Hi-Fi og Hjemmekinomessen 2010 i Oslo - 27. og 28. februar

8

8x12_TOM

Gjest
orso skrev:
Hadde bare Tangen AV Design og Midgard Audio deltatt.
De er sikkert ikke nekta adgang, så hvis de vil vise fram noen nyskapende/spennende produkter er det vel bare å stille opp.
 

Martin OHC

Bransjeaktør
Ble medlem
24.04.2009
Innlegg
175
Antall liker
0
EDIT: Vi stiller på messen med Burmester. SAL B på Triaden Hotell.

Mvh

Martin
 

Martin OHC

Bransjeaktør
Ble medlem
24.04.2009
Innlegg
175
Antall liker
0
Vi stiller nok med Adyton som feirer 30 år i år! Så kan vi også spille høyere enn de andre 8)
 
R

Roysen

Gjest
Martin OHC skrev:
Vi stiller nok med Adyton som feirer 30 år i år! Så kan vi også spille høyere enn de andre 8)
Jeg krysser fingrene for at dere tar med AP Cardeas og spiller de i et rom og med forsterkere som gjør at de kan yte sitt beste slik at vi i Norge også får oppleve de positive sidene pressen har omtalt om disse høytalerne.

Mvh
Roysen
 

Flageborg

Hi-Fi freak
Ble medlem
04.02.2005
Innlegg
6.599
Antall liker
3.137
Torget vurderinger
0
Tekniske seminar lørdag 27.02.2010 og søndag 28.02.2010 - samme program begge dager
Sted: Storsalen - (klikk her for bilde: http://kringlyd.no/triaden/images/storsalen.jpg)
kl. 12:00 - Lindberg Lyd - 2L v/ Morten Lindberg
kl. 13:00 - HiFi klubben - Bowers & Wilkins v/ Ole-Vidar Andersland
kl. 14:00 - Hegel v/ Bent Holter
kl. 15:00 - HiFi klubben - Dali v/ Kim Kristiansen
kl. 16:00 - Norsk Audioteknikk - Bladelius Embla v/ Morten Ringvold
 

Jebus

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
01.08.2007
Innlegg
104
Antall liker
0
Hvordan går det der borte?

Noen som kan komme med litt inntrykk så langt? Hadde tenkt en tur i morgen..
 

gwikse

Overivrig entusiast
Ble medlem
10.02.2006
Innlegg
1.091
Antall liker
253
Martin OHC skrev:
Vi stiller nok med Adyton som feirer 30 år i år! Så kan vi også spille høyere enn de andre 8)
Fikk dere god lyd også eller ble det Oslo Riving Senter?

:p

PS. Er vel fremdeles en av de to som har fått Cordis 1.8 til å slå seg av pga overoppheting... Eller har Mr. Tømmervik fått det til også nå? ;D
 

John_Harald

Hi-Fi freak
Ble medlem
27.08.2002
Innlegg
4.043
Antall liker
1.836
Sted
Sørumsand
Torget vurderinger
5
Jebus skrev:
Hvordan går det der borte?

Noen som kan komme med litt inntrykk så langt? Hadde tenkt en tur i morgen..
Foredraget med Morten Lindberg var svært imponerende. God lyd starter med gode musikere og riktig jobbing med innspillingen og mastring. Her har Lindberg Lyd gjennomført mange spennende ideer med et spennende resultat. Likte godt at man kan kopiere musikken i høyeste kvalitet fra Blu-ray til Flac ukomprimert. Her har alle andre produsenter mye å lære ;)

Anlegget musikken ble testet på var ikke helt etter mine preferanser, bl.a. med høytalere fra Svans.

Turen gikk videre inn til OHC. Der fikk jeg høre på Mr.Tømmervik. Han pratet som en foss og snakket lenge, veldig lenge.. Nå var det heldigvis spennende å lytte til Mr.Tømmervik! Etter å ha blitt fortalt om hvor viktig det er for lyden at skruene i stikkontakten er etterstrammet og jeg hadde sittet der i 30 min, ble det endelig satt på musikk. Det ble selvfølgelig spilt alt for høyt, noe som gjelder nesten samtlige rom jeg besøkte. Med alt for høyt mener jeg når det står 100 eller -0 dB på forsterkeren ;) Det låt bra i sweetspot, sikkert på grunn av kablene ;D Skal jeg kritisere noe, savnet jeg savnet litt dynamikk & slam i bassen..

Grunnen til jeg dro på messen, var å oppleve den nye B&W 800D-serien. Litt skuffende at det kun ble spilt på 802D, personlig hadde jeg satt pris på å lytte litt på de lekre 805D også. Satt i 20 minutter i sweetspot uten lyd, før vi endelig fikk en gjennomgang av Ole Vidar Andersland om hva som var nytt i forhold til den gamle serien. Bra! I motsetning til Tømmervik, hadde Andersland forstått at vi er på hifimesse også for å høre på musikk ;) Og flere låter med varierende musikkmateriale ble spilt. Syns også at dette oppsettet var litt vel bassfattig for min smak og kanskje litt skarpt. Men så er det dette med messelyd, en utfordring som stort sett alltid blir bedre hjemme!

En som absolutt fikk til messelyden var Norsk Audioteknikk! Dette låt nydelig i forhold til mine preferanser ;D
 

Bjørn.H

Æresmedlem
Moderator
Ble medlem
03.07.2004
Innlegg
23.920
Antall liker
8.207
Torget vurderinger
1
Hadde vært spennende hvis noen hadde bilder fra messa da. :D


Mvh. Bjørn
 

Titleist

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
16.08.2008
Innlegg
136
Antall liker
0
klipsch horn på audio note spilte musikk, det gav mersmak !
 

Brasse

Hi-Fi freak
Ble medlem
26.05.2008
Innlegg
5.095
Antall liker
9
Nettopp kommet hjem, passe lyttetrett.

Hadde dessverre ikke med meg kamera, og tok heller ikke bilder med mobilen.

Likte veldig godt det Soundgarden hadde fått til i det lille rommet sitt med System Audio og Hegel. Var nok klokt å ta såpass små høyttalere. Fin lyd.

Audiokompaniet med Klipschorn og P4 Balanced var også bra.

Ellers var det artig å se 3D-tv og moro med "aktive" stoler både til kino og bilspill!
 

Jebus

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
01.08.2007
Innlegg
104
Antall liker
0
Titleist skrev:
klipsch horn på audio note spilte musikk, det gav mersmak !
Absolutt!
Har lenge hatt lyst til å høre et par Klipchshorn. De spilte over all forventning.
Desidert den beste "live" følelsen på messa. Stygge og store som de er, så må de nå seriøst vurderes ved neste høyttalerbytte.

Ble ellers litt skuffet over de nye B&W 802, de låt litt uengasjert og kjedelige.

Var også en gledelig overraskelse at det var mer 2 kanals stereo enn Hjemmekino til stede ;)
 
N

nb

Gjest
Jeg var en sving innom i dag. Jeg hadde på forhånd bestemt meg for at jeg ikke skulle bruke noe tid på å lytte til hotellromlyd, særlig siden jeg ikke skal ha meg noe stæsj for tiden, og det forsettet klarte jeg stort sett å holde, var kjapt innom hos NAT, HiFi-klubben og et par til, men skal ikke mene noe om noen av de oppsettene siden jeg var innom i svært kort tid.

Foredraget til Morten Lindberg var absolutt en høydare. Han forklarte en god del rundt hvordan de tenker når de spiller inn produksjonene sine og hvordan de, i motsetning til de fleste andre, faktisk bruker surroundformatet til noe meningsfullt. Det blir som å stå der dirigenten står fremfor å sitte noen rader bak i salen. De som måtte tro at tokanals er overlegent til å formidle musikk bør seriøst tro om igjen. Det er dog håp også for tokanalsfanatikere, Lindberg Lyd lager separate mikser for stereo og surround, og de legger mye arbeid i stereosporene også. Men switchingen mellom tokanal og multikanal under den etterfølgende demoen illustrerte rimelig klart hvor håpløst reaksjonert det er å si nei til multikanal på prinsipielt grunnlag.

Morten gikk gjennom noen av innspillingene de har gjort og forkalrte hvordan de plasserte musikere og mikrofoner alt etter hva de ønsket å oppnå. Han slo også et slag for den norske måten å spille inn plate på, i Norge kunne de holde på til de var ferdige og fornøyde, i utlandet var det stort sett slik at man hadde f.eks fire sessions a tre timer, og det var det man hadde.

2L er også hyggelige sjeler, de jobber i disse tider med å legge en webserver på BluRay-platene slik at spilleren kan kontaktes fra en datamaskin. Da kan brukeren enkelt laste ned filer i ymse oppløsninger for avspilling på PC, mp3 til bærbar bruk osv. Dette er ikke satt i produksjon ennå, men det ser ut som en fiffig måte å omgås de innebygde kopisperrene til BR-formatet. 2L ønsker at platekjøperene skal få spille musikken der de ønsker, og dette er en av måtene å gjøre det på.

Ellers så jeg på 3D-TV (stilig), litt på projektorer, prøvde rumperistere og spillte litt bilspill i den fancy kjørestolen med vibrasjoner, pedaler, ratt og det hele.
 

Brasse

Hi-Fi freak
Ble medlem
26.05.2008
Innlegg
5.095
Antall liker
9
Ja, tankegangen til 2L når det gjelder fri bruk av musikken har jeg virkelig sansen for! Artig med webserverfunksjonalitet og Blu-Ray formatet. Jeg ble litt satt ut av at orkesteret spilte både forfra og fra bakkanalene. Fikk plutselig filmmusikk-følelse av Ole Bulls fiolinkonserter. Men det er kanskje bare uvant.
 

jones

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
13.06.2005
Innlegg
190
Antall liker
0
Veldig spennende messe med smakebiter fra fremtiden. 3D-TV var svært imponerende, selv om jeg tviler på jeg i lengden hadde orka å ha på de brillene, en annen morsom ting er min svigerfar som ser dårlig på ene øye ikke så en dritt i 3D

Swans hadde utvilsomt det beste rommet, fantastisk dynamikk og svææært lydbilde. 6xsub bidro også til MASSIVT filmtrøkk.

Men det aller aller mest revolusjonerende for meg, kanskje gammelt nytt for andre, var D-Box/Kaleidescape. De stolene var morsomme, men tviler på jeg ville hatt det fast i stua. MEN, Kaleidescape systemet SKAL jeg ha i stua i en eller annen form, helst i går! Mer genialt blir det ikke, full oversikt over hele film og musikksamlingen på skjermen med tilsvarende geniale søke/sorteringsmuligheter. Eneste at prisen var jo hinsides all fornuft.

Er det noen som vet om tilsvarende systemer som Kaleidescape? Om enn bare programvare, så skal jeg nok greie å sette opp resten selv
 
N

nb

Gjest
Jeg likte også godt swans-oppsettet. Jeg fikk med meg slutten av en konsert med Jeff Beck på Blu-Ray, samt demoen til Lindberg lyd i det rommet. Særlig sistnenvte var imponerende synest jeg. Noen klagde på at det var litt basstungt på Jeff Beck - saken, men jeg synest det var tøft. Også litt vanskelig å vite uten å ha hørt samme konserten tidligere, det er jo et liveopptak og det kan være litt ymse.

Jeg var mer plaget med litt skjerings i ørene i diskanten når jeg satt litt ute på siden, det ordnet seg imidlertid når jeg satte meg i midten.

Noen som vet noe mer om de høyttalerene forresten? Kan ikke huske å ha lest noe om de her. Var noget spesiell konstruksjon med masse elementer på frontene og bånddiskanter. Basert på det visuelle inntrykket var de relativt moderat priset, men det koster jo heller ikke allverden å få bygget ting i østen.

Projektordemoen til Gorm fra avshop(?) var også stilig. Første gang jeg har sett to projektorer side ved side samtidig. Veldig bra opplegg for projektordemo i alle fall, og det virket absolutt som fyren kunne sine saker.

Var ikke så mange besøkende, muligens manglende markedsføring får ta noe av skylden, jeg har ikke fått med meg så mye omtale av messen. Men været var jo relativt messevennlig i alle fall.
 

Hi-Fil

Fersking
Ble medlem
09.11.2002
Innlegg
1
Antall liker
0
nb skrev:
Projektordemoen til Gorm fra avshop(?) var også stilig.
Gorm er (projektor)skribent i hjemmekino, og ikke tilknyttet noen forhandler. Ellers tusen takk for hyggelig tilbakemelding!


Mvh Gorm
 
N

nb

Gjest
Hi-Fil skrev:
Gorm er (projektor)skribent i hjemmekino, og ikke tilknyttet noen forhandler. Ellers tusen takk for hyggelig tilbakemelding!

Mvh Gorm
Ok sorry, vet ikke hvor jeg hadde det fra. Men veldig god demo var det åkke som.
 

Flageborg

Hi-Fi freak
Ble medlem
04.02.2005
Innlegg
6.599
Antall liker
3.137
Torget vurderinger
0
Vellykket lydmesse på Thon Hotel Triaden

Det har etter helgens messe kommet mange og meget hyggelige tilbakemeldinger fra både utstillere og besøkende,
og det er tydelig at dette messekonseptet har falt i smak.

Konseptet med å ha projektor-shootouts, tekniske seminarer og ikke minst god lyd og gode musikkopplevelser i alle rom,
har åpenbart vært vellykket.

Akkurat det gir arrangørene motivasjon og lyst til å gjøre dette også neste år, og da håper vi at vi klarer å finne plass til
enda flere utstillere og aktiviteter.

Det vil også bli gjennomført en øket omfattende markedsføring i forkant av messen slik at enda flere lydinteresserte finner
veien til neste års messe.

Vi vil rette en stor takk til alle utstillerne for en godt gjennomført messe hvor de besøkende fikk masse god og nyttig informasjon, i tillegg til godt gjennomførte lyddemonstrasjoner med særdeles vellykkede oppsett av utstyr.
Det er faktisk sjelden man opplever en messe hvor det lydmessige nivået er så gjennomført høyt som denne gang.

Tusen takk også til de mange som stilte opp frivillig for å hjelpe til før, under og etter messen. Uten dere hadde dette knapt vært mulig å gjennomføre.
Håper mange av dere kan stille opp også neste år!

Til sist er det også på sin plass å takke alle de besøkende for interessen, og for at dere var med på å gjøre messen interessant også for utstillerne. Utstillerne melder tilbake om et publikum som var sjeldent interessert og kunnskapsrikt,
og et team av messehjelpere uten sidestykke i norsk messehistorie.

Vi vil rette en spesiell takk til:

Messens utstillere:
Hi-Fi klubben
Norsk Audioteknikk
Yamaha
Soundgarden
HEGEL
Hi-Fi Huset
Special-Elektronik
Audiocompaniet
Ljudtema
Hjemmekino - projektor shootout
Oslo Hi-Fi Center
Soundwave
Lindberg Lyd - 2L
Kirkelig Kulturverksted
Panasonic 3D TV

Projektor shoot-out:
Gorm Sørensen - profesjonell projektorkalibratør
Bjørn Erik Forberg - Norsk Custom Installasjon

Tekniske seminar:
Morten Lindberg - Lindberg Lyd - 2L
Ole-Vidar Andersland - Bowers & Wilkins - Hi-Fi klubben
Bent Holter - HEGEL - Soundgarden
Kim Kristiansen - Dali - Hi-Fi klubben
Morten Ringvold - Bladelius - Norsk Audioteknikk

Messehjelpere:

• Phatbull
• OddB#2
• SannaX
• OddB#3
• MrMyagi
• Terrano
• homecinema
• B&W'eier
• Jrgn
• striky
• Moon
• Lena
• latino99
• Julie#1
• tonheim
• Alexsandra
• opel_grevling
• Martine
• syrre
• Siri
• Bigtor
• Julie#2
• OddB#1

Og sist, men ikke minst Thon Hotel Triaden Lørenskog med sitt positive og serviceinnstilte personale,
presentert ved Teknisk Sjef Jan Fjeld-Nilsen - for de fleste kjent som Scrooge.

På gjensyn!

Med vennlig hilsen,
Kringlyd og Hjemmekino


 

Flageborg

Hi-Fi freak
Ble medlem
04.02.2005
Innlegg
6.599
Antall liker
3.137
Torget vurderinger
0
Da er jeg på vei inn i Sal C.........




Lindberg Lyd - 2L v/Morten Lindberg forbereder en praktisk demo av sine innspillinger på Bluray,
både i stereo og høyoppløst flerkanal, etter sin tekniske innføring for et engasjert publikum i Storsalen




Med så mange entusiastiske lyttere i salen, ble det nødvendig å dele seansen i 2 puljer,
slik at alle sittende kunne ha "fri sikt" til alle høyttalerne - også bakkanalene.










På tide å trekke seg litt bakover......







 

SannaX

Hi-Fi freak
Ble medlem
20.02.2007
Innlegg
1.325
Antall liker
205
Torget vurderinger
1
Takk for en flott gjennomført messe med masse variert stoff! :)
Det var veldig hyggelig å kunne hjelpe til, og dette er noe jeg annbefaler flere å gjøre. Neste år blir hele familien med (konas forslag!)
 

Bjørn.H

Æresmedlem
Moderator
Ble medlem
03.07.2004
Innlegg
23.920
Antall liker
8.207
Torget vurderinger
1
Ble det ikke tatt flere bilder..? :D
 
Topp Bunn