Afrikansk folkemusikk

Harbs

Hi-Fi interessert
Ble medlem
28.11.2002
Innlegg
52
Antall liker
2
Er det noen som har musiktipps på Afrikansk folkemusikk?

Har Dali cd`en, her er det en låt med Afrikansk folkemusikk som jeg synes er bra.
Dette er et ukjent område når det gjelder musikk for meg som jeg har litt lyst på
å utforske. Alle tipps er velkomne.
 
G

Gjestemedlem

Gjest
Ren folkemusikk er det kanskje lettest å finne om du søker på navnet på landene på Spotify eller Youtube. Gjerne litt enkel synging og litt dunking på noen oljefat, og for å være helt ærlig ikke særlig spennende. Men det er mye bra afrikansk musikk.

To områder er spesielt interessante. Det ene er Sør Afrika. Her kan du kanskje starte med Mahotella Queens som er litt kjente her og tyisk for den vokalbaserte tradisjonsmusikken her. Så ser du på similar artist på Spotify og Youtube.

Det mest spennende området er vel veskysten, her er det ofte innflytelser fra over atlanteren også. Nigeria, Mali, Senegal. f.eks. Prøv Orchestre Baobab, Fela Kuti. Søk på 'Nigerian Highlife' så kommer det endel gode tips. 60-70 tallet var storhetstiden her. Nå er vi litt borte fra den enkle folkemusikken, men det er afrikansk musikk på sitt aller beste.

Samleplater er vel også en god start hvis du vil få litt oversikt.
 
Z

Zomby_Woof

Gjest
Følger med her, jeg har vært i det afrikanske hjørnet en stund nå. Spennende del av vår musikalske verden. Folkemusikk har jeg ikke så stort greie på. Men Fela er schvæære greier. Har akkurat begynt på vinyl box nr.2, og har muligens blitt observert dansende i stua av naboene rett over plassen (de tror sikkert jeg er skvatt gærn, og har like sikkert rett). Ellers har jeg handla et par-tre skiver hver av Salif Keita og Mory Kante, også veldig bra. Det nærmeste jeg er afrikansk folkemusikk er nok D'Gary fra Madagaskar, strålende gitarist (og en av Knut Reiersruds favoritter). Akata Meso er en brillefin CD, so manbefales varmt. Ellers har jeg noen av skivene til Angelique Kidjo, et par bra der uten at jeg husker titlene i farta. Tinariwen er jo bra også. Og glem for all del ikke Ali Farka Toure!
 
Sist redigert av en moderator:

Petterone

Hi-Fi freak
Ble medlem
02.02.2010
Innlegg
1.393
Antall liker
724
Sted
Rogaland
Torget vurderinger
4
Se litt på denne linken,der har jeg handlet mye bra africa

ellers vil jeg nevne :Alpha YaYa Diallo , Amadou & Mariam ,Tom Diakite ,Spha Bembe , Angélique Kidjo , Sierra Leone's Refugee All Stars som også er bra

Det er de jeg så langt har selv

Er en del i Africa for tiden og som deg leter jeg,men det er først og fremst African reeggae som trigger meg,utrolig mye bra der nede :)
 

FrodeR

Overivrig entusiast
Ble medlem
01.10.2007
Innlegg
1.149
Antall liker
302
Sted
Trondheim
Grunnet denne skiva dro Paul Simon til Afrika. På denne finner du et band som heter Ladysmith black Mombasa, og de brukte Paul Simon som backingband på Graceland .
 

Haavard

Hi-Fi freak
Ble medlem
30.11.2002
Innlegg
7.018
Antall liker
2.108
Sted
Lena
Torget vurderinger
1
Ali Farka Toure - Mali blues
 

Skipnes

Hi-Fi freak
Ble medlem
26.11.2013
Innlegg
2.568
Antall liker
1.292
Sted
Oslo
Bombino.
Imarhan
Dele sosimi
Tinariwen
Ali farka toure.
 

vidarje

Hi-Fi freak
Ble medlem
24.10.2009
Innlegg
5.387
Antall liker
3.568
Sted
Rasta
Torget vurderinger
1
Sitter akkurat å hører på denne damen:)
 
Topp Bunn