1,224
  Tagget i
  0 Innlegg

  Kevin Gilbert - THUD - vidunderlig, men glemt!

  Denne fortjener å komme til overflaten igjen. Flere fortjener sjansen til å oppdage Kevin Gilberts geni.

  Enig i alt du skriver om Thud, vredensgnag, men synes du farer litt for raskt over Shaming of the True. Selv om albumet ble utgitt etter hans død, var det kommet ganske langt i prosessen mot ferdig album. Det var hans nære venn og samarbeidspartner Nick D’Virgilio (mer kjent som trommis i Spock's Beard) som gjorde det ferdig etter Gilbert skisser og notater. Jeg synes det er et fantastisk album.

  Siterer det norske tidskriftet Tarkus:
  The Shaming Of The True er en historie om en musiker som i sin naivitet trodde at talent var det som skulle til for å slå igjennom i som artist. Parallellene til Gilbert selv er overtydelige, og han sparker til høyre og venstre mens han skildrer musikkbransjen med beksvart galgenhumor (Suit Fugue – Dance of the A&R Men er noe av det morsomste og samtidig mest intrikate stykke musikk produsert innenfor et pop/ rock/prog-format). The Shaming Of The True er Gilberts mesterverk og et verdig testamente over denne unike artisten som av en kollega fikk betegnelsen “The Mozart Of Pop”.


  Det kommer visttnok et album med hittil uutgitt materiale i løpet av året.
  Mer info:
  http://www.kevingilbert.com

 4. #4
  Æresmedlem
  Ble medlem
  Mar 2003
  Sted
  Bergen
  Innlegg
  13,196
  Tagget i
  0 Innlegg

  Kevin Gilbert - THUD - vidunderlig, men glemt!

  Har nå vært på youtube i over en time, og dette er strålende! Takk, dette visste jeg ikke om. Nå må jeg bare få tak i platene....

  Masse utstyr - men mest musikk!

 5. #5
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Apr 2006
  Innlegg
  1,224
  Tagget i
  0 Innlegg

  Kevin Gilbert - THUD - vidunderlig, men glemt!

  Hyggelig at det falt i smak, satt selv på youtube i går og hørte på Giraffe, Gilbert gamle band.

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed