Liengstova

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • S. Lieng

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    26.05.2014
    Innlegg
    1.663
    Antall liker
    850
    Da starter jeg en tråd om anlegget jeg har i dag for de som er interessert, og forhåpentlig kan jeg også motta et tips eller to underveis.

    En del av det som skrives finnes også i tråden Paradigmes venner. Tenker å komme med mer info og bilder her.

    Har hatt en del forskjellige høyttalerkonstruksjoner forskjellige steder og rom i løpet av de siste 22 årene som jeg har hatt interessen. Diverse høyttalere som; B&W, Sonus Faber, Focal, Eben Acoustic, Are Moe (Geir Fredriksen), Avantgarde, Magnepan, DIY.
    Div forsterkere som ML331, Bryston 7B, Adyton 3B Signature, Cayin rørforsterkere, DIY ++.
    Diverse projektorer har vært innom, men ikke i spesielt kostbar prisklasse.
    Artig å få erfaring med forskjellige høyttalertyper og forsterkere, selv om de siste 10 årene så har det roet seg veldig med testing og bytte av ditt og datt.

    Bodde inntil de siste 4 årene i et hus med dedikert lytterom (og filmrom) og interessen var vel da på det største. Kjøpte blodtrimma Magnepan 3,6 av tidligere Audioskribent Petter Dale og hadde fantastisk lyd.

    Flyttet til huset vi bor nå som har stor vinkelstue og ingen mulighet for eget lytterom (uten påbygg en gang i fremtiden, som vurderes).

    Magnepan 3.7 ble kjøpt inn og koste meg med disse uten at det ble like gøy som før. Anlegget må nødvendigvis få sin plass i stua hvor det er lite spillerom vedr plassering noe som naturlig nok gjør sitt med lydopplevelsen.
    Fikk heller ikke den bassen jeg vet disse høyttalerne kan gi og kjøpte to stk Ken Kreisel sub. Disse passet veldig bra med Magnepan og fikk dypbassen på plass, uten at bassen oppover ble som jeg ønsket. Hadde grei 3D til tross for lite optimal plassering uten at det var helt på høyde med tidligere.
    Et uhell skjedde i heimen og ene høyttalern ble ødelagt. Hentet da inn 3 stk DIY høyttalere fra garasjen og kjørte på med surround igjen, noe jeg hadde savnet.

    Anlegget er i dag i bruk av hele familien for avspilling av musikk, film/serier og spill. Dette blir dermed et stueanlegg fremfor et optimalt ego/highendanlegg for kun musikklytting.

    Alle komponentene i anlegget er nytt (med unntak av racket som skal byttes), se bilde. Så her er for øyeblikket alt ukjent
    Vurderte lenge hva jeg skulle gå for fremover ettersom det blir både bilde og fler kanals som er behovet. Måtte ha muligheten til å koble til flere kilde med hdmi 4K. Selv er jeg vel mest to-kanals menneske, i hvert fall der jeg er mest kritisk og vil ha det litt mer optimalt enn ved flere kanals, men liker også veldig godt film og serier og bruker anlegget mye til dette jeg også.
    Kikket på div høyttalertyper og det måtte se relativt bra ut i stua, låte bra og det måtte være mulig å utvide med senter da jeg mener dette er den viktigste høyttaleren i et surroundoppsett uansett hvor bra fronthøyttalere man har.

    Pga rom og plassering så vokste nysgjerrigheten for høyttalere som kan tilpasses rommet. De tre kandidatene jeg satt igjen med var Dutch & Dutch, Kii Audio og også Paradigm Personaserien pga annen teknologi og utseende, samt mulighet for en ekstremt heftig senter på sikt. Vurderte sterkt Persona 5F med Persona sub.

    Så falt til slutt valget på toppmodellen fra Paradigm; Persona 9H.
    Med denne så trenger jeg ingen kjempe av en forsterker (selv om det i dag også kan skaffes relativt billig så har jeg til gode å høre en klasse-d forsterker jeg kunne levd med annet enn til bass), den kunne også tilpasses rommet bedre enn 5F selv om jeg sikkert godt kunne levd med den også.

    Persona 9H er en hybridmodell som har innebygget romkorreksjon for basseksjonen som består av totalt 4 stk 8” pr høyttaler. 2 stk bak som går opp til 200 Hz og 2 stk foran som går opp til 400 Hz. En forsterker på 700 watt driver de foran og en annen forsterker på 700 watt driver de to bak.
    Dette med såpass høy deling som gjøres aktivt gjorde høyttalerne veldig spennende. Da får man ikke bare bra dypbass, men bra midbass langt oppover og mellomtonen slipper å stresse med for lave frekvenser. Mellomtone og diskant i beryllium. Mellomtonen er vel den største som finnes i dette materialet og samme materiale hele veien fra 400 Hz og oppover gjør sammenhengen veldig bra.

    I tillegg er det jo dette med romkorreksjonen. Her har Anthem laget et system spesielt for 9H for å korrigere bassen best mulig for hver høyttaler slik at den skal spille bra uansett rom og plassering, noe jeg trenger hos meg.

    Jeg tenkte veldig på om det var noen hensikt å gå for en så kostbar høyttaler uten å gi den optimale arbeidsforhold, men på den annen side, hva kan spille bedre i den gitte situasjonen enn denne? Om jeg får god lyd her nå så kan det bli enda mer moro om jeg etter hvert gir den et annet rom med bedre plassering.

    Har ikke eksperimentert så mye enda med det lille jeg har å gå på av plassering og har ikke kjørt i gang romkorreksjonen. Må ordne en pc med Windows (jeg er eplemann) for å få til dette og har ikke rukket enda, men høyttalerne har en grunninnstilling som gjør at jeg kan spille på dem likevel.

    Har fått noen timer med høyttalerne både til film og musikk.
    Kan røpe at dette spiller mektig, basselementene har stålkontroll og setter hus og vegger i bevegelse om ønskelig.
    Leste mye om at Personaserien var veldig åpen og detaljert og var litt redd for om det kunne låt litt hardt med feil utstyr. Hos meg så låter det ikke hardt, men likevel veldig oppløst. Forsterkeren kan nok ta litt av æren for dette. Litt mye bass for øyeblikket ettersom den ikke er korrigert enda, men musikk blir det og dette virker veldig lovende!

    Nå håper jeg at jeg får låne en pc med Windows slik at jeg kan kjøre korreksjon på bassen så jeg får et bedre inntrykk av hvordan det kan låte her.

    Solgte unna DPA1B og et par Ken Kreisel 808 før nåværende anlegg ble handlet inn.

    Hadde planlagt å kjøpe følgende: Anthem AVM 60 og effektforsterker i MCA serien, for siden å oppgradere to kanalslyden med en integrert amp.

    Ble en del frem og tilbake og diskusjon med Glenn og Audiodistribution og kom frem til å starte med følgende for å ikke ha så mye kompromisser med lyden til musikklytting:

    Cary SI-300.2d: Integrert forsterker med dac og blåtann m.m. og Anthem MRX 520 for å koble til alle kilder med hdmi og surround som midlertidig kun blir 9H og et par små bakhøyttalere.
    520 ble valgt pga pris og det at jeg ikke på veldig lang tid kommer til å ha mer en fem kanaler.
    Cary kjøres som effektforsterker på 9H ved surround.
    Oppo UDP-203 som kilde for BD 4K.
    Har også en X-Box One S og Apple TV tilkoblet.
    Vi ga bort vår 55” tv til vår eldste sønn så vi har kun projektor og lerret til bruk for film/serier.

    Har ikke råd til noe mer komponenter på lenge, men det som står høyt på ønskelista er nytt rack, senterhøyttaler, deretter gode bakhøyttalere.

    Skal se på akustiske løsninger som ikke skjemmer stua for mye. Tenker at hjørnet ved venstre høyttaler må gjøres noe med, samt bakveggen som er nære. Tips mottas med takk!

    Anlegget 2 2.jpg
     

    S. Lieng

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    26.05.2014
    Innlegg
    1.663
    Antall liker
    850
    Et nærbilde av basselementet; High-Excursion Differential Drive som sitter i 9H og 7F, 4 stk i 9H og 2 stk i 7F.

    Basselementene i 9H deles aktivt ved 200 og 400 Hz. De to i front spiller opp til 400 og de to bak fra 200 og ned. 2 stk forsterkere pr høyttaler, 700 watt til de to i front og 700 watt til de to bak.

    9H bass.jpg
     

    S. Lieng

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    26.05.2014
    Innlegg
    1.663
    Antall liker
    850
    Ettersom Persona 9H har egne forsterkere til basselementene så er det kun diskant og mellomtone som skal drives av ekstern forsterker. Med følsomhet på 96 db så er det ikke voldsomme krefter som trengs, men mer krefter gir mer kontroll og man kan spille høyere. Valgte Cary SI-300.2D da jeg ønsket en anelse "rørlyd" mikset med den veldig oppløste 9H. Ble veldig bra match for mine ører :)

    20347838_1095346617267308_2083034409_o.jpg
     

    Sluket

    Sivilaudiofil og Master Baiter
    Ble medlem
    11.08.2006
    Innlegg
    55.378
    Antall liker
    102.343
    Torget vurderinger
    23
    Steike - jeg trodde Liengstova var en tråd om en eller annen hittil uoppdaget kafe i Marka.... men dette er klart mye tøffere!!
     

    S. Lieng

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    26.05.2014
    Innlegg
    1.663
    Antall liker
    850
    Steike - jeg trodde Liengstova var en tråd om en eller annen hittil uoppdaget kafe i Marka.... men dette er klart mye tøffere!!
    Sikkert en kafe som heter dette også et sted, men de har antagelig ikke prioritert anlegget like høyt som meg :)
     

    S. Lieng

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    26.05.2014
    Innlegg
    1.663
    Antall liker
    850
    Dette ble vel litt snobbete, men var ikke planlagt at det skulle matche slik. Syntes likevel utseende rettferdiggjorde kjøpet av de nye kablene. Om det låter bedre enn bilstereo / kobberkablene jeg benyttet tidligere? Aner ikke!

    20251036_1093155454153091_15883766_o.jpg
     

    Sluket

    Sivilaudiofil og Master Baiter
    Ble medlem
    11.08.2006
    Innlegg
    55.378
    Antall liker
    102.343
    Torget vurderinger
    23
    Har du lyst så har du lov. Gjør ikke noe at helheten er bra ut. Tøft.
     

    S. Lieng

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    26.05.2014
    Innlegg
    1.663
    Antall liker
    850
    Alle høyttalerne i Personaserien har Perforated Phase Alignment (PPA) Lenses, se film med infro her: https://youtu.be/DwA_uf_694I

    Det virker som plassering og vinkling av 9H ikke er veldig kritisk i forhold til resultatet, mulig at denne teknologien kan være en årsak?!

    20196964_1093155587486411_76640750_n.jpg
     

    S. Lieng

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    26.05.2014
    Innlegg
    1.663
    Antall liker
    850
    Alle de gulvstående høyttalerne i Personaserien har samme diskant og mellomtone i beryllium; 25mm diskant og 178mm mellomtone.

    Persona diskant og mellomtone.jpg
     

    S. Lieng

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    26.05.2014
    Innlegg
    1.663
    Antall liker
    850
    Må jo ha bilde også, ikke bare lyd :)

    Hadde tidligere eget rom til musikk og film og full kontroll på lyset. Det har jeg ikke der vi bor nå så da blir det litt større utfordring med projektor, men Epson EH-TW9300 gjør en bra jobb! Veldig lyssterk, 2500 lumen. Den er kalibrert hos forhandler, men får kalibrert den på nytt i stua om ikke lenge. Blir spennende å se om det blir forbedring.

    Projektor.jpg
     

    S. Lieng

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    26.05.2014
    Innlegg
    1.663
    Antall liker
    850
    Har hatt tre stk lerret tidligere av billigste type, men gikk litt opp i pris på siste bytte. Valgte DREAMSCREEN V6 TAB 100" / 221CM 16:9 DYNAGREY.
    Merket forbedring i farger og sortnivå.
    Har gått opp en liten størrelse for hvert bytte og øker vel littegrann neste gang også til 106" muligens. Kanskje rammelerret neste gang.....

    20316801_1095346020600701_1477922837_o.jpg
     

    S. Lieng

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    26.05.2014
    Innlegg
    1.663
    Antall liker
    850
    Signalkilde for BD 4K er Oppo UDP-203. Da jeg bruker dac i forsterker (Cary) og kjører hdmi ut så hadde jeg ikke behov for storebror 205.

    For å ta imot alle kilder med hdmi, samt avspilling av surround så benyttes Anthem MRX 520. Hadde i utgangspunktet planlagt å bruke Anthem sin prosessor AVM 60 med MCA forsterker, men valgte heller Cary SI-300.2d for musikk og minstemann 520 i tillegg.

    Blir etterhvert en senter og bedre bakhøyttalere, men noe mer enn dette vil ikke bli aktuelt på lang tid så da holder det med denne. Veldig fornøyd så langt, men har ikke blitt veldig godt kjent med den enda. Ser frem til å begynne å leke med den.

    20314464_1095346603933976_205368493_o.jpg
     

    S. Lieng

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    26.05.2014
    Innlegg
    1.663
    Antall liker
    850
    Sola skinner :)

    Deilig med ferie, men savner anlegget nå, ser frem til å kjøre romkorreksjon på 9H

    9H I gyllen kveldsol.jpg
     

    Dolbytor

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    12.03.2012
    Innlegg
    7.162
    Antall liker
    22.677
    Sted
    Setesdal
    Torget vurderinger
    8
    Dette ser bra ut :)

    Hvordan er du fornøyd med UDP-203? Jeg vurderer denne selv og ser heller ikke hva som kan forsvare prisforskjellen opp til 205 så lenge man bare bruker digitale forbindelser...
     

    S. Lieng

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    26.05.2014
    Innlegg
    1.663
    Antall liker
    850
    Dette ser bra ut :)

    Hvordan er du fornøyd med UDP-203? Jeg vurderer denne selv og ser heller ikke hva som kan forsvare prisforskjellen opp til 205 så lenge man bare bruker digitale forbindelser...
    Veldig fornøyd! Kjøper kun film i 4K (med unntak av enkelte spesialversjoner som kun finnes i vanlig bd) og bilde og lyd er topp! Har ikke tatt a/b test med forrige bd spiller jeg brukte, men ser ut som vanlig bd også har fått et løft.
    Cd har jeg ikke rukket å høre så mye på enda så skal ikke uttale meg der, men fungerer jo da kun som drivverk.

    Fikk beskjed av importør at det ikke hadde noen hensikt å gå for 205 når jeg kjører hdmi ut. Får jo da ikke benyttet den påkostede dacen som utgjør mesteparten av prisforskjellen på spillerne. Har god dac både i Anthem receiver og Cary forsterker så hadde da ikke behov for 205. Men den ser jo mye tøffere ut da ;)
     

    S. Lieng

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    26.05.2014
    Innlegg
    1.663
    Antall liker
    850
    Her er bilde av elementene på baksiden av 9H som spiller opp til 200 Hz med egen forsterker på 700 watt. (bilde fra nett)

    9H elementer bak.jpg
     

    S. Lieng

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    26.05.2014
    Innlegg
    1.663
    Antall liker
    850
    Denne her står høyt på ønskelista: Persona C

    Både diskant (25mm) og mellomtone (100mm) i beryllium, samt 4 stk 7" (178mm) high-excursion X-PAL™ drivere. 93 db følsomhet.

    Persona C fra siden.jpg
     

    S. Lieng

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    26.05.2014
    Innlegg
    1.663
    Antall liker
    850
    Forsøkte å ta litt bilder av bilde ;) ikke så enkelt, trenger et fotokurs..... øverste bilde hvor det er sterke farger og mye lys i bilde så blir alt rundt lerretet mørkt, midterste bilde med svakere farger så synes det litt bedre. Nederste bilde er med blits og da ser alt ganske blast ut.

    mørkt.jpg

    middels.jpg

    lyst.jpg
     

    S. Lieng

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    26.05.2014
    Innlegg
    1.663
    Antall liker
    850
    Konklusjonen til Darryl Wilkinson fra Sound&Vision etter test av Paradigm Persona 3F Speaker System :)

    What can I say? There are damn few speaker systems that I’d consider selling my children—or myself—for medical experiments to acquire. But the Persona 3F and the rest of the speakers in this Paradigm Persona system are so astounding, so unequivocally brilliant in their performance that they will convince your ears that they don’t exist, despite what your eyes will try to tell you. OK, maybe that’s not totally worth selling my children for, but it’s certainly worth the price tag. Yes, I’ll say it. $31,000? Is it a true value in a loudspeaker package? Or is it a total luxury for your eyes and ears? Take your pick. Either way, you’d be correct.
    Read more at https://www.soundandvision.com/cont...aker-system-review-page-2#A17dm2fUjCGseR4l.99

    Persona 3F system.jpg
     

    S. Lieng

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    26.05.2014
    Innlegg
    1.663
    Antall liker
    850
    Bra madammen også liker høyttalerne :)
    Hun er musiker og hun har selvfølgelig hørt seg selv på anlegget ;) Hun har utgitt et par CDer og rundt nyttår blir det nytt album på vinyl så da blir vi nødt til å skaffe platespiller også......

    HifiLisa.jpg
     

    S. Lieng

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    26.05.2014
    Innlegg
    1.663
    Antall liker
    850
    "Stresstest" av anlegget i kveld :) DYNAMIKK og DYP bass er morro, men like gøy med dynamikk oppover i frekvens.

    Kjører kun to kanaler nå og kan bare forestille meg hvordan det blir med DTS lydspor og Persona Center og Prestige surroundhøyttalere, samt en Persona Sub.....

    20495773_1100409696761000_610708383_o.jpg
     

    X-Cell

    Lorden av Nord!
    Moderator
    Ble medlem
    23.10.2006
    Innlegg
    10.253
    Antall liker
    9.040
    Sted
    Narvik
    Torget vurderinger
    11
    Bra madammen også liker høyttalerne :)
    Hun er musiker og hun har selvfølgelig hørt seg selv på anlegget ;) Hun har utgitt et par CDer og rundt nyttår blir det nytt album på vinyl så da blir vi nødt til å skaffe platespiller også......

    Vis vedlegget 450907
    Flott tråd, nydelige høytalere og en flott frue.

    Du må jo dele noen album hun har vært med på :)
     

    S. Lieng

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    26.05.2014
    Innlegg
    1.663
    Antall liker
    850
    Bra madammen også liker høyttalerne :)
    Hun er musiker og hun har selvfølgelig hørt seg selv på anlegget ;) Hun har utgitt et par CDer og rundt nyttår blir det nytt album på vinyl så da blir vi nødt til å skaffe platespiller også......



    Flott tråd, nydelige høytalere og en flott frue.

    Du må jo dele noen album hun har vært med på :)

    Skal finne link til album, men her er musikkvideo: https://youtu.be/3jsKf3pNyz0

    Album på Tidal: https://tidal.com/album/64519701
     

    coolio

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    19.09.2015
    Innlegg
    5.487
    Antall liker
    5.456
    Sted
    Bergen
    Torget vurderinger
    2
    Steikje, stemmen hennes var balsam for sjelen :D

    Virker forøvrig som et godt bilde på den prosjektoren din. Støyer den i bruk?
     

    S. Lieng

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    26.05.2014
    Innlegg
    1.663
    Antall liker
    850
    Bra madammen også liker høyttalerne :)
    Hun er musiker og hun har selvfølgelig hørt seg selv på anlegget ;) Hun har utgitt et par CDer og rundt nyttår blir det nytt album på vinyl så da blir vi nødt til å skaffe platespiller også......



    Flott tråd, nydelige høytalere og en flott frue.

    Du må jo dele noen album hun har vært med på :)

    Skal finne link til album, men her er musikkvideo: https://youtu.be/3jsKf3pNyz0

    Album på Tidal: https://tidal.com/album/64519701

    Litt mer info her: CD

    Følg gjerne på fb https://www.facebook.com/artistmonalisalieng/?fref=ts

    85199_CD__Himmelstjernan__Mona-Lisa_Lieng_1.jpg
     
    Sist redigert:

    S. Lieng

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    26.05.2014
    Innlegg
    1.663
    Antall liker
    850
    Sist redigert:

    bluesbreaker

    Hundeeier
    Ble medlem
    05.03.2009
    Innlegg
    22.610
    Antall liker
    58.237
    Sted
    Blåskogen
    Torget vurderinger
    1
    Helt ukjent artist for meg Mona Lisa Lieng.
    Fortjener absolutt oppmerksomhet.

    Jeg regner med at du/dere kvalitetssikrer den nye vinylen, slik at man kan nyte den med godlyd når den kommer:)
    Lykke til med utgivelsen til dere begge.
     

    S. Lieng

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    26.05.2014
    Innlegg
    1.663
    Antall liker
    850
    Sub er et must i ett hjemmekinoanlegg :)
    Måtte selge unna et par Ken Kreisel 808 (som jeg brukte med Magnepan) for å handle nåværende anlegg. Disse fungerte veldig bra med MG og til film til tross for relativt liten størrelse.

    Bassen i 9H er uten tvil bedre, går dypere og har større kapasitet, men å kjøre egen sub til lfe blir uansett en fordel til film så det står på ønskelista, men blir nok en stund til enda. Vil ha nytt rack og senter først og evt platespiller.... men vet hva som venter meg den dagen en sub blir koblet til :)
     

    baluba

    Æresmedlem
    Ble medlem
    18.02.2009
    Innlegg
    24.590
    Antall liker
    15.155
    Sted
    Kopervik og Bergen
    Torget vurderinger
    1
    Hørte på fruens album sent i natt, og da på lavt volum. Flott stemme og fin produksjon, ut fra det jeg kunne høre på det lyttenivået. Favorittmerket for senere nytelse. :)
     

    S. Lieng

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    26.05.2014
    Innlegg
    1.663
    Antall liker
    850
    Hørte på fruens album sent i natt, og da på lavt volum. Flott stemme og fin produksjon, ut fra det jeg kunne høre på det lyttenivået. Favorittmerket for senere nytelse. :)
    Hyggelig å høre! Får ta en vinyldemo her for de som ønsker når det nye albumet er klart
     

    S. Lieng

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    26.05.2014
    Innlegg
    1.663
    Antall liker
    850
    Steikje, stemmen hennes var balsam for sjelen :D

    Virker forøvrig som et godt bilde på den prosjektoren din. Støyer den i bruk?
    Takk for hyggelig tilbakemelding!

    Veldig fornøyd med Epson 9300, lyssterk, bra bilde, farger og sortnivå. Flyttet "kinoen" fra batcave til lys stue så trengte da lyssterk projektor. Den er fysisk stor, men støysvak. Har den rett over sofaen, men ikke noe problem med støy. Merket at lerretet også har betydning og det er sikkert mer å hente på noe som er enda bedre enn det jeg bruker nå, men det får bli seinere.
    Skal få den kalibrert her hjemme (er også kalibrert hos forhandler) om ikke lenge så kanskje den blir enda bedre. Oppdatering kommer :)
     
  • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Laster inn…
Topp Bunn