Terry Callier

Mbare

Hi-Fi freak
Ble medlem
25.02.2003
Innlegg
2.436
Antall liker
11
Dette er en artist som jeg virkelig syns flere burde få ørene opp for. Jeg lurte på hvor jeg skulle legge denne tråden, men endte opp med "musikk generelt", for hvor skal man klassifisere denne mannen? Jazz? Folk? Singer-songwriter? Fuglene vet, for å si det forsiktig og det er vel betegnende for han.

Har selv de tre første platene han ga ut, samt en liveplate (på vinyl) som kom på 90-tallet engang. Lenge sia jeg har hørt på det nå, men er begynt å spille det igjen og blir (igjen) slått over hvor utrolig vakker, elegant og sjelfull musikk dette er. En stemme som få andre, en god dose soul-mann, men samtidig også dette noe annet som gjør han unik, imho.

På sitt beste ("What Color is Love" som jeg spiller nå) er det musikk som rykker meg mentalt ut av sofaen og får meg til å lytte, nesten bergtatt over skjønnheten i musikken. Det er musikk i grenselandet mellom soul, r'n'b, folk og jazz, og som nesten burde vært klisjefylt, men aldri blir det fordi det er så fordømt inderlig. Har forøvrig registert at fyren tydeligvis har fått et slags comeback (eller comeback og comeback, han har vel heller slått gjennom, noe han strengt tatt ikke gjorde på 70-tallet) og det er gledelig. Skjønner at jeg må komplementere Callier-samlinga mi, ja. :)

Lyden er forøvrig, i hvert fall på de tre jeg har, veldig fin.

Du får kjøpt "What Color is Love" for latterlige 3 pund på Play.com:

http://www.play.com/Music/CD/4-/2267959/What-Color-Is-Love/Product.html

Edit: fra et jævla morsomt intervju med mannen selv:

TC: Since I walked out of the music business, I have not been knocking on too many doors trying to get back in. So it's as much a surprise to me as it is to anybody, except that if God has planned something for you, you can run from that thing for a long as you have breath and in the end it will still be there for you.

JazzUSA 'Zine: Well why do you keep running from it?

TC: I'm not running from it. I'm just not running towards it. I'm through with that.
JazzUSA 'Zine: Did Warner call or did Elektra call?.

TC: I did two two albums for Elektra, but this was someone else from within Warners.

JazzUSA 'Zine: And you ignore them.

TC: Big time.
Hele intervjuet her: http://www.jazzusa.com/stories/tcallier.htm
 

Trane

Hi-Fi freak
Ble medlem
22.09.2003
Innlegg
8.163
Antall liker
6.829
Torget vurderinger
4
Jupp, Terry Callier er virkelig en gubbe flere burde låne øre til.

Som du skriver er den noe inderlig ved han og musikken hans. Ikke inderlig som i påtrengede og klamt, men som rolig, trygg livserfaring...tenk Johnny Cash...bare helt annen musikk. Eller kanskje ikke såååå annerledes likevel.

Heldigvis fikk jeg med meg en konsert han gjorde på gamle Cosmopolite i Møllergate for et par år siden. I mars i år måtte han avlyse på grunn av sykdom, (det skulle vært siste konsert før de stengte i Møllergata). Skulle du ha mulighet til å se han live...noengang..noe sted....så benytt anledningen. Min søster studerte noen år i Edinburg og ringte meg en kveld hun skulle ut. Det er noen som vil på klubb og se en fyr som heter Terry Callier eller noe....har du peil eller bror ? Er det noe vits? Merkelig nok satt jeg nettopp da i heimen og spilte "Time Peace" fra 1997. Selvsagt fikk hun beskjed om å komme seg på konsert! Søs er i ettertid takknemlig over å kunne minnes en av verdens kooleste gubber fra en liten klubb med 150 mennesker i Edinburg.

Disse er mine...alle er gode album, men skal jeg velge to anbefaler jeg livealbumet og Lifetime...eller det siste...og så kommer det jo et nytt album i 2009...

I Just Can't Help Myself 1973


Turn You to Love 1979


TimePeace 1997


Lifetime 1999


Alive [LIVE] 2001


Speak Your Peace 2002


EDIT: for vinylfolket er endel av skivene hans å få for en rimelig penge rett fra mrBongo
 

JonArne

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
13.04.2008
Innlegg
258
Antall liker
1
Hei!!
Takker for tipset!!!
Her må det handlast!!

jap
 

Fosse

Æresmedlem
Ble medlem
19.08.2003
Innlegg
11.428
Antall liker
25.882
Torget vurderinger
24
Jeg har også et par plater av mannen, min klare favoritt er The New Folk Sound of Terry Callier. Låter litt som om Elvis skulle gjort en akustisk versjon av Muddy Waters Folksinger.
 

EiK

Hi-Fi freak
Ble medlem
04.05.2007
Innlegg
1.207
Antall liker
714
Sted
Haslum
Torget vurderinger
3
Har "Lifetime", som jeg dukket tilfeldigvis over i en platebar i London. Utrolig bra plate med et intenst inntyrkk.

Har også "Speak your peace" som er også bra, men ikke i samme grad.

Skal prøve å kjøpe mer av han. Han har jo en lang karriere.
 
Topp Bunn