Side 815 av 826 FørsteFørste ... 315715765805813814815816817825 ... SisteSiste
Resultater 16,281 til 16,300 av 16502
Abonnér på denne tråden
 1. #16281
  Æresmedlem rama's Avatar
  Ble medlem
  Jun 2003
  Sted
  oslo
  Innlegg
  12,991
  Tagget i
  6 Innlegg
  Torget
  2
  good for you, haavard.
  jeg har sluttet å være misunnelig på sånne ting.
  men nå skal jeg gyte noen ord om gårsdagens økt før jeg hiver meg igang med middagen.
  Hornalliansen

 2. #16282
  Æresmedlem rama's Avatar
  Ble medlem
  Jun 2003
  Sted
  oslo
  Innlegg
  12,991
  Tagget i
  6 Innlegg
  Torget
  2
  karmana!
  takk for igår.
  god kaffe, raus tidsbruk og det hele.
  og takk for at du gadd å kjøre meg ut til flyplassen utpå eftan.
  det var gull.
  du er en akkurat så bra mann som jeg mistenkte deg for å være.

  glad jeg tok turen ut til drotningsvik, selv om jeg var i det innadvendte hjørnet da jeg sto opp halv åtte på morgenen etter tre og en halv times søvn og ufin alkoholkonsum nettene i forveien.
  motet sviktet nesten da jeg ankom bystasjonen (heter det dét fremdeles?).
  har ikke vært i det bygget siden 2003 eller deromkring.
  mitt sterkeste minne fra bystasjonen var da jeg som student på nittitallet så en slåsskamp i matbutikken da en fyr prøvde å stjele en ferdigbetalt matpose mens eieren var uoppmerksom et kort øyeblikk.
  nuvel, utmattelse, anstrengelser og traumer til tross, dagen fikk en brå stigning da karmana plukket meg opp på avtalt møteplass under et brospenn da jeg gikk av bussen 20 minutter senere.
  på film brukes forøvrig sånne møteplasser vanligvis når man skal kvitte seg med et lik eller omsette narkotika og våpen.
  jaja, nok digresjoner.

  veldig trivelig å møte tkr og soa.
  soa har jeg møtt i horten før, solid og fin fyr.
  tkr har jeg bare "kjent" gjennom alle årene på hfs, og han er også en knakandes hyggelig mann irl, med godt gemytt og stor kulturballast (meksikansk musikk notwithstanding).

  men høydepunktet var selvsagt å få høre på de nye høyttalerne, som har fått sine doser buzz i det siste.
  og for å starte med slutten: disse høyttalerne likte jeg veldig godt.
  alt fra prinsipp til elementvalg, kassestørrelse og byggekvalitet var noe som tiltalte meg, og det var en ren glede å høre at de også presterte slik de ser ut som.
  la rosita har gjort mange smarte valg og vært dyktige i "tuningen" her.
  litt usikker på delefrekvensen, men å la bredbåndselementet (jeg liker ikke ordet fulltone) på hele 12" få assistanse av et røslig element i bølgeleder for øvre mellomtone/topp er noe jeg har sansen for, siden 12-tommeren ikke er et coax-element (studerte ikke så nøye, men den runde dingsen i midten er vel bare en faseplugg?).
  å tvinge en 12" til å spille for høyt opp kan fort låte nasty (heck, til og med mine 8-tommere låter stygt hvis de får lov til å passere 7-8k hz), uansett om det står "fullrange" på emballasjen.
  la rosita babell låter ikke nasty i det hele tatt, tvert imot.

  de har en enestående åpenhet og klarhet i gjengivelsen, som føles naturlig, stofflig og kropslig, og ikke bare illusjon av klarhet og luftighet skapt av en opptiltet frekvensgang.
  stemmer og instrumenter har riktig størrelse i hele mellomtoneregisteret, og høyttalerne er flinke til å tegne rom og plassere utøverne.
  legg også til et distinkt smekk i mellomtonen som minner veldig om gode hornhøyttalere, så skjønner man hvorfor det er lett å la seg begeistre.
  karmana lytter i semi-nærfelt i en triangel med et par meter mellom høyttalere og egostol, med god avstand til vegger, og tar på den måten rommet ut av ligningen i større grad enn det jeg har hjemme hos meg.
  dette har sine fordeler, og lar babell briljere med flott innsikt og forbilledlig stemme- og instrumentseparasjon.
  lyden har en besnærende renhet, og jeg liker særlig godt at høyttalerne ofte balanserer på grensen og lar f.eks. en sopranstemme skinne skikkelig, men aldri skjære ut og låte stygt/feil.
  klarhet og mykhet samtidig er en flott balansekunst.
  og dette går igjen i alle opptak jeg rakk å høre igår.
  el-gitarer og rock har skikkelig snerr, klassisk musikk er rik på klang og eleganse, studiopop får sine effekter avdekket.

  tkr har allerede nevnt at dypbassen er største det ankepunktet ved høyttalerne og oppsettet slikt det står i dag, og jeg er helt enig.
  i mine ører høres det ut som babell begynner å stupe ganske bratt rett under 50hz slik de står plassert, og selv om det finnes brukbar output ned mot 40-tallet, så er det lett å skjønne at karmana på sikt har planer om å tilføre basstøtte i en eller annen form.
  men siden gjengivelsen som nevnt er såpass fullblod og kroppslig, så er det allerede nå null problem å virkelig kose seg med en rekke typer musikk og opptak uten å irritere seg voldsomt.
  men jeg tror lydbildet vil vokse enda mer med et mer solid fundament, samtidig som man vil få mer trøkk og autoritet på opptak der dypbass er en essensiell del av opplevelsen.

  babell er herlige høyttalere helt etter min smak, selv om de på en rekke områder skiller seg fra den lyden jeg er vant til hjemmefra (og her går det både i pluss og minus).
  disse høyttalerne har orden på de mest fundamentale tingene, og det gir eieren et flott utgangspunkt å jobbe videre fra.
  jeg har en haug av tanker om veien videre, men det er ikke viktig hva jeg tenker.
  karmana har uttalt at han ikke kommer til å forhaste seg med noenting, men heller bruke de neste ukene/månedene på å kose seg med anlegget slik det står i dag, og det tror jeg er veldig smart.
  ingen grunn til å finne på masse sprell før man har blitt ordentlig kjent med sakene, og selv om jeg langt ifra er noen innspillingstid-entusiast, så sier erfaringene at mekaniske, bevegelige deler som høyttalerelementer (i likhet med pickuper) har godt av å gå seg litt til.


  Navn:   555113d1569680007-rendezvous-rama-img_1302.jpg
Visninger: 273
Størrelse: 105.0 Kb
  Siste redigert av rama; 30.09.2019 kl. 12:25.
  Hornalliansen

 3. #16283
  Æresmedlem Karmana's Avatar
  Ble medlem
  Jun 2008
  Sted
  Bergen
  Innlegg
  13,955
  Tagget i
  4 Innlegg
  Torget
  2
  Sitat Sitat fra HCS Se Innlegg
  Sitat Sitat fra Karmana Se Innlegg
  Sitat Sitat fra HCS Se Innlegg
  Meget godt skrevet tkr . Mine element er 8 ohm, lurer vel egentlig på om det gjør mest? Tror det er andre ting som skiller. Kjenner igjen det store lydbildet. Hos meg gir de mer bass enn Ø i sin tid gjorde. Artig å følge prosessen din karmana, selv går jeg over til transistor en periode, imot produsent sin anbefaling. Men det er uansett egne ører som skal kose seg, ikke hva alle andre sier.. . Du kledde forøvrig mye bedre gule joggesko enn grå genser....
  De gule joggeskoene har jaggu gjort et uslettelig inntrykk på landet

  Virker på flere av innleggene dine som du sammenligner mine og dine høyttalere siden vi har ett EMS element som er nesten likt (La Rosita sitt skal visst være modifisert av EMS). I tillegg er Babell bestykket med en EMS tweeter som kun lages på bestilling til dem. Videre er jo resten av høyttalerne helt forskjellig. Det er ikke sikkert det er så mye som er likt mellom dine og mine høyttalere til at det kan sammenlignes

  Ha en fortsatt fin ferie i langtbortistan
  Ja, skal slutte med det siden de er så forskjellige..
  Kom igjen, HC. Det kler deg ikke å være småfornærmet

  Setningen din indikerer at jeg tar feil. Du må gjerne komme med en forklaring på hvorfor du eventuelt mener de er så lik at det er sammenlignbart
  Auralic Aries/ Micro Seiki DQX 1000/ Jelco SA-750LB/ Dynavector DV-505/ Denon DL-103R/ Aura MK2/ Cambridge CXC/ Bricasti M1/ La Rosita Zardoz Bird/. Karan KA-L Reference MKII/ Karan KA S 400/ La Rosita Babell/ REL G2/ Sense Ekvator

 4. #16284
  Æresmedlem HCS's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2007
  Sted
  Nesten Gjøvik..
  Innlegg
  19,651
  Tagget i
  19 Innlegg
  Neida, har bare ikke mulighet til å forklare nyanser når båndbredden her er mindre enn en mongolsk geit..
  “Music expresses that which cannot be put into words and that which cannot remain silent”

 5. #16285
  Æresmedlem Karmana's Avatar
  Ble medlem
  Jun 2008
  Sted
  Bergen
  Innlegg
  13,955
  Tagget i
  4 Innlegg
  Torget
  2
  Sitat Sitat fra srtorp Se Innlegg
  Med så like fjernkontroller. må det jo låte bra.... :-) Gratulerer med flotte Ht og forsterker. Første uken med Blumehofer så var jeg 30 cm fra bakvegg, nå etter mange timer er jeg på 110cm ang bass, så den kommer.
  Vedlegg 555204
  Se der ja, srtorp, den fjernkontrollen hadde helt klart likhetstrekk Betryggende å høre at din erfaring er at bassen kommer snikende etter hvert! Jeg er helt sikker på at det låter riktig så bra hos deg med Blumenhofer. Blumenhofer i den serien du har var sammen med La Rosita på min veldig korte shortliste på slutten av mitt opphold i Nederland.
  Auralic Aries/ Micro Seiki DQX 1000/ Jelco SA-750LB/ Dynavector DV-505/ Denon DL-103R/ Aura MK2/ Cambridge CXC/ Bricasti M1/ La Rosita Zardoz Bird/. Karan KA-L Reference MKII/ Karan KA S 400/ La Rosita Babell/ REL G2/ Sense Ekvator

 6. #16286
  Æresmedlem Karmana's Avatar
  Ble medlem
  Jun 2008
  Sted
  Bergen
  Innlegg
  13,955
  Tagget i
  4 Innlegg
  Torget
  2
  Sitat Sitat fra Haavard Se Innlegg
  Sitat Sitat fra rama Se Innlegg
  Sitat Sitat fra Karmana Se Innlegg
  Sitat Sitat fra rama Se Innlegg
  lett til sinns, lett til sengs - er det ikke det som sies om bergenske damer?

  men, huff, neste gang får vi knipse tkr i kompromitterende positur!
  Faen, e det sant! Hva har ikke jeg gått glipp av de siste 20 årene


  jeg bare tøffer meg.
  jo eldre man blir og jo mindre drag på damene man har, dess større i kjeften blir man, vettu.
  Har noe jævlig drag på damene jeg på tross av at jeg er eldre enn deg Rama
  Huff, det hørtes anstrengende ut
  Auralic Aries/ Micro Seiki DQX 1000/ Jelco SA-750LB/ Dynavector DV-505/ Denon DL-103R/ Aura MK2/ Cambridge CXC/ Bricasti M1/ La Rosita Zardoz Bird/. Karan KA-L Reference MKII/ Karan KA S 400/ La Rosita Babell/ REL G2/ Sense Ekvator

 7. #16287
  Hifi Freak Haavard's Avatar
  Ble medlem
  Nov 2002
  Sted
  Lena
  Innlegg
  6,506
  Tagget i
  3 Innlegg
  Sitat Sitat fra Karmana Se Innlegg
  Sitat Sitat fra Haavard Se Innlegg
  Sitat Sitat fra rama Se Innlegg  jeg bare tøffer meg.
  jo eldre man blir og jo mindre drag på damene man har, dess større i kjeften blir man, vettu.
  Har noe jævlig drag på damene jeg på tross av at jeg er eldre enn deg Rama
  Huff, det hørtes anstrengende ut
  haha, mest av alt selvskryt
  gratulerer med nye høyttalere
  leser hva som er skrevet om dem nøye

