Van Morrison Warner/Rhino reissues - endelig er de her!

I

ijustpop

Gjest
Da ser det ut som om vi har fått en slippdato som stemmer; 30/12 slipper Warner/Rhino Astral Weeks, Moondance og His Band & The Street Choir. Musikken har vi jo fra før, men disse utgavene er Masteret av Keving Gray og presset hos RTI. Folk som kan sitt håndtverk altså. Fremer har hørt testpressingen av Astral Weeks og skriver at dette vil bli "one of the great reissues of the post-CD/analog revival era".

Astral Weeks har vært en av mine favorittplater siden jeg hørte den som 14-åring på en Dual 1229, en stor Marantz reciever og noen Sennheiser hodetelefoner.

Så er spørsmålet, hvor skal man kjøpe disse? Acoustic Sounds, Elusive Disc, Big Dipper eller Platekompaniets nettbutikk?

 

rolfozzy

Æresmedlem
Ble medlem
01.11.2005
Innlegg
16.361
Antall liker
6.540
Torget vurderinger
2
Syns det er best og handle med de norske butikkene. Jeg har brukt the Garden mest. Rask levering. Og ikke minst, skulle det være feil på platene så er de greie med retur, og skaffer en feilfri.

Astral Week ja. En klassiker av dimensjoner. En plate og aldri bli lei av. Har den på nice price vinyl og cd. Tar nok nyutgivelsen i hus også etterhvert.
 
I

ijustpop

Gjest
Tupelo Honey er kommet i Universals Back to Vinyl serie, men disse er visstnok veldig dårlig kvalitet på. CD remastere av Tupelo Honey og Veedon Fleece kom vel tidligere i år eller sent i fjor. Begge disse titlene er jo veldig gode.
 

decibelius

Hi-Fi freak
Ble medlem
27.12.2007
Innlegg
7.866
Antall liker
1.679
Sted
Bislett
Wergeland skrev:
Tupelo Honey er kommet i Universals Back to Vinyl serie, men disse er visstnok veldig dårlig kvalitet på. CD remastere av Tupelo Honey og Veedon Fleece kom vel tidligere i år eller sent i fjor. Begge disse titlene er jo veldig gode.
hmm - har det kommet nye remastere? Da har jeg sovet i timen(som vanlig) - nå må jeg handle raskt - takk for info ;)
 
R

rico

Gjest
Disse platene forhåndsbestillte jeg for måneder siden, dette er klassikere og de bør jo være obligatoriske i alle samlinger. Gray/Hoffman/AcousTech har seilt opp som favoritter i den siste tiden, det har kommet mange flotte re-utgivelser i det siste der de har gjort en meget bra jobb.

Back to black serien fra Universal holder man seg unna hvis man er kvalitetsbevisst.
 

quad_lars

Overivrig entusiast
Ble medlem
11.02.2002
Innlegg
976
Antall liker
4
Det var på tide. :) Jeg har ventet, men jeg tror det ikke før jeg holder platene fysisk i hendene. Det er snart et år siden Steve Hoffman skrev om masteringen av Moondance på forumet sitt. At det tar tid, viser at Gray og Hoffman a) gjør grundig arbeid og / eller b) de har så mye gjøre at de ikke har tid. Men som Rico, har parhestene Gray og Hoffman, samme eller hver for seg, aldri skuffet meg i arbeidet sitt. De er også blant mine favoritter. Jeg gleder meg også til denne:



Mastret av Gray og Hoffman.

Jeg støtter det lokale næringsliv og handler hos Big Dipper.
 
I

ijustpop

Gjest
Da er de i hus her og! Handlet fra Elusivedisc, men har sett de i hylla på Big Dipper og.
Fikk en god bunke fra Elusive, så jeg har ikke rukket og høre på de ennå. Men de ser i hvert fall ut som veldig fine utgaver.

 
R

rico

Gjest
De har gått noen runder her nå og igjen må jeg si at disse re-utgivelsene hvor Acous Tech er innvolvert er alldeles nydelige. Jeg har en 180 gr. utgivelse fra Universal Tyskland av "Moondance" fra slutten av 90 tallet (?) som er så dårlig i forhold at hadde det ikke vært for ett prinsipp som sier at man ikke skal kaste plater så hadde det vært gjort :). Stort og flott lydbilde, tung og definert bass, en oppløsing som er nydelig, dønn stille utenom musikken, i det hele tatt silke for ørene og sjela. Synes også at WB priser disse ny-utgivelsene sine på en fornuftig måte, de koster noen dollar/kroner mindre enn SC, CR og andre sine plater så her er det mye go`lyd for pengene. Og det beste av alt er at det kommer flere utgivelser fra WB/Rhino/AT.
Ser at Fremer også er fornøyd....

"…it obsoletes the original in almost every way…When you hear the new reissue, even if you've heard the original 100 times since it first came out, which would easily be me, you will almost jump out of your seat when you hear these familiar elements move from the shadows to the foreground…Astral Weeks, one of the great records of the rock era, is destined to become one of the great reissues of the post-CD/analog revival era." Music = 11/11, Sound = 10/11 – Michael Fremer, www.musicangle.com
 
Topp Bunn