Kari Bremnes - Det Vi Har

ptb

Æresmedlem
Ble medlem
27.11.2008
Innlegg
14.427
Antall liker
17.134
Sted
Oslo
Torget vurderinger
13
Et nytt plateslipp fra Kari Bremnes har vel de fleste fått med seg.

Det Vi Har.png


Kari Bremnes

Jeg vil tro det er like delte meninger om dette albumet som det "pleier" å være. Terningen min faller foreløpig, etter to gjennomlyttinger, ned på en firer. Låtene er veldig varierende i kvalitet, og et til dels (virker å være) programmert elektronisk synthkomp gjør enkelte låter noe i overkant monotone i mine ører. Lydkvaliteten er det lite å utsette på selv om det er et litt annet lydbilde enn på tidligere utgivelser.
 

Proffen

Hi-Fi freak
Ble medlem
12.01.2005
Innlegg
9.569
Antall liker
2.770
Sted
Bæææærgen
Torget vurderinger
5
Liker ikke norske syngedamer du Proffen?
Å, joda, og har masse KB - men akkurat denne treffer meg ingen steder....
Gi meg da heller Inger Marie Gundersen any day...... eller Vibeke Saugestad..... Og hu Sundfør har jo gitt ut flere gode skiver tidligere. Samme med Ingrid Olava..... Å sånn går nu dagan.... :)

mvh
Proffen
 

HoJ

En glad amatør.
Ble medlem
11.11.2006
Innlegg
19.432
Antall liker
35.225
Sted
Stavanger
Torget vurderinger
2
Litt dumt at ho har blitt hekta på "dunk-dunk" musikk, men det er min personlige mening. Tekstene og melodiene vareierer fra helt godkjent til "dårlig til å være Bremnes" Kvaliteten på innspillingen er grei.
Savner gamle Kari, men så begynner jeg å bli eldre også da...
 

oyvjorge

Hi-Fi freak
Ble medlem
04.05.2002
Innlegg
2.810
Antall liker
566
Sted
Akershus,Vestby
Torget vurderinger
13
Kunne ønske hun byttet ut han Bengt-typen. Han har en STOR finger med i komposisjonen. Og han trakterer den elektroniske kompen.
 

Espen R

Æresmedlem
Ble medlem
25.03.2002
Innlegg
10.122
Antall liker
2.648
Kjøpte denne på CD, og det er jammen lenge siden sist jeg sist kjøpte en CD!

Var et innslag på Nordnytt om Kari Bremnes og den kommende turneen hun nå legger ut på. Hun sa at musikken er jobben hennes og den som gir henne et levebrød. Og at hun er glad for å ha en sånn jobb.

Men den siste plata bærer i større grad preg av å være noe som bare skal generere en livsnødvendig inntekt, mer enn noe kunstnerisk høydepunkt. Låtene er middelmådige, tekstene også. Tekstene er ikke dårlige, dem bare ikke holder så høy standard som Kari tidvis har levert tidligere. Man blir litt lei av å høre enkle to-ords refreng som går på repeat, "Glem ikkje" er ett av to eksempler på plata.

Produksjonen av "Det vi har" er en nødvendig økonomi-produksjon tilpasset den tiden vi lever i, mer enn at det er ønskelig fra artistens side. Hvis vi sammenligner med produksjonen av "Over en By" som er en av mine definitive musikalske, produksjonsmessige og lydlige favoritter, så koster produksjonen av "Glem ikkje" bare en brøkdel av prisen. "Over en by" hadde 8 studiomusikere, innspilt i Rainbow og Nordraak studios, miks av Kongshaug, mastret i Cutting Room.
Til sammenligning er "Det vi har" mye en elektronisk produsert 1-manns produksjon (+ litt bidrag fra noen studiomusikere).
Men dette er 2017 hvor tapet av inntektene fra salg av fysiske musikk-produkter på langt nær kan oppveie salget via streaming. Bare et fåtall norske artister oppnår inntekter fra nettet som er til å leve av. F.eks tjente Anita Skorgan samlet sett 257 kroner på streaming i 2016.

Det jeg ønsker meg er et dobbelt konsert-album fra Kari Bremnes. Et album hvor kostbar produksjon, glimrende musikere og lyd i Ultra High Resolution skal være bærebjelken. Kari selv har ingen problem med å levere. Vi trenger så sårt noen av hennes tidligere låter som er innspilt med tidlig og harsk digitalteknologi i ny tapning og state of the art 2017 digital, som "Folk i Husan", "Hurtigrute", "Grågåsa", og mange fler.
 
Sist redigert:

Singh

Hi-Fi freak
Ble medlem
10.08.2006
Innlegg
1.675
Antall liker
1.772
Torget vurderinger
1
Kari Bremnes Live Operan/Rockefeller eller Sentrum Scene med super lyd og produksjon hadde vært noe. Det er en stund siden forrige live plate og som du skrev. Hun leverer 100%.
 

S. Lieng

Hi-Fi freak
Ble medlem
26.05.2014
Innlegg
1.663
Antall liker
850
Var på en fantastisk konsert med henne i går hvor hun sang flere sanger fra denne plata, kjøpte med vinylskiva og det er veldig bra lyd på denne!
Må si det låt veldig bra live, til og med den "elektroniske dunk-dunk" låt bra :) Trommisen var flink han!
 

Bergfinn

Hi-Fi freak
Ble medlem
22.07.2013
Innlegg
9.003
Antall liker
12.884
Sted
Oslo
Torget vurderinger
6
Selv, hører jeg ikke så mye på Bremnes lenger.
Men har hørt litt på det siste albumet og synes lyden er i øverste divisjon her i kjellern min.
Tørr fin og veldefinert bass, og krystallklart oppover med et flott stereopersektiv.

Dama kan fortsatt brukes til å imponere på diverse lyd oppsett vil jeg tro.
 

S. Lieng

Hi-Fi freak
Ble medlem
26.05.2014
Innlegg
1.663
Antall liker
850
Strålende lyd ja! Hørte meg lei av Kari for mange år siden da alle brukte henne til demo, men har nå etter en god del år begynt å høre på henne igjen. Mye bra musikk, men det å høre henne og bandet live var imponerende
 

Hornlyd

Musikkglad
Ble medlem
01.04.2005
Innlegg
19.855
Antall liker
10.690
Torget vurderinger
10
Liker den nye platen jeg :)
Er enig i at Over en by er i en klasse for seg også teknisk.
Btw så bruker jeg Sommerkjoledyr som +10000 Hz referanse ifbm test av Fostex T500 mot diverse berylliumsaker.
 
Topp Bunn