WIMP og feil på lister

Petterone

Hi-Fi freak
Ble medlem
02.02.2010
Innlegg
1.394
Antall liker
725
Sted
Rogaland
Torget vurderinger
4
Bjørn Eidsvåg
Har sjekka ut noen av mine plater på Wimp og funnet flere feil. Låter som er plassert på feil plater, gale titler og plater som mangler. Dersom noen av dere også har funnet feil, mottas tips med takk.
Leste denne meldinga fra Bjørn på FB ,er dette ett vanlig problem på Wimp ?

Bruker ikke Wimp selv men har den på radaren
 

CDWMcInSpots

Hi-Fi freak
Ble medlem
30.09.2010
Innlegg
7.551
Antall liker
564
Sted
Bergensregionen
Det er ganske vanlig at kun noen av en artists fonogrammer finnes i WiMP eller Spotify. Det kan jo f.eks. skyldes (manglende) avtaler med plateselskap.

Metadata er ofte mangelfulle og til dels gale. Utgivelsesår ser ofte ut til å være galt og høyst tilfeldig. Det er ofte alt for ferskt, og heller ikke i samsvar med offisielle reutgivelsesår. Noen ganger klarer de ikke en gang å samle artisten under ett navn, men har flere skrivemåter. Noen artister er rammet av mer rot enn andre. Det virker av og til som om de har fått et "lass" fra et plateselskap og bare har "tippet det ned i hullet" uten noen form for kvalitetskontroll. Formodentlig billig, men ikke nødvendigvis bra.

Artister som opprinnelig først og fremst utga singler, typisk frem til midten av 1960-tallet, kan se ganske merkelig ut. De kan være representert med en mengde mer eller mindre tilfeldige samleplater som inneholder omtrent de samme sangene i ulike utvalg. Det er bare forvirrende og tåpelig. De burde i slike tilfeller ha (be)fridd seg fra albumkonseptet som faktisk bare blir galt for disse utgivelsene, og som uansett heller ikke er nødvendig for disse strømmingstjenestene i motsetning til ved utgivelse av LPer og senere kassetter og CDer. Her har de fremdeles noe å lære/gå på. Noe lignende/det samme gjelder også en del andre artister som har vært reutgitt på mange samleplater.

Ovenstående gjelder i større eller mindre grad både WiMP og Spotify.
 
Topp Bunn