Aqualung på Classic rec.

T

tjn

Gjest
Har nå hørt på Jethro Tull "Aqualung" LP`en på Classic og lurer derfor på om det bare er meg som synes at denne ikke "tar av"? Jeg synes at i forhold til f.eks. DCC pressingen så er den ikke så klar i lyden, synes den er litt mattere og gråere, litt kjedeligere enn DCC, snakker småting her men dette er inntrykket så langt. Har ikke sjekket mot originalen enda, sjekket de audiofile først tenkte jeg...Hva synes fagjuryen der ute, hva er inntrykket?
 

lydbjørn

Hi-Fi freak
Ble medlem
21.04.2005
Innlegg
3.164
Antall liker
49
Sted
Oslo
Har overnevnte CD fra 1993 i en 25 years Anth., og den overbeviser heller ikke.

Tror nok Jetro Tull hører hjemme i vinyl verden?
 

rolfozzy

Æresmedlem
Ble medlem
01.11.2005
Innlegg
16.361
Antall liker
6.540
Torget vurderinger
2
Dette er en plate som har fulgt meg siden den kom ut i 1971. Først originalutgaven. Så kom den på Mobile Fidelity (Original Master Recordings) ca.10 år etter originalen.
Deretter har det blitt et par forskjellige cd utgivelser. Samtlige cd utgaver syns jeg har vært dårlige greier. Flat og tam lyd. Classic rec. utgaven som jeg har hatt noen uker nå, er så vidt jeg kan høre den definivt beste utgaven med mest trøkk og detaljer. Kjempeplate !! Og for en musikk !!
 

Boe

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
12.09.2005
Innlegg
205
Antall liker
1
Torget vurderinger
1
Classic-utgaven er hittil den beste - vi har sjekket originaler, dvs. Chrysalis med ILPS 9145 og pink rim Island ILPS 9145 samt MoFi-utgaven. Ingen er i nærheten av Classics detaljer, luft, dybde og attack.
Det eneste som kanskje kan virke fremmed, er følelsen av at de ikke spiller like mye som ett band med Classic-utgavens bedre separasjon og detaljering.
Men det blir vi nok vant til, tenker jeg - fabelaktig musikk som er like spenstig etter alle disse årene.
 
P

Parelius

Gjest
Dette var gode nyheter. Da blir det bestilling. Noen som vet om den er tilgjengelig i Oslo?

(Parelius, som avslører et svart hull i sin samling - Aqualung mangler!)
 
T

tjn

Gjest
Må bare understreke at jeg ikke synes Classic utgaven er dårlig, den er bra den, det er bare det at jeg liker DCC pressingen bedre, synes den er en tanke friskere, klarere og litt større lydbilde enn Classic. Har også ett laaangt forhold til denne platen og som det sies; for en musikk! Dette er en av de virkelig store plateutgivelsene innen rocken. Og enig; glem den på CD.
 

Boe

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
12.09.2005
Innlegg
205
Antall liker
1
Torget vurderinger
1
Parelius, det er bare å fylle opp de svarte hullene dine - i denne omgang får du 'Aqualung' for 299,- hos Big Dipper, sørg også for å ta med deg Yes 'Fragile' - en framifrå nymix av duoen Gray/Hoffman.
 
T

tjn

Gjest
rolfozzy skrev:
Dette er en plate som har fulgt meg siden den kom ut i 1971. Først originalutgaven. Så kom den på Mobile Fidelity (Original Master Recordings) ca.10 år etter originalen.....
Og i tillegg kom den altså ut i 1997 på DCC, mastered av Steve Hoffman og alle platene var nummererte, dessverre ute av markedet for lenge siden......samme er DCC, dessverre det også..
 

Geir_H

Hi-Fi freak
Ble medlem
18.06.2005
Innlegg
1.602
Antall liker
77
Mi utgave er utgitt på Chrysalis og er på 180g vinyl. Denne plata har en meget god lydgjengivelse.
Hadde førsteutgivelsen når den kom, byttet den bort i en annen plate og angret i etterkant så eg er glad at eg fekk tak i den på nytt.
Dette er en utgivelse som eg liker mer og mer .
 

goffa

Bransjeaktør
Ble medlem
14.03.2007
Innlegg
83
Antall liker
0
Uten historisk perspektiv vil man for evig jakte på fantastisk lyd på denne platen, men forgjeves. Platen ble spilt inn i studio 3 i Abby Road fordi noen hadde dobbelbooket studio 1. Studio 3 er studioet som man bruker til klassiske innspillinger og derfor lite egnet til rock. Dette gjør at remastringer av denne plata alle blir litt bedre men aldri helt perfekt. Men som dere påpeker er det musikken som teller og den er og blir fantastisk.
 
Topp Bunn