Resultater 1 til 3 av 3
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Medlem FrankTR's Avatar
  Ble medlem
  May 2017
  Sted
  Hedmark
  Innlegg
  28
  Tagget i
  0 Innlegg

  De dype grenseskoger lekestue, audiotempel og kinematograf

  Da er starten på De dype grenseskoger audiotempel, kinematograf og lekestue på plass, med sin spede begynnelse.
  Navn:   Oppsett 20170617_sm.jpg
Visninger: 217
Størrelse: 50.0 Kb

  Egentlig er det meste feil her i forhold til hva det kommer til å bli, men starten er på plass.
  Akkurat nå består anlegget av:
  • Anthem MRX520
  • Tannoy DC-2000
  • Sony KDL-40EX500
  • Chromecast Audio
  • Playstation 4
  • IKEA BYÅS


  Anthem'en erstatter en Rotel RB-870BX og en ModSquad Line Drive.

  Må si at forsterkerteknologi, eller alternativt min lettlurte hjerne, har forandret seg på 30 år, for selv uten ARC eller noe annet oppsett så ble lyden med en gang større. Hørte på The Wilhelm Scream med James Blake og for første gang har jeg opplevd en så 3D-effekt på lyden med både høyde, bredde og dybde.

  Må si at jeg gleder meg til jeg får de nye høyttalerne på plass, hvis det gir et liknende løft i lyden. Det blir Audio Physic fronter og sub og så får Tannoy'ene leke surroundkanaler en stund til jeg får kjøpt Audio Physic der også. Lydkilder har jeg ikke helt bestemt meg for ennå, men foreløpig klarer Chromecast Audio'en å fore DACen på receiveren med god nok kvalitet.

  Nå står annlegget rimelig inneklemt. Er vel totalt ca 3cm luft mellom vegg, høyttaler og møbler. Det vil bli flyttet til et sted med mer luft og åpenhet rundt seg etter hvert. Håper det også gir en forbedring, selv om det blir i et litt vanskelig L-formet rom. Møbelet blir nok også byttet ut, forhåpentligvis med noe selvbygget.

  Mer kommer kanskje etter hvert...

  Lyd: Anthem MRX 520, Audio Physic Tempo 25, Audio Physic Center Classic, Audio Physic Rhea II, Tannoy DC-2000
  Bilde: Samsung 65" UE65KS7005.
  Kilder: Bluesound Node 2, Chromecast Audio, PlayStation 4, Xbox One.
  Annet dill: IsoTek EVO3 Solus, IsoTek EVO3 Initium, AudioQuest Carbon coax, Clas Ohlson høyttalerkabler, Monster banan og spade

 2. #2
  Medlem FrankTR's Avatar
  Ble medlem
  May 2017
  Sted
  Hedmark
  Innlegg
  28
  Tagget i
  0 Innlegg
  Nå er endelig utstyret jeg har kjøpt gjennom våren og sommeren kommet på plass, så da er det på tide å få lagt ut noen bilder.

  Ikke helt sant det jeg skrev i først posting om hva som var begynnelsen, da Anthem'en erstattet en Rotel RB-870BX og en ModSquad Line Drive. Nå har det skjedd mer.

  Mitt største problem over lang tid var hvor det skulle plasseres og hva slags benk det skulle plasseres på. Siden nesten alle avgjørelser er snakk om å balansere problemer og motstridende ønsker, så havner anlegget i hjørnet av et L-formet rom.

  Når det gjelder noe å plassere dette på, så tenkte jeg på mye rart. Så på møbler fra IKEA , Skeidar osv, men det virker som om alt av stereo- og tv-møbler i slike butikker er designet av folk som ikke vet noe om litt større stereoutstyr. Ikke så godt å få plass til en receiver som er 37cm dyp, når de fleste møbler i salg er 40cm dype og en skal få plass til kabler osv på baksiden. Så den ideen ble raskt lagt vekk.

  Deretter kom tanken om å bygge noe selv og det er nok noe som jeg vil gjøre etter hvert. Noen tipset meg om FleXy Table og det blir nok resultatet til slutt. Men igjen så slår realiteter litt til og jeg trengte noe raskt og billig. Dermed dukket ideen om en ghettobenk opp og resultatet er, om ikke annet, funksjonelt. Jeg kjøpte rett og slett en hylle fra Biltema, plasserte hyller i egnede høyder, kappet av hjørnestolper og et møbel med et noe industrielt uttrykk kom på plass. Mulig jeg kommer til å justere høyden ennå lavere etter hvert, men dette får duge for nå.

  Navn:   Hyllestamme.jpg
Visninger: 89
Størrelse: 89.0 Kb
  Hyllestamme
  Navn:   Etter saging.jpg
Visninger: 89
Størrelse: 56.2 Kb
  Etter baufilbruk

  Når benken kom på plass, så kunne det elektroniske plasseres og DAMN! Selv uten noen særlig tanke på avstand til vegg, avstand til lytteposisjon osv så låter anlegget fantastisk. Men det må litt justeringer til her. bl.a. så gir det kjekke hjørnet bak høyre høyttaler VELDIG mye bass rundt 50Hz. Skapet med krystallglassene i får virkelig kjørt seg ved visse frekvenser.

  Navn:   Esker med gøy.jpg
Visninger: 89
Størrelse: 42.6 Kb
  Esker med gøy
  Navn:   Ghettobench.jpg
Visninger: 93
Størrelse: 64.7 Kb
  Ghettobenk med noe utstyr
  Navn:   I mørket.jpg
Visninger: 91
Størrelse: 55.1 Kb
  In the dark

  Men før jeg gjør så mye mer så skal jeg jobbe, hvile og lytte til musikk en stund. Særlig det sistnevnte. Det er noe jeg har gjort altfor lite av de siste årene, men har nå opplevd meg selv sitte om kveldene og lytte på musikk til jeg sovner i stolen. Deilig!

  Og for de som vil vite hva anlegget består av nå, så er listen som følger:
  • Anthem MRX520 receiver
  • Ausio Physic Tempo 25 front
  • Ausio Physic Classic Center
  • Ausio Physic Rhea II sub
  • Samsung 65" UE65KS7005 TV
  • Chromecast Audio
  • Playstation 4
  • Ghettobenk fra Biltema
  • Høyttalerkabel fra Clas Ohlson
  • Bananplugger fra Euronics
  • HDMI-kable fra Teknikmagasinet

  Er nok ikke alt som blir godkjent etter "HiFi-standard", men det duger.

  Videre planer er som følger, men tidshorisonten på dette varierer fra i morgen til en eller annen gang.
  • Få inn et Isotek Solus Evo 3 strømfilter. Det er bestilt og må bare hentes.
  • Har en Xbox One X Project Scorpio som jeg ikke har bestemt hva jeg skal gjøre med ennå, Har valget mellom å selge den eller min gamle Xbox One. Trenger liksom ikke begge, men en av de skal inn. 4K gaming....
  • Få inn en UHD Blu-Ray-spiller. Tenker Sony UBP-X800 eller Samsung UBD-M9500. Sony'en skal vel også fungere greit som CD-spiller, gjelder sikkert også Samsung sin.
  • En annen streamer enn Chromecast Audio. Den fungerer greit, men Spotify sin støtte suger balle. Mulig midlertidig løsning er å gå over til Tidal hvis de har bedre støtte. De har jo høyere bitrate, så må likevel prøves. Andre alternativer er også i tenkeboksen, f.eks. Moon Nēo Mind.

  Lyd: Anthem MRX 520, Audio Physic Tempo 25, Audio Physic Center Classic, Audio Physic Rhea II, Tannoy DC-2000
  Bilde: Samsung 65" UE65KS7005.
  Kilder: Bluesound Node 2, Chromecast Audio, PlayStation 4, Xbox One.
  Annet dill: IsoTek EVO3 Solus, IsoTek EVO3 Initium, AudioQuest Carbon coax, Clas Ohlson høyttalerkabler, Monster banan og spade

 3. #3
  Overivrig entusiast lille hiawata's Avatar
  Ble medlem
  Mar 2008
  Sted
  Harstad
  Innlegg
  701
  Tagget i
  0 Innlegg
  Pent oppsett.

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed