Side 1 av 2 12 SisteSiste
Resultater 1 til 20 av 30
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Apr 2006
  Innlegg
  1,224
  Tagget i
  0 Innlegg

  Marius Muller - Ny liveskive  Plugged 2, rett og slett…et mesterverk!

  Her snakker vi ikke om en sliten tape fra et gammelt liveopptak som det nå skal børstes støv av. Vi snakker heller ikke om en lavkvalitets liveinnspilling på linje med eks. når det legendariske bandet King Crimson spilte inn enkelte av låtene til sitt liveabum USA fra 1974 fra en folkevogbuss. Nei, her snakker vi om et livealbum med genial lyd. Et lydbilde som er så bra at man faktisk glemmer under låtene at dette er et livealbum og ikke et studioalbum.

  Dette albumet bringer frem de sterkeste følelser, både i form av fremfølelse av låtene gjennom Marius Müllers geniale gitarspill og av et knallsterkt band med svært dyktige artister. Følelsen blir ekstra sterke når man som musikkelsker gjennom dette livealbumet igjen blir minnet om hvor unik Marius Müller var som både låtskriver og gitarist. Tar man dette med seg når man lytter på albumet, så er ikke tårene langt unna når man i ren fryd nyter blant annet de mange gitarfeelingspartiene ved flere av låtene som gir deg både frysninger på ryggen, hårreisning i nakken og hjertebank.

  Det er “Rett og Slett” som en siste musikalske reise med Marius.

  En musikalsk reise gjennom utvalgte låter fra Marius Müller`s artisliv som gir oss hans bredde av musikalske variasjoner . Det som gjør dette enda sterkere er jo at dette er en livopptreden og at den musikalske reisen jo derfor faktisk er arrangert av Marius Müller selv.

  Åpningslåta “Mantra”, som Marius selv uttaler “Dette er en låt som handler om noe som ikke slipper tak i deg”. En sterk rockelåt med trøkk og varierende rolige “flytende” partier som ble utgitt på albumet “Det Norske Huset (1997). “Innertierkyss” er en mer funk/rock låt som finnes på samme album med strålende lydbilde som gir låta et fantastisk trøkk. Låta glir rett over i neste låt der Marius gitarspillende “bærer oss over til låta “Jeg Taper Aldri”, også et låtvalgt fra albumet “Det Norske Huset”. Låta bygger seg opp til en rå gitarsolo med funk/rockfeeling og knalltrøkk der kroppen din garantert river seg med i solorytmen.

  Spesiell blir overgangen til nesten låt, der Marius gjør publikum oppmerksom på at konserten blir innspilt og da han uttaler:

  ” Vi skylder å gjøre oppmerksom på at vi tar opp i kveld også i håp om at det en eller annen gang skal bli en slags liveLP, what ever liksom”.

  Før han videre annonserer neste låt som en “gammel folkesang fra Manglerud” og der vi får en fantastisk akustisk versjon av hans store gjennombruddslåt “Den Du Veit”.

  Marius gjør så sin egen geniale versjon av Fleetwood Mac låta, “Oh Well” der nok Peter Green garantert begeistret ville ha koblet opp sin gitar for å spille med om han hadde vært på Smuget denne kvelden. Her er det bare å slå volumknappen på full styrke og “dra igang luftgitaren”.

  “Engel” , en låt om uforbeholden kjærlighet som Marius selv sier. En rolig låt som avsluttes med et gitarspill full av “kjærlighetsfeeling” og avslutningsteksten:

  “Jeg har en en engel som våker over meg, er med meg der jeg går”

  “Fortuna” drar rytmen opp igjen og over i rockemodus der også Pål Reinertsen`s bass utmerker seg før man videre beveger seg over i låta “Higher” fra albumet “BIG” (1993). En låt som hele bandet med Pål`s bass, Per`s trommer, Mike`s gitar og selvsagt gitarsjefen sjøl, Marius på hver sin kant gjør en sterk fremfølelse. Bandet har tydligvis spilt seg varme og gjør en fantastisk liveversjon av låta.

  Trøkket opprettholdes gjennom låta “Måneskinn” og det er bare en fryd å lene seg bakover å la rytmene massere blodpumpa. Før neste låt får vi en artig kommentar fra Marius som forklarer forkortelsen for låta “THC” som nå offisielt er forkortelsen for To hele Cognac som er mer rock n roll enn To Hele Campari. Kanskje ikke så dumt, for dette er en ekte rock n roll låt av ypperste klasse.

  “Celebrate” vekker rytmebeinet til selv den mest forsiktige av konsertpublikumet. En over 7 minutters versjon av låta som tar deg med på en “musikkfeiring” med rå gitarsolo og allsang fra publikum og som får Marius til å slenge ut kommentaren, “faen det er bra”. Så da ER det bra.

  ”Den lange veien” er nok en låt med trøkk, rock n roll og glitrende gitarspill før dette fantastiske livealbummet avsluttes med kanskje den største av de største låtene til Marius Müller, “Carmen”.

  Plata kan etter min mening ikke få en sterkere avsluttning følesesmessig. Låta får følelsene dine til å rive og slite i deg samtidig som at man blir minnet om at Norsk musikkliv har mistet en av tidenes artister.

  Når Marius gjennomfører sitt følsomme gitarspill og gitarsoloer på Carmen så skal det mye til å holde igjen tårene, selv for den mest hardbarkede rocker.

  Takk for at liveopptaket fra denne konserten som ble gjennomført på Smuget i Oslo 25 september 1997 har kommet frem og blitt til albumet “Plugged 2 - Rett og Slett”. Albumet er en rockeskatt og vil bli en viktig del av Norsk musikkhistorie. Som Marius Müller selv ønsket: “en slags liveLP, what ever!”

  Er du glad i musikk, så skal du kjøpe dette albumet. Da prater vi om ikke gratis nedlasting av albumet fra en eller annen piratkanal. Da snakker vi om å ha albumet originalt og fysisk i hånden med beste lydkvalitet.
  http://rockman.vgb.no/

  Høres lovende ut dette, håper virkelig de ikke har mastret den ihjel med kompresjon og klipping.

 2. #2
  atledreier
  Guest

  Marius Muller - Ny liveskive

  Ja la oss håpe de ikke har ødelagt dette albumet! Her må det handles!

 3. #3
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Oct 2004
  Innlegg
  9,368
  Tagget i
  3 Innlegg

  Marius Muller - Ny liveskive

  Løøøøøp ...

  Jeg var dum nok til å ikke kjøpe den forrige Plugged ... jeg likte ikke lyden ...

  mvh
  KJ
  You can get away with anything if you give it a good tune

 4. #4
  Hifi Freak Griffenfeldt's Avatar
  Ble medlem
  Dec 2008
  Sted
  I en kjeller
  Innlegg
  7,470
  Tagget i
  1 Innlegg

  Marius Muller - Ny liveskive

  Et lydbilde som er så bra at man faktisk glemmer under låtene at dette er et livealbum og ikke et studioalbum.
  Jøss, dette må være den snodigste kommentaren jeg noensinne har lest tror jeg. En av mine favoritt live skiver er Cornelis vreeswijk hvor man hører publikummet skåle og le under opptaket. Jeg VIL ha med meg stemningen i konsertlokalet!

  Eller misforstår jeg utrykket "lydbilde"...
  Line magnetic 34ia / Lowther Acousta / Pioneer plx 1000 / rega dac

  Everybody calls her puta ‘cause nobody really knows her name..

 5. #5
  Hifi Freak Trane's Avatar
  Ble medlem
  Sep 2003
  Innlegg
  6,158
  Tagget i
  2 Innlegg

  Marius Muller - Ny liveskive

  Nå har jeg trosset influensaen med 2 espresso og 3 paracet, skrudd knotten til høyre og vært på Smuget 2 ganger. Sånn umiddelbart må jeg bare si at dette er knallbra. Veldig live. Veldig Marius. Veldig bra.

  Og Griffen, du får det du vil ha. Mange livealbum som er "live" og rufsete er flate i lydbildet. Til gjengjeld er mange "live"album med bra lyd ikke veldig live...mer "spesielt inbudte får overvære en vel forberedt og innøvd seanse mot at de oppfører seg pent". Her er det begge deler, - knall lyd med realistisk lydbilde og(!) god steming, applaus, tilrop, kommentarer både fra og til scenen. Ikke studiolyd; et par mindre overstyringer (eller hva det nå heter), litt rufs her og der, men aldri sjenerende. Nå skal ikke mine Cremona Auditor ha siste ord når det gjelder bass, det får 12 tommerligaen uttale seg om, men den bass jeg får fra skiva er tett, fet (nei, ikke sånn blubbete feit da vettu) og live. De er heller ikke referanse når det gjelder den svære dynamikken. Derimot er Cremonaene noen småjævler på detaljer, oppløsning og mikrodynamikken...og Marius uten masse detaljer og masse føleri på stålstrengene er lissom ikke Marius. Ikke hyperdetaljert som på så mange flinkisonanister sine studioinnspillinger, men slik at man hører de små viktige tingene som skiller de geniale fra de som bare er dyktige.

  Selvom det seff er Marius Muller man vil lese om i historiebøkene så var dette en kveld han også sang som en gud. Eller som Marius om du vil....

  Til slutt sitter Carmen som et skudd, eller som en tåre i øyekroken.....selvom det er en ganske annen versjon enn orginalen...heldigvis, det var sikker 1274 gang han spilte den og likevel låter den nyskrevet.

  Så er det bare å vente til influensaen og paracetene er ute av kroppen, og håpe førsteinntrykket holder seg da.
  "I don't know how many times someone has come up to me and said, 'Hey, Lets dance!'. I hate dancing. God, it's stupid!" - DavidBowie
  "Bare kjedelige mennesker er brilliante ved frokostbordet" - Oscar Wilde"
  The inherent vice of capitalism is the unequal sharing of blessings; the inherent virtue of socialism is the equal sharing of miseries." W.Churchill

 6. #6
  Æresmedlem Zomby_Woof's Avatar
  Ble medlem
  May 2006
  Sted
  Third stone from the sun
  Innlegg
  19,459
  Tagget i
  4 Innlegg

  Marius Muller - Ny liveskive

  Denne skal jeg ha, seff!

  Funhouse er helt klart et gøyalt hus å være i. Jeg fikk bare hørt Marius live en gang, på Rockefeller. Foten gikk i flere dager etterpå.
  At the end of time, after human civilization; all that will remain will be cockroaches and Teles...and the Teles will be in tune" Greg Koch

 7. #7
  Overivrig entusiast Vapor's Avatar
  Ble medlem
  Oct 2002
  Sted
  Bergen
  Innlegg
  821
  Tagget i
  1 Innlegg

  Marius Muller - Ny liveskive

  Sendt i dag...lander i postkassen i morgen!
  Kenwood KD 550 - Squeeze box Duett - Abrahamsen V6.0 - Conrad-johnson PV11 - Conrad johnson MV 52 - Klipsch Heresy III

 8. #8
  Medlem
  Ble medlem
  Oct 2007
  Innlegg
  13
  Tagget i
  0 Innlegg

  Marius Muller - Ny liveskive

  En sen Novemberkveld i 1993. Etter lange dager på Repetisjonsøvelse i Stavanger var det endelig tid for å slappe av en kveld å ta en tur på byen. Husker ikke lenger navnet på utestedet, men utenfor sto en plakat: "Marius Muller Live i kveld" Denne kvelden var første og eneste gang jeg fikk oppleve Marius Live. Det kommer jeg aldri til å glemme. Marius var en fantastisk låtskriver og musiker som hadde en spilleglede og innlevelse jeg sjelden eller aldri har set maken til.
  Denne plata skal jeg bare ha....

 9. #9
  Hifi Freak mteinum's Avatar
  Ble medlem
  May 2007
  Sted
  Øya
  Innlegg
  9,563
  Tagget i
  0 Innlegg
  Album
  1

  Marius Muller - Ny liveskive

  TIDAL|> Mac Mini / Roon |> SOtM sMS-200ultra |> Mytek Manhattan II |> FirstWatt B5 |> Trafomatic Audio |> Fostex T500mkII, FE203En-S / Acoustic Elegance OB.

 10. #10
  Hifi Freak jowil's Avatar
  Ble medlem
  Jul 2006
  Innlegg
  1,877
  Tagget i
  0 Innlegg

  Marius Muller - Ny liveskive

  Hm. Tenker jeg gir den anmeldelsen terningkast to :  Skjerpings Morten Ståle. Hva er galt i at en musiker spiller for egen forlystelses skyld? Jeg mener at spilleglede ofte er vesentlig for at musikk skal fremstå troverdig.

 11. #11
  Hifi Freak mteinum's Avatar
  Ble medlem
  May 2007
  Sted
  Øya
  Innlegg
  9,563
  Tagget i
  0 Innlegg
  Album
  1

  Marius Muller - Ny liveskive

  Har noen rippet denne? Hadde vært fint med en screenshot fra audacity.
  TIDAL|> Mac Mini / Roon |> SOtM sMS-200ultra |> Mytek Manhattan II |> FirstWatt B5 |> Trafomatic Audio |> Fostex T500mkII, FE203En-S / Acoustic Elegance OB.

 12. #12
  Hifi Freak jowil's Avatar
  Ble medlem
  Jul 2006
  Innlegg
  1,877
  Tagget i
  0 Innlegg

  Marius Muller - Ny liveskive  Første sporet Mantra. Har ikke hørt det enda, men...
  Vedlagte bilder Vedlagte bilder  

 13. #13
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Apr 2006
  Innlegg
  1,224
  Tagget i
  0 Innlegg

  Marius Muller - Ny liveskive

  Pokker, det var det var det jeg fryktet. 
  Fikk en litt dårlig følelse når jeg så den var mastret av en "proff" i USA.

  Desverre er den allerede bestilt og på vei, så da får jeg høre med egne ører om det låter like ille som det ser ut. Jeg nøler ikke med å bruke angreretten dersom det er tilfelle.

 14. #14
  Æresmedlem Zomby_Woof's Avatar
  Ble medlem
  May 2006
  Sted
  Third stone from the sun
  Innlegg
  19,459
  Tagget i
  4 Innlegg

  Marius Muller - Ny liveskive

  Ikke pent...

  Men tross alt er det bandet som teller, eller?
  At the end of time, after human civilization; all that will remain will be cockroaches and Teles...and the Teles will be in tune" Greg Koch

 15. #15
  Hifi Freak mteinum's Avatar
  Ble medlem
  May 2007
  Sted
  Øya
  Innlegg
  9,563
  Tagget i
  0 Innlegg
  Album
  1

  Marius Muller - Ny liveskive

  Flott.... eeee... nei ikke så flott, men ta på vis klipping.
  TIDAL|> Mac Mini / Roon |> SOtM sMS-200ultra |> Mytek Manhattan II |> FirstWatt B5 |> Trafomatic Audio |> Fostex T500mkII, FE203En-S / Acoustic Elegance OB.

 16. #16
  Hifi Freak jowil's Avatar
  Ble medlem
  Jul 2006
  Innlegg
  1,877
  Tagget i
  0 Innlegg

  Marius Muller - Ny liveskive

  Sitat Sitat fra mteinum
  Flott.... eeee... nei ikke så flott, men ta på vis klipping.
  Eeeh. Her er jeg på tynn is. Hvordan gjør jeg det? Finner det ikke ut. :P

  Sitat Sitat fra Zomby_Woof
  Ikke pent...

  Men tross alt er det bandet som teller, eller?
  Opptaket er bra og Marius virker å være i storform.

 17. #17
  Hifi Freak mteinum's Avatar
  Ble medlem
  May 2007
  Sted
  Øya
  Innlegg
  9,563
  Tagget i
  0 Innlegg
  Album
  1

  Marius Muller - Ny liveskive

  Sitat Sitat fra jowil
  Sitat Sitat fra mteinum
  Flott.... eeee... nei ikke så flott, men ta på vis klipping.
  Eeeh. Her er jeg på tynn is. Hvordan gjør jeg det? Finner det ikke ut. :P
  Prøv følgende:  http://audacityteam.org/manual/index...#Show_Clipping
  Vedlagte bilder Vedlagte bilder  
  TIDAL|> Mac Mini / Roon |> SOtM sMS-200ultra |> Mytek Manhattan II |> FirstWatt B5 |> Trafomatic Audio |> Fostex T500mkII, FE203En-S / Acoustic Elegance OB.

 18. #18
  Hifi Freak Trane's Avatar
  Ble medlem
  Sep 2003
  Innlegg
  6,158
  Tagget i
  2 Innlegg

  Marius Muller - Ny liveskive

  Sitat Sitat fra jowil
  Hm. Tenker jeg gir den anmeldelsen terningkast to :  Skjerpings Morten Ståle. Hva er galt i at en musiker spiller for egen forlystelses skyld? Jeg mener at spilleglede ofte er vesentlig for at musikk skal fremstå troverdig.
  Det er det motsatte av skittviktig musikk.
  Vi vet jo alle at musikkanmeldere er nerdete, amusikalske, tonedøve, asosiale tapere som ikke har peiling på musikk

  Marius Muller handlet aldri om revolusjonerende musikk, men om spilleglede og følelser...ikke skittviktig musikk, men livsviktig musisering.
  "I don't know how many times someone has come up to me and said, 'Hey, Lets dance!'. I hate dancing. God, it's stupid!" - DavidBowie
  "Bare kjedelige mennesker er brilliante ved frokostbordet" - Oscar Wilde"
  The inherent vice of capitalism is the unequal sharing of blessings; the inherent virtue of socialism is the equal sharing of miseries." W.Churchill

 19. #19
  Hifi Freak jowil's Avatar
  Ble medlem
  Jul 2006
  Innlegg
  1,877
  Tagget i
  0 Innlegg

  Marius Muller - Ny liveskive

  Lastet ned programmet for "avanserte brukere" og der fant jeg alternativet vis klipping. Imidlertid er det ikke store forskjeller å spore:

  Vedlagte bilder Vedlagte bilder  

 20. #20
  Hifi Freak jowil's Avatar
  Ble medlem
  Jul 2006
  Innlegg
  1,877
  Tagget i
  0 Innlegg

  Marius Muller - Ny liveskive

  Den uten klipping vist i samme storleik:

  Vedlagte bilder Vedlagte bilder  

Side 1 av 2 12 SisteSiste

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed