Side 2 av 2 FørsteFørste 12
Resultater 21 til 30 av 30
Abonnér på denne tråden
 1. #21
  Æresmedlem
  Ble medlem
  Mar 2003
  Sted
  Bergen
  Innlegg
  13,361
  Tagget i
  0 Innlegg
  Sitat Sitat fra TomVen Se Innlegg
  Før i tiden var det kvalitet i NRK. Nå er det kvantitet (hvis man lar repriser telle med). Kvaliteten er i fritt fall. Hadde radioen på P2 flere timer om dagen tidligere. Nå blir den stort sett skrudd av etter fem minutter pga irritasjon. Mange kunnskapsløse, vulgære og selvgode programledere med høy hipsterfaktor, dårlig musikkutvalg og mange fæle stemmer. Jeg savner de varme og behagelige stemmene med klar diksjon og korrekt språk. Nå går det stort sett i hjemmespikra dialekter fra unge jenter med anstrengte stemmer som spytter i mikrofonen, og med behov for mandeloperasjon. Hører man en behagelig stemme og opplever korrekt språkbruk, er det som regel et intervjuobjekt.

  Og et lite ønske til slutt: Håper Per Sundnes finner seg en annen jobb! Med Frode Larsen alene hadde Klassisk vorspiel vært et utmerket program
  +2 til disse. Jeg kjenner meg igjen i det første og deler samme inntrykk av det andre. Men Klassisk Vorspiel har en funksjon som går et stykke ut over Gull med Gro og annen platespilling (som jeg gjør bedre selv).
  Masse utstyr - men mest musikk!

 2. #22
  Overivrig entusiast helarn's Avatar
  Ble medlem
  Jun 2006
  Sted
  Bodø
  Innlegg
  614
  Tagget i
  0 Innlegg
  Det som har skjedd er at "musikkprodusenter" (!) setter opp spillelister for de fleste programmene. De plukker ut musikk som de tror/ønsker er populær til Heavy Rotation. De er altså ansatt som influensere, fy flate, i statskanalen. I tillegg må det være noen på Marienlyst som er krampaktig opptatt av å være "moderne" og i ledelsen hva musikksmak angår. Da går det som det går, jeg kjenner mange som ikke gidder høre på NRK mer. (Men at de klarer reklamen i kommersielle kanaler er mer enn jeg begriper).

 3. #23
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Apr 2007
  Sted
  Trondheim
  Innlegg
  8,143
  Tagget i
  0 Innlegg
  Bård Ose har et fint program på P1+ - Ren 60. Lørdager kl 11:03
  Det kolliderer selvfølgelig med PopQuizz, både på NRK og Radio Vinyl, men NRK har en veldig bra web-side der det er enkelt å høre ting i ettertid. Jeg hører på Ren 60 fra 30/5 nå. Spillelisten fra 30/5:

  The Spencer Davis Group - I'm A Man
  Traffic - Smiling Phases
  The Buckinghams - Mercy Mercy Mercy
  Blood Sweat & Tears - More and More
  Blood Sweat & Tears - And When I Die
  Blood Sweat & Tears - You've Made me so Very Happy
  Blood Sweat & Tears - God Bless the Child
  Chicago - Questions 67 & 68
  Chicago - Does Anybody Really Know What Time it Is? (New Edit)
  Chicago - Beginnings (gh Edit)
  Chicago - I'm a Man (New Edit)
  Finn Eriksen + Kjell Karlsens Orkester - Hjem mot nord
  James Brown - Papa's Got a Brand New Bag
  Mel Carter - Hold Me, Thrill Me, Kiss Me
  The Supremes - Nothing But Heartaches
  The Walker Brothers - Make it Easy on Yourself
  The Kinks - See My Friends
  We Five - You Were On My Mind
  Barry McGuire - Eve Of Destruction
  The Turtles - It Ain't me Babe
  Warner Mack - The Bridge Washed Out
  Cher - All I Really Want to Do
  Sonny Bono - Laugh at Me
  Ramsey Lewis Trio - The "in" Crowd
  Jim Reeves - Is it Really Over?
  The Hollies - Look through Any Window
  Ken Dodd - Tears
  Mikis Theodorakis - Zorba's Dance

 4. #24
  Overivrig entusiast helarn's Avatar
  Ble medlem
  Jun 2006
  Sted
  Bodø
  Innlegg
  614
  Tagget i
  0 Innlegg
  Takk og pris for Bård Ose!

 5. #25
  Hifi Freak BeetleBug's Avatar
  Ble medlem
  Jun 2009
  Sted
  FBU / ENFB
  Innlegg
  3,576
  Tagget i
  11 Innlegg
  Jeg boikotter NRK etter behandlingen dem ga Erik Erikson aka DJ Friendly. Med internet tilgjengelig overalt er det svært enkelt å finne musikk man liker 24-7-365

  -BB-
  KINKI STUDIO EX-M1 | Dared Saturn KT150 SET | Henry DAC | KINKI STUDIO DAC-1 | HifiMe DAC | Ifi Nano iUSB 3.0 | Harbeth C7ES3 | Harbeth SHL5 Anniversary | Tannoy Kensington GR | Mac Mini | Parks Audio Puffin | Rega RP8 | Whest Audio riia| Hana SL PU | VPI ScoutMaster | Transfiguration Aria PU | Soundsmith MCP2 MK2 riia | Cyrus 8vs2 | Cyrus CDi | Sony WH-1000XM2 | Sennheiser M2 | Audeze EL8.

  Medlem i Asker & Bærum Audio

 6. #26
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Apr 2007
  Sted
  Trondheim
  Innlegg
  8,143
  Tagget i
  0 Innlegg
  Men skal man bare høre det man liker (kanskje et rart spørsmål)? Hvordan finner man fram til det man liker? Jeg setter pris på at noen faktisk lager radioprogram der de spiller musikk jeg ikke kjenner slik at jeg kan finne ut om jeg liker det eller ikke.

  Det er mitt problem med musikken i dagens radio - de spiller det samme hele tiden. De spennende programmene med interessant informasjon om musikken er stort sett borte. Det gjelder både pop/rock og klassisk.

 7. #27
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Jul 2003
  Innlegg
  2,074
  Tagget i
  0 Innlegg
  ^Det er derfor jeg savner Harald Are Lund og Svein Terje Torvik. De har æren for at jeg har oppdaget utrolig mye av musikken jeg liker å høre på. Nå må jeg gjøre en innsats selv via internett e.l for å finne gode kilder til ukommersielle perler innen rock/pop/jazz-universet. Det er så deilig å sette på et radioprogram og bare vite at snart kommer det noe du aldri har hørt før, men kommer til å elske.

  Det som gir meg størst glede nå for tiden er å høre på Transmission med Espen Omdahl. Jeg oppdager 80-tallet på nytt. Den gangen hørte jeg kun på rock, og alt av synthmusikk var bannlyst. Etter at jeg ble voksen har jeg virkelig omfavnet post-punk, new wave og den gata. Da er det deilig å bli guiden gjennom dette tiåret med stø hånd av en som har levd og åndet for denne musikken, og kan den til fingerspissene. Dette er god musikkjournalistikk, selv om det åpenbart er begrenset i tidsperiode og sjangerutvalg. Dermed synes jeg såvidt lisensen fortsatt er verdt pengene.

 8. #28
  Hifi-entusiast Caron's Avatar
  Ble medlem
  Sep 2014
  Sted
  Svelvik, Vestfold
  Innlegg
  150
  Tagget i
  0 Innlegg
  Ja, man kan si mye om utviklingen i NRK, både som radio og TV-medie. Sjøl lytta jeg utelukkende på P1 opp gjennom 70-80 og 90-årene, der både programutvalg og ikke minst programlederne var av en kvalitet man forbandt med høy klasse, der musikken traff målgruppen 100%, var variert, forskende og interessant, og programlederne formidlet sine budskap med klar tale og høy kompetanse. Så kom millenniumsskiftet, og med gikk NRK etter min mening gradvis over til å bli like ultratrendy, urban og "ung" i sin fremtreden som sine kommersielle konkurrenter, der internhumor, fjasing og inkompetanse fikk fritt spillerom i stadig større grad. I samme grad har også de virkelig gode programlederne enten sluttet, måttet slutte, eller gått av, mens hippe, kule, selvsentrerte broilere/berter med DJ-stemme/språk har overtatt arenaen. Dermed har også musikken blitt deretter, med den evinnelige VG-lista på repeat dagen lang, og kaaaanskje den ene og alene låta av f.eks. TOTO (ja, selvsagt Rosanna, bombe!) en eller to ganger i måneden... Det eneste programmet som fremdeles er verdt å låne ører til, PILS, (kanskje sammen med Pop-quis), skal bli spennende å se hvor lenge får hode på før også dette blir for gammeldags for den nytt-tenkende ledelsen inne på Marienlyst. Tokvam og Ose, klor dere fast, for guds skyld!!

  De siste 4-5 årene har jeg kun hørt på P1+, som i hvertfall består av programledere som kan prate perfekt norsk, og formidler musikk spilt på instrumenter og ikke datamaskiner, selv om det til tider kan bli litt i overkant mye trekkspill. Det bærer jeg glatt over med, heller en gammaldanslåt enn jinglinga og hubba bubba-pjattet på de andre kanalene.

  Ja, jeg kjenner jeg blir oppglødd når dette temaet er oppe, så ha meg unnskyldt en noe besk ordbruk...

  Mvh. Caron

 9. #29
  Hifi Freak Aurora's Avatar
  Ble medlem
  Jun 2004
  Sted
  Ytterst i havgapet...
  Innlegg
  6,803
  Tagget i
  3 Innlegg
  Kan bare si meg veldig enig!!! Bruker også Jazz og Klassisk, men det er mye repriser og merkelig sammensatte spillelister, særlig på Jazz. Jazz har så mange sjangre og de færreste liker vel alt...
  Mens Løgnen løp fra Bagdad til Konstantinopel, lette Sannheten fortsatt etter sine sandaler

 10. #30
  Overivrig entusiast
  Ble medlem
  Sep 2013
  Innlegg
  920
  Tagget i
  0 Innlegg
  Nrk klassisk for meg et par timer hver morgen. Gull med Gro.
  Ellers internett radio fra hele verden.
  ProAc,Naim, Gato Audio, Pioneer cd.

Side 2 av 2 FørsteFørste 12

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed