Costanza76 - går under jorda i musikkens tjeneste

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Costanza76

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    25.11.2012
    Innlegg
    180
    Antall liker
    205
    Sted
    Trondheim
    Torget vurderinger
    1
    Da er tiden endelig kommet til at også jeg kan legge ut en billedtråd i denne eksibisjonistiske delen av hifisentralens irrganger :) Noen vil kanskje hevde at innlegget kommer noe prematurt, siden jeg pt. har hverken lytterommet klart eller anlegget oppe å gå, men veien blir til mens man går, og kommentarer og innspill mottas med takk.

    Pr august så det fremtidige lytterommet slik ut:
    IMG_2826.JPG

    Grovkjeller pluss tidligere soverom = ny kjellerstue/lytterom/lekestue/mancave (alt etter hvem du spør) på ca 25 kvm i den klassiske L-formen. Foreløpig er det kun gjennomført avretting av gulv, men i løpet av den nærmeste måneden skal både gulvvarme, parkett, vegger (delvis dobbel gips og delvis kvistfri panel), og egen kurs for anlegget være på plass. Hvis tiden tillater det skal jeg holde tråden oppdatert ift. fremdrift på byggingen.

    Pr idag er beholdningen av brunevare som beskrevet i min signatur. Det går mest i headfi på hjemmebane - men selv om jeg er strålende fornøyd med Schiit/Project Sunrise/HE-500-komboen, savner jeg den fysiske påvirkningen som lytting via høyttalere gir. Og når jeg nå etter mange år endelig får muligheten for å etablere et relativt uforstyrret lytterom, griper jeg den med begge hender :)

    I stua står det som pr nå er "hovedanlegget" i huset: Apple-tv, Marantz UD-5007 multispiller, Marantz NR-1504 reciever (kun i stereo) samt Scandyna MiniPod høyttalere. Estetisk småpent og helt ok til bakgrunnslyd, film (og fest) - men det mangler "noe" - og dette "noe" søker jeg nå i det nye anlegget i kjelleren.

    Stueanlegget:
    IMG_2735.JPG
    IMG_2736.JPG
    IMG_2737.JPG


    Så hva er planene fremover!?
    Deler av det nye anlegget er allerede klart:
    Hjertet i anlegget blir nyanskaffet Lyngdorf TDAI 2170 med alle tilleggsmodulene installert. Videre er også platespiller på plass: Fikk Pro-ject Essential 2 i bursdagsgave nylig og lar denne bli inngangsbilletten min til et nytt liv med vinyl (som er ukjent grunn for meg så lang). Riaa'en kom også på plass i dag: Pro-ject Tubebox S skal sørge for "rørende" vellyd fra budsjettspilleren.

    På kildesiden skal jeg anskaffe en Bluesound Node 2 (eller tilsvarende) for streaming av Spotify og Tidal. Pc-en min får stå for den rippede musikksamlingen, og så er det noe usikkerhet knyttet til hvordan jeg skal håndtere cd'er. Jeg kommer sannsynligvis til å starte med min Sony-ES-spiller som transport, og så får vi se hva som skjer. Kabler? Det jeg har liggende fra før supplert med BJC, tenker jeg... (Vi lar kabeldiskusjonen ligge foreløpig).

    Goldenear Triton Two+ er det djerve valget på høyttalersiden. Dette er et skikkelig skudd i blinde, da jeg ikke har hørt de (ja, jeg vet - det er sånt man bare ikke gjør), men anmeldelsene av Triton-serien er mildt sagt imponerende lesning - og jeg er for nysgjerrig til å la være. En løsning hvor bassene er aktive gir optimale arbeidsvilkår for Lyngdorf'en, som har relativt begrenset effekt på egen hånd. Jeg tror (med vekt på "tror") at dette kan være en kombinasjon som kan gi meg en fullrange musikkopplevelse på et relativt moderat budsjett. Det første partiet til Norge lar imidlertid vente på seg (importør sier september), så her kan det muligens være behov for "ventehøyttalere" for en utålmodig sjel :)

    Det nærmer seg nattatid for en sliten småbarnsfar, så et skråblikk på egen hifi-erfaring og en utdyping av de valg som allerede er tatt kommer i drypp i den nærmeste fremtid.

    Uansett - dermed er den virtuelle grunnsteinen lagt for dette prosjektet. Jeg har den dypeste respekt for den kunnskap og de meninger medlemmene på forumet har, og håper å kunne dra nytte av innspill og kommentarer underveis.
     
    Sist redigert:

    HoJ

    En glad amatør.
    Ble medlem
    11.11.2006
    Innlegg
    19.444
    Antall liker
    35.260
    Sted
    Stavanger
    Torget vurderinger
    2
    Gratulerer med egen bygge/hifi tråd. Synes prosjekt kjeller ser spennende ut. Håper alt blir som du ønsker. Vinyl var ukjent for meg også for noen år siden, men nå nyter jeg lyden og synet som lp bringer.
     

    Costanza76

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    25.11.2012
    Innlegg
    180
    Antall liker
    205
    Sted
    Trondheim
    Torget vurderinger
    1
    Med snekkeren på en ukes ferie (!) blir det byggestans - og tid til å dvele ved fortiden, og undertegnedes hifi-"erfaringer".

    "I begynnelsen var mørket" - eller i mitt tilfelle en dobbel kassettspiller fra Philips (kjøpt for premiepenger fra en arkitektkonkurranse for barn). Denne ble brukt til å bryte alle mulige opphavsrettigheter på det glade åttitall (les: kassettkopiering). Det eneste jeg savner fra den tiden er den nitidige planleggingen av en samlekassett for å få god variasjon og å utnytte spilletid maksimalt. Ingen sammenraskede spillelister anno 2016 her nei.

    Det første skrittet i retning av lyset og go'lyd var anskaffelsen av et JVC midirack av ok kvalitet (MX-77, om jeg ikke husker feil) - kostet vel rundt titusen (som var mye for et sånt anlegg den gangen). Det spilte cd-er og det spilte dem relativt høyt, og det var det viktigste :)

    Det neste skrittet gikk nok mer i riktig retning. Med et relativt romslig budsjett gikk ferden til Hifi-klubben, og etter å ha fått massert ørene kraftig med "The Wall" i diverse utgaver kom jeg hjem med et høyst brukbart anlegg etter mine (ringende) ører. Denon DCD-1015, Denon PMA-1315R og Dali 450 spilte bra på mitt gutterom - men man ble jo uglesett i kameratgjengen når man klarte å komme hjem med noe annet enn Cerwin Vega AT-100 (den hellige bass-gral på den tiden) :) Sett i ettertid var dette et anlegg med mange gode kvaliteter - og med en lyd jeg (sikkert i nostalgiens lys) har savnet. Det spilte frisk og kraftfullt og med en behagelig topp og bunn.

    Studietiden innebar hybelliv i Bergen (en fantastisk by på alle måter!) og behov for å skalere ned anlegget i størrelse. Men ambisjonene om Hi-Fidelity hadde vokst, så veien var kort til Bergen Hifi-center med oppsparte midler og et rykende ferskt studielån i lomma. Resultatet av noen timers lytting ble et riktig så hyggelig hybelanlegg: Arcam Alpha 6, Densen Beat-100 og System-Audio 5010 Signature spilte (på tross av lite optimal plassering) meget godt og oppløst og med nok trøkk til at naboene klaget.

    Dette anlegget skulle/kunne jeg godt ha beholdt og spilt på den dag i dag, men en tullete impulshandel med øynene på Akers Mic førte til nedskalering til et Pioneer 2.1 "Designanlegg" - XC-L7-mini, for de som er kjent med disse. TABBE! Men det er resultatet av manglende impulskontroll... Anlegget står for øvrig nedpakket et sted - til ettertanke. Hifien røyk på Finn til spottpris - nok en tabbe fra en etter hvert pengelens student.

    Med samboerskap og tidkrevende studier ble hifi-interessen lagt på is noen år. Konas konfirmantanlegg (Denon/Paradigm Atom) fylte stua med tilstrekkelig lyd til at oppgradering ikke var et tema. Jeg begynte i stedet et broket ferd i head-fiens verden som fra billige Sony-propper via Shure SH-840 og Sennheiser HD650 i dag har endt med et headfi-anlegg jeg er meeeeget fornøyd med (se signatur).

    "Konemors konfirmantanlegget" ble tilslutt byttet ut med dagens Marantz/ScanDyna-løsning - et rimelig oppsett som representerer et slags kompromiss mellom lydkvalitet, funksjon og design. Det spiller bra, bevares, men jeg har siden vi flyttet inn vår nåværende bolig for litt over tre år siden gått svanger med en ide om et lytterom i kjelleren. Muligheten til å sette sammen et nytt oppsett uten for mange kompromisser ift. plassering og hensyn til andres aktiviteter frister veldig. At andre velger å kalle det "kjellerstue" eller "lekerom" er en sak for seg - så lenge jeg får en vegg til disposisjon å plassere anlegget ved er jeg i utgangspunktet fornøyd. Så får akustikktiltak mv. komme som en overraskelse - "som bassfella på kjerringa".

    Skal prøve å grave opp noen bilder av komponentene nevnt ovenfor etter hvert.


    PS! Ble aldri arkitekt - verden er i stedet blitt beriket med (nok en) jurist :)
     
    A

    ANM

    Gjest
    Utvilsomt den viktigste investeringen man gjør i denne hobbyen, er et eget rom med full frihet. Må anlegget konkurrere med spisestue, salong og konens estetiske krav er egentlig leken over.
     

    Costanza76

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    25.11.2012
    Innlegg
    180
    Antall liker
    205
    Sted
    Trondheim
    Torget vurderinger
    1
    Og akkurat i det ting begynte å gå fremover stopper det opp igjen. Sliter med en bitteliten vannlekkasje ved et rømningsvindu i kjelleren - og hverken jeg eller mureren vet helt hvor vannet kommer fra p.t. Det er ikke mange dråpene, men fukt i kjelleren er det ingen som vil ha... Dagene går, nye forsøk gjøres på å lokalisere problemet. Det eneste "positive" er at naturen bidrar med betydelige mengder væske for å teste hva som (ikke) fungerer. Og kronene ruller...

    I mellomtiden driver jeg og "Googler" meg frem til et nytt rack/møbel. Estetisk komite har lagt føringer for utseende, så fulldempet rack i klassisk forstand er uansett uaktuelt. Innledningsvis tenkte jeg å ta i bruk en Krobo-benk fra Bruksbo til anlegget, men jeg ser nå at jeg neppe kan ha anlegget eksponert på den måten så lenge ungene er små. Et eller annet lukket (helst med skyvedører eller nedfellbare luker) er aktuelt. Har funnet noen alternativer - hvorav en løsning fra USM Haller står klokkeklart som førstevalg. Relativt kostbart, men kombinasjonen av pent utseende, god kvalitet og modulær oppbygning bør kunne trumfes gjennom i komiteen :)
     

    Costanza76

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    25.11.2012
    Innlegg
    180
    Antall liker
    205
    Sted
    Trondheim
    Torget vurderinger
    1
    Rev panelet i kjelleren og fant det man helst ikke bør finne, nemlig fukt. Plast direkte mot yttermur var slettes ikke en god ide da huset ble bygd - og resultatet er gitt. Uansett - driten er ute av huset og en byggtørrer skal få bruke noen dager på å få tørket opp.

    Skjær i sjøen er det tydeligvis nok av, men stoler (foreløpig) på at snekker Mads har kart over farvannet.

    Lekkasjen ved vinduet er ihvertfall ordnet opp i - one down, unknown to go...
     
    M

    medlem215396

    Gjest
    Der er du godt igang :)
    Veldig spennende lesning som jeg oppdaget først i kveld, historikk, progress både på rom- og utstyrssiden og at fuktproblemer løser seg.
    Smart å ta sånt på alvor, fra starten av. Stå på.....
     

    Costanza76

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    25.11.2012
    Innlegg
    180
    Antall liker
    205
    Sted
    Trondheim
    Torget vurderinger
    1
    Der er du godt igang :)
    Veldig spennende lesning som jeg oppdaget først i kveld, historikk, progress både på rom- og utstyrssiden og at fuktproblemer løser seg.
    Smart å ta sånt på alvor, fra starten av. Stå på.....
    Takk takk, Stover. Det kommer nok til å bli oppdateringer fra byggeprosessen i noen uker fremover, men så... :)

    Har det meste av komponenter stående klart - mangler foreløpig leveringsdato på høyttalerne, og så får jeg raske sammen noen midlertidige kabler til jeg vet hvor lange strekk jeg trenger. Så fort jeg har lyd i kjelleren blir du invitert ned - trenger noen godt skolerte ører for å ratte lyd og prøve akustiske tiltak utover det åpenbare.

    Spennende tider er det uansett ;)
     
    M

    medlem215396

    Gjest
    Takk for kommende invitasjon, spennende :) Har høyttalere stående til overs akkurat nå, så dersom behov for ventehøyttalere er det muligheter.

    Har av ulike årsaker flyttet anlegget rundt i huset de siste dagene og det er en ting som slår meg. Dersom det ikke funger sånn noenlunde umiddelbart akustisk sett, er det noe alvorlig galt. Det tok lang tid før jeg tok innover meg akkurat dette rådet (gitt i Naim tråden), ift egen kjeller. Som du vet er rommet kledd med gips, masse glatte flater som krever tid og kompetanse å kompensere for.
     

    Costanza76

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    25.11.2012
    Innlegg
    180
    Antall liker
    205
    Sted
    Trondheim
    Torget vurderinger
    1
    Takk for kommende invitasjon, spennende :) Har høyttalere stående til overs akkurat nå, så dersom behov for ventehøyttalere er det muligheter.

    Har av ulike årsaker flyttet anlegget rundt i huset de siste dagene og det er en ting som slår meg. Dersom det ikke funger sånn noenlunde umiddelbart akustisk sett, er det noe alvorlig galt. Det tok lang tid før jeg tok innover meg akkurat dette rådet (gitt i Naim tråden), ift egen kjeller. Som du vet er rommet kledd med gips, masse glatte flater som krever tid og kompetanse å kompensere for.
    Blir en del glatte flater her også (Gips). "Estetisk komite" vil ha det sånn. Bakvegg er slett, mens frontvegg blir trepanel. Spent på hvordan dette slår ut, men håper at ganske betydelig møblering samt forsiktig demping av førsterefleksjon kombinert med bidrag fra Lyngdorfs RoomPerfect rom-korreksjon skal ta "det grøvste". Så får fin-tuningen komme etter hvert (dumt å bli helt ferdig med en gang - vi må ha noe å pusle med). Håper å ikke måtte sette RP-modulen på for mange prøver - ryktene sier at RP kan gi litt "sjøsyk" lyd dersom den blir tvunget til å kompensere for mye.

    Vi kan snakkes om ventehøyttaler. Jeg har etpar Paradigm Atom v3 pakket ned som kan duge til nøds, men du har sikkert noe mer spenstig :)
     

    Costanza76

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    25.11.2012
    Innlegg
    180
    Antall liker
    205
    Sted
    Trondheim
    Torget vurderinger
    1
    USM Haller

    Komitè-behandling gjennomført: Sobert "Hifi-møbel" fra USM Haller er i bestilling :) Og solen skinner utenfor kontorvinduet.
     

    Costanza76

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    25.11.2012
    Innlegg
    180
    Antall liker
    205
    Sted
    Trondheim
    Torget vurderinger
    1
    Ventetid....

    Fikk mail fra importør i dag: Goldenear Triton Two+ kan ventes inn i månedsskiftet oktober/november. Det er leeeeenge å vente, nå som byggingen er kommet i gang igjen :) ...Blir litt av en overgang fra små (og nette) ventehøyttalerne (Paradigm Atom) til relativt svære Tritons.

    Men den som venter på noe godt osv. Så skal vi da se å få litt liv i Goldenear-tråden etterhvert!

    Fikk for øvrig en forsinket 40-årsgave av en god nabo i går: "Abbey Road" på vinyl. Sånt settes pris på! Så var det bare å få ferdig rommet og satt opp anlegget da slik at andektig avspilling kan finne sted.
     

    Costanza76

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    25.11.2012
    Innlegg
    180
    Antall liker
    205
    Sted
    Trondheim
    Torget vurderinger
    1
    IMG_2864.jpg


    Fristelsen (og abstinensene) ble for stor(e) - vinyl måtte provisorisk kobles opp for en "funksjonstest" :)
    Vinylspinneriet med tilhørende Riia fikk selskap av SunriseII-ampen og Hifiman HE-500 med en gammel kamfertrekiste som rack.

    Rakk bare et par plater (og en liten tilhørende alkoholenhet) i går kveld, men hadde skikkelig "kosestund på loftet" (det er det vel neppe lov å si).

    Mulig dette er entry-level vinyl-avspilling, men det funker for meg!

    (Beklager en noe begrenset billedkvalitet - vi skyldner på Apple...)
     

    Costanza76

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    25.11.2012
    Innlegg
    180
    Antall liker
    205
    Sted
    Trondheim
    Torget vurderinger
    1
    Saaaakte saaaakte....

    Byggingen av lytterom går sakte fortiden. Behovet for re-gipsing av eksisterende tak satte oss tilbake ift tidsplanen - men nå ser det lysere ut, om enn på bekostning av saldo på konto :) Folk i arbeid betyr fremgang, men det koster når man har satt bort jobben og det gjøres hvitt og etter boka.

    Som trøst har jeg derfor brukt enda mer penger - en Bluesound Node 2 handlet på torget her inne er snart på vei i posten og skal gjøre tjeneste som streamer i anlegget. Så blir det vel å få satt opp en (enkel) NAS i nettverket som kan ta seg av musikksamlingen (ALAC og noe FLAC).

    NAS er jeg grønn på, tross tidligere antikvarisk datainteresse. Har sett på en løsning med en WD MyCloud koblet i routeren - virket både enkelt i oppsett og drift. Men jeg hører gjerne på erfarne "NAS-ister" (DET er det i hvert fall ikke lov å si!!!). Skal oppgradere modem/router også, tror jeg. P.t. er det en halvgammel Zykel(?) fra Get som gjør jobben via div repeatere. Ikke all verdens fornøyd, når sant skal sies. Mulig det bedres med ny plassering.

    Men streamer på plass nærmer anlegget seg komplett, i hvert fall på papiret. Jeg leser i mellomtiden kabellektyre opp, ned og i mente - men har begrenset erfaring og sunn skepsis. Har en ide om at BJC er tilstrekkelig, men så hadde jeg gode erfaringer med "Budsjett-Nordost" tidligere (de gjorde i hvert fall ikke noe galt), så jeg er foreløpig i prøve-og-feile-modus. Har en del Qed-kabler på signalsiden jeg er fornøyd med, så disse migrerer nok over fra head-fi-anlegget, i hvert fall i første omgang.

    Koser meg med vinyl på headfi-en inntil videre. Opplever stadig små oppturer med vinyl som kilde - anlegget avslører nådeløst alt av knitring og støy, men du verden for et luftig og engasjerende lydbilde. Foten går så en allerede hoven ankel (halvmaraton) hovner ytterligere. Hvilket i sin tur innebærer behov for mer hvile og enda mer tid i go'stolen. Ond/god sirkel!? You be the judge :)
     

    Midtsian

    Medlem
    Ble medlem
    12.05.2012
    Innlegg
    29
    Antall liker
    22
    Sted
    Sør-Trøndelag
    Det gleder mitt usle hjerte å se at Vinylen stiger i kurs hos deg og liker også å se glødende rør. Forøvrig er det vel nå like før selveste Triton banker løs på trommehinnene dine. Ser frem til å lese dine lytteinntrykk.
     

    Costanza76

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    25.11.2012
    Innlegg
    180
    Antall liker
    205
    Sted
    Trondheim
    Torget vurderinger
    1
    Det gleder mitt usle hjerte å se at Vinylen stiger i kurs hos deg og liker også å se glødende rør. Forøvrig er det vel nå like før selveste Triton banker løs på trommehinnene dine. Ser frem til å lese dine lytteinntrykk.
    Ja, det nærmer seg, men containeren bruker sin tilmålte tid over dammen, så jeg rekker å opparbeide et skyhøyt forventningsnivå.

    Forventningsnivået er pr nu ikke like høyt ift. mine snekkervenner som glimrer med sitt fravær i sluttfasen av oppdraget. Sånn er det når man er så dum å ikke avtale fastpris, men heller har dem gående på timelønn...

    Like fullt - trøster meg med vinylriggen (med glødende rør) - og bruker tiden til å forberede nye vinylkjøp. Har hatt kjøpestopp av fysisk format i påvente av nytt anlegg, og har dermed opparbeidet en del "restanse" av må-ha-album i Spotify/Tidal som nå kan anskaffes (da jeg nå har erfart at vinyl definitivt er noe for meg).

    Tror også at vinylbasert avspilling for meg kan holde meg borte fra oppgraderingsspøkelset på andre områder. Det er så vidt mye å pusle med på en platespiller av oppgraderinger og tweaks at det holder meg opptatt en stund. Viktig å ha noe å "nerde" med. Om jeg har selvinnsikt!? Neppe...
     

    Midtsian

    Medlem
    Ble medlem
    12.05.2012
    Innlegg
    29
    Antall liker
    22
    Sted
    Sør-Trøndelag
    Ordet oppgraderingsspøkelse virker så negativt..:D Så lenge et komponentbytte gir en oppgradering er det jo udelt positivt. Håper dine venner i snekkerbukser dukker opp og har ferdigstilt prosjekt lytterom før eskene med akustiske formidlere ankommet, slik at du slipper å ha de stående uåpnet over tid, jeg vet hvordan det kjennes og det er ikke en beroligende følelse. Hva vinylinnkjøp angår har jeg erfart at butikken The Garden er et etablissement det er kjekt å ha et kundeforhold til. Særdeles god service og et meget godt utvalg. En liten spådom på tampen av innlegget: 2017 blir året du tester en god rørforsterker på dine flotte høyttalere og finner sann glede i det. :D (Y)
     

    hifiguru

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    15.07.2002
    Innlegg
    5.715
    Antall liker
    1.259
    Sted
    Porsgrunn
    Torget vurderinger
    1
    Hei, blir gøy å se hvordan dette blir!

    Sitat: Så blir det vel å få satt opp en (enkel) NAS i nettverket som kan ta seg av musikksamlingen (ALAC og noe FLAC).

    Husk at Node2 kan dra en harddisk. Benytter en 2TB på min og det fungerer greit. (Om ikke du skal ha aksess fra andre steder i huset da)
     

    baluba

    Æresmedlem
    Ble medlem
    18.02.2009
    Innlegg
    24.590
    Antall liker
    15.155
    Sted
    Kopervik og Bergen
    Torget vurderinger
    1
    Oppgraderingsspøkelseskladden kom på besøk til meg. Det var utelukkende positivt. :rolleyes:
    Spennende tider for deg, Costanza!
     

    Costanza76

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    25.11.2012
    Innlegg
    180
    Antall liker
    205
    Sted
    Trondheim
    Torget vurderinger
    1
    Hei, blir gøy å se hvordan dette blir!

    Sitat: Så blir det vel å få satt opp en (enkel) NAS i nettverket som kan ta seg av musikksamlingen (ALAC og noe FLAC).

    Husk at Node2 kan dra en harddisk. Benytter en 2TB på min og det fungerer greit. (Om ikke du skal ha aksess fra andre steder i huset da)
    Mener å ha lest at indeksering er litt utfordring med en større samling og hyppige oppdateringer av samlingen? Aksess andre steder i huset er ikke et must slik situasjonen er p.t.
     

    Costanza76

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    25.11.2012
    Innlegg
    180
    Antall liker
    205
    Sted
    Trondheim
    Torget vurderinger
    1
    Ordet oppgraderingsspøkelse virker så negativt..:D Så lenge et komponentbytte gir en oppgradering er det jo udelt positivt. Håper dine venner i snekkerbukser dukker opp og har ferdigstilt prosjekt lytterom før eskene med akustiske formidlere ankommet, slik at du slipper å ha de stående uåpnet over tid, jeg vet hvordan det kjennes og det er ikke en beroligende følelse. Hva vinylinnkjøp angår har jeg erfart at butikken The Garden er et etablissement det er kjekt å ha et kundeforhold til. Særdeles god service og et meget godt utvalg. En liten spådom på tampen av innlegget: 2017 blir året du tester en god rørforsterker på dine flotte høyttalere og finner sann glede i det. :D (Y)
    Så Midtsian ønsker å prøve seg som klarsynt!? :)

    "Oppgraderingsspøkelset/oppgraderingsfeen" - blir vel litt sånn halvfullt/halvtomt det. Uansett kjenner jeg meg selv såpass vel at kommer disse bankende på døren blir det byttefest og bondeanger.

    Snekkerbuksemafiaen gjør sitt beste for å utsette ferdigstillelse til leveringsdato for høyttalerne, men det får da være grenser. Ventehøyttalerne er hentet ned fra loftet og alt står klart. Så snart siste hammerslag er slått og siste malingsstrøk er påført (ikke tørket) rykker jeg inn!

    The Garden, Big Dipper og PK har alle fått tilgang til lommeboka mi - men eier- og spillegleden oppveier utleggene til fulle :)
     

    Costanza76

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    25.11.2012
    Innlegg
    180
    Antall liker
    205
    Sted
    Trondheim
    Torget vurderinger
    1
    We have liftoff!! Eller touchdown! Altettersom...

    Rykende ferske rapporter fra heimen forteller at både snekker og elektriker endelig er ferdige. Vi har et nybygd lytterom med deilig gulvvarme (og med egen kurs for anlegg). (Bilder kommer!)

    Og da settes ting i bevegelse. Skaffet i går et par Atacama høyttalerstativ til ventehøyttalerne mine på Finn.no, og i dag ble det spontanhandlet (midlertidige?) høyttalerkabler (AudioQuest Rocket 44) på den lokale Hifi-klubben.

    Hva jeg skal bruke kvelden på!?
     
    Sist redigert:

    Midtsian

    Medlem
    Ble medlem
    12.05.2012
    Innlegg
    29
    Antall liker
    22
    Sted
    Sør-Trøndelag
    Så Midtsian ønsker å prøve seg som klarsynt!? :)

    "Oppgraderingsspøkelset/oppgraderingsfeen" - blir vel litt sånn halvfullt/halvtomt det. Uansett kjenner jeg meg selv såpass vel at kommer disse bankende på døren blir det byttefest og bondeanger.

    Snekkerbuksemafiaen gjør sitt beste for å utsette ferdigstillelse til leveringsdato for høyttalerne, men det får da være grenser. Ventehøyttalerne er hentet ned fra loftet og alt står klart. Så snart siste hammerslag er slått og siste malingsstrøk er påført (ikke tørket) rykker jeg inn!

    The Garden, Big Dipper og PK har alle fått tilgang til lommeboka mi - men eier- og spillegleden oppveier utleggene til fulle :)[/QUOTE]


    Ja, jeg begynner i det små med min klarsynthet. Åndenes makt ligger litt frem i tid. Bondeanger er for bønder og knapt nok det, så du får holde deg til kun byttefest. Gledelig at McHammers er ferdige, nå gjenstår vel bare noen dager med venting på høyttalere, så er alt klart. Gleder meg til å høre fortsettelsen på denne sagaen.
     

    Costanza76

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    25.11.2012
    Innlegg
    180
    Antall liker
    205
    Sted
    Trondheim
    Torget vurderinger
    1
    Ikke helt i mål - men det kommer seg

    IMG_3150.JPG

    USM Haller-benken endelig pakket ut!
    Antrasitt-farge - dvs. ikke fullt så sort som bildet skulle tilsi.
    (Vinduets plassering på vegg plager ikke en "symmetrist" som meg - neida!)

    IMG_3147.JPG

    Litt hardvoksbehandlet furu midt i all gipsen. Her skal nok RoomPerfect få kjørt seg :)

    Etter å ha kjempet mot byggestøv og fått ryddet det verste i går skal jeg i kveld endelig få satt opp anlegget... Hvis ingenting annet kommer imellom (og som andre (trebarns-)fedre sikkert vil kjenne til: Det gjør det).

    Flere bilder kommer etter hvert.
     

    Costanza76

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    25.11.2012
    Innlegg
    180
    Antall liker
    205
    Sted
    Trondheim
    Torget vurderinger
    1
    Endelig halvveis til målet

    image.jpg
    image.jpg

    Slett ikke verst å være meg i går kveld. Oppkobling og prøvelytt unnagjort.

    I et fullstendig nakent og udempet rom uten bruk av romkorreksjon lød det som forventet relativt skrekkelig (les:eek:rdinært) - men noe annet hadde jeg foreløpig ikke ventet. Møblerer endel i kveld - fjerner nok endel av de uønskede romeffektene.

    Uansett gøy å være igang.
     

    Costanza76

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    25.11.2012
    Innlegg
    180
    Antall liker
    205
    Sted
    Trondheim
    Torget vurderinger
    1
    Bedre og bedre...

    Ble bedre straks rommet ble møblert. Foreløpig med en mastodont-sofa rett bak (foreløpig) lytteposisjon (samt en stabel med pappesker avledet av sofainnkjøpet). Uansett: Med litt lett justering av høyttalerplassering og vinkling ble det en riktig så hyggelig lyttestund i går kveld/natt. Ble plate etter plate på tross av at ny arbeidsuke ventet om få timer. Har foreløpig ikke koblet til hverken streamer eller cd-spiller, så vurderingen er kun basert på vinyl, men det låter slett ikke verst. Lyngdorfen leverer som annonsert ift. dynamikk - stillheten er nattsvart! Detaljnivået er etter forholdene (rom og begrensninger i høyttalerne) brukbart - og da bruker jeg hodetelefonene mine (HE-500) som referanse.

    Har foreløpig ikke rørt romkorreksjonen - er spent på effekten, men trenger en uforstyrret helaften for å begynne å fikle med dette.

    Ellers lar jeg meg imponere av ventehøyttalerne mine - Paradigm Atom v2 er sikkert 15 år gamle, og er uunnselige både av størrelse og utseende for øvrig, men leverer upåklagelig sammen med "halvelevert" elektronikk. Har tidligere kun hørt dem med rimelige Denon-forsterkere og vært sånn tålelig fornøyd.Hadde nok ikke levd med de permanent, men absolutt et hyggelig bekjentskap.

    Kommer nok små drypp herfra fremover - inntil Goldenear Triton melder sin ankomst går jeg nok ikke "all-in" ift. justeringer og tilpasninger - men gleden av å spille musikk på "ordentlig" er her allerede - Ida Jenshus' "Only Human" på akseptabelt lyttenivå frembrakte skikkelig gåsehud (det gjør den for så vidt alltid) og når man deretter fyller på med Jason Isbell og The Dawes i storform kommer gliset sakte men sikkert krypende.

    Og smilet blir ikke mindre bredt av tanken på hva som venter når Triton spiller opp til dans i stua... Snart, snart...
     
    Sist redigert:

    Costanza76

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    25.11.2012
    Innlegg
    180
    Antall liker
    205
    Sted
    Trondheim
    Torget vurderinger
    1
    Veien fra Kina er alt for lang - i mellomtiden kan det meste korrigeres.

    IMG_3215.JPG

    Romkorreksjon i gang!
    FullSizeRender.jpg

    Fullført! Og så enkelt da gitt....

    Resultat? Holy crap (for å være litt vulgær)! Dette er tett på voodoo. På en eller annen mirakuløs måte klarer romkorreksjonen å lokke fram lavfrekvente kvaliteter jeg aldri hadde trodd Atom'ene kunne inneha. Låpsleys "Station" fikk det til å dirre såpass at jeg måtte klype meg selv i armen og samtidig kikke forvirret rundt etter en imaginær sub! Og skru ned, av frykt for å få Paradigm-elementene i fanget. (Grillen på Paradigm Atom v2 er ikke avtagbar, så jeg ser ikke vandringen på elementene - men det hørtes voldsomt ut...). Før romkorreksjonen hadde rommets beskaffenhet sugd vekk alt av tilløp til bass uansett høyttalerplassering. Nå kan jeg nyte en stram og veldefinert bass helt ned mot høyttalernes tålegrense.

    Også oppover i frekvensene har det skjedd ting. Lydbildet er langt mer definert og "frempå". Perspektivet er endret - langt bredere og med bedre definert plassering av stemmer og instrumenter. Før korreksjon var perspektivet mer distansert og lyden langt hulere (naturlig nok så spartansk innredet rommet er p.t.). Nå er stemmer mer "In Your Face" i hvert fall trukket frem mot høyttalerplanet - og ikke en meter eller to lengre bak, druknet i kaskader av ekko. Fortsatt dybde, men nå utnyttes den bedre - ikke alt skjer i bakkant av scenen lengre, for å bruke et slikt uttrykk.

    Alle endringene er for øvrig veldig lett å spore - bypass er kun et tastetrykk unna.

    Om jeg er happy? You bet! Noe å sette fingeren på? Nja, til dels. Opplever en liten demping i øvre mellomtone som gjør at stemmer får litt mindre "luft", men det kan være at jeg allerede har blitt vant til litt i overkant mye "rominfo" (les: gjenklang). Videre er betoningen av de nedre frekvensene nesten litt i overkant når volumet er satt til "engasjert" lytting og man begynner å komme utenfor høyttalernes komfortsone. Men dette siste er høyttalerrelatert og vil rette seg når de store gutta kommer på plass...

    Uansett - jeg går helgen i møte med kraftig forbedret lyd - og en haug med nye plater som skal spilles. Testingen i går kveld/natt ble stort sett gjort via Tidal. I kveld blir det (nesten garantert) et glass rødt eller to (uten gullrekka) og The Civil Wars, Josh Ritter og Bjella på vinylspinneriet.

    Litt malurt: Gjallarhorn (importøren av Goldenear) har dessverre informert meg om at høyttalerne er forsinket fra Kina (ja, jeg vet - men alt produseres jo der i disse dager). Nærmere jul, er den gjeldende og ikke spesielt ambisiøse tidshorisonten. Lenge å vente, men sånn er det jo med jula. Da er vi i samme båt , ungene og jeg :) ...mens høyttalerne (dessverre) er på en annen båt...
     

    Griffenfeldt

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    31.12.2008
    Innlegg
    8.013
    Antall liker
    4.128
    Sted
    I en kjeller
    Torget vurderinger
    17
    Jeg ser du har flyttet litt rundt på mic'en.
    Jeg gjorde også det og endte opp på 9-11 plasseringer. Fikk et tips om å ta ALLE målingene i sweetspot'en.
    Jeg fikk faktisk et økt fokus og dybde etter jeg gjorde det. Det er selvsagt ingen garanti for at det fungerer hos deg, men jeg tror det er værdt et forsøk.
     

    Costanza76

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    25.11.2012
    Innlegg
    180
    Antall liker
    205
    Sted
    Trondheim
    Torget vurderinger
    1
    Jeg ser du har flyttet litt rundt på mic'en.
    Jeg gjorde også det og endte opp på 9-11 plasseringer. Fikk et tips om å ta ALLE målingene i sweetspot'en.
    Jeg fikk faktisk et økt fokus og dybde etter jeg gjorde det. Det er selvsagt ingen garanti for at det fungerer hos deg, men jeg tror det er værdt et forsøk.
    Hm. Interessant. Skal forsøkes etter hvert.

    Hvis du tar alle i samme posisjon, for du Room Knowledge over 90 prosent da?
     

    Griffenfeldt

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    31.12.2008
    Innlegg
    8.013
    Antall liker
    4.128
    Sted
    I en kjeller
    Torget vurderinger
    17
    Jeg ser du har flyttet litt rundt på mic'en.
    Jeg gjorde også det og endte opp på 9-11 plasseringer. Fikk et tips om å ta ALLE målingene i sweetspot'en.
    Jeg fikk faktisk et økt fokus og dybde etter jeg gjorde det. Det er selvsagt ingen garanti for at det fungerer hos deg, men jeg tror det er værdt et forsøk.
    Hm. Interessant. Skal forsøkes etter hvert.

    Hvis du tar alle i samme posisjon, for du Room Knowledge over 90 prosent da?
    IMG_0631.jpg
     

    Costanza76

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    25.11.2012
    Innlegg
    180
    Antall liker
    205
    Sted
    Trondheim
    Torget vurderinger
    1
    Jeg ser du har flyttet litt rundt på mic'en.
    Jeg gjorde også det og endte opp på 9-11 plasseringer. Fikk et tips om å ta ALLE målingene i sweetspot'en.
    Jeg fikk faktisk et økt fokus og dybde etter jeg gjorde det. Det er selvsagt ingen garanti for at det fungerer hos deg, men jeg tror det er værdt et forsøk.
    Hm. Interessant. Skal forsøkes etter hvert.

    Hvis du tar alle i samme posisjon, for du Room Knowledge over 90 prosent da?
    Vis vedlegget 407364
    Se der ja. Trodde kanskje at så vidt mye korreksjon ville gi litt "sjøsyk lyd", men hvis så ikke er tilfelle må jo dette testes. Mulig jeg prøver ila helga.
     
  • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Laster inn…
Topp Bunn