Resultater 1 til 7 av 7
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Hifi Freak Steinar_Lund's Avatar
  Ble medlem
  Mar 2002
  Sted
  Hvalstad, Asker
  Innlegg
  7,813
  Tagget i
  0 Innlegg

  Det går til Gud med den gamle baker

  PC, Windows 10, iTunes, Acer Android remote, Squeezebox Touch, Accuphase E-450 m/DAC-30, Proac D28, Audiovector S300 sub, R.S.-signalkabler, van den Hul Teatrack biwire høyttalerkabler.

  Selvironi er bra så lenge den ikke rammer meg.

 2. #2
  Hifi Freak Ulf-B's Avatar
  Ble medlem
  May 2008
  Sted
  Oslo
  Innlegg
  7,827
  Tagget i
  0 Innlegg

  Det går til Gud med den gamle baker

  Kjedelig utvikling, ja - men trolig en ond sirkel. For inntil et års tid siden pleide jeg å ta runden innom Platekompaniet på Sandvika Storsenter hver gang kona og jeg var og handlet der. Heller det enn å bli med kona rundt i alle klesbutikkene. I begynnelsen skjedde det nesten uten unntak at jeg fant meg et par plater der. Nå er det nesten et år siden jeg har vært innom - og sist jeg var der var det bare spill og film. Musikkavdelingen er redusert til en vits - helt uinteressant å bruke tid der. Nå tar jeg heller en tur i sportsforretningen eller tar en runde på Clas Ohlsson. Hvis alle kundene opplever det samme, blir det smått med platesalg. Vanskelig å si hva som er høna og hva som er egget i denne saken - men faktum er at selv en som meg som er godt oppi årene - snart pensjonist - heller handler på nettet enn å bruke tid i platebutikker. Hvis alle tenker sånn - og det kan det se ut til at de gjør - er det ikke vanskelig å se hvilken vei dette går.
  1) SB Touch m/iPad, Beolab 5
  2) SB Touch, Weiss DAC-1 MkII, Get-boks, Hegel HD20 DAC, Copland DRC-205, Primare BD32, ML 326s, 2x Bryston PP 300 SST, ProAc DB1, REL S3 sub
  3) SB Touch, Benchmark DAC-3 HGC, 2x Benchmark AHB2, ProAc D1, ProAc ER-1 sub, Denon AH-D7000

 3. #3
  Bransjeaktør
  Ble medlem
  Aug 2005
  Innlegg
  5,019
  Tagget i
  8 Innlegg

  Det går til Gud med den gamle baker

  Årsaken til at det går som det går er at salget blir for smått til å holde hjulene i gang. Så kan man jo si at de kan jo bare øke prisene. Men da krymper salget desto mere. Det hele koker ned til at det ikke er nok kunder som er villige til å betale det det koster å drive slike butikker. Dette er jo trist på en måte, men det på en annen måte så er det krokodilletårer som felles.

  Dette er prisen vi må betale for økt produktivitet og jeg synes egentlig ikke den er ublu. Grensen min i slike tilfeller som dette går på om Nordheim og annen smal musikk i det hele tatt er tilgjengelig i markedet. Begynner det å skorte der synes jeg subsidiering er på sin plass. Men vi er kanskje ikke der enda: http://www.cduniverse.com/productinfo.asp?pid=7618427

  Faktisk synes jeg det generelt sett er enklere å få tak i smale produkter i disse internett-tider enn det var bæck in the gudd ol`days.
  Jeg står bak Juice Hifi og Audiolense

 4. #4
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Apr 2007
  Sted
  Trondheim
  Innlegg
  8,493
  Tagget i
  0 Innlegg

  Det går til Gud med den gamle baker

  Realiteten er vel at det Synne beskriver har vært situasjonen i Norge lenge, for ikke å si i alle tider. Her i Trondheim skjedde det da Olav T. Ranum gikk konkurs for mange herrens år siden. For hele Norge (- Oslo) har tilgangen på smal musikk blitt bedre i det siste, ikke værre. På et eller annet tidspunkt må folk i Oslo begynne å skjønne at Oslo ikke er hele Norge.

 5. #5
  Hifi Freak Trane's Avatar
  Ble medlem
  Sep 2003
  Innlegg
  6,417
  Tagget i
  3 Innlegg

  Det går til Gud med den gamle baker

  Selv må jeg innrømme at jeg iblant savner dengang det var platebutikker.

  Her jeg bor på Strømmen er det omtrent landets høyeste populasjon av kjøpesentre owbutikker. Det er èn (1) avdeling igjen av Platekompaniet som knapt har musikk igjen. Da jeg flyttet hit for 30 år siden var det, med en vesentlig mindre befolkning, hele 3 platebutikker og flere i nær omegn (før noen av kjøpesentrene ble bygget) og etterhvert en bra avdeling av AkersMic. De hadde faktisk et bra utvalg og kunnskapsrik betjening. Jeg savner å komme inn døra og bli møtt med en platepusher som gledesstrålende henter en hånddfull plater fra bakrommet som hun hadde tatt til side fra siste varelevering fordi hun var sikker på at det var ting jeg ville like.

  Når det er sagt så er det lenge siden vi hadde noe som det er verdt å savne. En platebutikk sin force fremfor netthandel er tilstedeværelse. Både for varene og betjeningen. Når begge deler forsvinner er det liten grunn til å bruke tid der. Min lokale avdeling av Platekompaniet har vel ikke byttet ut de gamle, skranglete og ødelagte headsettene på omtrent 10 år. Det er som å si, uten å si det direkte, at de ikke ønsker at kundene skal bruke tid i butikken. Fysiske platebutiker i 2011 er et lost case. Get over it.

  Det som bekymrer meg mer er at bransjen er like tafatt ift. utviklingen av netthandel. Det er fortsatt ingen selvfølge at man kan kjøpe nedlastninger i skikkelig format. Mange av oss her på HFS er begynner å se etter highres downloads. Platekompaniet kan ikke engang tilby 16/44.....de tilbyr mp3 ! Det samme med CDON og Play.com. Hvorfor kan jeg ikke kjøpe downloads direkte fra ECM ? Eller KKV ? Eller Rune Grammofon ? Hvorfor er platebransjen så passive og lar iTunes, Spoify, Wimp etc. sette standarden ? Hvorfor legger de veien åpen for nye aktører og aktører i gråmarkedet, fx. nettsider som opererer fra land med fraværende opphavsrettigheter. Jeg kan like gjerne laste ned gratis og ulovlig som å betale en tier til en russisk nettside.

  Det forundrer meg at fremveksten av gode og lovlige måter å kjøpe musikkfiler på er så dårlig.
  Det er sikkert endel der ute og jeg bruker selv noen, men de store er dårlige og de gode er små. fx. har jeg veldig sans for Gubemusic (Bugge Wesseltoft sitt prosjekt), men de har et veldig lite utvalg. Den nye utgivelsen til Nils Petter Molvær er ute på CD i butikkene, men Gube har den ikke for nedlasting ennå. De burde vært først ute.

  Kort sagt føler jeg ikke bransjen gjør nok for å tilby gode og lovlige alternativer til det som er deres store hodepine, - ulovlig og gratis fildeling. De må jo nesten oppdra sine kunder på nytt. Ikke minst de yngre som vel er de som bruker (brukte) meste penger på musikk.
  "I don't know how many times someone has come up to me and said, 'Hey, Lets dance!'. I hate dancing. God, it's stupid!" - DavidBowie
  "Bare kjedelige mennesker er brilliante ved frokostbordet" - Oscar Wilde"
  The inherent vice of capitalism is the unequal sharing of blessings; the inherent virtue of socialism is the equal sharing of miseries." W.Churchill

 6. #6
  vredensgnag
  Guest

  Det går til Gud med den gamle baker

  Jeg foretrekker nettets "Long Tail". Det at jeg kan gå inn på musicstack, eBay, discogs og straks finne presis den versjonen av et stykke musikk jeg er ute etter, og få resultatet på døren om jeg vil, syns jeg fungerer helt utmerket. En platebutikk er ikke i stand til å ha et ubegrenset lager, det har nettet, som gir tilgang på "alt".

  Som et eksempel. Jeg kan søke etter en STERLING LH mastering av UK second pressing Tea for the Tillerman LP over eBay. (det jeg lytter til nå)
  En hel haug dukker opp, jeg kan vurdere ulike, bestemme meg for en, forsikre meg om at det er en STERLING LH master, og bestille. Noen få dager etter har jeg den, sannsynligvis fortere enn noen platebutikk ville klart å få fatt i den.

  Ellers var denne kommentaren underholdende:

  Vedlagte bilder Vedlagte bilder  

 7. #7
  Hifi Freak ayaboh's Avatar
  Ble medlem
  Nov 2005
  Innlegg
  1,690
  Tagget i
  0 Innlegg

  Det går til Gud med den gamle baker

  Sitat Sitat fra Trane

  Jeg savner å komme inn døra og bli møtt med en platepusher som gledesstrålende henter en hånddfull plater fra bakrommet som hun hadde tatt til side fra siste varelevering fordi hun var sikker på at det var ting jeg ville like.
  Noen ganger savner jeg gamle Electric Circus. Nå er det stort sett bare noen slitte plastomslag igjen.

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed