Led Zeppelin ny-utgivelser LPer av god kvalitet?

Rune S

Hi-Fi freak
Ble medlem
13.04.2002
Innlegg
4.569
Antall liker
1.240
Torget vurderinger
11
Noen som har noen tips hvor jeg bør handle viss jeg vil ha tak i nye Led Zeppelin LPer?
Er ute etter så tett mot originalene som mulig lydmessig,digitale remastere er bannlyst.

Viss noen av dere har liggende strøkne Led Zeppelin LPer og synes bandet er noe oppskrytt ræl,så ta gjerne kontakt :D

Mvh
Rune
 
R

rico

Gjest
Classic records ga ut hele katalogen en gang i tiden, først på 180 gr vinyl så på 200 gr. Quiex. Disse er de absolutt beste re-utgivelsene av LZ platene. Dessverre så er de ute av markedet for lenge siden men er er å få tak i brukt samt noen få nye hos AS. Baksiden er at de er dyyyre. Jeg har disse på både 180 gr. og noen på 200 Quiex. Selv om jeg synes at LZ til tider er oppskrytt så synes jeg ikke at det er ræl så jeg selger ikke:). Hvis du er villig til å betale med blod på bruktmarkedet så synes jeg ikke at 200 Quiex er veldig mye bedre enn de første som kom på 180 gr, litt stillere vinyl og littegranne bedre dynamik er vel det man hører.

Vinyl Records, SACDs, DVD Audio, Audiophile Equipment | Acoustic Sounds
 
Sist redigert:

Rune S

Hi-Fi freak
Ble medlem
13.04.2002
Innlegg
4.569
Antall liker
1.240
Torget vurderinger
11
Takk for tips så langt!

Rico,viss du tenker nøye etter så er LZ veldig oppskrytt,på grensen til ræl.Kom igjen,selg ! :D
Neida,det er nok ikke så viktig for meg at jeg kommer til å betale i nerheten av slike summer for vinylplater.Men jeg tviler ikke på de er veldig bra.
Jeg har det med å ganske konsekvent like tjukke vinylplater bedre,så sannt det ikke er en kjip digitalremaster.Virker som tjukkelsen gir som du sier mer ro og naturlig dynamikk,mer ro gir bedre følslese av innsikt i opptaket,jeg får litt mer mastertape følelsen.
 
R

rico

Gjest
Inspirert av tråden så måtte jeg sette på en av disse Classic utgivelsen. Satt på LZ I (180 gr pressingen..), synes dette er den mest ærlige og beste plata fra dem. Uansett så er dette den beste lydmessig synes jeg. Veldig klart og dynamisk lydbilde, flott tyngde og luftig topp. Skikkelig punch i stortromma til Bonham her...:). Akustiske gitarer låter veldig autentisk synes jeg. Dette låt bedre enn sist jeg spilte denne må jeg si, men så er det noen år siden sist....

Led Zeppelin-Led Zeppelin I-200 Gram Vinyl Record | Acoustic Sounds
 

Bartesam

Æresmedlem
Ble medlem
04.12.2002
Innlegg
11.957
Antall liker
11.765
Sted
Hus
Samleboksen Mothership er half speed mastered og er meget bra i lyden. :)
 

clash

Hi-Fi freak
Ble medlem
19.05.2007
Innlegg
2.261
Antall liker
3.427
Sted
Drammen
DSCN0111.JPG
DSCN0112.JPG

Denne 200g serien låter som tidligere sagt veldig bra. Kjøpte alle i sin tid.
 

Bartesam

Æresmedlem
Ble medlem
04.12.2002
Innlegg
11.957
Antall liker
11.765
Sted
Hus
Big Dipper er utsolgt, men den er å få på bayen til mellom 60 og 70£ :)
 

Rune S

Hi-Fi freak
Ble medlem
13.04.2002
Innlegg
4.569
Antall liker
1.240
Torget vurderinger
11
Mmm,ja kanskje den Mothership boksen kan vere en god ide.Hadde en 4 cd-boks med bilde av noen kornsirkler på fronten.De innspillingene var det ikke noe spessielt med.Da foretrakk jeg originalene.
Har foresten en utgave av II som jeg tror jeg kjøpte tidlig 90tall på cd.Virker fint enda.Kjøpte så enda en for et par år siden,står digital remastered på den,og jeg synes den er klart dårligere.Typiske ting som skjer når man kjører det igjennom for mange digitale dingser,lavtnivå info forsvinner,mindre dybde og 3-D følelse,mindre klarhet,mindre naturlige klangfarger på instrument og stemmer,osv.

Enig med deg rico,I og II er mine favoritter.Slik synes jeg det er med veldig mange band og artister foresten,ideene,spillegleden,utforskingen,er ofte friskere og mer levende og spennende tidlig i karrieren for mange.
"II" var lenge min soleklare favoritt,men siste årene har vel igrunnen "I" tatt litt over.
 

Boogie-Stian

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
25.08.2009
Innlegg
387
Antall liker
78
Torget vurderinger
7
LZ på vinyl låter opprinnelig ikke særdeles bra. Har litt likt og ulikt etter å ha samlet i 30 år.

Kornsirkel boksen du nevner er de beste vinylene jeg har i alle fall.

Stian
 
R

rico

Gjest
Hva synes du om Classic sine re-utgivelser? Jeg synes de låter rimelig bra jeg, spesielt I som har en bedre dynamik og låter klarere enn de andre....synes jeg...BTW så har jeg alle original utgivelsene utenom HOH, kjøpt på 70 tallet:)

Kornsirkelboksen har jeg aldri hørt så den vet jeg ingenting om.
 

Dazed

Æresmedlem
Ble medlem
29.01.2003
Innlegg
20.540
Antall liker
7.230
Sted
Sarpsborg
Torget vurderinger
2
Boksen det er snakk om er enten 3LP-boksen "Remasters" eller 6LP-boksen Led Zeppelin. Begge er remastret i 1990. Jeg har en versjon på CD, og det er ganske riktig ganske OK lyd på den.
 

clash

Hi-Fi freak
Ble medlem
19.05.2007
Innlegg
2.261
Antall liker
3.427
Sted
Drammen
IMG_9653.JPG

Har denne, men på mitt utstyr er det 200 g som er best.
IMG_9655.JPG

Denne har jeg ikke spilt mye. Gamle BBC opptak.
 
R

rico

Gjest
Se det, har ikke sett den tråden før, handlet vel mest om CD, har ingen LZ på CD....man skal ikke ha LZ på CD...

Men er (fortsatt...) enig med dem som mener at LZ ikke låter dårlig på de "rette" utgivelsene. Den kornsirkelboksen kjøpte jeg aldri så jeg har som sagt ikke hørt den men den dreier seg vel om en digital remastring? Correct me if... Flott kvalitet på cover hvis jeg ikke husker feil.

Uansett så er Classic sine mastret av Bernie Grundmann fra de originale analoge mastertapene (sa de ihvertfall den gang...) og som sagt låter de veldig bra. Jeg har som jeg sa over her de fleste original utgivelsene og synes faktisk at man kommer enda lenger inn i musikken på Classic sine utgivelser, det blir større rom mellom instrumentene og stemmen til Plant, en sort og tyst bakgrunn som ikke er på andre utgivelser som jeg har hørt, det er også bedre 3D lydbilde....synes jeg...

Dazed; har du hørt på Classic sine og sammenlignet?
 
Sist redigert:

Dazed

Æresmedlem
Ble medlem
29.01.2003
Innlegg
20.540
Antall liker
7.230
Sted
Sarpsborg
Torget vurderinger
2
Jeg har alltid hørt at de gamle analoge masterene var tapt/ødelagt, og at Zepplelin var et av de første bandene som fikk katalogen sin ut på CD da formatet kom, og cd-ene ble laget av lyd fra vinylkopier, og ikke av mastertapes. ...men jeg kan blande kortene og rote til historien her. ;) Noen kommer sikkert straks og retter på det.
 
R

rico

Gjest
Ja det er lett å blande og rote det til, det kan selvfølgelig være at du har rett. Jeg husker kun bruddstykker fra det meste her i livet, plutselig er det mange forskjellige bruddstykker samlet i den samme suppa...og da har vi det gående..:)

Edit; Når hodet ikke er med bruker man hjelpemiddler....

"The mastering chain used to create the re-issue LPs is the stuff of audiophile nocturnal fantasies: the original master tapes were played back on mastering engineer Bernie Grundman's Studer A-80 analog two-track tape deck, fitted with a one-Henry-impedance head that matches the Ampex 300 tube tape machine electronics. Judicious, mild application of EQ was used in spots, particularly on the Led Zeppelin releases, where Jimmy Page himself gave guidance (among other advice, he told them to use the recently-issued Led Zeppelin CD boxed set [Swan Song 82526] as a reference; which itself had little EQ used in its production). From there, the signal went to a Haeco stereo tubed cutting amplifier powering a Westrex cutter head mounted on a Scully mastering lathe. The records are pressed from "better than 180-gram" vinyl—averaging around 185 grams or so. The surfaces are so clean I almost couldn't tell if the needle was dropped at the beginning of a record."

Les alt her...http://www.frankdoris.com/writing/tas/ledzepgenesis.htm
 
Sist redigert:
R

rico

Gjest
På eBay ligger det nå Test Pressing 45rpm Boks fra Classic Records.
Hvis jeg forstod den annonsen riktig så er det alle boksene som selges samlet, prisen de ligger på nå er ikke helt på jordet synes jeg. Ihvertfall ikke sammenlignet hva AS skal ha for de som de har inne. Vinyl Records, SACDs, DVD Audio, Audiophile Equipment | Acoustic Sounds

Edit; Ser selgeren kaller seg themusic24, mistenker at dette er The Music nettbutikken som fortsatt eksisterer, får stadig vekk tilbud om Classic records store findings fra dem. Hvis jeg ikke tar helt feil så var det veldig tett mellom The Music og Classic records, samme eiere engang i tiden? Kjøpte en del derfra noen år tilbake, seriøse folk..
 
Sist redigert:

VilhelmW

Hi-Fi freak
Ble medlem
20.03.2009
Innlegg
3.960
Antall liker
216
Sted
Alltid lofotværing
Led Zeppelin har alltid vært en av mine store... For noen tiår siden, brukte jeg "Whole lotta love" fra LZ II som testlåt på hifi-anlegg. Hvis man kan høre knirkinga av stortrommepedalen til Bonham, er anlegget greit nok....:rolleyes:

Av de opprinnelige utgivelsene på vinyl, synes jeg at LZ III er den klart beste. Jeg har etterhvert en god del LZ også på cd, og synes ikke det er å forakte.
 
R

rico

Gjest
LZ III var en stor favoritt i ungdommen men etterhvert som årene har gått så synes jeg at den er litt masete, tålte mer Plant før i tiden for å si det sånn. Men det er noen fantastisk flotte melodier på den plata. Når jeg skrev at man har ikke LZ på CD så var det jo en spøk, jeg er skrudd sammen slik at plater som kom ut før CD`en kom skal være på vinyl og kun det....dette mener jeg selv om det har blitt syndet mot dette over en lav sko her i huset i mange år....
 

ch

Hi-Fi freak
Ble medlem
05.05.2007
Innlegg
1.650
Antall liker
1.198
En "porky, pecko duck med AT/GP" utgitt på Atlantic (USA'sk vinyl pressing) av nr. 4 (den med stairway), lyder svært bra (trenger ikke være så dyr heller - det ble presset mye LZ4)
I det hele tatt; amerikanske pressinger kan ofte være de med best lyd. Spesielt har jeg hatt god erfaring med AT/GP Atlantic pressinger.
Har forøvrig Classic versjonene av 1-4 samt engelske "plum/red" av 1&2. God lyd på alle, men som sagt Atlantic er minst like bra.
 
Topp Bunn