quench sin lyd.

quench

Medlem
Ble medlem
11.02.2013
Innlegg
7
Antall liker
1
Sted
Rogaland
Hei! Jeg er ny på forumet, og har frem til nå bare "sneket" meg rundt på andres tråder og lest. Jeg blir stadig imponert (og sjokkert?) av alle slags spennende løsninger folk har, blir tom for ord rett og slett! Kjempekjekt å se på bilder og lese om alt! (tiden går raskt når man har det gøy!) Tenkte jeg kunne lage min egen tråd, på tross av at jeg ikke har like eksotiske løsninger hjemme hos meg. :)

Sitter her å hører på Kari Bremnes, og klarer ikke la være å tenke på Harald Eia sine 10 måter å si navnet hennes på.

Men når jeg klarer å komme over dette, så er det faktisk ganske chill musikk å lytte til. :)
Tenkte derfor at jeg kunne lage min egen tråd her på forumet.

Jeg har, som nevnt, liten erfaring med all slags eksotiske merker og løsninger, og er nok litt mer tradisjonell og "main stream" i mine valg av elektronikk og høyttalere. :)
Begynte - som så mange andre - med mye bass, DIY sub-er, etc. i tenårene. Har vært gjennom min del av JVC og Proson, og over på NAD og JBL, før turen var innom Denon og Dali, men nå har det landet på System Audio, Hegel, Ken Kreisel og Pioneer. Har dog hoppet litt tilbake til NAD med at jeg har dette på hjemmekontoret sammen med Hegel og B&W.

Kjører for øyeblikket System Audio Mantra 60 fronthøyttalere, drevet av en Hegel H100 i et 2.1-oppsett med Ken Kreisel 808 som .1. Har to inputs her, enten HomeTheater-modus hvor den fungerer som effektforsterker for Pioneer SX-LX85 surroundforsterker, eller fra Hegel HD11 DAC.

Inn til DAC er det PC via USB, samt en Apple TV via optisk. Til min bedre halvdel sin store frustrasjon, så er PC og ATV er forresten direkte tilknyttet TV, slik at Pioneer surroundforsterker kan være avslått når dette brukes. Årsk til frustrasjonen er jo at det hele blir litt mer komplekst mtp. kilde på Pioneer, kilde på TV, kilde på DAC og kilde på Hegel H100. Ikke noe Keep It Sweet and Simple her nei, iallefall ikke på brukervennlighet - selv om min mening er at det tekniske blir særdeles mye mer KISS og direkte. Kilder på Pioneer er enten Altibox, PS3 eller Wii.

Jeg er dog på nivået at jeg trives veldig godt med oppsettet jeg har nå, selv etter en god stunds bruk, og det blir flittig brukt av store og små i heimen. :)
For meg er ikke målinger, tekniske data og ultra-fintuning kjempeviktig, men det er heller opplevelsen når jeg ser film og hører på musikk som gir meg sjelefred. Jeg liker dog å prøve å gjøre ting på korrekt måte, og hvis jeg vet at noe ikke er optimalt, så skyter plaseboeffekten raskt inn og jeg bare gjøre noe med det. :p

Bilde av frontrekka:
frontrekke.jpg


Ting jeg har på To Do-listen er a) prøve å få ryddet litt opp i kabler og strøm, slik at det hele blir litt mer ryddig. Letter sagt enn gjort.. b) er at stereobenken er fin å se på, men magnet for støv og smuss. c) er at ønske om projektor og lerret har gjort seg gjeldene, men har ikke greid å bestemme meg hvordan jeg ønsker å ha det. TV+Projektor, fast lerret eller nedtrekkbart, droppe projektor og heller bare bytte TV ut med en nyere, tynnere og større? hmm.. valgets kvaler.

Nå har forresten spillelisten gått videre til Tønes - Sån av Salve. Fantastisk album av en super artist. Anbefales for de som ikke har hørt det. :) (Men må kanskje ha litt rogalending i blodet for å sette pris på tekst...? :)
 
Sist redigert:

quench

Medlem
Ble medlem
11.02.2013
Innlegg
7
Antall liker
1
Sted
Rogaland
I surround-oppsettet kjøres jo, som nevnt, Pioneer SC-LX85 med Pre-Out på front til Hegel H100 som driver SA Mantra 60 og KK-sub.

Kjører 7.1-oppsett med Center, back og surround-back som drives av Pioneer direkte.
Center er SA Mantra 10, back er SA Aura1 og surr.back er SA Talent.

Har også en eldre JBL E150p 10" sub som er tilkoblet subwoofer-utgang på Pioneer.

Høyre back og surr.back
bak-og-surrb-venstre.jpg


Nakne venstre back og surr.back
bak-og-surrb-hoyre.jpg



Ingen optimal plassering, men de er plassert forholdsvis likt i forhold til hverandre. Burde vel dog hengt en tanke høyere opp, og litt lenger bort fra lytteposisjon.
 
Topp Bunn