Resultater 1 til 2 av 2
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Rubinmedlem Dephnot's Avatar
  Ble medlem
  Sep 2004
  Sted
  MQ-9
  Innlegg
  42,942
  Tagget i
  0 Innlegg

  MOI35 - En foreslått skala for musikkvurdering

  En søken etter en litt bedre måte å gi karakterer for musikalske utgivelser.

  En ren tallskala 1-6, 1-10 etc er ofte litt utilstrekkelig for å gi en kort oppsummering av en plates verdi. Slike kan jo aldr erstatte en begrunnet anvendelse, men er nå likevel grei som en rask indikator på om det er noe man bør se nærmere på om ikke annet.

  Enter MOI35

  Dette er riktignok også en tallskala, denne gang fra 1-35 men den er ikke helt linjær og er derfor ikke kun en noe mer finkornet 1-10 skala.

  Det er fire hovedgrupper i skalaen

  1-9 Dette er musikk man bør styre unna. Rett og slett dårlig musikk og/eller en ubrukelig utgivelse rent lydmessig. Skalaen her går fra helt ubrukelig til utgivelser som kunne vørt bra om de ikke hadde vært totalt ødelagt av en eller annen grunn.

  10-19 Dette er musikk som kan være bra men som er situasjonsbetinget. Skalaen går fra forsåvidt grei nok tidtrøytemusikk, heismusikk til musikk som kan være helt topp i gitte situasjoner, men som faller igjennom til vanlig. Middelmådige utgivelser får også plass her.

  20-29 Dette er rett og slett bras musikk og gode utgivelser. Her er man godt på plussiden og skalaen her går fra generelt gode men ikke spektakulære plater til plater som er av dem man holder høyest selv for tiden, eller som man ofte vender tilbake til. Plater som er verdt å høre på hvis man liker genren eller for de med høyere score.. plater man bør sjekke ut selv om dette ikke er musikk man vanligvis liker eller lytter til frivillig.

  30-35 Dette er en liga for seg selv. Her er de store utgivelsene. Klassikerene og de platene som knapt kan gjøres bedre. Dette er plater man rett og slett skal høre med mindre genren er totalt uspiselig. Hele skalaen skal brukes, men selvsagt er de aller høyeste karakterene forbeholdt musikkhistoriens aller ypperste utgivelser. Det finnes ikke så mange slike. Se på denne delene av skalaen som bratt og logaritmisk.

  En plate med score 18-19 kan derfor i gitte situasjoner være en mye bedre plate enn en med score 21-22, selv om dette isolert sett er en høyere score.

  En siste ting. En MOI35 karakter bør alltid etterfølges av én kost setning som summerer platen eller begrunner karakteren.

  Synspunkter?

  (MOI - Musikalsk opplevelsesindeks) Finn gjerne et bedre navn om det høres sløkket ut.
  Dozo minasama gobuji de

 2. #2
  Æresmedlem baluba's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2009
  Sted
  Kopervik og Bergen
  Innlegg
  24,596
  Tagget i
  0 Innlegg

  MOI35 - En foreslått skala for musikkvurdering

  Jeg synes navnet er
  -The music business is a cruel and shallow money trench, a long plastic hallway where thieves and pimps run free, and good men die like dogs. There is also a negative side. ( Hunter S. Thompson) -Renouncing the right is like waking from a disturbing dream or throwing off an especially nasty hangover. (Dr. Aidan Rankin, ex UKIP)

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed