Tidal angriper Økokrim

oen

Hi-Fi freak
Ble medlem
09.03.2010
Innlegg
1.786
Antall liker
2.347
Sted
Portugal
Strømmetjenesten varsler søksmål mot den norske staten.

DN

EDIT. Se nå det er for abonnenter.
Er vel noen her som kan lese.
 
Sist redigert:

BeetleBug

Hi-Fi freak
Ble medlem
30.06.2009
Innlegg
6.429
Antall liker
12.519
Sted
Sørlandet
Motangrep kan være beste forsvar. Tidal har vært under etterforskning i flere år.

-BB-
 

Bx

Bransjeaktør
Ble medlem
04.08.2005
Innlegg
8.875
Antall liker
4.315
De har et datterselskap i polen som skal saksøke. Norge og Polen har en bilateral handelsavtale som skal beskytte bedrifter mot myndighetsovergrep av ulike slag:

Sommeren 1990, kort tid etter jernteppets fall, undertegnet Norge og Polen en avtale som skulle sikre investorer fra de to landene rettferdig og trygg behandling hos hverandre.

Nå er den stort sett sovende traktaten vekket til live av strømmetjenesten Tidal, som mener Økokrims etterforskning av manipulerte lyttertall i selskapet er «utilstrekkelig begrunnet», «aggressiv» og «uforsvarlig».


Det finnes en rekke slike traktater. De er opprettet for å verne mot politiske overgrep, men brukes ofte til å trenere helt legitime etterforskninger og retterganger:

Mer kontroversielt er det at traktatene er blitt brukt for å kjempe mot mer normal statlig regulering. Tobakksgiganten Philip Morris forsøkte å bruke en Bit-avtale mellom Hong Kong og Australia til å bekjempe sistnevnte lands regler for tobakksinnpakning, men tapte.

En rekke ganger de siste årene er traktatene også blitt brukt mot kriminaletterforskninger, viser en oversikt DN har fått fra den britiske publikasjonen Global Arbitration Review.

I 2014 fikk amerikanske kasinoinvestorer utsatt en etterforskning av bestikkelser, hvitvasking og korrupsjon i Laos gjennom en voldgiftsdomstol.

I 2016 fikk den italienske forretningsmannen og tidligere fotballklubbeieren Francesco Becchetti britiske myndigheter til å stoppe en utlevering av ham til Albania på grunn av en voldgiftsdom.

Lignende angrep på etterforskninger har skjedd i Romania, Indonesia, India, Kypros og Russland.
 

Sst

Overivrig entusiast
Ble medlem
11.11.2015
Innlegg
692
Antall liker
471
Samtlige anklager mot Tidal, både i Norge og utlandet, stammer fra artikler i DN. De bruker anonyme kilder som sannsynligvis er noen gamle medarbeidere.

Jeg har på ingen måte spesielt stor tro på moralen i Tidal, men greit å se hvor ting kommer fra. Det har blitt kastet mange anklager mot Tidal, men ingen ulovligheter er foreløpig bevist. Det er greit å huske at samme typer anklager finnes mot andre aktører også, spesielt Apple Music og deres vanvittige Drake-tall.
Jeg har hørt enkelte bransjefolk antyde at de tror det kan være snakk om oppblåste tall for å sikre listeplasseringer, men uten at det har konsekvenser for utbetalingene. Videre etterforskning vil kanskje gi svar.
 

ottone

Æresmedlem
Ble medlem
08.04.2008
Innlegg
14.281
Antall liker
11.053
Sted
Stavanger
Torget vurderinger
3
Et fullstendig usannsynlig avspillingsmønster er påpekt i analysen fra CCIS, det er det ikke tvil om.
Hvorvidt en slik (u)sannsynlighet kan brukes som bevis for manipulasjon er uklart, og vi vet ikke hvordan DN har fått tak i dataene, som beskrives som "rådata".
Men DN har bare skrevet om saken, Tidal er ikke anmeldt av DN, og krav til gyldig bevis er ikke de samme i pressen som i retten. De kan beskytte sine kilder, selv om materialet kommer fra en lekkasje.
 
Topp Bunn