Musikk og livsstil

Jan-Helge

Overivrig entusiast
Ble medlem
15.06.2007
Innlegg
1.167
Antall liker
532
For å sette det hele litt på spissen så skal jeg vise til dem som liker blackmetal og deathmetal, mange ser kanskje for seg en "viss" mennesketype når jeg nevner disse, man ser heller for seg noen kledd i sort og med nagler heller enn noen kledd i rosa med kosebjørn-motiv på genseren eller t-skjorten. Ser man for seg dem som lytter til klassisk så ser man gjerne for seg en helt annen type med helt andre interesser, kanskje ser man da for seg noen som er mer intellektuell også... Hvordan man tilknytter forskjellige musikktyper egenskaper er forsåvidt kanskje veldig forskjellig, ut fra hvem som skal bedømme de forskjellige typene.

Så har du Country-typen da, kanskje tenker noen i retning av en råner med noe spesiell eller preget stil han/henne også. Hvem kan ikke mistenke en slik å kanskje være lastebilsjåfør heller enn en som sitter i en direktørstilling? Således er det dem som besøker operaen også, eller går på Jazzbule for den saks skyld - det er ganske forskjellige typer egentlig og man kan i stor grad se det på livsstilen og klesstilen samt i interesser også.

For å si det slik, jeg tror det er forskjell i musikksmaken til dem som leser Dagens Næringsliv kontra dem som handler Se&Hør, det er og skilnader for hvilken bøker folk leser (eller ikke leser). Jeg las forresten at blandt dem som kjøper bøker på kiosk, gjerne pocketbøker, så var det en overvekt av hjemmeværende kvinner som også gjerne var trygdet... Jeg tror mange av dem leser se&hør også... Hva dem dog lytter til skal jeg ikke ta på meg å spå, selv om jeg har mine klare mistanker i så måte.

Ganske fascinerende det hele egentlig, og det får enn jo til å spørre enn selv hva det er som styrer enn? Er det musikksmaken som styrer klesstilen, eller er det stilen som former musikksmaken - i alle fall går mye med ens personlighet hånd i hånd med musikksmaken i veldig mange sammenhenger.

Tar man en tur på arenaer der det spilles forskjellige typer musikk så møter man rett og slett veldig forskjellige mennesker/mennesketyper. Tar man også utgangspunkt i noen som skriver og leser mye dikt, ja så er det ikke tilfeldig hvilken musikksmak dem har heller og gjerne ikke hvordan de kler seg heller og ikke minst hvor det er størst sjanse for å finne disse.

Tror det er forskjeller med tanke på hvilken kunst de forskjellige typene foretrekker også...

Nå er det sikkert mange unntak, men selv om noen nok ikke passer inn innenfor gitte rammer så synes jeg likevel at tendensen er klar. Derfor vil jeg si som så, at musikken og livsstilen går hånd i hånd.
 

emotikon

Æresmedlem
Ble medlem
24.10.2004
Innlegg
12.505
Antall liker
2.944
Sted
Trondheim
Torget vurderinger
1
Finnes vel en tråd der dette omhandles/diskuteres allerede......
 

Jan-Helge

Overivrig entusiast
Ble medlem
15.06.2007
Innlegg
1.167
Antall liker
532
Det gjør det sikkert, mange tråder også kanskje. Slik det nok trolig finnes emner for det meste av det som skrives i forumet, det meste er jo sikkert tatt opp både en, to og tre ganger m.m. angående de fleste emner. Dessuten er jo dette et klassisk diskusjonstema hva gjelder musikk.

Men selv om temaer nok er tatt opp før, så startes det nye i nær sagt alle kategorier og hva gjelder alle emner. Annet ville gjort det mye mer omfattende for deltagere å være med i et diskusjonsforum - alle forum er nemlig slik at etter hvert så dør tråder ut inntil temaet kommer opp igjen i en ny tråd og det er på'n igjen....
 

rolfozzy

Æresmedlem
Ble medlem
01.11.2005
Innlegg
16.361
Antall liker
6.540
Torget vurderinger
2
Faen, jeg skulle ha spilt noe Elvis, men jeg finner ikke Brylkremen.
 

baluba

Æresmedlem
Ble medlem
18.02.2009
Innlegg
24.590
Antall liker
15.155
Sted
Kopervik og Bergen
Torget vurderinger
1
rolfozzy skrev:
Faen, jeg skulle ha spilt noe Elvis, men jeg finner ikke Brylkremen.
Har alltid hatt en Bryl eller Wellaform på badet. Nå er det en tube Wellaform. Den begynner å bli ganske gammel, men er ikke tørr enda. Og jeg vet hvor den er, hvis noe slikt skulle trengs. Er da herre, for søren.
 

H.R

Hi-Fi freak
Ble medlem
14.12.2008
Innlegg
8.084
Antall liker
6.538
Sted
Jessheim | Ullensaker
Torget vurderinger
5
Dette bringer minnene tilbake til førsteårskullene på studenthjemmet som absolutt skulle realisere seg selv fingern. Takk for den, nå kommer jeg til å ligge å gremme meg halve natta. :mad:
 

decibelius

Hi-Fi freak
Ble medlem
27.12.2007
Innlegg
7.866
Antall liker
1.679
Sted
Bislett
Iført burka med paljetter danser vi hallingkast. Det blir så bra så.
 
Topp Bunn