Tenker at streaming suger...

jorwed_

Audio Arkeologen
Ble medlem
04.09.2012
Innlegg
10.862
Antall liker
17.394
Sted
Nordre Follo
Torget vurderinger
97
Løfter en diskusjon jeg har på Facebook med noen venner, inn hit.
"Tenker at streaming suger... der var plutselig tre av New Order sine skiver borte fra Tidal...
http://www.aftenposten.no/…/Strommetjenester-som-Apple-Musi…
....og joda, ting er i ferd med å skje..."

Hva er fremtiden? Hvilken modell må musikkselskapene kjøre? Ryker Tidal sitter vi igjen med Spotify og Apple Music..som ikke akkurat prioriterer høyoppløst og kvalitet..

...ikke bare Tidal kanskje...i alle fall blir det endringer i det formatet de har nå. Jeg tipper de blir vesentlig dyrere og at de lukker seg ut i fra tilhørighet til plateselskap f.eks. Husk at dette er samme bransje som brukte de dårligste kassetter som medie når de solgte musikk i butikken, sjelden chrom og aldri metall. Samme bransje som reklamerte med at vinylen var blitt ende tynnere og mange fler spor på hver side...samme bransje som tok 200 for en CD som var det billigste produksjonsmediet noensinne...kost på i snitt 50 øre per CD. At denne tilnærmet "gratis" streaminga nå går på en justering er nødt å skje...

Så hva skal man satse på? Fysiske musikk media eller streaming?
http://e24.no/.../tidal-tapte-en-kvart-milliard.../23792192

 

Hi-Fi akustikk

Hi-Fi freak
Ble medlem
04.06.2011
Innlegg
1.642
Antall liker
464
Sted
Trondheim
At musikk forsvinner fra streamingtjenester er utrolig irriterende, og en av det beste argumentene mot streaming imo. Jeg skulle gjerne betalt en del mer for ett stabilt totaltilbud der alle plateselskapene samarbeidet, i stedet for å surre rundt å saksøke nedlastere i hytt og pine.

Samme for filmbransjen.
 

Artanis

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
21.07.2016
Innlegg
223
Antall liker
127
Streamingtjenestenes fødsel var et tiltak mot ulovlig nedlastning. En måte å endre forbrukerenes vaner tilbake til å betale for musikken. Norske TONO som forvalter og beskytter opphavrettslig art har ønsket å legge til rette for streamingtjenester ved å la de selge musikk uten å betale noe stort for det. Andre land har hatt samme strategi. En dag må kravene skjerpes og da får vi svaret om streamingtjenestene har livet rett. Selv tror jeg dagens streamingtjenester er en mellomstasjon for en fremtidig og bedre løsning. Jeg tror uannsett at musikk man eier selv enten den er kjøpt fysisk eller lastet ned aldri kommer til å forsvinne. Tror man gjør lurt i å behandle streaming som et supplement til musikk du kjøper og ikke en erstatning.
 

HCS

En vanlig fyr fra bygda..
Ble medlem
22.02.2007
Innlegg
26.719
Antall liker
32.599
Sted
Nesten Gjøvik..
Torget vurderinger
28
See ut til at Tidal sliter temmelig mye økonomisk om dagen.. Så hvem vet hva fremtiden bringer.
 

weld77

Æresmedlem
Ble medlem
19.09.2014
Innlegg
20.713
Antall liker
13.199
At musikk kommer og går er en ting og irriterende når man blir truffet av det, men det er også en del endringer i hvilke(n) versjoner av album som er tilgjengelige.
 

OlaR

Overivrig entusiast
Ble medlem
17.03.2005
Innlegg
886
Antall liker
432
Sted
Oslo
Torget vurderinger
25
Jeg er enig med Artanis - jeg streamer veldig mye, men bare fra egen nas.
 
U

utgatt60135

Gjest
Jeg tror uannsett at musikk man eier selv enten den er kjøpt fysisk eller lastet ned aldri kommer til å forsvinne. Tror man gjør lurt i å behandle streaming som et supplement til musikk du kjøper og ikke en erstatning.
Jepp. Og det er den enkle løsningen når musikk forsvinner eller ikke er til stedet. Bare å kjøpe det. Den er en god tig å betale for kvalitetsmusikk man vil ha mye glede av i mange mange år.
 

Asbjørn

Rubinmedlem
Ble medlem
26.03.2006
Innlegg
36.429
Antall liker
35.214
Sted
Vingulmǫrk
Torget vurderinger
2
Det er også min løsning. Streamer stort sett fra egen NAS. Da vet jeg at filene som lå der i går også ligger der i dag, og hvilken mastring og oppløsning de har.

Jeg streamer noe fra Tidal hjemme for å sjekke ut ny musikk eller når jeg neppe kommer til å spille tingen mer enn en gang. I bilen er det en USB-disk med AAC-kopier av alt på NAS'en, men også streaming fra Spotify. En fin funksjon der er å få opp en spilleliste med musikk som ligner på det du nettopp har spilt eller på en favorittartist. Har oppdaget en del artister på den måten. Et komplement til harddisken.
 

Flageborg

Hi-Fi freak
Ble medlem
04.02.2005
Innlegg
6.594
Antall liker
3.130
Torget vurderinger
0
DAB i bilen suger.....streaming funker fett
 

otare

Æresmedlem
Ble medlem
04.04.2007
Innlegg
13.688
Antall liker
9.285
Sted
Trondheim
Musikk i bilen suger - unntatt hvis du spiller uansvarlig høyt eller at dynamikken i musikken ligger innenfor et område på 5 dB. Men noen spiller uansvarlig høyt. Jeg fikk levert en pakke på døren her forleden. Budet parkerte bilen ca 10 m fra inngangsdøren min og lot bildøren stå åpen. Musikken i bilen sto på så høyt at jeg hadde problemer med å høre hva han sa selv om bilen sto 10 m unna.
 
Topp Bunn