Den største katastrofen i musikkbransjens historie

erato

Æresmedlem
Ble medlem
15.03.2003
Innlegg
19.470
Antall liker
9.605
Sted
Bergen
Torget vurderinger
1
Men musikken finnes i det minste - selv om fraværet av mastertapene åpenbart er svært trist. Hva med alle Bach-kantatene, Monteverdioperaene osv osv som overhodet ikke er bevart......?
 

otare

Æresmedlem
Ble medlem
04.04.2007
Innlegg
13.613
Antall liker
9.169
Sted
Trondheim
Eller da gården til Geirr Tveitt brant med alle partiturene det ikke fantes kopier av. Mesteparten av det en av Norges mest originale komponister (dere vet - han som er hesten i Ivar Medaas' innspilling av Jacob Sandes "Hestehandlarar") hadde skrevet forsvant for alltid, og vi får aldri høre det.
 

erato

Æresmedlem
Ble medlem
15.03.2003
Innlegg
19.470
Antall liker
9.605
Sted
Bergen
Torget vurderinger
1
Og bombingen av Dresden da mesteparten av originalmanuskriptene til Heinichen og Zelenka forsvant? Uansett, dette er ikke noen konkurranse om hvem som kan komme opp med de verste katastrofene. Men jeg reagerer VELDIG STERKT på den historieløsheten som er ute og går. Skulle tro at musikk bare er noe vi har drevet med siden 60-tallet når musikken er et av de aller sterkeste kulturuttrykk ever, både i og utenfor Europa.

Og helt enig i det du skriver om Geirr Tveitt, eller tverr geit som han likte å kalle seg. DET var en katastrofe det, i hvert fall for norsk musikkliv.

Og ikke bare var han hesten i den melodien, han skrev den også. Samt "du skal ikkje sove bort sumarnatta".
 
Sist redigert:
Topp Bunn