Side 1 av 3 123 SisteSiste
Resultater 1 til 20 av 44

Tråd: Vår totte

Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Æresmedlem Zomby_Woof's Avatar
  Ble medlem
  May 2006
  Sted
  Third stone from the sun
  Innlegg
  19,401
  Tagget i
  4 Innlegg

  Vår totte

  Det er allerede sagt mye fint om totte flere steder på hfs.

  Jeg synes det hadde vært fint med en tråd som bare handler om gode historier og minner, et sted å takke for hyggelige opplevelser med en fin fyr, og dette er nok det mest naturlige stedet å samle alt.

  Fra sykkeltur som endte på hytta til totte i fjor.

  Navn:   IMG_1373.jpg
Visninger: 1457
Størrelse: 160.0 Kb
  At the end of time, after human civilization; all that will remain will be cockroaches and Teles...and the Teles will be in tune" Greg Koch

 2. #2
  Hifi Freak R.E.S.'s Avatar
  Ble medlem
  May 2006
  Innlegg
  5,046
  Tagget i
  0 Innlegg
  Torget
  1
  Her burde jeg skrevet noe flott om Totte.
  Jeg burde fortalt om hans kombinasjon av gutteaktige og lekne tilnærming til det meste kombinert med et lynende intellekt og en evne til å kombinere det til kommentarer som fikk både ham og oss til å gapskratte.
  Jeg burde fortalt om nysgjerrigheten hans på musikk og menneskene rundt seg, og hvordan han lyste opp hver eneste plass han dukket opp, uten at han på noen måte tok plassen fra oss andre som en ego-sentrisk Donald Trump, for Totte satte ikke lyset på seg selv, men hang det i taket og lyste opp for oss alle.
  Men jeg klarer det bare ikke.
  Da jeg kom hjem fra barnetoget i går, så hadde balkongflagget mitt slitt seg, slik at det hang på halv stang.
  Jeg burde latt det henge slik til ære for Totte, men hvordan skulle kona og ungene og naboene forstå?
  Thåstrøm synger Fan, Fan, Fan, og selv om jeg ikke banner så mye som før er det vanskelig å la være nå.
  Faen, Totte.
  Og samtidig kan jeg ikke annet enn lure på om Totte sitter der oppe over skyene, hvilende over styret på en himmelsk sykkel som kjedet aldri hopper av på, og ser ned på oss i OVK.
  Han har sikkert en treffsikker kommentar som ville fått oss til å flire høyt, men vi hører deg ikke lenger, Totte.
  De sier at livet ikke er rettferdig, og gudene skal vite at dette ikke er som å sykle nedover med Sluket og meg på bagasjebrettet.
  De som sier at livet ikke er rettferdig, skulle prøve seg på døden.
  Det er oppoverbakke her hos oss nå, Totte.
  Med Sluket og meg på bagasjebrettet.
  Det kommer til å bli tungt.
  Faen, Faen, Faen.
  Vinylrigg 1: Bergmann Galder | Bergmann Odin | Lyra Etna | Burmester 100 | Vinylrigg 2: Reloop Turn5 | Ortofon OM40 | Parasound Zphono XRM |
  Digitalrigg: PS Audio DirectStream Memory Player | PS Audio DirectStream DAC | Aurender N100C 4TB | Oppo BDP-105EU |
  Forsterker: Boulder 865 | Høyttalere: PMC MB2 SE | Strømrens: PS Audio P20 |

  | Hifi-journalist i Stereo+ |

 3. #3
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Oct 2004
  Innlegg
  9,363
  Tagget i
  3 Innlegg
  RIP.

  Jeg burde ha skrevet et velvalgt ord eller tre, men de kommer ikke ut i riktig rekkefølge så da får jeg la ver.

  Jeg istemmer med Thåstrøm og Fan Fan Fan.

  Mvh
  KJ
  You can get away with anything if you give it a good tune

 4. #4
  Rubinmedlem Dephnot's Avatar
  Ble medlem
  Sep 2004
  Sted
  På landet
  Innlegg
  40,591
  Tagget i
  0 Innlegg
  Dette blir et savn. Skarpeste kniven i skuffen her inne og med en herlig humor. Absolutt fra øverste hylle i min verden. Men..sånn er livet og ALT er midlertidig, selv de beste. Helt unødvendig dette,

 5. #5
  Hifi Freak Konrad Donald Krom's Avatar
  Ble medlem
  Oct 2015
  Innlegg
  2,113
  Tagget i
  0 Innlegg
  Hva! det var da jævlig trist! et stort tap

 6. #6
  Hifi Freak Grumpy's Avatar
  Ble medlem
  Jun 2007
  Sted
  Oslo
  Innlegg
  3,340
  Tagget i
  2 Innlegg

  MIN SISTE TUR MED TOTTE

  var ikke på to hjul, men på fire stive SUV-felger:

  Totte, NLykke, Fosse og jeg - alle ofret vi oss helhjertet for klubben OVK denne dagen. Det var tross alt Påsketreff hos R.E.S. denne siste torsdagen i mars.

  Jeg skal plukke opp Totte rett utenfor bopelen litt i grenseland omkring nedre Torshov, eller Øvre Østre "Løkka" ...alt etter som. Jeg venter med to av hjula godt uti noen skinner i Vogtsgate, plutselig med trikken skrikhylende bak meg. Totte og jeg har i det minste én ting felles - og det er en pragmatisk tilnærming til overhysteriske trikkeførere. Trikkehylern bak oss ignoreres totalt inntil passasjer Totte er vel forspent. Allikevel tar vi raskt første til høyre på hvinende breifelger, ikke bare for å rekke Tottes lokale Post-i-Butikk, men også for å komme oss unna en overreagerende og støyende trikkesjåfør som tydelig ikke hadde Tottes raushet når andre tok seg bare ørlite tilrette i "hans" skinner. -Nok om det, Totte hadde også en forkjærlighet for foto, om ikke det skulle være kjent. Han skulle nemlig hente sin nye fotoveske til sitt aller nyeste ultralette Fujii-kamera. Snill som han ALLTID var, tilbød han meg sin andre fotobag som også var ny, men litt for stor. Totte kunne være et akademisk petimeter på ting som betydde noe, såsom passform på fotovesker. Halve turen ut til R.E.S. i Bødalen gikk med til utveksling av erfaringer med ulike brennvidder, optikk og andre fotografiske morsomheter omkring det "værste vi hadde tatt bilder av". Totte og påskeharen er neppe mitt værste:

  Navn:   Totte_3-2018.jpg
Visninger: 1265
Størrelse: 30.6 Kb

  T-skjorta med Klassekampen foran og #10 på ryggen fikk jeg aldri helt klarhet i, men kul var den og symboliserte nok flere av Tottes sosiale og medmenneskelige holdninger. Han brukte den så ofte han kunne. På hjemturen snakket vi mye om Tottes engasjement i konsertbula på Kampen med sære bulgarske to-mannsorkestre på rare strengeinstrumenter som Gadulka og andre rarigheter. Totte la sin elsk på dyktige musikere som nødvendigvis ikke fikk fortjent oppmerksomhet. -Han gav de raushet og tid under lyskaster'n.

  Jeg var glad for å få mine to timer alene med Totte denne siste torsdagen i mars. -Vi rakk mye mens vi kjørte, men så altfor lite. Du gikk så altfor tidlig bort Totte. Når det først skulle skje, er jeg glad for at du gikk inn i evigheten fra "sykkelsetet" mens du gjorde hva du elsket aller mest.

  Med himmelsk hilsen
  Jan P.


  Japanpressinger fra egen samling
  recordshop.me


  Medl. av
  OVK - OAS - JazzGroove.org

  Music is what feelings sounds like.


 7. #7
  Hifi Freak Cash 63's Avatar
  Ble medlem
  Jun 2007
  Sted
  Oslo/Grebbestad
  Innlegg
  7,250
  Tagget i
  0 Innlegg
  totte hade egenskaper som få andre har. En side som jeg har tenkt og forsøke etterleve litt var hans positive/optimistiske sett og se på ting og eventuelle problem som dukket opp! Dette går så fint sa han helt ubeskymret når en selv nesten renner over med negative tanker, hade tenkt og spørre hvordan han klarte og være så lite beskymret over ting som skjer/dukker opp, men nå blir det ikke noen sjanse til det.
  Husker en gang vi skulle sykle ut her fra meg i begynnelsen av Mai, når vi skulle sette ivei så lavet plutselig snøen ner og det såg ganske slipperigt ut på veien! men totte bare konstaterte Det var ikke slik det var meldt! og vi kjørte avgårde. Turen blev veldig fin med solskinn og tørre veier kort tid etterpå

  Syns dette bildet på Thomas og Thomas er veldig fint.
  Navn:   20160319_132044.jpg
Visninger: 1243
Størrelse: 100.5 Kb
  Hvil i fred
  Siste redigert av Cash 63; 19.05.2018 kl. 18:38.
  Pass Labs XA 30.5/Pass Labs XP10, Focal Alto Utopia BE,Velodyne DD15, Nottingham Analogue Hyperspace+Psu, Graham Phantom B-44,Akida 9TS, Zyx4D Electrocompaniet ECP2. VPI,Scoutmaster 10.5i+Ginkgo /Dynavector XX2mkll. PS audio GCPH, Meridian G08.2
  Bakrommet: Luxman L-510, PMC GB1, Technics SL 1200 mkll

  OVK-medl
  Morgondagen inställd på grund av ointresse.

 8. #8
  Hifi Freak Bartesam's Avatar
  Ble medlem
  Dec 2002
  Sted
  Hus
  Innlegg
  8,437
  Tagget i
  1 Innlegg
  Uff, dette var bare forferdelig trist. Alltid hygge med totte til stede på BJ eller hjemme hos noen, og latteren satt alltid løst. Meget kunnskapsrik også, og nå blir det trist uten ham med på laget. R.I.P. totte...……….
  Bedre å drite i buksa enn å få forstoppelse! Masser av Tandberg 3000 serie, Pioneer SX 1250, Sansui AU 9900, AU11000A og TU 9900, Micro Seiki DD-100, DDX 1000 og DQX 1000, Yamaha YP-D8, Thorens TD 124 MkII, JM Lab Alcor JBL L220. OVK medlem

 9. #9
  Hifi Freak Dr Dong's Avatar
  Ble medlem
  Jan 2011
  Innlegg
  6,827
  Tagget i
  0 Innlegg
  Jeg elsket å snakke med totte - skjønt det skulle ha vært så mye mer.

  Han var misologen som var optimisten, misantropen som elsket mennesker, og den kjappeste kjeften full av innsikt og artighet som jeg noen gang har truffet. Jeg traff ham første gang i forbindelse med noe fellesinnkjøp her på hfs, vi traff hverandre tilfeldig på Blindern nå og da, og i forbindelse med OVK. Ikke ofte, men nok til å tenke at den mannen ville være en god venn å ha. Akkurat der misunner jeg dere sykkelgutta, som hadde gleden av å være med mannen ofte.

  Det er noe spesielt med mennesker som du ikke har truffet veldig ofte, men som også etterlater et slikt savn når de er borte. totte var en slik kar.
  – Det er malt i de foldede hender… (Parelius)
  – […] there is no criminal more violent and dangerous than the altruist with a bomb. (McNeilly)
  – jeg vet hvem jeg er. (Don Quijote)

 10. #10
  Administrator Høvdingen's Avatar
  Ble medlem
  Jan 2001
  Innlegg
  5,727
  Tagget i
  13 Innlegg
  Album
  20
  Kondolerer så mye til Tottes familie og hans venner
  Følg Hifisentralen på Facebook og Twitter.

 11. #11
  Overivrig entusiast woodrand's Avatar
  Ble medlem
  Jun 2015
  Sted
  Oslo
  Innlegg
  514
  Tagget i
  2 Innlegg
  - Hvorfor er du så trist, pappa?! Det er 17. mai!
  Vi er på banen hjem etter barnetog og vinking til kongen. 9-åringen er sliten i beina, men fortsatt oppglødd. I trengselen har jeg plukket opp mobilen og lest meldingen om at totte er død.
  - En av pappas kamerater fra plateklubben er død. Det er forferdelig trist. Pappa er skikkelig lei seg nå.
  - Men hvem av dem er det, pappa? Jeg har møtt mange av dem.
  Jeg finner fram et bilde på mobilen og viser det.
  - Han kjenner jeg. Han har vært på åpningen av galleriet. Jeg husker ham selv om det var veldig mange der. Det er han som smiler hele tida.
  Og akkurat da ser jeg for meg smilet og tenker at 9-åringen evner å trekke fram det aller viktigste. Mens hodets indre VHS-spiller spiller seg igjennom gangene jeg møtte totte, så er det smilet jeg ser. Smilet til førstemann som meldte seg på og sistemann som gikk fra sommerfestene hos meg. Smilet til den kunnskapsrike mannen som kunne si noe fornuftig om et hvert emne som ble diskutert på Bare Jazz. Smilet under sommerbesøket hos Fosse på Spro.
  Så melder også kona seg på og forteller at totte rett som det var stakk innom galleriet hun driver for å se på og diskutere kunsten. Alltid smilende og blid. Alltid med innsiktsfulle kommentarer.
  Hvil i fred, kjære totte. Kommer til å savne deg.
  Eggleston Works Ivy Signature Reference - Bryston 28B SST2 - VTL 450 Series II - VTL 5.5 Series II - Accuphase Model F-20 - T+A DAC8 - JR Trans Rotor Tourbillon FMD - Reed 2P og Bluelectric Magic Diamond - SME V og Ikeda 9TT - Whest MC Ref V Mk4 RIAA - Isotek Sigmas EVO3 - Isotek Titan EVO3 - Isotek Genesis One. Stolt medlem av OVK.

 12. #12
  Æresmedlem Hardingfele's Avatar
  Ble medlem
  Oct 2014
  Innlegg
  13,408
  Tagget i
  4 Innlegg
  Møtte kun totte her inne, og gledet meg til å lese hans innlegg. De var fulle av innsikt, refleksjoner og verdier det er verdt å ha med seg.
  Man påminnes om hvor skjørt det er, dette livet.

  Trist.
  ​The truth may be out there, but the lies are all inside your head.

 13. #13
  Hifi Freak thomand's Avatar
  Ble medlem
  Mar 2006
  Innlegg
  4,589
  Tagget i
  1 Innlegg
  Album
  1
  Forferdelig trist å høre. Mine kondolanser til venner og familie.

 14. #14
  Hifi-entusiast Elmer Midd's Avatar
  Ble medlem
  Jun 2006
  Sted
  Oslo
  Innlegg
  347
  Tagget i
  0 Innlegg
  Ufattelig trist det hele, har fortsatt ikke gått helt opp for meg at totte er borte.

  Har tilbrakt mye tid med totte de siste 4 år. Mange treningsturer på sykkel har det blitt, både på
  landeveien og i skogen. Hadde også gleden av helgeturer med totte og resten av OV&VK til Sverige
  i forbindelse med sykkelløp, og et par turer på tottes hytte i nærheten av Son. I tillegg var totte også
  en av de ivrigste til å møte på OVK's forskjellige arrangementer. Han var alltid i strålende humør, og
  hans kneggende latter kommer til å sitte i hjernebarken lenge.

  Totte var svært intelligent, og likte en god diskusjon eller to. Hadde gleden av å overhøre noen meningsutvekslinger om mer eller mindre eksistensielle tema mellom han og Dr. Dong, og det
  var alltid interessant å være flue på veggen når det skjedde.

  Selvom totte var utpreget sosial, og de fleste sammenkomsters naturlige midtpunkt var han også en individualist og gledet seg veldig til en flere uker lang solotur på sykkelen i Spania neste måned.
  Han likte også å fundere og å finne løsninger på både eksisterende og ikke-eksisterende problemer og spørsmål..

  Han hadde mange interesser, og i tillegg til syklingen var musikk og spesielt jazz en av dem.
  Totte var styremedlem i Kampenjazz og var ofte med på å arrangere konserter i den regi.
  Biler, båter, motorsykler og allslags dyr var også noe totte hadde dyp innsikt i, og det var fast takst
  på sykkelturer at han plutselig utbrøt: Hei, stopp det der må jeg se nærmere på.
  Da var det et spesielt kjøretøy av et eller annet slag, eller oftere et dyr som fattet interessen.
  Han beveget seg så mot det med en entusiasme som hadde fått Knut Jørgen Røed Ødegaard til
  å blekne. Det var dette som irriterte meg mest med totte, men også noe av det jeg vil savne mest...

  Totte var en mangfoldig fyr, full av optimisme og energi samtidig som han etter eget utsagn var
  negativ, og likte å svartmale mye her i verden.

  Møtte totte for siste gang Kristi himmelfartsdag, da vi syklet ned til Hølen for at han skulle
  inspisere/ koordinere byggingen av en custom langtur-sykkel i stål han hadde bestilt.
  Vil savne både turene og de gode samtalene vi hadde, og hans stort sett alltid gode humør og fantastiske latter.

  Mine tanker går til hans mor, to yngre brødre og resten av hans familie som må ha det forferdelig tøft om dagen.

  Hvil i fred totte, vil ikke glemme deg.

  Ole
  Siste redigert av Elmer Midd; 19.05.2018 kl. 18:21.

 15. #15
  Æresmedlem Dazed's Avatar
  Ble medlem
  Jan 2003
  Sted
  Sarpsborg
  Innlegg
  19,672
  Tagget i
  2 Innlegg
  Jeg møtte aldri Totte, men han virket som en kjernekar. Noe dere som kjente han personlig bekrefter! Kondolerer til familie og venner og alle etterlatte. Trist som F!

 16. #16
  Hifi Freak Grumpy's Avatar
  Ble medlem
  Jun 2007
  Sted
  Oslo
  Innlegg
  3,340
  Tagget i
  2 Innlegg
  Ja, Totte var en kjernekar som få - a true OVK'er m.m. og litt til og vel så det.

  Jeg har virkelig følt tristheten helt siden den katastrofale beskjeden kom fra Zomby. Jeg kan derfor forestille meg hvordan dere i sykkelgruppa har det. Dere hang jo sammen timesvis utenom ordinære OVK-arrangementer, så fort det var mulighet for sykling.

  Resten av jubileumsåret (OVK 10 år) blir nok en veldig vanskelig øvelse, men vi får hedre Totte på en minneverdig måte og kanskje feire resten jubileet slik han ville ha ønsket det, når tiden er inne for det - in memory of Totte.
  Siste redigert av Grumpy; 19.05.2018 kl. 22:04.


  Japanpressinger fra egen samling
  recordshop.me


  Medl. av
  OVK - OAS - JazzGroove.org

  Music is what feelings sounds like.


 17. #17
  Hifi Freak HC's Avatar
  Ble medlem
  May 2002
  Innlegg
  2,332
  Tagget i
  0 Innlegg
  Forferdelig trist. Jeg møtte Totte kun et par ganger, sist under OAS sitt påsketreff, men han var en person jeg raskt fant tonen med, en virkelig fin fyr. Vi delte mange av de samme interessene som sykkel, hifi og musikk, og var omtrent like gamle. Det var sjokkerende og vondt å lese posten fra Zomby, livet er skjørt. Kondolerer til familie og etterlatte.

 18. #18
  Administrator Høvdingen's Avatar
  Ble medlem
  Jan 2001
  Innlegg
  5,727
  Tagget i
  13 Innlegg
  Album
  20
  Livet er noe dritt til tider, og shit happens. Veldig beklagelig at Totte forlot denne verden i hans alder, og kondulerer til hans familie.
  Følg Hifisentralen på Facebook og Twitter.

 19. #19
  Hifi Freak cruiser's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2010
  Innlegg
  7,633
  Tagget i
  2 Innlegg
  Siste redigert av cruiser; 20.05.2018 kl. 01:27.
  Resistance is futile, you will be muslim!

  Something is rotten in the land of the brave, og det er ikke Donald Trump! - Gunnar_Brekke

 20. #20
  Hifi-entusiast Elmer Midd's Avatar
  Ble medlem
  Jun 2006
  Sted
  Oslo
  Innlegg
  347
  Tagget i
  0 Innlegg
  Høres det ikke alvorlig ut ??

Side 1 av 3 123 SisteSiste

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed