topline sitt loppis anlegg.

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • topline1

    Medlem
    Ble medlem
    07.05.2012
    Innlegg
    28
    Antall liker
    12
    Sted
    Årnes
    Etter å ha solgt hus og anlegg i 2012 har det vært noen år uten lyd i heimen.
    Via en arvet platespiller kom imidlertid interessen for å sette sammen et anlegg igjen. Et kjellerrom ble klargjort og jakten på lavbudsjett komponenter startet. Først var det å finne gammelt rusk rask på loftet, der en Arcam surroundreceiver, strømfiltre og kabler hadde fått opphold. Deretter saumfare bruktmarkedet for loppis som ingen andre ville ha.

    Det startet med et par Celestion F2 høyttalere som ble solgt for 400,- kroner. Hvorfor ingen ville ha denne perlen av en høyttaler fatter jeg ikke, men de passet hvertfall greit inn i kjellerrommet. En riaa fra Lehmannaudio fikk liv i platespilleren. Digitallyd kommer fra en utgått laptop med Foobar og flacfiler, inn til Arcam sin innebygde dac. Koblet sammen med diverse kabler og strømfiltre ble det ok lyd i kjellerrommet, med brukbar akustikk. I tillegg fikk et lerret med prosjektor plass som hjemmekino.
    Stevie Ray Vaughan på 180 gram vinyl ga hakeslepp på et par kompiser som kom innom, skjønt det manglet en del på high end lyd. Likefult var det fin klangbalanse, mørk bakgrunn og fin holografi i anlegget.

    Dette oppsettet fungerte greit et års tid, da tanken om hva som faktisk var mulig å få til av lyd dukket opp.

    En brukt Hegel dac gjorde det klart for meg at noe hadde skjedd sine Arcam utviklet sin receiver med innebygget dac. Jeg ble tatt på senga med tanke på en total oppgradering av lydbilde fra bassfundament og opp. Tror aldri før jeg har fått så mye for 4000,- spenn.

    Nå hadde jeg ikke lenger behov for Arcam forsterkeren ettersom hjemmekinoen også ble lagt litt på is. Da det dukket opp en integrert Audio Analogue hybridforsterker på markedet til 3000,- kroner, tenkte jeg at den kunne heve lydbildet et par hakk videre. Igjen ble jeg overrasket over et totalt annerledes lydbilde som var mer tilbaketrukket, mer oppløst og langt mer raffinert enn den gamle Arcam surroundreceiveren. Det begynte faktisk å bli brukbart selv fra et litt mer kresent ståsted. Samboersken kom også med kommentarer som at "dette var noe helt annet".

    Siste ledd ble tweaking av platespiller, grønne fakeplanter og ommøbelering av komponenter. I tillegg er rommet dempet med isopor bak lerretet, og tykke puter på hele bakveggen. Totalt ble duppedingser for 11700,- kjøpt inn, i tilllegg til en arvet platespiller og diverse kabler og strømfiltre som jeg hadde fra før.

    I dag er jeg veeeldig fornøyd med lyden dette anlegget skaper. Det engasjerer og formidler musikken levende tilstede. Spesielt platespilleren imponerer, og er foretrukket signalkilde på gode plater. Hegel dac'n er også svært bra, men likevel mindre organisk etter min smak. Neste oppgradering blir høyttalerne, litt avhengig av hva som dukker opp på brukmarkedet til en rimelig penge. :)


    IMG_0054.jpg


    IMG_0048.jpg


    IMG_0058.jpg


    IMG_0064.jpg


    IMG_0042.jpg


    IMG_0040.jpg


    IMG_0053.jpg


    IMG_0059.jpg


    IMG_0073.jpg


    IMG_0049.jpg


    IMG_0056.JPG


    IMG_0070.jpg
     

    Vedlegg

    ePi

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    10.04.2003
    Innlegg
    1.464
    Antall liker
    984
    Jeg synes igrunnen loppisanlegg er enda gøyere enn dyrt stæsj. Ting er liksom forventet å spille bra når man har blødd litt for det. Godlyd for nesten ingen penger er skikkelig stas :cool:
     
  • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Laster inn…
Topp Bunn