Side 24 av 24 FørsteFørste ... 14222324
Resultater 461 til 470 av 470
Abonnér på denne tråden
 1. #461
  Overivrig entusiast Album Eier Quisten's Avatar
  Ble medlem
  Jul 2012
  Sted
  Stavanger
  Innlegg
  922
  Tagget i
  1 Innlegg
  @Novus

  Stille observatør, fult i live !!

  Sysler nesten mer med hifi på jobb nå enn hjemme. Bygd en kino for en kunde og ferdig stilt et smarthus med tung hifi bit som er dryppet litt om i overstående innlegg. Ble invitert på vin og lytt der i forrige uke. Ganske flott opplevelse, men om det var verdt alle pengene er jeg litt usikker på.

  Ser du selger unna kinoen, du får finne deg noe litt enklere og mindre. Men ser du ikke går ned på bildestørrelsen :P

  Egen rigg står her enda, men bruker nesten min sonos play 1 på badet mest for tiden. Holder på å selger unna litt, å sikler litt på annet fransk i det sjulte.
  Devialet Phantom Gold i Mono

 2. #462
  Overivrig entusiast Novus's Avatar
  Ble medlem
  Jul 2011
  Sted
  Oslo
  Innlegg
  718
  Tagget i
  2 Innlegg
  Sitat Sitat fra Quisten Se Innlegg
  @Novus

  Stille observatør, fult i live !!

  Sysler nesten mer med hifi på jobb nå enn hjemme. Bygd en kino for en kunde og ferdig stilt et smarthus med tung hifi bit som er dryppet litt om i overstående innlegg. Ble invitert på vin og lytt der i forrige uke. Ganske flott opplevelse, men om det var verdt alle pengene er jeg litt usikker på.

  Ser du selger unna kinoen, du får finne deg noe litt enklere og mindre. Men ser du ikke går ned på bildestørrelsen :P

  Egen rigg står her enda, men bruker nesten min sonos play 1 på badet mest for tiden. Holder på å selger unna litt, å sikler litt på annet fransk i det sjulte.
  Der var du, ja! Kan tenke meg at det er en spesiell opplevelse med noe så dyrt. Litt (veldig) snobbete, men ikke noe man ser eller hører ofte.

  Her er det litt frem og tilbake-som vanlig (merk: for 2 år siden og før). Vurderer nå plutselig å droppe tv for en stund, og skaffe en liten rørforsterker (Dared Mars). Ser lite film og serier om dagen, men spiller mye vinyl og spotify. Kan ha noe med fulltidsstudie og krevende deltidsjobb å gjøre. Deilig å bare slappe av uten en skjerm som tar fokuset på kveldstid også.

  Siden Behringer-klenodiumene er så tungsolgte vurderer jeg også å lage noen kule og retro kabinetter til de med litt Klipsch-Heresyinspirert look. Høy nissefaktor? Kanskje.... men elsker lyden i de. Mindre fysisk størrelse, hmm, vært inne på det, men liker følelsen av dynamikke og mye luft i sving fra store elementer. Unødvendig? Kanskje. Placebo? Kanskje. Mye bruk av "kanskje" sier du, men føler det passer med mye i denne hobbyen.

  Annet fransk altså? Spennende!
  Høyttalere: Adam T7V (aktive) - Pre/pro: IOTA AVX1 - Sub: XTZ W8.16 - Skjerm: Philips 75" PUS7803/12 - Kilde: Sony UBP-X700 4k UHD BD-spiller - Okki Nokki platevasker - Head-Fi: Sony MDR 1000x


 3. #463
  Overivrig entusiast Album Eier Quisten's Avatar
  Ble medlem
  Jul 2012
  Sted
  Stavanger
  Innlegg
  922
  Tagget i
  1 Innlegg
  Lenge siden sist !!! Jeg lever !!!!!

  Jeg har "slutta" med hi-fi, å fått meg en slik

  Navn:   IMG_5630.jpg
Visninger: 195
Størrelse: 85.0 Kb

  Har den senere tid tatt meg i å høre mer indirekte på musikk, jeg nilytter ikke lenger i sweetspot. Har også kost meg mye med en enkel sonos play 1 på badet / kjøkkenet som bakgrunnsradio. Enkeltheten appelerer til meg.

  Devialet Phantom Gold fikk jeg oppleve for første gang da min bror som ikke bryr seg så mye om lyd, plutselig klinte til å kjøpte et stereo oppsett. Har tilbrakt en del timer med dette å det er lenge siden jeg har fått en "opplevelse" av hi-fi relatert utstyr. Kanskje mye fasinert av størrelsen ?

  Vært litt i tenkeboksen, jeg liker jo design, minimalisme, enkelthet. Så da slo jeg til på en solo Phantom Gold for test.

  Stikkord om lyden : Tilstedeværesle, Kontroll, Mektig, Flinkis-lyd. (Tatt i betraktning at dette er en lyd-statu såklart)

  Har aldri hatt så brutal, mektig og på samme tid kontrolert bass / kraft i et "anlegg" før. Og på samme tid den utsøkt detaljeringsgraden. At det kommer så mye lyd utav noe så lite er helt hinsides sinnsykt.

  Er i testfasen for om dette funker for meg og dette rommet. Noe uvant å ha så mye ekstra fylde / komplett lyd iforholdt til tidligere hvor jeg bare har fått en illusjon av dybden hvorpå her er den fult ut eksisterende.

  Edit : Moderert litt retningen på dette innlegget da man ofte kan være litt rask på avtrekkeren ved de første lytteseansene.
  Siste redigert av Quisten; 02.08.2018 kl. 01:15.
  Devialet Phantom Gold i Mono

 4. #464
  Overivrig entusiast Album Eier Quisten's Avatar
  Ble medlem
  Jul 2012
  Sted
  Stavanger
  Innlegg
  922
  Tagget i
  1 Innlegg
  Livet med "R2D2"

  R2D2 er altså kallenavnet en kjenning gav min 1stk Devialet Phantom Gold når han så bilde av den. (bilde over i forrige innlegg)

  Det har vært både morsomt, men også furstrerende med denne skapningen i hus. Først ble jeg "blown away" av hvor mye kraft det bor i denne kulen. Milde skaper, ingen av mine over 10 par Klipsch er i nærheten av denne dypbassen, helt insides, rett og slett uvirkelig for størrelsen. Vel, meget imponerende, men også fullstendig frustrerende da det såklart blir alt for mye bass for både blokkleiligheten min, og etter min personlige smak.

  Jeg var nok rimelig bestemt på å returnere den, dette gikk bare ikke å ble for mye. Etter ca 10 dager slutta den også å fungere etter en re-boot. Fikk returnert den og avventet litt respons fra salgssted. Da jeg fikk beskjed om at de bare sendte meg en ny enhet, hadde jeg også fått litt tid til å savne den lille rare skapningen. Returskjema var alt fylt ut i returen men jeg tenkte, sjitt au, det er jo litt kult å ha noe sånt i hus, så tilbake var en ny enhet.

  Med ny fungerende enhet på plass begynte litt eksperimentering med plassering for å se om man kunne temme bassen noe. Med kun en enhet i mono, og kun nødvendig å koble til strømkabel var det ekstremt lett å leke med plasseringen. Fant en plassering ganske midt og skrått i rommet som funket. Dette gav stor avstand til vegger. Et ganske fluffy teppe ble også handlet inn til å ha under stuebordet. Plasseringen "fungerte", og gav kanskje noe av den bedre lyden jeg har hatt i rommet. Desverre var ikke dette noe plassering å leve med. Løsningen har blitt å plassere den ved siden av venstre høyttaler av stereoriggen min og kjøre den i "nattmodus" som foreløpig er eneste Eq tilgjengelig som kutter mye under 50hz. I nattmodus gir den en ganske stram og avstemt bass tilsvarende mitt steropar med Focal Aria 906, og man får en lett illusjon av dybden som er i låter, det høres men er godt nedtunet. Funker ganske så greit til blokkleilighet og nabohensyn.

  På noe materiale kan den gjerne virke "tam", men her er vi over på high-end. Det blir presentert god forskjell på hvordan musikk er mikset, og blir presentert deretter. Stereoriggen min merke jeg "sminker" veldig på dette iforholt. Med litt stram bass fra en enhet som spiller langt over evne går jeg så glipp av noe ? Tja, kan diskuteres. Enheten tar det godt igjen med stor "formidlingsevne". All musikk blir flyttet godt frem mot meg som lytter. Det føles litt som å lytte til hornhøyttalere, man sitter på første rekke. Det er også ganske fantastisk og ha et coaxial element, diskant og mellomtone kommer fra samme sted, og gir "sweetspot" hvor enn jeg setter meg i sofaen. Dette er ganske fint når den brukes som bakgrunnsmusikk. Det er en knivskarp klarhet og lyd fra denne enheten. Uten bassport og med et kabinett som er helt dødt gir den omtrent samme lyden som fra et meget godt sett hodetelefoner. På noe matriale er dette fullstendig fengslende, det er så strøkent gjengitt at jeg knapt har hørt bedre. Blir sittende å måpe å bara ta innover meg inntrykkene. På annet materiale så låter det tamt og kjedelig, det er tydelig at noe faktisk kler å få litt kasselyd med på kjøpet, evt mikserne av musikken har hatt for dårlig utstyr ? Lyden er meget detaljert, når noen synger / snakker er det som om personen står der forran kulen. Jeg merker også "varme" i lyden som jeg kjenner igjen fra hodetelefonriggen min med rør. Da jeg kun har en enhet i mono tror jeg at dette også bidrar godt til klarheten. Lyden kommer fra et punkt og ikke to punkter med forskjellig tidsforskyvning. Kan også nevne at jeg har sterkt nedsatt hørsel på venstre øret, så "stereo" er ikke dødsens viktig sånnsett, selv om hjernen min har lært seg å kompansere for det.

  Enheten leverer på alt av materiale. Er det sart og rolig, eller hardt og hurtig, ingen problem. Utsettes den for provoserende bass ler den bare av meg "is that all you got ?" Jeg har eid noen aktive løsninger før, og det har alltid hatt en hvis følelse av umiddelbarhet og korrkthet over seg. Det merkes også at det er mye mer ryddig og fokusert når jeg switcher mellom Phantomen og Stereoriggen som jeg kan gjøre i spotify "on the fly".

  "R2D2" har etterhvert fått mye spilletid, mer enn stereoriggen. Det skjyldes kanskje mye av appstyring og lett tilgjengelighet. Jeg er litt "technohode" og kan fra før av styre både lys og varme i leiligheten, varme i elbil, og sonos på bad fra mobilen, så det var hyggelig å kunne ha radio / musikk lett tilgjengelig i stuen også rett fra mobilen. Jeg er også typen som bruker mye radio / nettradio. Egne housekanaler og faste radioprogrammer på P3 samt BBC Radio 1 konsumeres mye, for god stemning men også for å plukke opp ny musikk. Det hjelper også at denne enheten spiller uforskammelig bra på medium / lavt volum. Så det å slenge seg på soffen å ha den på i bakgrunnen på lavt betyr ikke at man går glipp av noe. Meget flott "formidlingsevne" som nevnt tidligere. Den ser jo også ut som den gjør, elske det eller ei, men jeg synes det er noe estetisk og tøft over det, og noe "ingen" andre har.

  Eneste minuset jeg ser sålangt er jo mangel av stereo, dette gjør seg godt gjeldene på testing av film. Det er også litt tidsforsinkelse i den grunnet all prosseseringen som foregår. Det finnes en "direct mode" med mindre lag, men det er litt knotete å sette opp.

  Da en phantom er en datamaskin så er den jo oppgraderbar. Det har ryktes om mye på diverse fora om firmwareoppdatering, men ting har dratt veldig ut. Jeg tror etterhvert det kommer. Ser for meg flere Eq profiler, roomtuning via microfon på mobil, og diverse annen streamingstøtte.

  Veien videre for meg ? Det er ikke helt godt å si. Men jeg merker allerede at jeg titter på stereoriggen å føler den nå virker gammeldags iforholdt til Phantomen.
  Siste redigert av Quisten; 30.09.2018 kl. 20:59.
  Devialet Phantom Gold i Mono

 5. #465
  Moderator X-Cell's Avatar
  Ble medlem
  Oct 2006
  Sted
  Narvik
  Innlegg
  7,015
  Tagget i
  3 Innlegg
  Torget
  3
  R2D2 kan nok fort være en enkel konkurrent for bekvemmelighet kontra klassisk stereo.. lydmessig er det jo også langt fra dårlig selv om de ikke helt overbeviste meg utenom imponator faktoren over hvor mye de klarer å levere

  Syns Bluesound node 2 gjør anlegget meget lett brukt her.. sitter med padden og styrer alt.. volum på preamp stilt opp mot smertenivået også brukes node 2 volumet under der
  "Blood makes you related. Loyalty makes you family"

 6. #466
  Overivrig entusiast Album Eier Quisten's Avatar
  Ble medlem
  Jul 2012
  Sted
  Stavanger
  Innlegg
  922
  Tagget i
  1 Innlegg
  Fasinerende produkt med litt muligheter. Har forstått de låter enda bedre korrigert, ROON bruker vist folk med gode resultater til det.

  Jeg digger formidlingsevnen med bassen skrudd ned og på lavt volum. Det er både nabo og ørevenlig.
  Devialet Phantom Gold i Mono

 7. #467
  Overivrig entusiast Album Eier Quisten's Avatar
  Ble medlem
  Jul 2012
  Sted
  Stavanger
  Innlegg
  922
  Tagget i
  1 Innlegg
  Ny app og systemopgradering av kulen, med resultatet ; enda bedre lyd.

  Thats a first one, uten å måtte handle noe som helst. Future-Fi er digg azzz !

  Navn:   IMG_7258.jpg
Visninger: 57
Størrelse: 128.5 Kb
  Devialet Phantom Gold i Mono

 8. #468
  Overivrig entusiast Novus's Avatar
  Ble medlem
  Jul 2011
  Sted
  Oslo
  Innlegg
  718
  Tagget i
  2 Innlegg
  Godt å se at det er liv i deg, @Quisten! Må jo si meg imponert over den særdeles lave byttetakten siste årene - sier vel litt om hvor godt det du har innfrir dine lydmessige preferanser og bruk. Ingen tvil om at Future-Fi byr på mange muligheter. Lover godt for fremtiden
  Høyttalere: Adam T7V (aktive) - Pre/pro: IOTA AVX1 - Sub: XTZ W8.16 - Skjerm: Philips 75" PUS7803/12 - Kilde: Sony UBP-X700 4k UHD BD-spiller - Okki Nokki platevasker - Head-Fi: Sony MDR 1000x


 9. #469
  Overivrig entusiast Album Eier Quisten's Avatar
  Ble medlem
  Jul 2012
  Sted
  Stavanger
  Innlegg
  922
  Tagget i
  1 Innlegg
  @Novus

  Jeg har per nå "landet" ja. Er meget fornøyd slik tilstanden er, og er blitt mer en musikklytter en hi-fi lytter.

  Jeg har heller ikke funnet noen produkter som helt matcher det jeg har, så da er det ikke vids å bytte. Eneste som frister er en kule til, evt et steropar med reactor i svart.

  (Joda, finnes jo ting der ute som låter "litt" bedre, men de aller fleste ser jeg har blåsehull i rumpa, som til slutt kneler anyways. Vi phantomboys liker vår "James blake - limit to your love" uten feil)
  Devialet Phantom Gold i Mono

 10. #470
  Overivrig entusiast Novus's Avatar
  Ble medlem
  Jul 2011
  Sted
  Oslo
  Innlegg
  718
  Tagget i
  2 Innlegg
  Sitat Sitat fra Quisten Se Innlegg
  @Novus

  Jeg har per nå "landet" ja. Er meget fornøyd slik tilstanden er, og er blitt mer en musikklytter en hi-fi lytter.

  Jeg har heller ikke funnet noen produkter som helt matcher det jeg har, så da er det ikke vids å bytte. Eneste som frister er en kule til, evt et steropar med reactor i svart.

  (Joda, finnes jo ting der ute som låter "litt" bedre, men de aller fleste ser jeg har blåsehull i rumpa, som til slutt kneler anyways. Vi phantomboys liker vår "James blake - limit to your love" uten feil)
  "Blåsehull"! Hehe, du får sagt det Er jo ganske så kult at man klarer seg med én kule, uten nevneverdig savn. TENK hvor bra det ville blitt med TO!

  En kompis har ën enslig QSC K8.2 monitor. Det låter gull. Forskjellen på design fra disse og Devialet er riktig nok som å sammenligne hufsa fra Mummidalen med Margot Robbie i The Wolf of Wallstreet.. men har vel mye med spredning og lytteglede å gjøre? Tar meg selv i å sitte hos han å ta en kopp kaffe og glemmer stadig vekk at det bare én boks på høyre siden foran meg.

  Kjenner ikke på byttesyken jeg heller, deilig. Lydopplevelsene i fokus, i stedet for å sitte der med notatblokka og kalkisen for å finne ut hva man har råd til ved neste oppgraderingsrunde. Sistevnte er morro, men slitsomt i lengden.
  Siste redigert av Novus; 10.11.2019 kl. 01:12.
  Høyttalere: Adam T7V (aktive) - Pre/pro: IOTA AVX1 - Sub: XTZ W8.16 - Skjerm: Philips 75" PUS7803/12 - Kilde: Sony UBP-X700 4k UHD BD-spiller - Okki Nokki platevasker - Head-Fi: Sony MDR 1000x


Side 24 av 24 FørsteFørste ... 14222324

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed