Resultater 1 til 2 av 2
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Medlem
  Ble medlem
  May 2012
  Innlegg
  23
  Tagget i
  0 Innlegg

  topline sitt loppis anlegg.

  Etter å ha solgt hus og anlegg i 2012 har det vært noen år uten lyd i heimen.
  Via en arvet platespiller kom imidlertid interessen for å sette sammen et anlegg igjen. Et kjellerrom ble klargjort og jakten på lavbudsjett komponenter startet. Først var det å finne gammelt rusk rask på loftet, der en Arcam surroundreceiver, strømfiltre og kabler hadde fått opphold. Deretter saumfare bruktmarkedet for loppis som ingen andre ville ha.

  Det startet med et par Celestion F2 høyttalere som ble solgt for 400,- kroner. Hvorfor ingen ville ha denne perlen av en høyttaler fatter jeg ikke, men de passet hvertfall greit inn i kjellerrommet. En riaa fra Lehmannaudio fikk liv i platespilleren. Digitallyd kommer fra en utgått laptop med Foobar og flacfiler, inn til Arcam sin innebygde dac. Koblet sammen med diverse kabler og strømfiltre ble det ok lyd i kjellerrommet, med brukbar akustikk. I tillegg fikk et lerret med prosjektor plass som hjemmekino.
  Stevie Ray Vaughan på 180 gram vinyl ga hakeslepp på et par kompiser som kom innom, skjønt det manglet en del på high end lyd. Likefult var det fin klangbalanse, mørk bakgrunn og fin holografi i anlegget.

  Dette oppsettet fungerte greit et års tid, da tanken om hva som faktisk var mulig å få til av lyd dukket opp.

  En brukt Hegel dac gjorde det klart for meg at noe hadde skjedd sine Arcam utviklet sin receiver med innebygget dac. Jeg ble tatt på senga med tanke på en total oppgradering av lydbilde fra bassfundament og opp. Tror aldri før jeg har fått så mye for 4000,- spenn.

  Nå hadde jeg ikke lenger behov for Arcam forsterkeren ettersom hjemmekinoen også ble lagt litt på is. Da det dukket opp en integrert Audio Analogue hybridforsterker på markedet til 3000,- kroner, tenkte jeg at den kunne heve lydbildet et par hakk videre. Igjen ble jeg overrasket over et totalt annerledes lydbilde som var mer tilbaketrukket, mer oppløst og langt mer raffinert enn den gamle Arcam surroundreceiveren. Det begynte faktisk å bli brukbart selv fra et litt mer kresent ståsted. Samboersken kom også med kommentarer som at "dette var noe helt annet".

  Siste ledd ble tweaking av platespiller, grønne fakeplanter og ommøbelering av komponenter. I tillegg er rommet dempet med isopor bak lerretet, og tykke puter på hele bakveggen. Totalt ble duppedingser for 11700,- kjøpt inn, i tilllegg til en arvet platespiller og diverse kabler og strømfiltre som jeg hadde fra før.

  I dag er jeg veeeldig fornøyd med lyden dette anlegget skaper. Det engasjerer og formidler musikken levende tilstede. Spesielt platespilleren imponerer, og er foretrukket signalkilde på gode plater. Hegel dac'n er også svært bra, men likevel mindre organisk etter min smak. Neste oppgradering blir høyttalerne, litt avhengig av hva som dukker opp på brukmarkedet til en rimelig penge.


  Navn:   IMG_0054.jpg
Visninger: 150
Størrelse: 69.7 Kb

  Navn:   IMG_0048.jpg
Visninger: 147
Størrelse: 82.7 Kb

  Navn:   IMG_0058.jpg
Visninger: 146
Størrelse: 33.7 Kb

  Navn:   IMG_0064.jpg
Visninger: 149
Størrelse: 65.7 Kb

  Navn:   IMG_0042.jpg
Visninger: 147
Størrelse: 55.7 Kb

  Navn:   IMG_0040.jpg
Visninger: 144
Størrelse: 53.5 Kb

  Navn:   IMG_0053.jpg
Visninger: 144
Størrelse: 74.5 Kb

  Navn:   IMG_0059.jpg
Visninger: 145
Størrelse: 48.1 Kb

  Navn:   IMG_0073.jpg
Visninger: 144
Størrelse: 30.0 Kb

  Navn:   IMG_0049.jpg
Visninger: 146
Størrelse: 87.4 Kb

  Navn:   IMG_0056.JPG
Visninger: 146
Størrelse: 200.0 Kb

  Navn:   IMG_0070.jpg
Visninger: 146
Størrelse: 44.4 Kb
  Vedlagte bilder Vedlagte bilder   

 2. #2
  Overivrig entusiast
  Ble medlem
  Apr 2003
  Innlegg
  946
  Tagget i
  0 Innlegg
  Jeg synes igrunnen loppisanlegg er enda gøyere enn dyrt stæsj. Ting er liksom forventet å spille bra når man har blødd litt for det. Godlyd for nesten ingen penger er skikkelig stas
  Nichts alles was zählt, kann gezählt werden, und nichts alles was gezählt werden kann, zählt.
  Albert Einstein

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed