golden heart

mystago

Medlem
Ble medlem
06.11.2006
Innlegg
39
Antall liker
0
Jeg har fått i hus ett par VonSchweikert vr4 på hjemlån, som spiller helt forrykende, men som vanlig når jeg får i hus no nytt utstyr så må jeg teste Golden Heart låta til Mark Knopfler fra plata med samme navn, og da skjer det samme som på stort sett alt annet utstyr jeg har testet den på. Basslyden på den låta ligger å durer så det blir helt uutholdelig å høre på. Er det bare meg eller er den låta umulig å få til å spille bra? P.S. den er på cd.
 

mystago

Medlem
Ble medlem
06.11.2006
Innlegg
39
Antall liker
0
bump, er det ingen som har noen synspunkter om dette?
 

VilhelmW

Hi-Fi freak
Ble medlem
20.03.2009
Innlegg
3.960
Antall liker
217
Sted
Alltid lofotværing
Den spiller helt utmerket her hos meg, men det er en skikkelig krypende djupbass på den, det er riktig. Veggene skal dirre og glasstøy i skap skal flytte på seg!!!

Jeg hørte den en gang hos en kompis som var oppsatt med et rått Accuphase-sett og TDL Studio høyttalere. De taklet denne helt enormt bra!

Hva slags cd-spiller og forsterkeri bruker du??

mvh. VilhelmW
 

mystago

Medlem
Ble medlem
06.11.2006
Innlegg
39
Antall liker
0
Joa det er flott med dypbass, men akkurat på den låta så virker den veldig overdrevet ,nærmest malplassert synes jeg.Resten av plata er jo ikke sånn. Jeg har Raysonic cd 128,cdspiller og Adyton modus pre, McIntosh mc 252 effekt.
 

VilhelmW

Hi-Fi freak
Ble medlem
20.03.2009
Innlegg
3.960
Antall liker
217
Sted
Alltid lofotværing
Har du prøvd å dra høyttalerne lenger fra bak- og sidevegger? Enkelte høyttalere krever jo en temmelig "fri" plassering...Jeg kjenner ikke til de høyttalerne du nevner. Kanskje du har et resonansproblem i rommet?

Denne krypbassen kan nok kategoriseres som "overdrevet"..jeg har hørt dypbass som både er tørrere og meir kontant, ja.

mvh. VilhelmW
 

mystago

Medlem
Ble medlem
06.11.2006
Innlegg
39
Antall liker
0
Jeg har så mye luft rundt høytalerne som det er mulig å få til i mitt nåværende lytterom\stue, og det aller meste spiller veldig bra, så da får det væra det samma med den låta. Jeg har plenty med annen musikk jeg kan spille jeg ;)
 

Erland

Hi-Fi freak
Ble medlem
10.04.2003
Innlegg
3.238
Antall liker
6
Enig med deg i at det er en merkelig sub-bass på låta. Virker litt sånn "out of place" men har ingen problemer med å spille den, selv nokså høyt.

Vil tro at en slik innspilling er en skikkelig "strømsuger" i forhold til forsterkeren?
 

Morty

Overivrig entusiast
Ble medlem
17.04.2002
Innlegg
529
Antall liker
88
Torget vurderinger
7
En av mine absolutt favoritt plater, både mhp. musikk og innspilling. Golden heart har, som mange nevner her, en litt tung/varm bakgrunnsbass som bare er deilig. Hvis den blir dominerende i lydbildet, er årsaken sannsynligvis en uheldig blanding av bassportens tuning (eller en liten "festpukkel") og stående bølger i rommet. Forstererens dempningsfaktor betyr også mye.
Prøv plata i ett sett gode Hodetelefoner f.eks. Da hører man at bassen er helt topp, egentlig. Ren og fin.
Har forøvrig opplevd dette (problemet) med andre høyttalere, enn de jeg har nå.
Det ble f.eks. mye "during" med både Amphion Xenon og Gallo Solo. Litt "en-tone bass"

Et par andre skiver som byr på utfordringer i bassen er Daniel Lanois' Shine - Kutt #1. Der er bassen enda dypere og minst like kraftig. Har litt problemer med vegg-lengde på 4,80 og takhøyde 2,40 som innbyr til stående bølger et sted mellom 30 og 40Hz. Har nå ett sett subber fra Reidar Persson og de fikser også denne låta helt utmerket.

Og så har vi jo Bjørks "Hyperballad" da. I åpningen + ca 1,15 minutt ute i sporet er det noen helt sinnsyke og lange synthbass-lyder som fillerister hele rommet mitt på 27m2 om ikke bassen holdes i et skikkelig "jerngrep" og er riktig innstillet. Korrekt gjengitt, skal man føle skikkelige lavfrekvente vibrasjoner på dette kuttet. Fullt nivå, og helt jevnt på de forskjellige toner.
Før jeg fikk deisse (passive) subben fra Reidar Persson i hus, måtte jeg dempe volumet kraftig på dette kuttet, fordi enkelte av disse synthbass-frekvensene stakk helt av og satte hele rommet i helsving, hadde jeg følelsen av.

Bass har sine utfordringer ;)...
Morty
 
Topp Bunn