Howard Goodalls musikalske reise 30 000 BC til 2017 (dokumentarer om musikkens utvi.)

W

WayAhead

Gjest
Den klassiske komponisten Howard Goodall har laget flere serier som omhandler musikkens historie fra dag 0 til i dag med stort tyngdepunkt rundt den klassiske musikkens fantastiske historie og utvikling og dens innvirkning på dagens (nyere) musikk.

Klikk og søk, det er ekstremt mye materiale så jeg legger ikke ut alle linker her:




Og selvsagt i denne serien et eget program om den moderne musikkens ubestridte mestre:
 
Sist redigert:

otare

Æresmedlem
Ble medlem
04.04.2007
Innlegg
13.688
Antall liker
9.284
Sted
Trondheim
Det Beatlesprogrammet er fantastisk, og viser til fulle hvorfor The Beatles og deres musikk vil leve videre når andre band blir glemt.
 
W

WayAhead

Gjest
Nettopp, og det er takket være Goodalls enorme musikkunnskaper at mange av detaljene og "the hidden secrets" omsider visualiseres. Mye av dette har vært begravet i mixen men Goodall har - foruten å snakket med mange av de som var med "dekodet" komosisjonene og belyst den enorme kreativiteten og deres nysjerrighet på alt av musikk som inspirerte deres egne komposisjoner. Et eksempel er Within You Without. Er analysert i Dokuen om Sgt. Pepper for de som måtte være interessert. 39 min ut i "showet" - som 1 eksempel.
 
W

WayAhead

Gjest
Bumper denne. Anbefaler på set sterkeste at de som er genuint interessert i musikk å ta seg tid til å nyte disse programmene. De er usedvanlig lærerike innen allle segmenter av musikken og dens utvikling og hvorfor den klassiske musikkens avanserte byggestener ligger til grunnn for all musikk vi hører i dag uansett sjanger.
Her får en innsikt i alt som har skjedd innen musikk og veien og elementene frem til dit.

Et litet eksempel på direkte kobling til elementer i klassisk musikk men de finnes over alt.

"Whatever music you are in to Montevani og Monteverdi, Mozart or Motown Machau or Mash Up the technics it relies on didn't happen by accident. Someone, somewhere thought of it first"

Ta med det første minuttett

Fundamental byggesten for all daværende og nåværende musikk:
http://youtu.be/qMxsE8wawVA?t=19m47s

Transformasjonen til moderne musikk bla Whiter shade of pale.
http://youtu.be/qMxsE8wawVA?t=21m28s


Click - Enjoy ... :)
 
Sist redigert:
Topp Bunn