Tips til gode, overkommelig prisede vinylplater!

C

Cyber

Gjest
Har litt i en annen tråd, men kanskje jeg får litt bedre treff her. Jeg er da ny i vinylens verden og vil prøve ut litt skiver. Noen tips til rimelige gode skiver? Gjerne med link og noen ord.
 

Brasse

Hi-Fi freak
Ble medlem
26.05.2008
Innlegg
5.095
Antall liker
9
Eg er i akkurat samme båt som deg (har samme RPM-1)! Her er litt kva og kvifor. Bestillte følgende plater fra Amazon.com, uten å tenke på at det hadde både blitt billigere og gått raskere å bestille fra Amazon.co.uk.

Lykke Li - Feit produksjon og nydelig stemme. Har ikkje denne på cd, men høyrt mykje som Flac.
Calexico - The Black Light - Eit hav av ulike blåsere og rytmeinstrument med herlig meksikansk snitt. Har ikkje denne på cd, men høyrt mykje som ok MP3.
Smashing Pumpkins - Siamese Dream og Metallica - Master of Puppets - Gamle favoritter. Var også nyskjerring på 100% ukomprimert vrenggitar.
Fleet Foxes - Kjøpt "uhørt". Året plate blandt mange i fjor.
Dire Straits - Brothers in Arms - Bra lyd på plate. Bra musikk også, igrunn.

Har også no alle disse platene som Flac.

Edit: Platene kom på ca 120 kr pr stk med frakt fra Amazon.
Og lyden er temmelig identisk mellom DAC og Vinyl. Det overraska meg litt. Sjølvsagt er det forskjeller, men eg klara ikkje bestemme meg om det eine er betre enn det andre. Mitt tips er i første omgang kjøpe eit par nye og spennande, eit par referanseplater på "lydkvalitetssida" og eit par du er godt kjend med. Amazon.co.uk er bra butikk, evt støtt opp om de små lokale.
 

Fosse

Æresmedlem
Ble medlem
19.08.2003
Innlegg
11.428
Antall liker
25.883
Torget vurderinger
24
Hva mener du med gode? Er du ute etter demoplater med god lyd, eller tenker du på plater som er god musikk (siden du har postet dette under musikk generelt antar jeg det siste). Det hadde vært enklere å anbefale plater om vi visste litt mer om hva slags musikk du liker. Men, ut fra avataren, hva med Cash sine American Recordings? Jeg har dem alle på vinyl, de koster ikke skjorta og de låter ganske bra.
 
Topp Bunn