Side 1 av 5 123 ... SisteSiste
Resultater 1 til 20 av 95

Tråd: Indie

Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Æresmedlem Lyngen's Avatar
  Ble medlem
  Nov 2006
  Sted
  Oslo
  Innlegg
  12,679
  Tagget i
  0 Innlegg

  Indie

  Tross laber aktivitet innefor pop/rock tar jeg sjansen på å starte en tråd om Independent musikk. Kan i allefall håpe på deltagelse.

  Hovedgrunnlaget for sjangeren er jo at det skal være utgitt på et lite selskap og helst ikke bli for store. Personlig så er ikke det altomfattende nok for meg og jeg bruker gjerne ord som litt skjev musikk/vokal og anderledes musikalsk. Men er Radiohead og Sigur Rós Indie? Både ja og nei? De er blant mine favorittband, spesielt Radiohead.

  Er det ikke en veldig bøomstrende tid for indie de siste årene? Jeg fryder meg i allefall.

  For å ikke bruke opp alle de gode selv så beynner jeg med to av mine store. Jeg synes enkelte grupper har altfor kort levetid, f.eks Franz Ferdinand og Clap Your Hands Say Yeah. Men kanadiske Broken Social scene har et kunstnerisk uttrykk som varer evig, imo.

  Den beste er nok:  Jeg oppdaget dem med den selvtitulerte plata som også er veldig bra. Likså den siste som er titulert med Kevin Drew.

  Jeg klipper inn anmeldelsen fra Panorama som jeg er samtykker med. De nevner post-rock (hva nå enn det er) men jeg legger den i suppa indie. Hva synes dere?

  "Vi kan ikke være bekjent av å ha oversett en av 2002s mest bemerkelsesverdige plater. I grenselandet mellom rock og elektronika leverte Broken Social Scene et nesten helstøpt opus som stadig fascinerer.
  Kanadiske Broken Social Scene startet opp i 1999 som en følge av at Kevin Drew og Brendan Canning brøt ut av bandet K.C. Accidental for å starte på nytt. Feel Good Lost så dagens lys i 2001, og allerede året etter kom You Forgot It In People som først fikk oppmerksomhet i Europa i fjor.

  Det per i dag elleve mann store bandet opererer i grenselandet mellom elektroniske lydlandskaper og mer utpreget melodibasert materiale. Sjangermessig er de nesten umulige å plassere, det letteste er vel å si at de er beslektet med band i sjangeren vi-vet-ikke-helt-hva-det-er-så-vi-kaller-det-postrock. Med det menes et slags orkestralt lydbilde der instrumentalbiten er mer enn normalt framtrendende og der låtene ofte blir pakket inn på overraskende og uhørte måter både melodisk og rytmisk. Det er i denne krysningen mellom ren og skjær popmusikk og tilsynelatende skjærende stilbrudd at man finner Broken Social Scenes kraft.

  Band som Broken Sosial Scene står alltid i fare for å bli sett på som pretensiøse og påtatt vanskelig tilgjengelige - ofte også med rette. De kunne lett ha gått i saksa ved å kamuflere låtene sine i et slør av sære innfall for innfallenes skyld i håp om å gjøre seg selv mer "interessante". Når eksperimentet til Broken Social Scene likevel er blitt såpass vellykket er det nettopp fordi man ikke får følelsen av at bandet eksperimenterer for å kverulere, men at de tvert i mot har en sunn barnlig trang til å gå på befaring blant klanger og taktarter for å få fram det viktigste - melodiene - på nye måter.

  Dette er som man forstår et band som trekker i mange retninger. Fra det sensitive og neoklassiske til en slags moderne jazzrock og videre til elektroniske støylandskap. De beveger seg til tider faretruende langt fra den melodiøse kjernen som er bandets utganspunkt, men resultatet oppleves til tross dette som utpreget helhetlig. Dette er faktisk en plate man nesten må høre fra begynnelse til slutt for å få fullt utbytte av og som også fortjener å bli lyttet til på den måten.

  Broken Social Scene lager sanger for evigheten - fulle av innfall, men stort sett med den gode melodien i sentrum for begivenhetene. For å komme inn i Broken Social Scenes musikk kreves lytterens fulle oppmerksomhet samt en god dose tålmodighet. Tilbake får man kvalitet i form av sære og smukke melodilinjer, rytmer som står paradoksalt til melodiene og forfriskende reviderte måter å tenke låtskriving på."

  Mitt aller beste album er Arcade Fire med Funeral. Tydeligvis en indiebølge i Canada. Jeg hadde en litt merkelig "dette bandet vil jeg like" uten å ha hørt dem. Ved første lytt tenkte jeg at det var for sært men etter flere lytt gikk den virkelig under huden.  Opplevde de i Spektrum siste gang og det var en flott opplevelse selv om den ikke var 100%. Energiske og morsomt at de rulerer på instrumenter.

  Jeg legger også nå heller inn Panoramas ord fordi de beskriver musikken så mye bedre enn jeg vil klare:

  "Vanvittig gjennomført Funeral

  Kanadiske Arcade Fire har med Funeral gitt indieverdenen en av fjorårets beste opplevelser. Flotte melodier i en deilig innpakning resulterer i en emosjonell kanonopplevelse.
  Vi er vel inne i musikkåret 2005 og har mange spennende utgivelser i vente, likevel er det noen skatter fra fjoråret som ikke må glemmes. En av disse er kanadiske Arcade Fire med sin flotte Funeral, et stemningsfullt album som griper hardere og hardere om sjelen for hver gang det får en velfortjent runde i cd-spilleren.

  Funeral er et komplekst stykke musikk - pop og rock møtes i et deilig musikklandskap der både strykere og blåsere akkompagnerer og skaper et uimotståelig uttrykk. Låtene er varierte og godt sammensatt, følelsen av et bortimot komplett album er i aller høyeste grad til stede. Harmoniene, overgangene, refrengene, oppbyggingen og melodiene i seg selv - alt er bare så gjennomført at det nesten blir for mye av det gode.

  Å velge ut enkeltlåter som skiller seg ut fra de andre hva angår kvalitet er vanskelig, Neighborhood #1 (Tunnels), Neighborhood #3 (Power Out) og særlig Rebellion (Lies) er likevel vinnerne blant ti låter som alle er skremmende sterke på sitt individuelle vis. Alt stemmer, det rolige er sårt og vakkert mens de mer uptempo-låtene gnistrer av energi og vilje. Utrolig mange følelser kommer fram, en emosjonell kryddermix du skal lete lenge etter.

  Arcade Fire står med Funeral fram som en av 2004s store overraskelser, i senere tid har de fått mer velfortjent oppmerksomhet, og mer kommer garantert. Kjøpte du ikke plata i fjor gjør du det i år. Coverdesignet alene er vel verdt sine penger. Vakkert!"  Neon Bible er ikke stort dårligere heller .

  Jeg venter med andre gode album og forhåpenligvis er det flere som bidrar etterhvert .. Kom igjen!!!

  Focal Utopia Micro Be - Devialet D200 Headfi: Aune Sx1 - HiFiMan HE400i - UE 900

 2. #2
  Rubinmedlem Dephnot's Avatar
  Ble medlem
  Sep 2004
  Sted
  På landet
  Innlegg
  40,595
  Tagget i
  0 Innlegg

  Indie

  Siden du er inne på kanadisk vil jeg nevne et par band som begeistrer meg litt.

  Godspeed You! Black Emperor og Thee Silver Mt. Zion Memorial Orchestra & Tra-La-La Band

  For øyeblikket sitter jeg å hører på The Samuel Jackson Five - 'Easily Misunderstood', bra norsk greie. Aner ikke hvilken label de er ute på og om det kvalifiserer som indie.. men verdt å høre på synest jeg da.

 3. #3
  Hifi Freak soa's Avatar
  Ble medlem
  Apr 2006
  Innlegg
  2,427
  Tagget i
  0 Innlegg
  Torget
  1

  Indie

  Når det er snakk om indie, kommer man ikke utenom legendariske 4AD. Det ble sluppet mange store utgivelser fra denne labelen på 80 og 90 tallet. Vil her trekke frem storheter (i indie sammenheng) som Cocteau Twins og Dead Can Dance.

  Cocteau står for gitarbasert stemingsfull rock med Elisabeth Frasiers vakre stemme. Flere ganger kåret till Englands beste. Mange har også sikkert hørt henne som gjestevokalist for Massive Attack (bla Teardrop).

  Dead Can Dance tilhører mer World Music kategorien og samler inspirasjon fra flere genre. Består av irske Brendan Perry og australske Lisa Gerrard. Begge synger,men har et noe forskjellig utrykk som utfyller musikken deres på en glimrende måte. For noen år siden avsluttet de samarbeidet og startet solokarrierer. Gerrard har kanskje lykkes best bla med filmmusikk (Gladiator)

  Begge disse gruppene er absolutt verdt å sjekke ut IMO....

  Tips

  Cocteau Twins "Heaven or Las Vegas"


  Dead Can Dance "Within the realm of a dying sun"
  Vedlagte bilder Vedlagte bilder   

 4. #4
  Rubinmedlem Dephnot's Avatar
  Ble medlem
  Sep 2004
  Sted
  På landet
  Innlegg
  40,595
  Tagget i
  0 Innlegg

  Indie

  Sitat Sitat fra SOA
  Når det er snakk om indie, kommer man ikke utenom legendariske 4AD. Det ble sluppet mange store utgivelser fra denne labelen på 80 og 90 tallet. Vil her trekke frem storheter (i indie sammenheng) som Cocteau Twins og Dead Can Dance.
  Ja det har kommet virkelig mye bra fra 4AD. Husbandet This Mortal Coil f.eks. har gitt meg mye glede. His Name Is Alive er et annet bra band derfra. Pixies også kom jo også ut på 4AD. Brendan Perry (fra Dead) har jo også et flott soloprosjekt.

  Rough Trade var en annen spennede label! Men jeg tror de har pakket sammen nå. 5. #5
  Hifi-entusiast Luvaton's Avatar
  Ble medlem
  May 2007
  Sted
  Stavanger
  Innlegg
  432
  Tagget i
  0 Innlegg

  Indie

  Vil trekke frem Blond Readhed som hadde en forrykende konsert på Rockefeller nettopp. Misery Is a Butterfly er albumet som tok meg med storm, men vil nok si at 23 og fortjener en plass i samlingen

  Misery Is a Butterfly

  The Dears er nok et bra kanadisk indie band. Her vil jeg trekke frem Gang of Losers og No Cities Left. Forøvrig og et bra live band.

  Gang of Losers


  No Cities Left

  Ellers har du jo The Flaming Lips, Tapes 'N Tapes, Interpol og allerede nevnte Arcade Fire & Clap Your Hands Say Yeah
  Vedlagte bilder Vedlagte bilder    
  for the love of music.... last.fm

 6. #6
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Dec 2003
  Innlegg
  1,457
  Tagget i
  0 Innlegg

  Indie

  Inspiral Carpets . Spilt av kokken James Olivier i hans programmer. Umiskjennlig Farfisa orgel i musikken.
  En annen favoritt er Teenage Fanclub . De holder det gående enda.
  Ein skal ikkje ta heile stigen i eit steg

 7. #7
  Hifi Freak Boffen's Avatar
  Ble medlem
  Apr 2002
  Sted
  Oslo Vest
  Innlegg
  5,968
  Tagget i
  0 Innlegg

  Indie

  The Fall

  Pentax FujiFilm Olympus

 8. #8
  Æresmedlem Lyngen's Avatar
  Ble medlem
  Nov 2006
  Sted
  Oslo
  Innlegg
  12,679
  Tagget i
  0 Innlegg

  Indie

  Oiiiiiiii.... Blond Redhead har gått meg hus forbi. Midt i blinken for min smak så tusen takk Luvaton .

  En japansk dame sammen med to italienske tvillingbrødre ..

  Den nyeste må jeg ha i tillegg til den du nevnte.

  Silver Mount Zion virker også spennende. Hvilke er de beste albumene?

  Denne siste?

  13 Blues for Thirteen Moons
  Eller Born into Trouble as the Sparks Fly Upward
  Støtter The Dears som er bra band!

  Også Liars er bra. Det siste selvtitulerte albumet er bra men sjekk også ut/inn den trommebaserte Drums are not dead.

  Focal Utopia Micro Be - Devialet D200 Headfi: Aune Sx1 - HiFiMan HE400i - UE 900

 9. #9
  Æresmedlem Lyngen's Avatar
  Ble medlem
  Nov 2006
  Sted
  Oslo
  Innlegg
  12,679
  Tagget i
  0 Innlegg

  Indie

  Og så har vi gruppa til Will Sheff som har blitt byttet ut ofte. Åkkesom herlig indie med mye folkrock.....

  Favorittplate er Don't Fall in Love With Everyone You See

  Kulte covre de har..

  Og..


  Focal Utopia Micro Be - Devialet D200 Headfi: Aune Sx1 - HiFiMan HE400i - UE 900

 10. #10
  Overivrig entusiast Unplugged's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2002
  Innlegg
  990
  Tagget i
  0 Innlegg

  Indie

  http://rateyourmusic.com/release/alb...ead_the_rules/

  En av mine gamle indie-favoritter, Plan 9 - Keep Your Cool And Read The Rules. De ga ut et annet album også som er bra - Dealing With The Dead. Har bare hørt litt på det. Plateselskapet deres vet jeg ikke hva er, men regner med at det er et indie-selskap. Kanskje noen her som kan være behjelpelig?

  Jeg mista faktisk denne skiva for flere år siden, har sporadisk forsøkt å oppspore den, men det er vanskelig. Kan jo forsøke å bestille den fra linken jeg fant etter litt googling.
  There&#39;s one good thing about music<br />When it hits you feel no pain.<br />So hit me with music.<br />Bob Marley

 11. #11
  Æresmedlem Lyngen's Avatar
  Ble medlem
  Nov 2006
  Sted
  Oslo
  Innlegg
  12,679
  Tagget i
  0 Innlegg

  Indie

  En av de bedre, imo:

  Modest Mouse

  Liker ikke alt de har laget men er tøffe på sitt beste .

  Float on....

  De har nettopp vært/er i studio allerede og skal visst på turné sammen med REM.
  Focal Utopia Micro Be - Devialet D200 Headfi: Aune Sx1 - HiFiMan HE400i - UE 900

 12. #12
  Æresmedlem Lyngen's Avatar
  Ble medlem
  Nov 2006
  Sted
  Oslo
  Innlegg
  12,679
  Tagget i
  0 Innlegg

  Indie

  Nydelig (indie)pop:

  Dette er et spennende album som burde sjekkes ut, imo.

  Menomena, I Am the Fun Blame Monster!

  her har vi gutta:
  http://www.menomena.com/  Tar med to til som er mer kjente. Spennende plater dette også:

  Yeasayer  Focal Utopia Micro Be - Devialet D200 Headfi: Aune Sx1 - HiFiMan HE400i - UE 900

 13. #13
  Overivrig entusiast
  Ble medlem
  May 2007
  Innlegg
  965
  Tagget i
  0 Innlegg

  Indie

  Sitat Sitat fra Lyngen
  Hovedgrunnlaget for sjangeren er jo at det skal være utgitt på et lite selskap og helst ikke bli for store.
  Er dette nok? Spør fordi jeg ikke vet.
  Hvis ja, kan jeg foreslå gruppen The Shins. De utgitt på Sub Pop labelen. Lett, oppfinnsom og melodiøs pop i Beach Boys/Beatles tradisjonen.
  God lyd også (vinyl).
  Hva med Walkabouts? Helt annen stil, men også utgitt på Sub Pop (tidlige utgivelser).

  Enig også med anbefalinger av 4AD; This Mortal Coil (hører akkurat på "Blood" på vinyl) og Dead Can Dance.
  Meget god lyd også på disse utgivelsene (vinyl); Dead Can Dance sin "Into the labyrinth" er demo kvalitet.

  mvh

 14. #14
  Æresmedlem Lyngen's Avatar
  Ble medlem
  Nov 2006
  Sted
  Oslo
  Innlegg
  12,679
  Tagget i
  0 Innlegg

  Indie

  Sitat Sitat fra ch
  Sitat Sitat fra Lyngen
  Hovedgrunnlaget for sjangeren er jo at det skal være utgitt på et lite selskap og helst ikke bli for store.
  Er dette nok? Spør fordi jeg ikke vet.
  Tja, hvem har fasiten?

  Selv legger jeg til musikk som ikke primært er laget for å selge mest mulig til et bredt publikum, men hvor induvidualismen og friheten til musikerne får god plass. Gjerne litt vanskelig tilgjengelig musikk som krever litt av lytteren. Gjerne vokal og instrumentbruk som ikke er helt ordinært. Litt "skjevt" og anderledes.

  Gir det menining?

  The Shins er vel typisk Indie.
  Focal Utopia Micro Be - Devialet D200 Headfi: Aune Sx1 - HiFiMan HE400i - UE 900

 15. #15
  Overivrig entusiast kjetinho's Avatar
  Ble medlem
  Mar 2005
  Innlegg
  787
  Tagget i
  0 Innlegg

  Indie

  Mykje bra som vert nevnt her.

  Ein av mine favorittar dei siste åra har vore denne:

  Livleg, entusiastisk og fantasifull musikk.
  Squeezebox Touch - Buffalo II - Copland CTA 305 - Doxa 73 - Amphion Xenon

 16. #16
  Æresmedlem Lyngen's Avatar
  Ble medlem
  Nov 2006
  Sted
  Oslo
  Innlegg
  12,679
  Tagget i
  0 Innlegg

  Indie

  Ja den plata er flott. Australienerne har vel endelig fått sett litt finsk arkitektur også .
  Har du hørt deres siste? Jeg hørte litt på den men tenkte kjapt at den ikke var like god men kanskje tok jeg feil.
  Focal Utopia Micro Be - Devialet D200 Headfi: Aune Sx1 - HiFiMan HE400i - UE 900

 17. #17
  Overivrig entusiast kjetinho's Avatar
  Ble medlem
  Mar 2005
  Innlegg
  787
  Tagget i
  0 Innlegg

  Indie

  Den nye (places like this) er nesten like bra, men litt annleis. Den er litt råare og kaldare og ikkje så sjarmerande som In case we die.
  Squeezebox Touch - Buffalo II - Copland CTA 305 - Doxa 73 - Amphion Xenon

 18. #18
  Rubinmedlem Dephnot's Avatar
  Ble medlem
  Sep 2004
  Sted
  På landet
  Innlegg
  40,595
  Tagget i
  0 Innlegg

  Indie

  Den svenske duoen The Knife er verdt å få med seg, spesielt det fabelaktige albumet The Silent Shout fra 2006.

  http://upload.wikimedia.org/wikipedi...ilentShout.jpg


 19. #19
  Æresmedlem Lyngen's Avatar
  Ble medlem
  Nov 2006
  Sted
  Oslo
  Innlegg
  12,679
  Tagget i
  0 Innlegg

  Indie

  Sitat Sitat fra Dephnot
  Den svenske duoen The Knife er verdt å få med seg, spesielt det fabelaktige albumet The Silent Shout fra 2006.

  http://upload.wikimedia.org/wikipedi...ilentShout.jpg

  Jo, men kanskje i en annen tråd .
  Focal Utopia Micro Be - Devialet D200 Headfi: Aune Sx1 - HiFiMan HE400i - UE 900

 20. #20
  Rubinmedlem Dephnot's Avatar
  Ble medlem
  Sep 2004
  Sted
  På landet
  Innlegg
  40,595
  Tagget i
  0 Innlegg

  Indie

  Sitat Sitat fra Lyngen
  Sitat Sitat fra Dephnot
  Den svenske duoen The Knife er verdt å få med seg, spesielt det fabelaktige albumet The Silent Shout fra 2006.

  http://upload.wikimedia.org/wikipedi...ilentShout.jpg

  Jo, men kanskje i en annen tråd .
  Nja, vet ikke helt om jeg er enig med deg. Kommer vel an på hvor snevert indiebegrep man bruker. Selv om The Knife ikke er rock/grungelignenede så er ikke dette noe mindre indie i min bok enn f.eks. 4AD utgivelsene som vi har vært inne på tidligere, ikke mye rock de heller. Og The Knife har sin egen label 'Rabid Records' så de er jo independent nok slik også.

  Men hvis det er et ønske om å snevre inn det hele til gitarbasert musikk så skal ikke jeg være vanskelig.


Side 1 av 5 123 ... SisteSiste

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed