Side 1 av 2 12 SisteSiste
Resultater 1 til 20 av 37
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Hifi-entusiast Some11's Avatar
  Ble medlem
  Jan 2014
  Sted
  Eid
  Innlegg
  142
  Tagget i
  0 Innlegg
  Album
  1

  Some11s anlegg hittil og fremover!

  Jeg har nå holdt på med denne hobbyen i skarve to år ca, siden jeg kom på besøk til en helt ukjennt person ved tilfeldigheter som bygget på spørsmålet: "skal jeg bli med på vorspiel, eller skal jeg kjøre i kveld" så endte jeg på vorspiel hos en person som i dag er en av mine beste venner! der sto det Patos Lyric 401, hegel H200, Kimber Monocle XL også videre, dette var det som skulle til for at jeg fikk ut fingern og kjøpte meg mine første HIFI høyttalere, Patos Lyric 302! som jeg bytta membraner siden den ene menbranen var ødelagt. jeg kjørte dette på en stakkarslig Onkyo TX-SR 608 hjemmekinoforsterker med 750va trafo som egentlig holdt til å forskyne 302en opp til ett visst volum før den begynnte å klippe.

  Navn:   patos1.jpg
Visninger: 1019
Størrelse: 128.4 Kb

  Bare ett halvt år etter dette anskaffet jeg meg de høyttalerne jeg har i dag som er Patos Symphonic II AMT fra 2007-2008!
  Navn:   Patos2.jpg
Visninger: 993
Størrelse: 60.0 Kb

  Om jeg så får si det så er dette en helt RÅ liten høyttaler oppløsningen i diskanten er ut av en annen verden, sprutende mellomtone og imponerende stram og dyp bass fra ett enkelt 6.5" seas element!

  Her hørtes enda tydeligere at Onkyoen ikke var tilstrekkelig på noen måte!
  Jeg bestemte meg fort for at jeg ville vente med å kjøpe elektronikk til jeg hadde råd til å kjøpe meg noe årntlig Highend! Så kom dagen da jeg kontaktet Geir Tømmervik ved OHC og kjøpte meg en Densen Beat-175 til under halv pris samt en Parasound Zdac og to strømkabler fra In-Akustik!
  Parasound dacen er etter min mening ikke verdig en så oppløst og båndbred forsterker som det Densen B-175 faktisk er og i dag i nypris ligger det tross alt en god bruktbil imellom de, men man får ta en ting av gangen tenkte jeg!
  Navn:   Patos3.jpg
Visninger: 976
Størrelse: 41.2 Kb

  Slik så det alltså ut en stund, Patos Lyric 401 var en kompis av meg sine og ble lite brukt! platespilleren av type Micro Seiki MB-14 var mest til pynt da vi verken hadde Riia eller en fungerende pickup!

  Så gikk det nokk ett par måneder og jeg byttet bosted og følte behovet for å kjøpe en strømrensen!
  jeg kjøpte da av OHC en utstillingsmodel av typen Isotek Sigmas GII som jeg i dag ikke kan klare meg uten!
  selv om jeg hadde noen flaskehalser av noen kabler, MIT avt2 både signal og høttalerkabel gav Isoteken ordet luft og stram bass en ny mening for meg!
  Navn:   Densen1.jpg
Visninger: 898
Størrelse: 78.0 Kb

  Det gikk ikke lang tid før noe som hadde plaget meg en stund begynnt å krype seg litt for langt inn i øregangen min, nemlig trafobrum fra Densenen som hadde vert der fra dagen jeg pakka opp forsterkeren! jeg søkte litt rundt her på sentralen og ble informert av flere at dette var ett kjennt problem for densenforsterkere og slo meg litt til ro med att det antageligvis ikke kom til å irritere meg så volsomt. Noe som etterhvert viste seg å vere feil!
  så jeg sendte den på service hos OHC for snart fire uker siden og fikk til min store glede låne en PASS LABS INT-30A av en god venn av meg imens Densen var på service! i sammen slengen kjøpte jeg ett hifirack, en burmester stømkabel og noen Nordost Sort-kones som han hadde stående i samme slengen! jeg gikk også til inkjøp av ett par brukte Nordost Red Dawn 2x2m Shotgun Flatline høyttalekabler og skal i morgen hente en pakke på posten med matchende rca kabel! jeg merket sånnt et voldsomt løft i lyden når høyttalerkablene ble byttet. Det var omtrent som om høyttaleren hadde stått bakfrem før! Så da måtte nok RCA kabel av samme kaliber kjøpes kjappt!

  Navn:   PassLabs.jpg
Visninger: 866
Størrelse: 31.9 Kb
  INT 30A
  Navn:   Passlabs1.jpg
Visninger: 869
Størrelse: 34.7 Kb
  ----II----
  Navn:   FullSizeRender.jpg
Visninger: 877
Størrelse: 56.2 Kb
  Patos Symphonic II amt med mer.
  Navn:   anlegget.jpg
Visninger: 879
Størrelse: 63.3 Kb

  Slik det ser ut i dag!


  - Some11

 2. #2
  Hifi-entusiast Some11's Avatar
  Ble medlem
  Jan 2014
  Sted
  Eid
  Innlegg
  142
  Tagget i
  0 Innlegg
  Album
  1
  Fikk i dag mine Flatline Red dawn RCA kabler i posten! Snedig patent på RCA kontaktene må jeg si! Nå med matchede signal og høyttalerkabler har jeg endelig begynnt å få den "high end" føllesen i lyden jeg har lengtet etter lenge. Den er så mye luftiger, større lydbilde, strammere i bunnen, ekkoer henger så mye lengre i lufta og lufta i stemmer høres så mye tydligere. kort sagt nokk en gang superfornøyd!

  Navn:   FullSizeRender (1).jpg
Visninger: 832
Størrelse: 92.6 Kb  - Some11

 3. #3
  Hifi-entusiast Some11's Avatar
  Ble medlem
  Jan 2014
  Sted
  Eid
  Innlegg
  142
  Tagget i
  0 Innlegg
  Album
  1
  Pratet med Geir T. ved OHC i går and min Densen B175 som har vert på service, og fikk gledelige nyheter! Brummen i forsterkeren var ordnet og i tilleg hadde servicemannen "Blodtrimma" forsterkeren ved å optimalisere alle justerbare parameter i forsterkeren. Bias var litt høy så den hadde blitt optimalisert samt noen andre ting jeg ikke forsto meg mye på! Han ville ha forsterkeren i butikken til over helga for å sammenligne den med den andre B175en de hadde i butikken om dette var en oppgradering e ville gjøre på alle sine produkter i fremtiden! nå gleder jeg meg til å få igjen superdynamikken, super oppløstheten og superkjappheten som er i den 6.4 cm høye referanseforsterkeren min! i kveld går det forøvrig i en stk glodvarm Pass Labs, Alice in chains og Ringnes! God helg alle sammen!

  -Matthias

 4. #4
  Hifi-entusiast Some11's Avatar
  Ble medlem
  Jan 2014
  Sted
  Eid
  Innlegg
  142
  Tagget i
  0 Innlegg
  Album
  1
  da har jeg fått igjen min Densen B175 fra service på onsdag! gitt den to dager på å varme seg opp og du som jeg har savnet denne forsterkeren! personligheten i denne danske boksen er bare helt enestående! det er kommet en del nye komponenter i systemet siden jeg sendte den til service så det blir desverre litt vanskelig å bedømme hva som er hva. forstekeren har fått nordost sortcones under seg, byttet både signal og høyttalerkabel fra MIT AVT2 til Nordost red dawn og byttet strømkabel fra In-Akustik til Burmester. det som ble gjordt under service var at bias ble justert siden den var noe høy, samt at trafo ble mekanisk justert og kablingen ble routet om. brummingen som var i forsterkeren er nå redusert til akseptabelt nivå som høres mindre en summingen fra min gamle plasmaskjerm. dette er jeg ekstremt happy for! videre ang lydsignatur vil jeg si at den har fått mer pondus og strammere bass helt fra bunn og opp, selvklart MYE høyer oppløsning pga bytte av kabling, kvasse kanter er ikke llengre kvasse men høres "filtrert" og behagelig ut(kan dette ha noe med nedjustert bias å gjøre?), mellomtonen som var av en annen verden er blitt enda mer definert og sprutende.

  i all hui og hast dagen jeg fikk igjen forsterkeren koblet jeg opp fort og gledet meg sånn til å høre at jeg gjorde en liten tabbe jeg grublet over i nesten en time før jeg fant løsningen på. jeg var så deprimert fordi bassen ikke traff, jeg kjente vibrasjonene i gulv og i møbler, men den traff ikke i lytteposisjon. jeg skjønnte ingen ting og begynnte med å flytte rundt på høyttalerne for å se om det hjalp og etter en tre kvarters flytting ga jeg opp og tok nesten nedelaget da jeg kom på at kansje ene høyttaleren sto i motfase. noe den selvfølgelig gjorde! følte meg passe lur da ja! men det ble ihvertfall MEGET opptur å få riktig fase på begge høyttalerne!

  her er noen bilder av den vakkre saken!

  Navn:   densen3.jpg
Visninger: 752
Størrelse: 54.3 Kb

  Navn:   densen2.jpg
Visninger: 754
Størrelse: 88.5 Kb


  - Some11

 5. #5
  Hifi Freak ou812rh's Avatar
  Ble medlem
  Mar 2006
  Sted
  Oslo
  Innlegg
  2,524
  Tagget i
  1 Innlegg
  Lekkert Some11 Pøs på med flere bilder!

  OU812
  Densen DenDac 50/B-330+, Musical Innovation MI 14SE, Michell GyroDec, SME 309, Lyra Kleos, Bluesound Vault 2, Piega Coax 511, Isotek EVO3 Sigmas, Whistler Coanda, Audience AU24 SE, Nordost, Oyaide, Audioquest, Vibrapods, HiFi Tuning...

 6. #6
  Hifi-entusiast Some11's Avatar
  Ble medlem
  Jan 2014
  Sted
  Eid
  Innlegg
  142
  Tagget i
  0 Innlegg
  Album
  1
  Etter en hel helg med fjorten timer overtid og bare noen få timer på kvelden til å nyte musikk må det tennes telys, jekkes en ringnes og spilles litt fra skiva Who Can You Trust av Morcheeba. Jeg har vurdert å prøve å enten få lånt meg eller få spart opp til en Isotek Syncro kabel. altså ett DC filter før strømmrenseren da jeg har lest at dette kan hjelpe på å få vekk trafobrum helt 100%, noen med erfaringer der i gården?

  Om ikke annet foretok jeg en liten ommøblering i racket i går og flyttet strømrenseren en hylle opp, og pc og dac ned. dette for å få litt lengre strekk på de stive RCA kablene, som ikke akkuratt kveilers seg pent, enkelt. så en del ryddigere ut nå!
  God søndagskveld!

  Navn:   FullSizeRender (2).jpg
Visninger: 701
Størrelse: 55.1 Kb


  Navn:   IMG_0236.jpg
Visninger: 706
Størrelse: 72.3 Kb

  - Some11

 7. #7
  Overivrig entusiast X3MKungen's Avatar
  Ble medlem
  Sep 2013
  Sted
  Helsingborg Sverige
  Innlegg
  927
  Tagget i
  0 Innlegg
  Album
  1
  Hej Some11.

  serd du har litt problem med brumm.

  Har du forsökt o ta bort racket som er i glass og stål/aluminium.
  sett allt på gulvet og gör ett test :-)
  IsoTek Evo3 SIGMAS - IsoTek Evo3 Optimum - Primare I32 - MM30 DAC -Primare PRE60 - 2st. Primare A60 - Elac FS 507 VX-JET
  4st. AudioQuest Wind XLR - 4st. AudioQuest Castle Rock speaker Cables. 5X AudioQuest Vodka RJ45

 8. #8
  Hifi-entusiast Some11's Avatar
  Ble medlem
  Jan 2014
  Sted
  Eid
  Innlegg
  142
  Tagget i
  0 Innlegg
  Album
  1
  Sitat Sitat fra X3MKungen Se Innlegg
  Hej Some11.

  serd du har litt problem med brumm.

  Har du forsökt o ta bort racket som er i glass og stål/aluminium.
  sett allt på gulvet og gör ett test :-)

  Jeg forsøkte å sette alt rett på tregulvet, men det ble ikke så mye forandring i brummingen! det eneste jeg merket var att den svake susingen i toppen ble en liten anelse svakere!

 9. #9
  Hifi-entusiast Some11's Avatar
  Ble medlem
  Jan 2014
  Sted
  Eid
  Innlegg
  142
  Tagget i
  0 Innlegg
  Album
  1
  Jaggu var det godt med helg! har hørt en del album denne helga, og jeg tenker å dele noen av de med dere!

  det absolutt beste albumet jeg vet om er Shulman - In search of a meaningful moment! helt rått album  Bluetech - Sines and singelarities, og et ekstremt bra album med vanvittig bra lyd!  Bluetech - Cosmic Dubs, RÅBRA lite album!  Anbefaler alle å ta en kikk på disse albumene! overlegen lydkvalitet på Wipm hifi! desverre er ikke shulmanskiva på wimp, men der er to andre album av han som og er vanvittig bra!

  god søndag!

  - Some11

 10. #10
  Overivrig entusiast X3MKungen's Avatar
  Ble medlem
  Sep 2013
  Sted
  Helsingborg Sverige
  Innlegg
  927
  Tagget i
  0 Innlegg
  Album
  1
  Sitat Sitat fra Some11 Se Innlegg
  Sitat Sitat fra X3MKungen Se Innlegg
  Hej Some11.

  serd du har litt problem med brumm.

  Har du forsökt o ta bort racket som er i glass og stål/aluminium.
  sett allt på gulvet og gör ett test :-)

  Jeg forsøkte å sette alt rett på tregulvet, men det ble ikke så mye forandring i brummingen! det eneste jeg merket var att den svake susingen i toppen ble en liten anelse svakere!
  Vert ett forsök i alle fall :-)
  IsoTek Evo3 SIGMAS - IsoTek Evo3 Optimum - Primare I32 - MM30 DAC -Primare PRE60 - 2st. Primare A60 - Elac FS 507 VX-JET
  4st. AudioQuest Wind XLR - 4st. AudioQuest Castle Rock speaker Cables. 5X AudioQuest Vodka RJ45

 11. #11
  Hifi-entusiast Some11's Avatar
  Ble medlem
  Jan 2014
  Sted
  Eid
  Innlegg
  142
  Tagget i
  0 Innlegg
  Album
  1
  Sitat Sitat fra X3MKungen Se Innlegg
  Sitat Sitat fra Some11 Se Innlegg
  Sitat Sitat fra X3MKungen Se Innlegg
  Hej Some11.

  serd du har litt problem med brumm.

  Har du forsökt o ta bort racket som er i glass og stål/aluminium.
  sett allt på gulvet og gör ett test :-)

  Jeg forsøkte å sette alt rett på tregulvet, men det ble ikke så mye forandring i brummingen! det eneste jeg merket var att den svake susingen i toppen ble en liten anelse svakere!
  Vert ett forsök i alle fall :-)
  Selvklart! Og takker så meget for tipset! Jeg har i tankene å kjøpe meg ett rack med treplater og bedre demping! Men det er ett litt spessiellt rack jeg har overtatt fra en VANVITTIG ivrig audiofil som siden 2006 har hatt over 100 forsterkere+ ett stort antall andre komponenter i racket! Så er en slags liten sentimentalverdi ute å går! Racket er om ikke annet ihvertfal godt inspillt, det skal sies!

  - Some11
  Siste redigert av Some11; 17.03.2015 kl. 20:26. Årsak: manglet noen ord!

 12. #12
  Hifi-entusiast Some11's Avatar
  Ble medlem
  Jan 2014
  Sted
  Eid
  Innlegg
  142
  Tagget i
  0 Innlegg
  Album
  1
  Driver å kjenner på syken etter å få meg en CDspiller nå og få begynnt på en CD samling! det er noe med det å sette seg ned å spille av et helt album fra en fysisk CD! selvfølgelig vil jeg helst ha meg en Densen CDspiller og drømmen er jo B475 Super leggera! hehe! har sett litt på brukte b400 og b420 spillere, så mulig om jeg får ett godt tilbud at jeg slår til om ikke så lenge! legger ved ett bilde av den råe B475en med 660.000 uF kondensatorbank og 3x90va trafoer porno!
  Navn:   b475_1.jpg
Visninger: 549
Størrelse: 32.9 Kb
  Navn:   6389-Image45.jpg
Visninger: 527
Størrelse: 77.4 Kb

  - Some11

 13. #13
  Hifi Freak ou812rh's Avatar
  Ble medlem
  Mar 2006
  Sted
  Oslo
  Innlegg
  2,524
  Tagget i
  1 Innlegg
  Hadde gått for de nye XS modellene hvis du har mulighet da de har digital inn. Mulighet til å bruke DACen til noe mer

  OU812
  Densen DenDac 50/B-330+, Musical Innovation MI 14SE, Michell GyroDec, SME 309, Lyra Kleos, Bluesound Vault 2, Piega Coax 511, Isotek EVO3 Sigmas, Whistler Coanda, Audience AU24 SE, Nordost, Oyaide, Audioquest, Vibrapods, HiFi Tuning...

 14. #14
  Hifi-entusiast Some11's Avatar
  Ble medlem
  Jan 2014
  Sted
  Eid
  Innlegg
  142
  Tagget i
  0 Innlegg
  Album
  1
  Sitat Sitat fra ou812rh Se Innlegg
  Hadde gått for de nye XS modellene hvis du har mulighet da de har digital inn. Mulighet til å bruke DACen til noe mer

  OU812
  Ja, det er det jeg gjerne vil! Også bruke en usb-digital rca omformer fra usben på pcen og kvitte meg med ZDacen! Har tenkt på hegel HD2 som har digital rca utgang! Eller har du andre anbefalinger?!

  - Some 11

 15. #15
  Hifi-entusiast Some11's Avatar
  Ble medlem
  Jan 2014
  Sted
  Eid
  Innlegg
  142
  Tagget i
  0 Innlegg
  Album
  1
  Navn:   FullSizeRender (3).jpg
Visninger: 494
Størrelse: 56.0 Kb
  Magisk boks!

 16. #16
  Hifi Freak ou812rh's Avatar
  Ble medlem
  Mar 2006
  Sted
  Oslo
  Innlegg
  2,524
  Tagget i
  1 Innlegg
  Sitat Sitat fra Some11 Se Innlegg
  Navn:   FullSizeRender (3).jpg
Visninger: 494
Størrelse: 56.0 Kb
  Magisk boks!
  Gjør nok susen den og er det noe Densen like så er det ren strøm.

  OU812
  Densen DenDac 50/B-330+, Musical Innovation MI 14SE, Michell GyroDec, SME 309, Lyra Kleos, Bluesound Vault 2, Piega Coax 511, Isotek EVO3 Sigmas, Whistler Coanda, Audience AU24 SE, Nordost, Oyaide, Audioquest, Vibrapods, HiFi Tuning...

 17. #17
  Hifi-entusiast Some11's Avatar
  Ble medlem
  Jan 2014
  Sted
  Eid
  Innlegg
  142
  Tagget i
  0 Innlegg
  Album
  1
  Sitat Sitat fra ou812rh Se Innlegg
  Sitat Sitat fra Some11 Se Innlegg
  Navn:   FullSizeRender (3).jpg
Visninger: 494
Størrelse: 56.0 Kb
  Magisk boks!
  Gjør nok susen den og er det noe Densen like så er det ren strøm.

  OU812
  Ja, du verden! Har forsøkt å koble fra renseren, og bassen blir slappere, mindre definert over hele rekka, mindre oppløst og insnevra lydbilde både bredde og dybde. Følelsen av rommet er mye mere tilstede og dynamikken blir mye dårligere! Det er som dy sier! Densen liker rein strøm!

 18. #18
  Hifi Freak Leikis Lyd's Avatar
  Ble medlem
  May 2006
  Sted
  Kyrksæterøra
  Innlegg
  5,085
  Tagget i
  0 Innlegg
  Album
  1
  Torget
  1
  Har selv eid et par Symphonic II amt, fantastiske høyttalere. Ellers ser det ut for att du er på rett vei
  Høyttalere : DIY Infinity Emim Tower.
  Bass 12x10" Infinity dipoltårn.
  Integrert: Thule IA 150B
  Effekt bass Anaview ALC-1000
  DBX PA: filter til bass.
  Kabler : Monster M-1, MIT-750.
  Hegel HD-2 Tidal PC usb dac.

 19. #19
  Æresmedlem lars_erik's Avatar
  Ble medlem
  Oct 2006
  Sted
  Hades
  Innlegg
  25,660
  Tagget i
  0 Innlegg
  Lekre komponenter, Some11

  Kommer til å følge med her.
  Unik trønder. Pen mann. (c) marvealmar

 20. #20
  Hifi-entusiast Some11's Avatar
  Ble medlem
  Jan 2014
  Sted
  Eid
  Innlegg
  142
  Tagget i
  0 Innlegg
  Album
  1
  Sitat Sitat fra Leikis Lyd Se Innlegg
  Har selv eid et par Symphonic II amt, fantastiske høyttalere. Ellers ser det ut for att du er på rett vei
  Ja, jaggu er det noen fine så høyttalere! Det slutter aldrig å overraske meg! Diskanten er så utrolig oppløst, luftig og gjenngir alt men forer den med, hele registeret fra øvre mellomtone og helt ned i djupbassen er utrolig ryddig! Spessiellt midbass og mellomtonen er i kombinasjoen med Densenen så definert og kraftig som jeg aldri har hørt før! Når jeg spiller for eksempel Katie Melua kan man nesten kjenne i lufta hver enkelt svingning i stemmen henner, kjenner det ihvertfall på møblene! Etterhvert som jeg bytter ut kabler og komponenter ellers er høyttaleren så utrolig ærlig og forskjellene blir så vanvittig omfattende! Jeg er begynnt å bli orntlig happy med lyden, men ønsker selvfølgelig å få meg en CDspiller og starte på en CD samling! Er litt lei av å bruke strømmetjenester da fikling med pc og programmer ødelegger litt for oppmerksomheten syns jeg!

  - Some11

Side 1 av 2 12 SisteSiste

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed