Prog-rock magasinet Tarkus - en offentlig hemmelighet?

xerxes

Hi-Fi freak
Ble medlem
08.01.2005
Innlegg
9.630
Antall liker
5.276
Sted
Holmestrand
Oppdaget for et års tid siden magasinet Tarkus. Et lite magasin som skriver om prog rock. Masse moro for oss som liker den slags. Anbefales!

Verdt å merke seg i disse profittider at det drives på dugnadsbasis!

http://www.tarkus.org/
 

ELEL6200

Hi-Fi freak
Ble medlem
13.08.2004
Innlegg
1.434
Antall liker
117
Anbefaler også dette magasinet på det varmeste. Kanskje ikke bladet for den "typiske" protoprogeren, men er du interessert i å utvide din musikkhorisont er dette en fantastisk kilde.

Lf
 

-HP-

Overivrig entusiast
Ble medlem
07.11.2005
Innlegg
512
Antall liker
128
Jepp, jeg er enig. Har abbonert på Tarkus siden 2002, og gleder meg stadig over bladets bredde i dekning av progsjangeren, samtidig som man også evner dypdykk. Viktig å merke seg er jo at prog er mer en Yes og Genesis på 70-tallet. Prog er definitivt også mer enn band som i dag prøver å låte som Yes og Genesis gjorde på 70-tallet (hva i all verden har vel egentlig det med "progressiv" å gjøre?). Mitt inntrykk er at Tarkus forsøker å favne hele progsjangeren, samt "tilgrensende" sjangere, og pr. i dag kjenner jeg ingen andre magasiner som gjør dette på samme måte.

Et morsomt eksempel: Da Meshuggah-gitarist Fredrik Thordendal i 1997 slapp sin soloskive "Sol Niger Within" (som absolutt bør være en interessant skive enten man digger metal, prog eller begge deler) var det ikke noe norsk metalmagasin som omtalte eller anmeldte skiva. Selv ikke Scream, som alltid har hatt en rimelig bred profil. Tarkus, derimot, anmeldte skiva.

En annen link for proginteresserte:

http://progrock.diskusjonsforum.no/
 
Topp Bunn