Analogt, rør, beklageligvis en dac og ett beist av en pc!

Ble medlem
01.05.2016
Innlegg
33
Antall liker
42
Hei!
Har for det meste vært en stille bruker av dette forumet og har funnet ut at det er gøyalt å diskutere både stereo platespillere med andre!
Har hatt mye forskjellig av stereo opp igjennom årene, men ingenting har satt seg skikkelig da det ikke har vært lyden jeg har lett etter. Eksempelvis Audio Research VSI 60 og Dali Rubicon 8. Vellydende og deilig lyd, men det var litt vel tilbakelent og 'dannet'. Har alltid satt pris på en engasjerende lyd med dynamikk og en tilstedeværelse. Høres det ut som jeg er i horn/Klipsch-land? Ja, du har forsåvidt rett i det!
Av anlegg kan jeg skimte med stereo i en prisgruppe med mye artig og interessant utstyr.

Forsterkeren er en LM Audio 34IA. Liten morsom sak med El34 som standard. Min er satt opp med Psvane Kt88 T-series MKII utgangsrør, samme serie preamprør (12au7 og ett Tung Sol 12ax7).
Mange mener EL34 har en mer magisk og luftig mellomtone, men personlig liker jeg lyden av ett par gode KT88.

Av kilde er det hovedsaklig en Michell Tecnodec og record clamp med Rega 202 tonearm og Ortofon 2m Bronze som står for moroa. Denne er koblet til en Avid Pellar som igjen går inn i forsterkeren. Ved av Pellar'en står Cambridge Dacmagic 100 til de pcbaserte signalene. Har ikke lagt mye energi i å oppgradere dac enda da jeg ikke har det som høy prioritet (vinyl er mer gøyalt!).

Høytalere er Klipsch Forte III i american walnut. Disse er dynamiske, veldig fokuserte og, unnskyld utrykket, drit morsomme! De er koblet til forsterker med Soundstring Starfire 3-kordells kabel.

Lyden er engasjerende, dynamisk, får frem masse detaljer jeg ikke har hørt tidligere og ikke minst passer den meg midt i blinken!

Bare å spørre om flere bilder om det er interessant!
DSC_0120.jpg
DSC_0113.jpg
hifi4.jpg
hifi60.jpg
hifi8.jpg
hifi6.jpg
 
Sist redigert:
Ble medlem
01.05.2016
Innlegg
33
Antall liker
42
Takk for hyggelige svar!

Rettet opp ett par bilder!

Neste kjøp i blir nok til platespilleren. Da blir det nok ny tonearm og pickup. Har tittet litt på SME 309 rett og slett fordi jeg alltid har likt SME. Om noen andre har anbefalninger til både arm (20 000,-ish) og pickup (MM eller MI) mottas det med takk!
Grunnen til at jeg tenker å gå for såpass dyr arm er mtp. oppgradering av platespilleren etterhvert. Da skal det ett lite spinnende beist inn og da blir det litt kjipt med en Rega 202 på en platespiller til 20-30k.
 
Topp Bunn