Parafinoksens anlegg

P

parafinoksen

Gjest
Bare en liten presentasjon av mitt enkle, men etter mitt skjønn gode anlegg.

Er ikke mer komplisert enn en Cambridge Audio Azur 540c CD-spiller (som drivverk) eller strømming fra PC via eksternt Line6-lydkort som kilde. Disse går inn i en Hegel HD11 DAC som går inn i en polskprodusert rørforsterker. Dette er en 2x20 watts EL84-basert sak produsert av firmaet Toroidy som i etterkant etablerte Fezz Audio. Høyttalerne er Pylon Topaz 20. Stort sett alt av kabler er "himkok". Senest i går kveld lagde jeg en kraftig sak med 4,0 mm2 solid core ledere, jord og skjerm som skal brukes til en strømpadde jeg har bestilt. Høyttalerkablene er laget av nettverkskabler. Hver kabel har seks lengder med nettverkskabler, og i endene har jeg splittet alle de tvunnede parene, slik at alle "plussene" er samlet og alle "minusene" er samlet. Gir et heftig tverrsnitt, og tvinningen av lederne bidrar jo til å kansellere støy.

På grunn av klåfingrede småbarn og dårlige lytteforhold hjemme har jeg installert dette på kontoret jeg leier. Her har jeg satt opp demping på sidene og i hjørnene bak - ser ikke vakkert ut, det må sies. Det låter i alle fall veldig fint. Jeg har trukket høyttalerne ca. 1,6 meter ut fra bakvegg og 50 cm fra sideveggene. De står med 1,5 m avstand mellom seg, og jeg sitter også 1,5 m unna. Mer eller mindre nærfeltslytting altså. Med 20 watts effekt og høyttalere med 86 dB virkningsgrad, er det ikke akkurat noe partyanlegg, men til mitt bruk nå fungerer det helt utmerket. Balansert lyd som heller litt mot det varme, stort 3D-lignende lydbilde hvor det er enkelt å plassere instrumentene. Lyden kommer litt bakfra, så rommet føles større enn det er.

Sånn cirka nypris for anlegget må ha vært et sted mellom 20 og 25 000 kr. Jeg har vel betalt rundt 9000 for det brukt. Jeg er storfornøyd og kan sitte i timesvis og spille musikk. Jeg tror det kan være mer å hente ved å oppgradere høyttalerne, og da gjerne til noe litt mer effektivt. Men så langt har ikke byttesyken gjort seg gjeldende. Bank i bordet.

IMG_20181012_100847.jpg



IMG_20181012_100927.jpg



IMG_20181012_100958.jpg
 
Topp Bunn