Vår totte

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Z

    Zomby_Woof

    Gjest
    Det er allerede sagt mye fint om totte flere steder på hfs.

    Jeg synes det hadde vært fint med en tråd som bare handler om gode historier og minner, et sted å takke for hyggelige opplevelser med en fin fyr, og dette er nok det mest naturlige stedet å samle alt.

    Fra sykkeltur som endte på hytta til totte i fjor.

    IMG_1373.jpg
     

    R.E.S.

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    31.05.2006
    Innlegg
    5.975
    Antall liker
    6.131
    Torget vurderinger
    32
    Her burde jeg skrevet noe flott om Totte.
    Jeg burde fortalt om hans kombinasjon av gutteaktige og lekne tilnærming til det meste kombinert med et lynende intellekt og en evne til å kombinere det til kommentarer som fikk både ham og oss til å gapskratte.
    Jeg burde fortalt om nysgjerrigheten hans på musikk og menneskene rundt seg, og hvordan han lyste opp hver eneste plass han dukket opp, uten at han på noen måte tok plassen fra oss andre som en ego-sentrisk Donald Trump, for Totte satte ikke lyset på seg selv, men hang det i taket og lyste opp for oss alle.
    Men jeg klarer det bare ikke.
    Da jeg kom hjem fra barnetoget i går, så hadde balkongflagget mitt slitt seg, slik at det hang på halv stang.
    Jeg burde latt det henge slik til ære for Totte, men hvordan skulle kona og ungene og naboene forstå?
    Thåstrøm synger Fan, Fan, Fan, og selv om jeg ikke banner så mye som før er det vanskelig å la være nå.
    Faen, Totte.
    Og samtidig kan jeg ikke annet enn lure på om Totte sitter der oppe over skyene, hvilende over styret på en himmelsk sykkel som kjedet aldri hopper av på, og ser ned på oss i OVK.
    Han har sikkert en treffsikker kommentar som ville fått oss til å flire høyt, men vi hører deg ikke lenger, Totte.
    De sier at livet ikke er rettferdig, og gudene skal vite at dette ikke er som å sykle nedover med Sluket og meg på bagasjebrettet.
    De som sier at livet ikke er rettferdig, skulle prøve seg på døden.
    Det er oppoverbakke her hos oss nå, Totte.
    Med Sluket og meg på bagasjebrettet.
    Det kommer til å bli tungt.
    Faen, Faen, Faen.
     

    KJ

    Æresmedlem
    Ble medlem
    10.10.2004
    Innlegg
    11.149
    Antall liker
    4.307
    Torget vurderinger
    1
    RIP.

    Jeg burde ha skrevet et velvalgt ord eller tre, men de kommer ikke ut i riktig rekkefølge så da får jeg la ver.

    Jeg istemmer med Thåstrøm og Fan Fan Fan.

    Mvh
    KJ
     
    G

    Gjestemedlem

    Gjest
    Dette blir et savn. Skarpeste kniven i skuffen her inne og med en herlig humor. Absolutt fra øverste hylle i min verden. Men..sånn er livet og ALT er midlertidig, selv de beste. Helt unødvendig dette,
     

    Grumpy

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    07.06.2007
    Innlegg
    5.632
    Antall liker
    15.460
    Sted
    Oslo
    Torget vurderinger
    1
    MIN SISTE TUR MED TOTTE

    var ikke på to hjul, men på fire stive SUV-felger:

    Totte, NLykke, Fosse og jeg - alle ofret vi oss helhjertet for klubben OVK denne dagen. Det var tross alt Påsketreff hos R.E.S. denne siste torsdagen i mars.

    Jeg skal plukke opp Totte rett utenfor bopelen litt i grenseland omkring nedre Torshov, eller Øvre Østre "Løkka" ...alt etter som. Jeg venter med to av hjula godt uti noen skinner i Vogtsgate, plutselig med trikken skrikhylende bak meg. Totte og jeg har i det minste én ting felles - og det er en pragmatisk tilnærming til overhysteriske trikkeførere. Trikkehylern bak oss ignoreres totalt inntil passasjer Totte er vel forspent. Allikevel tar vi raskt første til høyre på hvinende breifelger, ikke bare for å rekke Tottes lokale Post-i-Butikk, men også for å komme oss unna en overreagerende og støyende trikkesjåfør som tydelig ikke hadde Tottes raushet når andre tok seg bare ørlite tilrette i "hans" skinner. -Nok om det, Totte hadde også en forkjærlighet for foto, om ikke det skulle være kjent. Han skulle nemlig hente sin nye fotoveske til sitt aller nyeste ultralette Fujii-kamera. Snill som han ALLTID var, tilbød han meg sin andre fotobag som også var ny, men litt for stor. Totte kunne være et akademisk petimeter på ting som betydde noe, såsom passform på fotovesker. Halve turen ut til R.E.S. i Bødalen gikk med til utveksling av erfaringer med ulike brennvidder, optikk og andre fotografiske morsomheter omkring det "værste vi hadde tatt bilder av". Totte og påskeharen er neppe mitt værste:

    Totte_3-2018.jpg

    T-skjorta med Klassekampen foran og #10 på ryggen fikk jeg aldri helt klarhet i, men kul var den og symboliserte nok flere av Tottes sosiale og medmenneskelige holdninger. Han brukte den så ofte han kunne. På hjemturen snakket vi mye om Tottes engasjement i konsertbula på Kampen med sære bulgarske to-mannsorkestre på rare strengeinstrumenter som Gadulka og andre rarigheter. Totte la sin elsk på dyktige musikere som nødvendigvis ikke fikk fortjent oppmerksomhet. -Han gav de raushet og tid under lyskaster'n.

    Jeg var glad for å få mine to timer alene med Totte denne siste torsdagen i mars. -Vi rakk mye mens vi kjørte, men så altfor lite. Du gikk så altfor tidlig bort Totte. Når det først skulle skje, er jeg glad for at du gikk inn i evigheten fra "sykkelsetet" mens du gjorde hva du elsket aller mest.

    Med himmelsk hilsen
    Jan P.
     

    Cash 63

    Æresmedlem
    Ble medlem
    14.06.2007
    Innlegg
    11.868
    Antall liker
    26.619
    Sted
    Oslo/Grebbestad
    totte hade egenskaper som få andre har. En side som jeg har tenkt og forsøke etterleve litt var hans positive/optimistiske sett og se på ting og eventuelle problem som dukket opp! Dette går så fint:) sa han helt ubeskymret når en selv nesten renner over med negative tanker, hade tenkt og spørre hvordan han klarte og være så lite beskymret over ting som skjer/dukker opp, men nå blir det ikke noen sjanse til det.
    Husker en gang vi skulle sykle ut her fra meg i begynnelsen av Mai, når vi skulle sette ivei så lavet plutselig snøen ner og det såg ganske slipperigt ut på veien! men totte bare konstaterte Det var ikke slik det var meldt! og vi kjørte avgårde. Turen blev veldig fin med solskinn og tørre veier kort tid etterpå:)

    Syns dette bildet på Thomas og Thomas er veldig fint.
    20160319_132044.jpg

    Hvil i fred
     
    Sist redigert:

    Bartesam

    Æresmedlem
    Ble medlem
    04.12.2002
    Innlegg
    11.974
    Antall liker
    11.820
    Sted
    Hus
    Uff, dette var bare forferdelig trist. Alltid hygge med totte til stede på BJ eller hjemme hos noen, og latteren satt alltid løst. Meget kunnskapsrik også, og nå blir det trist uten ham med på laget. R.I.P. totte...……….
     

    Dr Dong

    Æresmedlem
    Ble medlem
    23.01.2011
    Innlegg
    14.505
    Antall liker
    14.002
    Sted
    landskapet uten motstand
    Torget vurderinger
    1
    Jeg elsket å snakke med totte - skjønt det skulle ha vært så mye mer.

    Han var misologen som var optimisten, misantropen som elsket mennesker, og den kjappeste kjeften full av innsikt og artighet som jeg noen gang har truffet. Jeg traff ham første gang i forbindelse med noe fellesinnkjøp her på hfs, vi traff hverandre tilfeldig på Blindern nå og da, og i forbindelse med OVK. Ikke ofte, men nok til å tenke at den mannen ville være en god venn å ha. Akkurat der misunner jeg dere sykkelgutta, som hadde gleden av å være med mannen ofte.

    Det er noe spesielt med mennesker som du ikke har truffet veldig ofte, men som også etterlater et slikt savn når de er borte. totte var en slik kar.
     

    woodrand

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    22.06.2015
    Innlegg
    611
    Antall liker
    2.001
    Sted
    Oslo
    Torget vurderinger
    2
    - Hvorfor er du så trist, pappa?! Det er 17. mai!
    Vi er på banen hjem etter barnetog og vinking til kongen. 9-åringen er sliten i beina, men fortsatt oppglødd. I trengselen har jeg plukket opp mobilen og lest meldingen om at totte er død.
    - En av pappas kamerater fra plateklubben er død. Det er forferdelig trist. Pappa er skikkelig lei seg nå.
    - Men hvem av dem er det, pappa? Jeg har møtt mange av dem.
    Jeg finner fram et bilde på mobilen og viser det.
    - Han kjenner jeg. Han har vært på åpningen av galleriet. Jeg husker ham selv om det var veldig mange der. Det er han som smiler hele tida.
    Og akkurat da ser jeg for meg smilet og tenker at 9-åringen evner å trekke fram det aller viktigste. Mens hodets indre VHS-spiller spiller seg igjennom gangene jeg møtte totte, så er det smilet jeg ser. Smilet til førstemann som meldte seg på og sistemann som gikk fra sommerfestene hos meg. Smilet til den kunnskapsrike mannen som kunne si noe fornuftig om et hvert emne som ble diskutert på Bare Jazz. Smilet under sommerbesøket hos Fosse på Spro.
    Så melder også kona seg på og forteller at totte rett som det var stakk innom galleriet hun driver for å se på og diskutere kunsten. Alltid smilende og blid. Alltid med innsiktsfulle kommentarer.
    Hvil i fred, kjære totte. Kommer til å savne deg.
     

    Hardingfele

    Æresmedlem
    Ble medlem
    25.10.2014
    Innlegg
    22.629
    Antall liker
    15.713
    Torget vurderinger
    2
    Møtte kun totte her inne, og gledet meg til å lese hans innlegg. De var fulle av innsikt, refleksjoner og verdier det er verdt å ha med seg.
    Man påminnes om hvor skjørt det er, dette livet.

    Trist.
     

    thomand

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    07.03.2006
    Innlegg
    4.634
    Antall liker
    1.148
    Torget vurderinger
    7
    Forferdelig trist å høre. Mine kondolanser til venner og familie.
     

    Elmer Midd

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    17.06.2006
    Innlegg
    421
    Antall liker
    533
    Sted
    Oslo
    Torget vurderinger
    6
    Ufattelig trist det hele, har fortsatt ikke gått helt opp for meg at totte er borte.

    Har tilbrakt mye tid med totte de siste 4 år. Mange treningsturer på sykkel har det blitt, både på
    landeveien og i skogen. Hadde også gleden av helgeturer med totte og resten av OV&VK til Sverige
    i forbindelse med sykkelløp, og et par turer på tottes hytte i nærheten av Son. I tillegg var totte også
    en av de ivrigste til å møte på OVK's forskjellige arrangementer. Han var alltid i strålende humør, og
    hans kneggende latter kommer til å sitte i hjernebarken lenge.

    Totte var svært intelligent, og likte en god diskusjon eller to. Hadde gleden av å overhøre noen meningsutvekslinger om mer eller mindre eksistensielle tema mellom han og Dr. Dong, og det
    var alltid interessant å være flue på veggen når det skjedde.

    Selvom totte var utpreget sosial, og de fleste sammenkomsters naturlige midtpunkt var han også en individualist og gledet seg veldig til en flere uker lang solotur på sykkelen i Spania neste måned.
    Han likte også å fundere og å finne løsninger på både eksisterende og ikke-eksisterende problemer og spørsmål..

    Han hadde mange interesser, og i tillegg til syklingen var musikk og spesielt jazz en av dem.
    Totte var styremedlem i Kampenjazz og var ofte med på å arrangere konserter i den regi.
    Biler, båter, motorsykler og allslags dyr var også noe totte hadde dyp innsikt i, og det var fast takst
    på sykkelturer at han plutselig utbrøt: Hei, stopp det der må jeg se nærmere på.
    Da var det et spesielt kjøretøy av et eller annet slag, eller oftere et dyr som fattet interessen.
    Han beveget seg så mot det med en entusiasme som hadde fått Knut Jørgen Røed Ødegaard til
    å blekne. Det var dette som irriterte meg mest med totte, men også noe av det jeg vil savne mest...

    Totte var en mangfoldig fyr, full av optimisme og energi samtidig som han etter eget utsagn var
    negativ, og likte å svartmale mye her i verden.

    Møtte totte for siste gang Kristi himmelfartsdag, da vi syklet ned til Hølen for at han skulle
    inspisere/ koordinere byggingen av en custom langtur-sykkel i stål han hadde bestilt.
    Vil savne både turene og de gode samtalene vi hadde, og hans stort sett alltid gode humør og fantastiske latter.

    Mine tanker går til hans mor, to yngre brødre og resten av hans familie som må ha det forferdelig tøft om dagen.

    Hvil i fred totte, vil ikke glemme deg.

    Ole
     
    Sist redigert:

    Dazed

    Æresmedlem
    Ble medlem
    29.01.2003
    Innlegg
    20.540
    Antall liker
    7.230
    Sted
    Sarpsborg
    Torget vurderinger
    2
    Jeg møtte aldri Totte, men han virket som en kjernekar. Noe dere som kjente han personlig bekrefter! Kondolerer til familie og venner og alle etterlatte. Trist som F! :(
     

    Grumpy

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    07.06.2007
    Innlegg
    5.632
    Antall liker
    15.460
    Sted
    Oslo
    Torget vurderinger
    1
    Ja, Totte var en kjernekar som få - a true OVK'er m.m. og litt til og vel så det.

    Jeg har virkelig følt tristheten helt siden den katastrofale beskjeden kom fra Zomby. Jeg kan derfor forestille meg hvordan dere i sykkelgruppa har det. Dere hang jo sammen timesvis utenom ordinære OVK-arrangementer, så fort det var mulighet for sykling.

    Resten av jubileumsåret (OVK 10 år) blir nok en veldig vanskelig øvelse, men vi får hedre Totte på en minneverdig måte og kanskje feire resten jubileet slik han ville ha ønsket det, når tiden er inne for det - in memory of Totte.
     
    Sist redigert:

    HC

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    02.05.2002
    Innlegg
    4.117
    Antall liker
    2.609
    Torget vurderinger
    16
    Forferdelig trist. Jeg møtte Totte kun et par ganger, sist under OAS sitt påsketreff, men han var en person jeg raskt fant tonen med, en virkelig fin fyr. Vi delte mange av de samme interessene som sykkel, hifi og musikk, og var omtrent like gamle. Det var sjokkerende og vondt å lese posten fra Zomby, livet er skjørt. Kondolerer til familie og etterlatte.
     

    Høvdingen

    The big chief
    Administrator
    Ble medlem
    01.01.2001
    Innlegg
    6.876
    Antall liker
    5.717
    Torget vurderinger
    1
    Livet er noe dritt til tider, og shit happens. Veldig beklagelig at Totte forlot denne verden i hans alder, og kondulerer til hans familie.
     
    C

    cruiser

    Gjest
    Det er lov å trykke på linken, det var et forsøk på å linke til et morsomt innlegg av totte. Har editert min post ettersom det var uklart for noen.
     

    Elmer Midd

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    17.06.2006
    Innlegg
    421
    Antall liker
    533
    Sted
    Oslo
    Torget vurderinger
    6
    Var nok ikke så lett å se i forbifarten at det var en link det ble siktet til..
     

    ptb

    Æresmedlem
    Ble medlem
    27.11.2008
    Innlegg
    14.425
    Antall liker
    17.122
    Sted
    Oslo
    Torget vurderinger
    13
    Trist å lese dette selv om jeg ikke kjente @totte annet enn fra innlegg og en og annen meningsutveksling her på HFS. RIP.
     
    Z

    Zomby_Woof

    Gjest
    Kommer en mail så snart jeg får kasta meg rundt. Må bare sove litt etter nattevakt.
     

    Grumpy

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    07.06.2007
    Innlegg
    5.632
    Antall liker
    15.460
    Sted
    Oslo
    Torget vurderinger
    1
    Ettersom jeg tilfeldigvis vet at Zomby jobber natt denne helgen, så svarer jeg p.v.a.

    Zomby og resten av styret i OVK har hatt en kort runde og sørger selvsagt for dekorasjon m/bånd til bisettelsen p.v.a. alle i OVK.

    Vi ser gjerne at alle som har mulighet kommer.
    Gamle Aker Kirke, Akersbakken 26, onsdag 30.5, Kl. 14:00 med påfølgende minnestund i Caféteateret.
     
    Sist redigert:
    J

    Jim I Hendriksen 2nd Edt.

    Gjest
    Dette har jeg ikke fått med meg. Det var som faen. Det skarpeste tastaturet på HFS har gjort sitt siste innlegg. En av de veldig veldig få skribentene her inne jeg leste "alt" av, gjerne to ganger. Selv om tapet selvfølgelig er mye større i den virkelige verden så vil HFS bli mye fattigere og kjedeligere nå.

    En sterk påminnelse om at man må ikke tenke for mye på om man skal realisere drømmer og ting man vil gjøre, neste uke kan det være for sent.

    RIP Totte, dette var skikkelig trist.
     
    Sist redigert:

    R.E.S.

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    31.05.2006
    Innlegg
    5.975
    Antall liker
    6.131
    Torget vurderinger
    32
    Ettersom jeg tilfeldigvis vet at Zomby jobber natt denne helgen, så svarer jeg p.v.a.

    Zomby og resten av styret i OVK har hatt en kort runde og sørger selvsagt for dekorasjon m/bånd til bisettelsen p.v.a. alle i OVK.

    Vi ser gjerne at alle som har mulighet kommer.
    Gamle Aker Kirke, Akersbakken 26, onsdag 30.5, Kl. 14:00 med påfølgende minnestund i Caféteateret.
    Jeg er dessverre på jobbreise i utlandet, så får ikke vært tilstede i begravelsen. Det skulle jeg gjerne vært.

    Roy
     

    Cash 63

    Æresmedlem
    Ble medlem
    14.06.2007
    Innlegg
    11.868
    Antall liker
    26.619
    Sted
    Oslo/Grebbestad
    Formann Zomby W blev spurt av Sagene sykkel som var tottes klubb om vi i OV&VK ville bli med dem på en minnes tur for han til Son. En fin tur/dag med en veldig hyggelig gjeng fra Sagene andre pinsedag.
    Son var ett sted totte tilbrakte mye tid.
    Som en av Sagene gutta skrev på strava,Denne turen var for deg totte!
    20180521_140826.jpg
     
    Sist redigert:

    nlykke

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    08.02.2008
    Innlegg
    3.591
    Antall liker
    11.082
    Ettersom jeg tilfeldigvis vet at Zomby jobber natt denne helgen, så svarer jeg p.v.a.

    Zomby og resten av styret i OVK har hatt en kort runde og sørger selvsagt for dekorasjon m/bånd til bisettelsen p.v.a. alle i OVK.

    Vi ser gjerne at alle som har mulighet kommer.
    Gamle Aker Kirke, Akersbakken 26, onsdag 30.5, Kl. 14:00 med påfølgende minnestund i Caféteateret.
    Skulle svært gjerne vært til stedet på Tottes begravelse men er fullstendig låst på onsdag. Meget beklagelig!
     

    Proffen

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    12.01.2005
    Innlegg
    9.554
    Antall liker
    2.738
    Sted
    Bæææærgen
    Torget vurderinger
    5
    Trist å lese at Totte ikke er blant oss lenger.
    Var hjemme hos ham i Kalfaret i Bergen, og møtte da en meget oppegående kar.
    Kondolanser til familien.

    mvh
    Proffen
     

    Bartesam

    Æresmedlem
    Ble medlem
    04.12.2002
    Innlegg
    11.974
    Antall liker
    11.820
    Sted
    Hus
    Skulle gjerne vært til stede, men er opptatt desverre denne dagen.
     

    crosswind

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    25.11.2012
    Innlegg
    5.322
    Antall liker
    13.398
    Sted
    Svartskog
    Torget vurderinger
    13
    Samma här. Jobbar då och det klarar jag dessvärre inte å komma mig undan.
     

    habicht

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    29.04.2005
    Innlegg
    2.800
    Antall liker
    3.444
    Sted
    Oslo
    Torget vurderinger
    7
    Jeg hadde satt meg på en stein mur til å hvile trøtte bein denne solrike 17 mai etter at ha tråkket etter guttens korps, når jeg så at det hadde tikket inn en melding. Av en eller annen grunn hadde jeg bange anelser om den meldingen og de fikk jeg bekreftet med full styrke når jeg begynte å lese. Totte var borte, fullt og helt ubegripelig. Det er mulig at min sterke reaksjon var preget av at jeg i fjor sommer mistet min bror brått og uventet. Jeg trengte på en måte ikke noen flere påminnelser om hvor forgjengelig dette livet kan være. Jeg tenkte på hans nærmeste som nå måtte forholde seg til noe så umulig å forstå. Noe så smertefullt og at det er så vanskelig å tro at det kan bli bedre, det blir det, om en ofte langsomt.
    Jeg hadde som rett ny i klubben ikke kjent Thomas så lenge, men følte allikevel at vi fikk god kontakt.
    Det ble gjerne Thomas, Thomas og meg som ble sittende lengst på disse torsdagskveldene.
    Det ble gjerne en eller to øl for mye og ingen av oss var i stand til å være en ansvarlig voksen.
    Det med vår stendige klagen over mangel på en ansvarlig voksen var så klart kun en dårlig unnskyldning, vi hadde det forbasket hyggelig, løste alle verdens problemer, inklusive de som har med hifi å gjøre og diskuterte. Totte på den måten kun han var i stand til, treffsikker, humoristisk, kunnskapsrik og underholdende.
    Vår eminente filosof sa det så bra at jeg tillater meg å gjøre hans ord litt til mine, det er noe spesielt med mennesker som du tross alt ikke har kjent lenge men som etter later et stort savn.
    Jeg skal gjøre mitt beste til gi han en siste farvel i morgen
     

    Grumpy

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    07.06.2007
    Innlegg
    5.632
    Antall liker
    15.460
    Sted
    Oslo
    Torget vurderinger
    1
    Verdig farvel...

    Vi tok i dag et verdig, siste farvel med vår umistelige Thomas "Totte" Torgersen i en fullsatt Gamle Aker kirke:


    kollage_01_1200x.jpg

    kollage_02_1200x.jpg

    kollage_03_1200x.jpg
     

    Bulter

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    18.02.2003
    Innlegg
    1.661
    Antall liker
    3.088
    Det går jo ikke an å «like» dette innlegget, Grumpy, men takk for en flott oppsummering av bisettelsen.
     
  • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Laster inn…
Topp Bunn