Nye høyttalere

J T

Overivrig entusiast
Ble medlem
06.01.2004
Innlegg
610
Antall liker
10
Hei på dere.

Morsomt at det skjer ting i klubben, med andre enn meg. Gratulerer med nye høyttalere KW! :)

Tenkte det var en fin anledning å informere om mitt nye varp :D

Jeg er også, hva angår hifi, meget lykkelig for tiden. Har kjøpt Quad Esl 989, når vi snakker om uanstrengt lyd - :D De lar seg ikke stresse så lett nei..

Tenker å invitere OAS snart - beklager dårlig deltakelse i det siste, men har begynt i ny jobb og ikke hatt en frihelg siden februar.

JT

(Pussig så små de monoblokkene plutselig ble ;D )

 

KW

Hi-Fi freak
Ble medlem
30.11.2002
Innlegg
6.388
Antall liker
389
Sted
Bærum
Torget vurderinger
1
Gratulerer så mye Jan Terje, gleder meg til å få hørt de.
Når noe blir stort så blir (virker) annet mindre, det er da noe (fordel) ;)
Tipper det er rimelig organisk vokal i stua nå.
Mvh.KW
 

EiK

Hi-Fi freak
Ble medlem
04.05.2007
Innlegg
1.207
Antall liker
714
Sted
Haslum
Torget vurderinger
3
Gratulere med nye høyttalere og jobb, Jan Terje.

Et spennende valg. Det er tom de store som skal kunne spille bass også. Ser frem til å høre de. Kom gjerne med noen lytteinntrykk.

Mvh

Eivind
 

Powerpoint

Hi-Fi freak
Ble medlem
23.04.2003
Innlegg
7.422
Antall liker
12.982
Ser man det JT. Endelig har du fått deg ordentlige høyttalere ;)
Gratulerer så mye med grom lyd i stua. Hvordan spiller de store panelene med EC AW180?
Jeg har kun hørt de digre Quadene via en integrert Gryphon i sin tid. Da manglet det strøm og styring i bunn.
Lytte inntrykk mottas som EiK etterlyser med takk.

Håper jobben svarer seg all den tid den sluker deg såpass. Kjenner meg vel igjen i den der.
Dog de hjertligste gratualsjoner med ny jobb.
 

J T

Overivrig entusiast
Ble medlem
06.01.2004
Innlegg
610
Antall liker
10
Takk for det venner.

Ja jeg er glad for at jeg tok skrittet ut og realiserte drømmen, bestemte meg tidlig for en gang å eie elektrostater, nå var tiden inne. En lørdagskveld på besøk hos en kamerat her ute med Quad 63 ESL ble bestemmelsen tatt, Quad ESL 989 stod hjemme i stua mi mandagen etter. ;D Oppsettet med 63 ranker forøvrig meget høyt på listen over mine beste lytteopplevelser, dette bidro i stor grad til avgjørelsen. Samtidig liker jeg et godt fundament i musikken. Von Schweikert VR4-JR hadde dette solide grunnfjellet i bunnen.., derfor satset jeg på 989 med ekstra basspaneler.

Nei det mangler ikke kontroll i bunnen, bassen er så tight som den kan bli. Hvor hen i nedre frekvens jeg vil ha nivå-økning justeres med avstand til frontvegg. Jeg har valgt å trekke de forholdsvis langt ut fra vegg, og får noe mindre boost i de laveste frekvenser, men renere bass og selvfølgelig god dybde i lydbildet.

VR4, som er delvis dipol med bakovervendt dome, ga også god dybde i lydbildet. Dette er også noe jeg setter stor pris på i et godt stereoanlegg. Dernest er det viktig for meg at høyttaleren ikke oppleves å bli presset/kortpustet, spesielt i øvre frekvenser. Jeg har følsomme ører og har ofte hatt problemer med slitsom øvre mellomtone/diskant. Noen ganger har jeg undret over om det rett og slett kan komme av fysiske begrensninger i membranareal. Er den typiske diskant-domen "stor" nok til å behandle all informasjon den skal rå over? Den er avhengig av lav masse for å bli hurtig nok.

Jeg mener altså at Quadene særlig triumferer med sin uanstrengte gjengivelse, de liksom prøver å si: "bare guff på med det mest komplekse du har av innspillinger, jeg blir ikke stresset av det!" Jeg føler at når musikken blir kompleks, klarer de å holde styr på hovedbuksapet i musikken, samtidig som de også tar vare på de mer subtile nyanser. Det er ved de store crescendoer at man virkelig forstår hva de er gode for. Responsgjengivelsen er nærmest usannsynlig. Dette bidrar nok til at realismen, spesielt ved live-innspillinger blir god.

Homogeniteten og sammenhengen må også trekkes fram, i tillegg til hurtigheten. Det fysiske basstrykket er ikke til stede i like stor grad som med f.eks. von schweikert, men quadene er mye kjappere. Man må som regel ofre noe, dette må ikke forstås som at høyttalerne mangler bass, men at den tross alt vanedannende bass-suggeringen blir kompromisset man må inngå for å få alt det andre. Von Schweikert var verdensmestere på musikkglede, de kunne spille all slags musikk, også dårligere innspilling, med fokus på musikken. Quadene er litt særere på akkurat det, men det er fremdeles helt ukomplisert å spille Zeppelin, Hendrix, Genesis (eldre), etc: altså musikk jeg er glad i som ikke akkurat spilles så ofte på messer o.l.

Oppsummert setter jeg ved Quadene pris på disse egenskapene: Stort lydbilde, sammenheng/koherens, uanstrengthet/luftighet, realisme.

Jan Terje

P.s. Skulle lagt inn anlegg/beskrivelser på OAS-hjemmesider. Teksten har jeg delvis ferdig, men mitt kamera er for dårlig.
 

MerlinTheMagitian

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
16.09.2006
Innlegg
161
Antall liker
2
Gratulerer så meget med nye høytalere! Det er alltid spennende med noe nytt.
Jeg skulle gjerne ha likt og hørt de. Hva med en liten invitasjon av OAS etter sommeren? Da kommer hvertfall jeg! :)

Når det gjelder stereoanlegget ditt og det å få det ut på våre websider så foreslår jeg at du sender meg det du har av bilder og tekster.
Og hvis bildene er helt ute og kjøre så får vi se hva vi gjør, men som regel så er det ikke noe problem og justere dårlige bilder om til godt brukbare bilder.
Så send meg det du måtte ha!

Igjen gratulerer så meget!

Roy :)
 

J T

Overivrig entusiast
Ble medlem
06.01.2004
Innlegg
610
Antall liker
10
Den er god! En invitasjon skal bli - blir vel ikke tid til noe før på ettersommeren.

Takker.

JT
 
Topp Bunn