Fra stort til smått, en anleggstråd.

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • MFA

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    15.09.2007
    Innlegg
    630
    Antall liker
    1.902
    Torget vurderinger
    1
    Heisann

    Jeg er Atle, snart 48, familiefar, arbeidskar og smittet av audiofilia. Kan vel si det er kronisk ettersom jeg har hatt symptomer siden 15 årsalderen.
    Har vært medlem av sentralen lenge men har i mange år bare vært en observatør ( leser hver dag) med noen få innlegg. Hadde tidligere nicket "telefunken" og var litt mer aktiv, så krasjet pc'en og jeg fikk aldri igang telefunken igjen, men nå er jeg altså MFA.

    Jeg er vestlending, Bergenser utflyttet til Sotra. Jeg har mange gode audiofile venner og bekjente og frekventerer av og til i dette miljøet.
    Tenkte det var på tide å by litt på seg selv så får vi se hvor det bærer hen. Moderator må gjerne flytte tråden til et bedre egnet sted.

    Litt av motivasjonen for denne skrivekløen er at denne hobbyen er full av opp og nedturer og hvis man er innstilt på det, uendelig masse lærdom.
    Jeg har gjordt meg noen betraktninger over eskalerende priser på hi-end og erkjent at dette løpet klarer jeg ikke følge uansett hvor mye man har lyst. Det er bare en realitet. Så jeg har gjordt noen grep for å ikke havne i en audiofil nedtur. Å beskrive min anleggshistorie vil bli litt omfattende og for mye arbeid så vi begynner for ca 5 år siden. Er ingen stor fotograf så bildekvaliteten er så som så:

    Stort hus, egen kjellerstue, frie tøyler på mitt private univers. En fin tid med meget god lyd.
    IMG_8459.jpg

    Har sansen for litt sære greier. Et bilde fra et ryddesalg, poeng for dem som kan identifisere høyttalerene.
    IMG_6432.jpg


    Hus blir solgt, vi ønsker oss et enklere liv med alt på et plan, nyere og bedre isolert, minimal hage og sjøutsikt. Diverse ting skjer med hifien også, men ny bolig blir det og da ser det slik ut:
    DSC_0185.jpg

    Høyttalere er Tannoy Albury sl105 15tommer stativhøyttaler. Låter utrolig bra og merkelig nok syntes fruen at de ser ok ut.

    Det er her, i løpet av det siste året, jeg bestemmer meg for å ta et oppgjør. Det viser seg at å ha dette stående på utstilling og nesten aldri kunne bruke det da stuen deles av hele familien blir en stor verkebyll. Jeg bestemmer meg for å rykke opp alt med roten og få en ny start. Vi har et lite gjesterom som blir min nye hule. Betingelse: skal fortsatt kunne benyttes som gjesterom. Så da er det bare å nullstille og begynne med blanke ark.
    Har bestemt meg for at det ikke skal ta av økonomisk, i hvertfall ikke før jeg har gjordt meg noen erfaringer i det nye lille rommet. Tanken går i retning brit-fi. Har lyst på god integrert f.eks exposure, naim etc, Kanskje en god integrert rørsak. Stativhøyttalere må det nok bli og tankene går i retning Harbeth p3esr evt Proac db1. Dette er noe å se fram til men først må det prøves litt og med hjelp av finn.no og et par greie forhandlere starter jeg opp med dette:
    DSC_0317.jpg

    Min gamle Meridian 508.24 spiller fortsatt fint. En gammel rega planar 3 blir hentet fram fra innerst i skapet. Den er fra gamle audioscan fra før hifiklubben startet, den har en nyere rb250 arm som blir påmontert en DL103r som spiller i en Denon stepup før det ender i en rega fono mm. En gammel litt sliten Densen DM10 blir innkjøpt. Årets høyttaler hype er elac b5. Tenker disse kan fungere i mitt lille rom. Billig er de også. Skikkelige stativer blir kjøpt inn ( med tanke på veien videre ). En liten REL T-zero finner også veien inn i en krok.

    Hvordan låter så dette? Vel det er begynnelsen på et lite nytt hifi-eventyr for meg. Kobling, justering, lytting, mer justering, innspilling, mer justering. Kjempeopptur. Låter meget bra. Har såvidt turt å slippe inn et par ringrever for å vurdere og tilbakemeldingene er bra. Det er rimelig, det er gøy med hifi igjen og jeg kan høre musikk mye oftere enn før. VINN VINN for en glad gutt !

    Tar gjerne i mot innspill så får vi se hvor dette ender....

    Mvh Atle
     
    Sist redigert:

    impulse

    Æresmedlem
    Ble medlem
    26.02.2006
    Innlegg
    13.199
    Antall liker
    7.674
    Sted
    Hølen
    Hei, Atle! Morsom tråd ! Du har tydeligvis hatt mye fint i årenes løp. Høyttalere fra Avalon og preamp fra cj sier jo litt om ambisjonsnivået. En liten kommentar til det du har samlet deg nå, dog. Denon 103 i en Rega RB250 er så langt fra ideell match som det er mulig å komme omtrent, med mindre akkurat den armen av en eller annen grunn har lagre som er supertighte, og det er nærmest ikke sansynlig i det hele tatt...
     

    MFA

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    15.09.2007
    Innlegg
    630
    Antall liker
    1.902
    Torget vurderinger
    1
    Heisann

    Er fullt klar over denne potensielle mismatchen, men likevell fungerer det. Helt strøkent på 180g, litt siblianter på de tynneste platene kan tyde på at armen skulle vært litt lavere bak, men det løses med tykkere platematte. Har lest mye om denne komboen og det er sånn ca 50/50 om at dette er en missmatch. Det er et par ting som kan forklare det. DL103r matcher bedre enn 103, forklar det den som kan. Nål/sliping skal i dette tilfelle ikke være spesielt sensitiv til vta men mange har erfart at det ikke er tilfelle. Hadde en SL1210 tidligere og dette skal være en bedre match, men i rega spilte det mye bedre. Dette kan ha med at jeg blir litt trigget av måten rega presenterer saker på (PRAT). Uansett så er ny vinylspiller nr 1 prioritet, da jeg syntes det andre utstyret spiller fint i lag, enn så lenge.

    Takk for reponsen

    Ha en strålende dag

    Atle
     

    MFA

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    15.09.2007
    Innlegg
    630
    Antall liker
    1.902
    Torget vurderinger
    1
    Takk for det tkr, følger med på dine skriverier her inne også. Nå er det raspeballer hos svigermor noen timer. God middag til dere.

    mvh Atle
     

    Okioki

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    29.12.2010
    Innlegg
    103
    Antall liker
    208
    Hei! Klarer ikke helt se hvilken Avalon. Arcus, eclipse? Kan du si noe om ditt tidligere Avalon-oppsett?
     

    bambadoo

    Æresmedlem
    Moderator
    Ble medlem
    11.10.2002
    Innlegg
    22.082
    Antall liker
    10.486
    Sted
    Lørenskog
    Torget vurderinger
    16
    Hei Atle :)
    Flyttet tråden din til "mitt anlegg og billedtråder" avdelingen :) Passer bedre der.
     

    MFA

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    15.09.2007
    Innlegg
    630
    Antall liker
    1.902
    Torget vurderinger
    1
    Hei

    Bambado: flytt gjerne tråden.

    Okioki: høyttalerene var arcus. Stor eierglede, gedigen kvalitetsfølelse og gitt de rette betingelsene meget god lyd. På papiret ingen vanskelig last men krevde kvalitet i alle ledd. Fikk en god match med en forholdsvis rimelig Vincent sp331mk.

    Mvh Atle
     

    baluba

    Æresmedlem
    Ble medlem
    18.02.2009
    Innlegg
    24.590
    Antall liker
    15.154
    Sted
    Kopervik og Bergen
    Torget vurderinger
    1
    Kjekk tråd som kan bli gøyal å følge med på. Mange muligheter for artige oppgraderinger. Gratulerer med egen tråd! :)
     

    HCS

    En vanlig fyr fra bygda..
    Ble medlem
    22.02.2007
    Innlegg
    26.719
    Antall liker
    32.599
    Sted
    Nesten Gjøvik..
    Torget vurderinger
    28
    Fin tråd, artig å høre gode begrunnelser og ideer. Når det kombineres med artige produkter henger jeg på her Atle. Fin alder var det på trådstarter og :)
     

    impulse

    Æresmedlem
    Ble medlem
    26.02.2006
    Innlegg
    13.199
    Antall liker
    7.674
    Sted
    Hølen
    Nå vet jeg ikke om du er åpen for ytterligere investeringer, men akkurat nå ligger en av de beste små monitorene jeg vet om på brukten til en uhyre god, for ikke å si latterlig lav pris. Totem Acoustic Model 1. Jeg har eid et par i årevis, og med skikkelig elektronikk og et par tunge stativer, er det ikke grenser for hvor bra disse kan spille.....
     

    MFA

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    15.09.2007
    Innlegg
    630
    Antall liker
    1.902
    Torget vurderinger
    1
    Heisann

    Impulse: Disse har gått under radaren. Har aldri hørt Totem, men lest mye positivt om dem. Prisen er det ingenting å si på. Foreløpig avventer jeg høyttalere litt, vil fortsatt sole meg litt i glansen av Elac og se om det er mer å hente ut av de. Kan si at alt som er skrevet om de så langt stemmer, men de trengte ca en mnd med mye spilling for å åpne seg opp og for at bassen skulle falle på plass. Klør litt i fingrene etter å få tak i ny/brukt vinylspiller. Vurderer en ferdig pakke med ny planar3 som har fått mye skryt. Da er drivverk-arm og f.eks en exact optimalisert og fungerer som en god sak, og kanskje det hadde vært lurt og sette strek der, men kjenner at å lete etter drivverk/arm og pu og sette dette sammen selv er veldig fristende så det blir nok her neste oppgradering kommer.

    Mvh Atle
     

    impulse

    Æresmedlem
    Ble medlem
    26.02.2006
    Innlegg
    13.199
    Antall liker
    7.674
    Sted
    Hølen
    Det er fantastisk gode høyttalere, men går under radaren til de fleste. Produsenten har vært særs uheldig med valg av norsk representasjon hele to ganger, så han skifter ansiktsfarge og blir ganske mørk om noen nevner Norge. Det har nok endel av skylden. Jeg hadde mine i syv år, og angrer tidvis enda på at jeg solgte dem.
    Den nye Planar 3 er et avsindig godt kjøp. Jeg har hatt en i lytterommet noen uker i sommer, og resultatet kan leses i siste nummer av Fidelity, men jeg tror personlig jeg ville kjøpt den uten Regas egen pickup og lagt litt ekstra i en bedre pickup. Jeg ser at å pusle med drivverk, arm og pickup har sine sider, men Planar 3 har en ytelse som er klart bedre enn summen av delene skulle tilsi. Til den prisen tror jeg ikke den har mye konkurranse. Så kan du jo etterhvert kjøpe en separat powersupply og få mer av alt den veien...
     

    MFA

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    15.09.2007
    Innlegg
    630
    Antall liker
    1.902
    Torget vurderinger
    1
    Hei igjen impulse

    Ja jeg har lest og hørt mye bra om den nye planar3. En forhandler her i byen ymtet frampå om at han ikke ville solgt meg en rp6 fremfor den nye planar3 med mindre rp6 også blir forbedret. I pakkeløsningen følger det med elys2. Har lest at Exact pu til 3990,- kan være en god oppgradering. Jeg er en person som liker å lese og spesielt tekniske data for alverdens rarieteter blir sittende fast. Rega Exact har et relativt høyt utsignal (6,8 - 7,2mv). I dag har jeg 0,25-0,3 x10(stepup) som gir ca 3,0mv inn i riia. Dette føler jeg gir et ok nivå med fin dynamikk. Med exact inn i fono mm nærmer jeg meg grenseverdiene for overstyring av riia ( et sted står det oppgitt 7,0 og et annet sted 10,0). Regapu i regafono burde jo gå men er redd det kan bli litt masete lyd. Egentlig er jeg MC mann så vi får se hvor vi ender.

    mvh Atle
     

    MFA

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    15.09.2007
    Innlegg
    630
    Antall liker
    1.902
    Torget vurderinger
    1
    Heisann

    I disse juletider får pengene bein å gå på så på denne siden av 2016 blir det neppe noe nytt eller brukt kjøp. Tidligere har jeg alltid passet på å " belønne " meg selv med noe nytt på denne tid - "fordi jeg fortjener det" :). Kanskje blir det anledning til å prøve/låne noe spennende utstyr. Syntes det er artid med litt bilder men er en elendig fotograf. Har en Sony z5compact som skal ha et bra kamera men blir skuffet gang på gang. Sikkert fotografen sin skyld men det får ikke sette noen stopper for bilder blir det nok likevel.

    Har liten erfaring med headfi men har hatt mye glede av et par Bowers & Wilkins P7 når jeg har vært på reise eller på familiehytten. Spotify premium på telefonen har fungert greit. Har også en liten Argon HA1 stående i anlegget, men den blir lite brukt. Har i den siste tiden gått til anskaffelse av Tidal Hifi og syntes det er storveis. Foreløpig analogt ut fra pc eller tlf men likevell spennende å lete etter ny musikk.

    Apropos musikk så er jeg rimelig åpen for det meste, men er nok rotfestet i jazzen. Syntes det er mye bra norsk jazz. Her er et lite tvalg av siste ukes spilte cd'er:
    DSC_0333.jpg


    Holder på å gjøre meg kjent med Tidal:
    DSC_0337.jpg


    Dårlig bilde men pyttpytt. Her er det stort potensiale for forbedringer og et ormebol av digital forvirring. Har vurdert streamer ala node2 / aries mini, men samtidig så benytter jeg pc til å se film så jeg ender nok på en usb-dac. Samtidig så må det sies at pc'en er gammel og støyer en del, det samme gjelder prosjektøren. Men gøy er det likevell selvom det ikke er optimalt for seriøs lytting.

    Ha en strålende dag

    mvh Atle
     

    tkr

    Æresmedlem
    Ble medlem
    27.03.2007
    Innlegg
    20.539
    Antall liker
    27.477
    Sted
    Nede i fjæresteinene
    Torget vurderinger
    2
    Har vurdert streamer ala node2 / aries mini, men samtidig så benytter jeg pc til å se film så jeg ender nok på en usb-dac.[/QUOTE]


    En pent brukt Mac Mini gjør nytten her. Liten og helt støyfri ved mitt bruk. Du sparer fort en 50-60 KKr. :D

    Mvh
     

    MFA

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    15.09.2007
    Innlegg
    630
    Antall liker
    1.902
    Torget vurderinger
    1
    Hei igjen tkr

    Har tenkt på en billig / midlertidig løsning som f.eks
    audioquest_dragonfly_red_05.jpg

    Denne kan brukes fra tlf også ( ingen pc-vifte å høre ) Må kanskje oppgradere til en bedre kabel minijack til phono.

    Denne kan være et alternativ:
    Henry-DAC-Cover.jpg

    Denne kan stå med de andre komponentene og kan benyttes med en grei signalkabel. Må kanskje ha en bedre usb kabel.

    Finnes et hav av alternativer men mye er ukjent teritorium for meg.

    Mvh Atle
     
    Sist redigert:

    MFA

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    15.09.2007
    Innlegg
    630
    Antall liker
    1.902
    Torget vurderinger
    1
    Hei igjen.

    Da fikk far i huset lurt inn en liten førjulsopptur. Har mer eller mindre tenkt at impulses og flere andres gode ord om nye planar 3 er verdt å følge. Denne fortjener bedre pickup enn den som følger med i pakkeløsningen. Ny planar 3 blir det ikke riktig ennå, men hvorfor ikke begynne med en ny PU. Så er denne innspilt til den dagen ny spiller er i hus. Har hatt et par aktuelle kandidater i hodet og gikk på et lite impulskjøp på lørdag. Så nå skal en gammel sliter få hvile seg litt:
    DSC_0354.jpg

    En liten sleeper som gjerne ikke er best på noe men som fungerer til lange lyttestunder og som forhåpentlig er en noe bedre match enn DL103r. Fikk den montert og noen lunde justert inn så den kan få noen timer på seg. Skal få lånt litt bedre protraktor og en nålertrykksvekt så blir det nok bra. Må kanskje heve armen bak litt. Dersom noen har erfaring med denne PU'en må de gjerne dele erfaring. Men nå - innspilling pågår....

    Mvh Atle
     

    baluba

    Æresmedlem
    Ble medlem
    18.02.2009
    Innlegg
    24.590
    Antall liker
    15.154
    Sted
    Kopervik og Bergen
    Torget vurderinger
    1
    Hva med å beholde Denon DL103r og kjøpe seg en bedre match til den? :p Det er nok rimeligere omvendt, altså slik du har gjort det. Har HFK presset den dårlige kombinasjonen på folk? :)
     

    MFA

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    15.09.2007
    Innlegg
    630
    Antall liker
    1.902
    Torget vurderinger
    1
    Heisann baluba

    DL103r blir værende til en passende anledning, som at en vintagespiller el. skulle dukke opp. Liker DL103r meget godt. Har hatt 103 på en sl1210. Denne tok en unge på besøk knekken på og da ble det 103r. Senere har en annen unge klart å ødelegge et lager på armen på sl'en, uten å knerte pu'en. SL'en ble solgt som drivverk til en kar som bygger om. Var skeptisk til rega+ dl103r men litt søk på nettet avslørte at det er en del som bruker nettopp denne komboen og er fornøyd så jeg tok sjansen på å prøve.

    Nå har sumiko blue point fått kjørt seg ganske mye i 3 dager og det virker som den trives bedre en DL103r gjorde. Renere, mer gjennomsiktig lyd, ingen sibiljanter lengre. Ingen lytterettehet og jeg er førnøyd.

    I tillegge til de teoretiske fakta som sier mismatch er det også litt praktiske forkjeller f.eks høyde på pu som igjen påvirker vta. Håper et bilde kan illustrere dette:
    DSC_0356.jpg


    Kan forøvrig frikjenne HFK, de har ikke hatt noe med denne saken å gjøre. Angående fremgangsmåten min så vil jeg begrunne det med at jeg har levd med forholdsvis mye dyrere utstyr som for det aller meste er kjøpt brukt, og tanken på noe helt nytt som ingen andre har hatt fingrene på frister...

    Mvh Atle
     
    Sist redigert:

    baluba

    Æresmedlem
    Ble medlem
    18.02.2009
    Innlegg
    24.590
    Antall liker
    15.154
    Sted
    Kopervik og Bergen
    Torget vurderinger
    1
    Det med lett justering av VTA er en av årsakene til at jeg har valgt en annen løsning enn Rega på det jeg har på vei inn i krypten. Ellers tror jeg nok en spanking new Planar 3 vil være mer egnet til nevnte Denon, impulse har nettopp testet den så han kan kanskje fortelle mer. Men gammel Rega på nevnte Denon er ikke kjent for å være en heldig kombinasjon, for det er en pickup som er følsom for lagerkvalitet. Litt for mikrofonisk til sitt eget beste, men montert på riktig arm og verk kan den gjøre vann til vin. :)
     

    MFA

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    15.09.2007
    Innlegg
    630
    Antall liker
    1.902
    Torget vurderinger
    1
    Heisann

    Av og til skal det ikke så mye til for å glede seg. Noen ganger koster det faktisk ingenting:

    Det har vært nevnt en del begrensinger ved rega spillere, som jeg også har kjent på selv ved flere anledninger. Vatring av spiller er viktig og hos meg har spilleren tilslutt endt på en liten broket forsamling av småpenger, plektere og en snøskrape for å komme i vater. Ikke bra og hvorfor ting har blitt så skeivt har jeg ikke gjordt meg opp noen tanker om ennå. Da er det fint å komme på at man har diverse rusk stående i boder etc. Frem fra glemselen kom et gammel solidsteel amp-stand, så nå er spilleren solid forankret og finjustert i vater.

    Akkurat ferdig og skal til å sveive i gang en plate så kommer eldstedatteren i huset hjem fra jobb med en førjulspresang til stefar, som takk for hjelp av diverse. Keith Jarrett - the køln consert og Miles Davies - bitches brew på vinyl.

    DSC_0369.jpg


    Riktig god helg fra sofaen

    Atle
     

    MFA

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    15.09.2007
    Innlegg
    630
    Antall liker
    1.902
    Torget vurderinger
    1
    Hei igjen

    Oppdaget til min store overraskelse at jeg snart er 49 og at det er nesten et år siden jeg la ut noe i tråden min. Det har vært et hektisk år med mye jobbing og mye reising i den forbindelse. I tillegg har det lille rommet «mitt» vært opptatt av et annet gjenvendt familiemedlem. Dette har medført en del endringer i systemet. Jeg er nå installert tilbake i mitt lille rom og fortsetter der jeg slapp. Ble litt overrasket når jeg gjør opp status. Her følger litt fra anlegget som det er PR i dag.

    F1F88144-842A-4E98-A457-A4FDAE95AD47.jpg


    Først ble ny forsterker anskaffet. Yamaha as2100. Særdeles fornøyd med denne. Kun forsterking, bra Riaa, bra hodetlf utgang, ingen Dac som forstyrrer og er utdatert om 2 år. Som en skribent sa, en forsterker for voksne. Den vokser på seg og som mangeårig rørfanatiker kan jeg gå god for denne.

    Ville rykke opp en divisjon eller to og jaktet bedre høyttalere. Har snust på dynaudio spesial 40, Proac db1, harbeth og til og med 805d3. Landet på et par Ampion Argon 3s. Et godt bruktkjøp, som nye. Spiller meget åpent, detaljert og med en super bassgjengivelse for mitt lille rom. Er meget fornøyd med disse og kan ikke forstå at disse ikke er mer i vinden.

    BEBBA632-4BB5-4B11-8C32-9F11FD2FDBEC.jpg


    Har gått og svevet rundt denn spilleren i lengre tid. Den har tilhørt en kamerat som tok den i innbytte for lenge siden. Har stått på utstilling hos ham da han har mer sofistikert spiller selv. Har nettopp fått denne i hus og klarte akkurat å trumfe den på plass uten for mye omøblering. En eldre spiller med mye nyere deler og en nydelig saec 407/ex arm.

    A71E1AB9-395C-4C80-8420-14E4F62B0097.jpg


    Skulle jeg kjede meg er det nok å eksperimentere med. Spiller for øyeblikket på en DV20x2. Har ingen superpickuper men tror jeg kan falle til ro en stund.

    Det kan se ut som jeg må melde meg inn i en del nye merke-vennegrupper.

    Ha en strålende dag

    Mvh Atle
     
  • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Laster inn…
Topp Bunn