  Esoteric x03se Sacd & Veridian Utopia dac
  Thor Audio into First watt b4
  Heart DoubleBeat 300b monoblokker
  Lectron JH50
  Great Plains Audio 414a, 288a, 802a
  Lakrissnorer fra HGA & hjemmestrikket sølv

  Hornalliansen

 8. #16288
  Æresmedlem Karmana's Avatar
  Ble medlem
  Jun 2008
  Sted
  Bergen
  Innlegg
  13,955
  Tagget i
  4 Innlegg
  Torget
  2
  Takk for at du tok deg tid til et langt og skikkelig innlegg om din opplevelse av oppsettet, rama Setter pris på det! Veldig hyggelig at du trosset farene ved å fjerne deg fra den urbane trygghet for noen timer. Du kom nok på et heldig tidspunkt. Jeg hørte ingen banjomusikk fra den lokale innavl da jeg hentet deg. Veldig hyggelig å treffe personen back nicket forresten Du og broderen er helt klart folk det kan drikkes øl med!

  Vanskelig å tilføye noe særlig etter tkr og din grundige tilbakemelding (da vi stort sett har de samme opplevelsene) Kikket litt gjennom noen notater jeg skrev forleden dag. Et par ting som utfyller bildet for dem som ikke har hørt høyttalerne. Ved lytting i nærfelt er sweetspot atskillig smalere enn jeg er vant med. Mye mer tilgivende når jeg lytter fra lenger avstand (ved stuebordet). Her har jeg med Babell tidligere hatt problemer med stereoperspektivet, men etter at jeg gav dem litt mer toe-in, i tråd med La Rositas anbefalinger, er dette blitt riktigså bra. Lyden er etter hvert blitt «rundere i kantene», så får jeg se om dette endrer seg mer etter hvert. Videre lar jeg meg nok litt lure av at lyden og spesielt stemmer er «renere/klarere» enn jeg er vant med. Dette medfører at jeg spiller en del høyere enn jeg pleier, noe som kanskje ikke er helt heldig med for mange timer i strekk med lytting i nærfelt. Resten av mine notater blir mye av det samme som har vært skrevet tidligere bare med andre ord. Foreløpig er konklusjonen enkel; dette er en keeper
  Auralic Aries/ Micro Seiki DQX 1000/ Jelco SA-750LB/ Dynavector DV-505/ Denon DL-103R/ Aura MK2/ Cambridge CXC/ Bricasti M1/ La Rosita Zardoz Bird/. Karan KA-L Reference MKII/ Karan KA S 400/ La Rosita Babell/ REL G2/ Sense Ekvator

 9. #16289
  Overivrig entusiast ufo's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2016
  Innlegg
  728
  Tagget i
  1 Innlegg
  Sitat Sitat fra Karmana Se Innlegg
  Ved lytting i nærfelt er sweetspot atskillig smalere enn jeg er vant med.
  det burde ikke komme som en bombe med store fulltoner og svært høye delefrekvenser. her er det som skjer med en 12" woofer selv om det deles "relativt" lavt i forhold:
  Navn:   econo.JPG
Visninger: 245
Størrelse: 100.9 Kb

 10. #16290
  Æresmedlem Karmana's Avatar
  Ble medlem
  Jun 2008
  Sted
  Bergen
  Innlegg
  13,955
  Tagget i
  4 Innlegg
  Torget
  2
  Nå vet ikke jeg (enda) hva den svært høye delefrekvensen er på mine 12 tommere. Det vet kanskje du, ufo? Kunnskapsnivået er forskjellig og dette var sikkert ingen bombe for deg, men ikke selvfølgelig for meg.

  Jeg synes alltid det er spennende å lære mer om hifi. Når tonen er skråsikker og besserwisser i formen, kjenner jeg at du sannsynligvis ikke er den første jeg vil spørre
  Auralic Aries/ Micro Seiki DQX 1000/ Jelco SA-750LB/ Dynavector DV-505/ Denon DL-103R/ Aura MK2/ Cambridge CXC/ Bricasti M1/ La Rosita Zardoz Bird/. Karan KA-L Reference MKII/ Karan KA S 400/ La Rosita Babell/ REL G2/ Sense Ekvator

 11. #16291
  Hifi Freak jorwed_'s Avatar
  Ble medlem
  Sep 2012
  Sted
  Nordre Follo
  Innlegg
  6,807
  Tagget i
  4 Innlegg
  Torget
  8
  Gleder meg å høre at du er fornøyd med de store endringer i oppsettet.
  Ser frem til å lese om dine skråblikk på egen hifi og verden forøvrig i tiden som kommer.

  Glasset heves i en forsiktig skål vestover

 12. #16292
  Hifi Freak The Gunner's Avatar
  Ble medlem
  May 2010
  Sted
  Oslo
  Innlegg
  7,165
  Tagget i
  7 Innlegg
  Hva, hørte jeg øl?!

  Det var da voldsomt til gode skussmål disse Babell babyene har fått, da. Og enda bedre blir de når de er innspilte? Jeeeez!

  De blir kanskje enda rundere - ikke fysisk - med tiden, som dere antyder, men jeg håper ikke at de blir for runde heller. Smak og behag, men synes det gir mer liv og live når lyden har sting og snert, eller "balanserer på grensen", som rama skriver. Snill og trygg haifai når man sitter 2-3 meter fra hvor ting skjer, altså ht, type "lytte i 10 timer uten å bli sliten i ørene", er altså ikke min tekopp. (Sitt 2-3 meter fra en trompet, eller en skarptromme i 1 time i strekk, så skjønner du hva jeg mener )
  Ellers er det ikke ofte man finner så mange positive attributter fra en ht som er såpass atypisk som Babell. Høres vellykket ut, og jeg håper at jeg får anledning til å høre på de en dag.

  Men jeg synes at Zadoz blir litt tilsidesatt her....
  Wilson Benesch The Circle/Nanotube One/Lyra Delos * Micromega Duo CD3.1 * Danish Audio Design DAC10/PSU10/CAP10 * Cary PH-302 mk2 * Red Wine Audio Isabella LFP-V Edition * Consonance Cyber 211 * Impulse Ta'us * 2x Ken Kreisel DXD-808 * Heed Audio Orbit 2 * Isotek MiniSub GII * Harmonic Technology ProSilwayII/Pro9+

  The Gunner's Dream

 13. #16293
  Æresmedlem tkr's Avatar
  Ble medlem
  Mar 2007
  Sted
  Nede i fjæresteinene
  Innlegg
  15,516
  Tagget i
  2 Innlegg
  Takket være E.Largo, kan jeg ikke engang lese Zardoz uten å få opp et bilde av Sean Connery med fletter, bart og rødt lendeklede for min indre netthinne. Som en hårete, spinkel Obelix.

  Og nei, jeg ønsker ikke å snakke med noen om dette.......

  Mvh
  If you want to make God laugh, just tell Him that you have made plans
  Musikkserver - Mac Mini - Metric Halo ULN 8 - 2 x CJ Premier 350 SA - Overkill Encore- Tannoy ST 100
  Verdier la Platine - SME V/ London Decca Reference - FR 64 S/Kondo Audio Note Io II -SAEC WE 308L/ Koetsu Coralstone- Soundsmith DL103 Gold - Manley Steelhead ....Apogee Big Ben digitalklokke. Strømførende kabler

 14. #16294
  Æresmedlem Karmana's Avatar
  Ble medlem
  Jun 2008
  Sted
  Bergen
  Innlegg
  13,955
  Tagget i
  4 Innlegg
  Torget
  2
  Sitat Sitat fra jorwed_ Se Innlegg
  Gleder meg å høre at du er fornøyd med de store endringer i oppsettet.
  Ser frem til å lese om dine skråblikk på egen hifi og verden forøvrig i tiden som kommer.

  Glasset heves i en forsiktig skål vestover
  Hyggelig å høre, jorwed!
  Et glass med kullsyrevann heves tilbake
  Auralic Aries/ Micro Seiki DQX 1000/ Jelco SA-750LB/ Dynavector DV-505/ Denon DL-103R/ Aura MK2/ Cambridge CXC/ Bricasti M1/ La Rosita Zardoz Bird/. Karan KA-L Reference MKII/ Karan KA S 400/ La Rosita Babell/ REL G2/ Sense Ekvator

 15. #16295
  Æresmedlem Karmana's Avatar
  Ble medlem
  Jun 2008
  Sted
  Bergen
  Innlegg
  13,955
  Tagget i
  4 Innlegg
  Torget
  2
  Sitat Sitat fra The Gunner Se Innlegg
  Hva, hørte jeg øl?!

  Det var da voldsomt til gode skussmål disse Babell babyene har fått, da. Og enda bedre blir de når de er innspilte? Jeeeez!

  De blir kanskje enda rundere - ikke fysisk - med tiden, som dere antyder, men jeg håper ikke at de blir for runde heller. Smak og behag, men synes det gir mer liv og live når lyden har sting og snert, eller "balanserer på grensen", som rama skriver. Snill og trygg haifai når man sitter 2-3 meter fra hvor ting skjer, altså ht, type "lytte i 10 timer uten å bli sliten i ørene", er altså ikke min tekopp. (Sitt 2-3 meter fra en trompet, eller en skarptromme i 1 time i strekk, så skjønner du hva jeg mener )
  Ellers er det ikke ofte man finner så mange positive attributter fra en ht som er såpass atypisk som Babell. Høres vellykket ut, og jeg håper at jeg får anledning til å høre på de en dag.

  Men jeg synes at Zadoz blir litt tilsidesatt her....
  Helt klart at høyttalerne interesserer folket mer enn Zardozen. Blir spennende å koble til Karan og få svar på hvor mye av kvalitetene til Babell som skyldes Zardoz og 300B

  Jeg følger deg på det du sier angående realistisk lyd. Har selv sagt det samme som deg angående skarptromme og trompet. Samtidig er jeg litt ambivalent i forhold til hva jeg liker best. Av og til ønsker jeg det mest realistisk og småskvette litt når det blir slått på skarptrommen, og av og til ønsker jeg mer behagelig lyd. Dessverre vanskelig å få til begge deler. Forhåpentligvis ender ikke Babell opp så avrundet at de blir døll, noe jeg forøvrig sterkt betviler

  Du får etter hvert ta deg en tur til folkeskikken, noe som kan kombineres med.....øl
  Auralic Aries/ Micro Seiki DQX 1000/ Jelco SA-750LB/ Dynavector DV-505/ Denon DL-103R/ Aura MK2/ Cambridge CXC/ Bricasti M1/ La Rosita Zardoz Bird/. Karan KA-L Reference MKII/ Karan KA S 400/ La Rosita Babell/ REL G2/ Sense Ekvator

 16. #16296
  Æresmedlem Karmana's Avatar
  Ble medlem
  Jun 2008
  Sted
  Bergen
  Innlegg
  13,955
  Tagget i
  4 Innlegg
  Torget
  2
  Sitat Sitat fra tkr Se Innlegg
  Takket være E.Largo, kan jeg ikke engang lese Zardoz uten å få opp et bilde av Sean Connery med fletter, bart og rødt lendeklede for min indre netthinne. Som en hårete, spinkel Obelix.

  Og nei, jeg ønsker ikke å snakke med noen om dette.......

  Mvh
  Kjenner jeg begynner å tenke på et bilde i julegave til deg
  Auralic Aries/ Micro Seiki DQX 1000/ Jelco SA-750LB/ Dynavector DV-505/ Denon DL-103R/ Aura MK2/ Cambridge CXC/ Bricasti M1/ La Rosita Zardoz Bird/. Karan KA-L Reference MKII/ Karan KA S 400/ La Rosita Babell/ REL G2/ Sense Ekvator

 17. #16297
  Æresmedlem rama's Avatar
  Ble medlem
  Jun 2003
  Sted
  oslo
  Innlegg
  12,991
  Tagget i
  6 Innlegg
  Torget
  2
  Sitat Sitat fra Karmana Se Innlegg
  Nå vet ikke jeg (enda) hva den svært høye delefrekvensen er på mine 12 tommere. Det vet kanskje du, ufo? Kunnskapsnivået er forskjellig og dette var sikkert ingen bombe for deg, men ikke selvfølgelig for meg.

  Jeg synes alltid det er spennende å lære mer om hifi. Når tonen er skråsikker og besserwisser i formen, kjenner jeg at du sannsynligvis ikke er den første jeg vil spørre

  disse verdensmesterrumpetrollene blir bare mer og mer sjarmerende.
  nå trenger de ikke en gang å se måling av dine høyttalere for å vite alt om lyden, det holder å se målinger av andre høyttalere!

  når det er sagt, det hadde vært interessant om la rosita ville frigjøre noen datablader.
  den diskanten ser stor ut, så det er ikke usannsynlig at delefrekvensen er ganske lav.
  men dette er ikke noe jeg tør påstå sikkert, da jeg ikke tilhører eliten som kan alt, vet alt, gjør alt riktig og sitter på sannheten her inne på hfs.
  Siste redigert av rama; 29.09.2019 kl. 22:53.
  Hornalliansen

 18. #16298
  Æresmedlem tkr's Avatar
  Ble medlem
  Mar 2007
  Sted
  Nede i fjæresteinene
  Innlegg
  15,516
  Tagget i
  2 Innlegg
  Sitat Sitat fra Karmana Se Innlegg
  Sitat Sitat fra tkr Se Innlegg
  Takket være E.Largo, kan jeg ikke engang lese Zardoz uten å få opp et bilde av Sean Connery med fletter, bart og rødt lendeklede for min indre netthinne. Som en hårete, spinkel Obelix.

  Og nei, jeg ønsker ikke å snakke med noen om dette.......

  Mvh
  Kjenner jeg begynner å tenke på et bilde i julegave til deg
  Den julegaven vil i så fall bli mottatt med min sedvanlige høflighet.

  -Deretter brent i ovnen.
  -Asken vil bli løst opp i svovelsyre og begravet i et utilgjengelig sted i hagen.
  -Stedet vil bli markert med en sølvstake, hamret ned gjennom askerestene.

  mvh
  If you want to make God laugh, just tell Him that you have made plans
  Musikkserver - Mac Mini - Metric Halo ULN 8 - 2 x CJ Premier 350 SA - Overkill Encore- Tannoy ST 100
  Verdier la Platine - SME V/ London Decca Reference - FR 64 S/Kondo Audio Note Io II -SAEC WE 308L/ Koetsu Coralstone- Soundsmith DL103 Gold - Manley Steelhead ....Apogee Big Ben digitalklokke. Strømførende kabler

 19. #16299
  Hifi Freak The Gunner's Avatar
  Ble medlem
  May 2010
  Sted
  Oslo
  Innlegg
  7,165
  Tagget i
  7 Innlegg
  Sitat Sitat fra Karmana Se Innlegg
  Sitat Sitat fra The Gunner Se Innlegg
  Hva, hørte jeg øl?!

  Det var da voldsomt til gode skussmål disse Babell babyene har fått, da. Og enda bedre blir de når de er innspilte? Jeeeez!

  De blir kanskje enda rundere - ikke fysisk - med tiden, som dere antyder, men jeg håper ikke at de blir for runde heller. Smak og behag, men synes det gir mer liv og live når lyden har sting og snert, eller "balanserer på grensen", som rama skriver. Snill og trygg haifai når man sitter 2-3 meter fra hvor ting skjer, altså ht, type "lytte i 10 timer uten å bli sliten i ørene", er altså ikke min tekopp. (Sitt 2-3 meter fra en trompet, eller en skarptromme i 1 time i strekk, så skjønner du hva jeg mener )
  Ellers er det ikke ofte man finner så mange positive attributter fra en ht som er såpass atypisk som Babell. Høres vellykket ut, og jeg håper at jeg får anledning til å høre på de en dag.

  Men jeg synes at Zadoz blir litt tilsidesatt her....
  Helt klart at høyttalerne interesserer folket mer enn Zardozen. Blir spennende å koble til Karan og få svar på hvor mye av kvalitetene til Babell som skyldes Zardoz og 300B

  Jeg følger deg på det du sier angående realistisk lyd. Har selv sagt det samme som deg angående skarptromme og trompet. Samtidig er jeg litt ambivalent i forhold til hva jeg liker best. Av og til ønsker jeg det mest realistisk og småskvette litt når det blir slått på skarptrommen, og av og til ønsker jeg mer behagelig lyd. Dessverre vanskelig å få til begge deler. Forhåpentligvis ender ikke Babell opp så avrundet at de blir døll, noe jeg forøvrig sterkt betviler

  Du får etter hvert ta deg en tur til folkeskikken, noe som kan kombineres med.....øl
  Vel, du er jo i den heldige situasjonen der to armer/PU kan påmonteres samme drivverk. Det gir mulighet for to typer karakterer som kan bøte på dette (dagsformen/innspilling/humør/musikktyper osv).

  Folkeskikk er jeg dårlig på, men øl frister, ja!

  (Faen, nå får jeg lyst på enda en snurrer!)
  Wilson Benesch The Circle/Nanotube One/Lyra Delos * Micromega Duo CD3.1 * Danish Audio Design DAC10/PSU10/CAP10 * Cary PH-302 mk2 * Red Wine Audio Isabella LFP-V Edition * Consonance Cyber 211 * Impulse Ta'us * 2x Ken Kreisel DXD-808 * Heed Audio Orbit 2 * Isotek MiniSub GII * Harmonic Technology ProSilwayII/Pro9+

  The Gunner's Dream

 20. #16300
  Hifi Freak Powerpoint's Avatar
  Ble medlem
  Apr 2003
  Innlegg
  4,662
  Tagget i
  2 Innlegg
  Sitat Sitat fra The Gunner Se Innlegg
  Hva, hørte jeg øl?!

  Det var da voldsomt til gode skussmål disse Babell babyene har fått, da. Og enda bedre blir de når de er innspilte? Jeeeez!

  De blir kanskje enda rundere - ikke fysisk - med tiden, som dere antyder, men jeg håper ikke at de blir for runde heller. Smak og behag, men synes det gir mer liv og live når lyden har sting og snert, eller "balanserer på grensen", som rama skriver. Snill og trygg haifai når man sitter 2-3 meter fra hvor ting skjer, altså ht, type "lytte i 10 timer uten å bli sliten i ørene", er altså ikke min tekopp. (Sitt 2-3 meter fra en trompet, eller en skarptromme i 1 time i strekk, så skjønner du hva jeg mener )
  Ellers er det ikke ofte man finner så mange positive attributter fra en ht som er såpass atypisk som Babell. Høres vellykket ut, og jeg håper at jeg får anledning til å høre på de en dag.

  Men jeg synes at Zadoz blir litt tilsidesatt her....
  Gunner, nå står det ett sett La Rosita Babell nærmere deg enn Bergen forspent Ypsilon pre (passiv og aktiv i samme boks) og et par Ypsilon Aelius mk.II (hybrid transistor/rør effektforsterkere på 1x125w i 8 ohm) en liten båtreise fra Aker brygge og buss nedover odden. Jeg tviler på at dette står noe tilbake for hva som skjer hos Karmana i Bergen. Så om vi godsnakker litt med eieren, skal du se at audiens lar seg innvilge. Men la oss gi dem de "anbefalte" 300 timene med tilspilling før vi maser
  Dr.Feickert Firebird, Kuzma 4Point, Miyajima Shilabe, DPR 2.2, Audionet ART G2 + EPS, DP DAC 8.01, DP C1b, DPA 6.4, Quad ESL-2905, Black Magic R IC mk.II SE XLR, DP Blå Digital, Black Magic Emotion, LMC FAT, Shunyata Phyton Cryo, Shunyata Taipan Helix Cryo, DP 20A, Fisch Audio nettfilter, Audionet M10-8, Base 4.0, Solid Tech Radius Solo 5

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed