Roysens Furtebu - Del 2

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • R

    Roysen

    Gjest
    Jeg startet jo en Furtebu - Del 1 tråd for ikke så lenge siden for å presentere det dedikerte bygget i hagen som skal fungerere som lytterom. Rommet skal imidlertid også inneholde et anlegg til på motsatt kortvegg. Jeg har skrevet tidligere at dette skal være et røranlegg. Det er bare delvis riktig. Sentrallinja i anlegget vil være rørbasert (CD-spiller, Forforsterker og Monoblokker for å drive diskant, øvre mellomtone og nedre mellomtone). Jeg tenkte at jeg skulle presentere dette anlegget i denne tråden nå for å gi et komplett bilde av hvordan dette kommer til å bli. Noen av komponentene jeg har planlagt inn i dette anlegget er ikke sluppet på markedet ennå, og noen av de som ikke er sluppet på markedet ennå har jeg ikke fått lov å skrive om på nettet. Av den grunn vil det være noen huller i denne presentasjonen hvor jeg jeg foreløpig kun legger inn en liten teaser.

    Mvh
    Roysen
     
    R

    Roysen

    Gjest
    CD-Spiller (Zanden Audio Model 2000 Premium CD Transport & Zanden Audio Model 5000 Signature rørbasert D/A Converter):
    Valget på CD-spiller i dette anleggeet falt på det som sansynligvis er en av de mest analogt lydende CD-spiller kombinasjonene på markedet. Både transport og DAC kommer med hvert sitt eksterne PSU. Zanden 5000S har rørbasert utgangstrinn og dens eksterne PSU er også rørbasert. DACen er slavet fra klokken i transporten gjennom et I2S interface som i en kabel både overfører klokkesingalet og datasignalet dog som to separate signaler. DACen foretar ingen up eller over- sampling. Den har ikke noe digitalfilter og så vidt jeg har forstått ikke noe analogfilter heller. Denne kombinasjonen er ikke for alle. Den er ikke siste skrik i dynamikk og oppløsning, men har derimot et herlig rytmisk driv og fremragende mellomtone. Tanken er at denne kombinasjonen skal få følge av den tredelte referanse strømrenseren fra Isoclean. Den består av to seriekoblede isolasjonstrafoer som heter PT-3030G IV og en tilhørende strømpadde som heter 80A3. Dette skal da stå oppkoblet på en av de åtte dedikerte 16A kursene som er installert for dette anlegget.

    Zanden_2000P.jpg

    Zanden_2000P_PSU.jpg

    Zanden_5000S.jpg

    Zanden_5000S_PSU.jpg

    Isoclean_3030G_IV.jpg

    Isoclean_80A3.jpg

    Mvh
    Roysen
     
    Sist redigert:
    R

    Roysen

    Gjest
    SACD-spiller (CH Precision D1 Transport m/X1 PSU & CH Precision M1 Master Clock & CH Precision C1 D/A Converter m/X1 PSU):
    SACD-spilleren i dette anlegget er ikke rørbasert. Valget har falt på en 5-delt kombinasjon fra det relativt ukjente og nye selskapet CH Precision. Litt mer kjøtt på bena får kanskje selskapet når man legger til at de to personene som står bak var med på å starte opp både Anagram Technologies og Orpheus Labs. Produktene er laget med et flertall opsjoner som kan legges til vha av instikks-kort i produktene. Transporten D1 benytter en Esoteric VRDS-Neo VMK-5 transportmekanisme. Master Klokken M1 er ikke sluppet på markedet ennå, men den står annonsert i bruksanvisningene til D1 og C1 som begge har innganger for klokkesynkronisering på et proprietært CH Precision format. Det ekserne power supplyet X1 er heller ikke sluppet på markedet, men det ble vist et tomt kabinett på en messe i Asia i høst med en grafisk illustrasjon av innholdet slik et vil bli når den slippes på markedet. Tanken er å benytte en X1 PSU til både D1 og C1. Jeg har lagt ved bilder av D1 transporten, X1 PSU og C1 D/A Converteren. M1 Master klokken vil sannsynligvis også komme i et tilsvarende kabinett. Jeg planlegger å benytte denne kombinasjonen sammen med en PS Audio Powerplant P10 som igjen vil bli plugget inn i en av de åtte dedikerte 16A kursene til anlegget.
    CH_Precision_D1.jpg

    CH_Precision_C1.jpg

    CH_Precision_X1.jpg

    PS_Audio_Powerplant_P10.jpg

    Mvh
    Roysen
     
    Sist redigert:

    Sigmund_B

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    05.07.2003
    Innlegg
    140
    Antall liker
    28
    Sted
    Oslo
    Torget vurderinger
    1
    Har du hørt Ypsilon-comboen Roysen?

    Mvh
    Sigmund
     
    R

    Roysen

    Gjest
    Jeg har hatt Ypsilon CD-spilleren på hjemlån en periode, men jeg har aldri hørt den sammen med den separate D/A Converteren. Den spiller mye i samme gate som Zanden. De har lydmessige mye til felles.

    Mvh
    Roysen
     
    R

    Roysen

    Gjest
    Hi-Res PCM-Spiller (Constellation Audio Sirius Transport, D/A Converter og PSU):
    Med Hi-Res PCM Spiller mener jeg en avspiller som kan spille sølvskiver på PCM format med høyere oppløsning enn Redbook CD. Vi snakker da om DVD-Audio, DAD, HDAD, XtractHD etc i tillegg til brente DVD+RW skiver av nedlastet musikk på høyoppløselig PCM. Valgte har da falt på den tredelte referansekombinasjoenen Constellation Audio Sirius. Denne kombinasjonen som består av Transport, D/A Converter og Power Supply har heller ikke blitt sluppet på markedet ennå selv om den har blitt vist i forskjellige prototype-stadier på de tre siste CES-messene i Las Vegas. Det er mye spennende i denne kombinasjonen. Transporten benytter en Esoteric VRDS-Neo VMK-5 transportmekanisme og D/A Converterens SRC gjør om alle inkomne signaler til DSD før den konverterer de til analog. Strømrenseren til denne kombinasjoen har falt på Isotek EVO3 Genesis som igjen da skal stå oppkoblet på en av de åtte dedikerte 16A kursene i strømopplegget til dette anlegget.
    Constellation_Audio_Sirius.jpg

    Isotek_EVO3_Genesis.jpg

    Mvh
    Roysen
     
    R

    Roysen

    Gjest
    Musikkserver & Filbasert-Spiller (Light Harmonic Source & Light Harmonic Streamer & Light Harmonic Dual D/A Converter):
    I dette systemet har jeg valgt en tredelt kombinasjon fra det relativt nystartede selskapet Light Harmonic som musikkserver. Den tredelte kombinasjonen består av en komponent som heter Source. Den fungerer i prinsippet som en server med 6TB diskplass og transportmekanisme som man kan rippe informasjon til harddisk. Siden produktet ikke er sluppet på markedet ennå er vel mye relativt usikkert, men jeg har blitt kvitret i øret at denne maskinen skal kunen rippe Blu-Ray, SACD, DVD-Audio og CD (altså absolutt alle tenkelige formater) ned på dens interne disk. Light Harmonic Streamer er jeg litt mer usikker på funksjonaliteten rundt, men den skal visstnok brukes for å streame informasjon enten fra musikkserveren Source eller fra streamingtjenester på nettet. Til slutt er også komponenten Light Harmonic Dual DAC veldig spesiell fordi den inneholder to forskjellige D/A-kretsløp. Den behandler PCM og DSD signaler helt separat på på ulik måte gjennom hvert sitt dedikerte kretsløp.

    Forøvrig er det slik at selv om jeg skal ha tre anlegg med hver sin Musikkserver & Filbasert-Spiller ønsker jeg ikke å ha tre ulike harddisk baserte musikkbiblioteker. Jeg ønsker et sentralt musikkbibliotek som jeg laster ned til og ripper til. Samtidig har jeg ikke tro på at det som kalles Lossless musikklagring lyder like bra som i lagret i full opprinnelig størrelse. Jeg trenger derfor stor diskplass. Til slutt er jeg livredd for virus og andre ulumskheter som kan snike seg inn på musikkserverne dersom de står direkte oppkoblet på internet. Derfor ønsker jeg ikke det. Jeg ser derfor for meg en løsning hvor jeg benytter min laptop mot internet hvor nedlasting og ripping av musikk foregår fra. Deretter har jeg planer om å sette opp en Mac Pro som server og brannmur mellom laptopen og en router. Jeg ønsker så å kable en 144TB Synology til det routeren. All nedlasting og ripping fra laptopen skal foregå til NAS i fullformat. Hver av de tre anleggenes musikkservere skal så stå kablet oppkoblet mot routeren og hver natt har jeg tenkt å lage scripts for å kopiere de delene av musikksamlingene jeg ønsker til de respektive musikkserverne. Da vil NASen fungere som både master og sikkerhetskopi. Som dedikert strømrenser til denne kombinasjonen har valget falt på den tyske Gigawatt PC-1 som da også skal stå koblet til en av de åtte dedikerte 16A kursene til dette anlegget.
    Light_Harmonic_Source.jpg

    Light_Harmonic_Streamer.jpg

    Light_Harmonic_Dual_DAC.jpg

    Gigawatt_PC1.jpg

    Mvh
    Roysen
     
    Sist redigert:
    R

    Roysen

    Gjest
    Platespiller (Continuum Audio Labs Caliburn m/Castellon bord & Continuum Audio Labs Cobra Tonearm & Koetsu Coralstone Platinum PU):
    Platespiller i dette anlegget blir en kombinasjon av Continuum Audio Labs Caliburn platespiller med det tilhørende Castellon bordet og Cobra armen sammen med en Koetsu Coralstone Platinum PU. Denne kombinasjonen har jo vært testet av Michael Fremer i Stereophile og fikk fantastisk omtale. I dette anlegget ønsker jeg en noe rundere, rikere lydsignatur. Derfor tror jeg denne Koetsu pickupen vil passe perfekt. Som dedikert strømrenser til denne kombinasjonen vil McIntosh MCP-1500 bli benyttet. Den vil også stå oppkoblet til en av de åtte dedikerte 16A kursene i strøm-opplegget til dette anlegget.
    Continuum_Audio_Labs_Caliburn.jpg

    Continuum_Audio_Labs_Cobra.jpg

    Koetsu_Coralstone_Platinum_Diamond.jpg

    McIntosh_MCP1500.jpg

    Mvh
    Roysen
     
    Sist redigert:

    Karmana

    Æresmedlem
    Ble medlem
    13.06.2008
    Innlegg
    24.204
    Antall liker
    62.213
    Sted
    Bergen
    Torget vurderinger
    42
    Ble helt overrasket når jeg så noe så kjent som McIntosh :)
     
    • Liker
    Reaksjoner: TT.
    R

    Roysen

    Gjest
    Phono forforsterker (Constellation Audio Orion):
    Dette er Constellation Audios referanse phono forforsterker. Den er designet av John Curl og er ikke sluppet på markedet ennå. Den er kanskje det eneste virkelige avvike fra en helt rørbasert sentrallinje i anlegget. Dog er jeg ganske trygg på at den er svært nøytral slik at signaturen fra pickupen og forforsterkeren vil komme tydligere frem enn noen signatur fra denne phono forforsterkeren. Hos meg vil denne få selskap av strømrenseren Synergistic Research Tesla PowerCell 10 SE Mk.III. Den vil også stå oppkoblet til en av de åtte dedikerte 16A kursene i strøm-opplegget til dette anlegget.
    Constellation_Audio_Orion.jpg

    Synergistic_Research_Tesla_PowerCell_10_SE_Mk_III.jpg

    Mvh
    Roysen
     

    BigSwifty

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    07.06.2004
    Innlegg
    3.619
    Antall liker
    3.733
    Ble helt overrasket når jeg så noe så kjent som McIntosh :)

    Interessant! Kan du fortelle litt om begrunnelsen for denne? Som allerede kommentert er jo denne ganske mainstream ift dine andre komponenter. Hadde du den fra før?
     
    R

    Roysen

    Gjest
    At noe er mainstream er bare en fordel. Dersom flere av de største og mest anerkjente mainstream komponentprodusentene hadde laget strømrensere hadde jeg nok valgt de også. McIntosh står for bunnsolid håndverk og byggkvalitet.

    Nei, jeg hadde den ikke fra før.

    Mvh
    Roysen
     
    Sist redigert:
    R

    Roysen

    Gjest
    Forforsterker (Tube Research Labs Platinum Golden Triode Reference Preamplifier Special Edition):
    Denne rørpreampen har jeg hatt i noen år nå og den skal om kort tid oppgraderes til Special Edition ved å foreta to endringer. For det første skal alle kondensatorer endres til Duelund CAST i kobber og for det andre skal strømforsyningen endres. Denne forforsterkeren lyder ganske nøytralt med den har en glatthet og tonal rikdom i mellomtonen som sammen med Zanden CD-kombinasjonen i mine ører er ganske magisk. Den har en stor ekstern strømforsyning omtrent på størrelse med en effektforsterker. Den skal i mitt anlegg få selskap av strømrenseren Wavac Audio AC-1. Den vil også stå oppkoblet til en av de åtte dedikerte 16A kursene i strøm-opplegget til dette anlegget.
    TRL_Pre_1.jpg

    TRL_Pre_2.jpg

    TRL_Pre_PSU_2.jpg

    TRL_Pre_PSU_1.jpg

    Wavac_Audio_AC-1.jpg

    Mvh
    Roysen
     

    Distinctive

    Æresmedlem
    Ble medlem
    04.12.2006
    Innlegg
    11.063
    Antall liker
    3.589
    Sted
    Stavanger
    R

    Roysen

    Gjest
    Jeg planlegger å benytte denne kombinasjonen sammen med en PS Audio Powerplant P10 som igjen vil bli plugget inn i en av de åtte dedikerte 16A kursene til anlegget.


    Vis vedlegget 187908
    Hyggelig du valgte denne.
    Fikk min i dag og har nettopp satt den opp.
    Du bør vurdere å sette den på denne plattformen:
    PerfectWave PowerBase | PS Audio
    Min kommer neste måned.
    Den PowerBase'n kjente jeg ikke til. Den virker spennende. Jeg tror nok en slik vil havne her også.

    Mvh
    Roysen
     
    R

    Roysen

    Gjest
    Aktivt Delefilter (Tidal Audio LPX):
    Høytalerne jeg har valgt er en fem-vegs konstruksjon fra Tidal Audio. De er ikke sluppet på markedet ennå. De vil ha aktiv deling til mellombass og dypbass mens den vil ha passiv deling til nedre mellomtone, øvre mellomtone og diskant. Det følger med et dedikert aktivt delefilter. Bildet er av delefilteret T1-LPX som følger med lillebroren til høytalerne jeg skal benytte. Lillebroren heter Tidal Audio T1. Strømrenseren til delefilteret vil bli Equi=Tech Model 10RQE som igjen da skal stå oppkoblet på en av de åtte dedikerte 16A kursene i strømopplegget til dette anlegget.
    Tidal_Audio_T1_LPX.jpg

    Equi=Tech_Model_10RQE.jpg

    Mvh
    Roysen
     
    R

    Roysen

    Gjest
    Effektforsterkere for å drive øvre melltomtone, nedre mellomtone og diskant (Tube Research Labs Platinum Golden Triode Reference 800 Mono Amplifiers 20th Anniversary Edition):
    Disse monoblokkene kommer som to separate kabinetter pr kanal. Et kabinett for selve forsterkeren og et kabinett som strømforsyning. Mitt par vil bli det første (og kanskje det eneste) med ny PSU topologi og nyere og bedre deler og komponenter. Noen få eiere av TRL forsterkere har fått oppgradere sine forsterkere med noe av den nye teknologien som finnes i mitt par (blant annet Alon Wolfs private sett av lillebroren på 400W). Noe av den nye teknologien i mitt par er ny trafoer med 24 "interleaved windings" som er i stand til å drive laster ned under 1 Ohm, Duelund CAST kobber kondensatorer (den gamle versjonen benyttet Mundorf Supreme), teflon rørsokler og da KT120 rør (de eldre versjonene benyttet KT88 eller KT99), ny topologi i strømforsyningene og Phillip Hauge kontakter for nettkabler og "Umbillical cords", bruk av en ny type motstander og et helt nytt visuelt design. Dette er en push-pull kontruksjon som yter 800W Triode elle 1600W Tetrode (switchbart) i ren klasse A helt ned til under 1 Ohm uten noe negativ feedback. Disse forsterkerne vil stå oppkoblet på hver sin dedikerte 32A kurs.

    Strømforsyningene vil få tre monitorer på toppen. Den til venstre er for å kontrollere +775VDC, +575VDC, +500VDC, og +335VDC spenningene (man velger spenning man vil sjekke med en switch). Den i midten for å sjekke filament +6.3VDC spenning og den til høyre er for å sjekke bias spenning. Master bias "pot" er ved siden av monitor displayet for bias og setter master bias nivå. Monitor displayet viser mellom 0 og -150 Volt DC. Master bias kan justeres helt ned for å sette forsterkeren i stand by.
    Forsterkeren vil ha et monitor display på toppen for bias justering. Å sette bias på forsterkeren er visstnok temmelig enkelt. Justeringsskruen finner man ved siden av hvert rør. Man velger hvilket rør man ønsker å sjekke med switchen ved siden av monitor displayet og justerer det man trenger.

    De vedlagte bildene er av en eldre modell med eldre design. Det nederste bildet viser et sett av disse monoblokkene med et sett av den tilhørende forforsterkeren.

    TRL_Power_1.jpg


    Tube_Reseach_Labs_PGTR_800.jpg

    TRL_Power_2.jpg


    TRL_Pre_og_Power.jpg

    Mvh
    Roysen
     
    • Liker
    Reaksjoner: TOH
    R

    Roysen

    Gjest
    Effektforsterkere for å drive mellombass (Tidal Audio Rumos):
    Disse monoblokkene får jeg ikke lov å si så my om ennå. Det som er helt klart er at dette vil bli Tidal Audios nye referanseforsterkere og at de vil bli batteridrevne transistor monoblokker. De vil bli vertikale tårndesign. Jeg har ingen bilder å vise av disse forsterkerne ennå. De vil stå oppkoblet på hver sin dedikerte 32A kurs.

    Mvh
    Roysen
     
    Sist redigert:
    R

    Roysen

    Gjest
    Effektforsterkere for å drive dypbass (Krell Master Reference Amplifier):
    Disse monoblokkene har jeg hatt en stund nå. De er enorme på alle mulige måter. 300 Kg hver på strømpelesten. 1 KW i 8 Ohm som dobler helt ned til 16 KW i 0,5 Ohm. Den har en kondensator bank på 3,3 Farad og en trafo på 40KVA. De vil stå oppkoblet på hver sin dedikerte 32A kurs.
    Krell_MRA_1.jpg


    Krell_MRA_2.jpg

    Mvh
    Roysen
     
    R

    Roysen

    Gjest
    Høytalere (Tidal Audio La Assoluta):
    Det er ingen hemmelighet at høytalerne i dette systemet er fra Tidal Audio. Dette er Tidal Audios nye referansehøytaler som ikke er sluppet på markedet ennå. Av den grunn får jeg ikke lov til å si så mye. Det jeg kan si er at disse, som dagens toppmodell, blir to høytalere på hver side. En dypbasshøytaler og en høytaler for mellombass, nedre mellomtone, øvre mellomtone og diskant. De er aktivt delt i dypbass og mellombass med medfølgende aktivt delefilter og passivt delt i nedre mellomtone, øvre mellomtone og diskant. Det er altså snakk om en fem-vegs konstruksjon. Kvalitet på elementer, komponenter, kabinettmateriale og finish er bortenfor alt jeg har hørt om før. Jeg kan legge til at den vil bli produsert i et begrenset opplag. Bare tre eksemplarer vil bli levert til det europeiske markedet. Jeg legger ut et bilde av dagens toppmodell T1 som en teaser så lenge. Så kommer jeg tilbake med mer info og bilder når jeg får lov.
    Tidal_Audio_T1.jpg

    Tidal_Audio_T1_2.jpg

    Tidal_Audio_T1_3.jpg

    Tidal_Audio_T1_5.jpg

    Tidal_Audio_T1_4.jpg

    Mvh
    Roysen
     
    Sist redigert:
    R

    Roysen

    Gjest
    "Ground Conditioner" (4x Entreq Tellus Silver):
    Siden jeg har såpass mange komponenter koblet sammen via signalkabler og disse komponentene også er koblet opp på ni forskjellige kurser (selv om kablene til de ulike kursene er like lange og svært korte samtidig som det står en strømrenser på hver kurs), frykter jeg for faren for brum på grunn av jordsløyfer. En slik "Ground conditioner" skal utjevne impedanse mellom de ulike jordbanene og dermed eliminere slik brum. Jeg vet egentlig ikke ennå om jeg trenger et slikt produkt og jeg vet ikke hvor godt det fungerer. Jeg er imidlertid villig til å forsøke dette som en løsning dersom problemet skulle oppstå da kostnaden er minimal for det valgte produktet. For å kunne koble til alle de aktive komponentene i dette anlegget når jeg benytter det valgte produktet må jeg ha fire slike "Ground conditioners" koblet sammen i parallell for at de skal utgjevne impedansen seg i mellom. Det valgte produktet er Entreq Tellus Silver. Produktet er helt passivt og skal derfor kobles til strømnettet. Alle de aktive komponentenes chassis må kobles til "Ground conditioneren".
    EntreQ_Tellus_Silver.jpg

    Mvh
    Roysen
     
    Sist redigert:
    R

    Roysen

    Gjest
    Rack (Harmonic Resolution Systems MXR rack & Harmonic Resolution Systems M3X Isolasjonsplattformer):
    Valget av rack i dette anlegget har falt på referanseproduktet fra en Harmonic Resolution Systems. Finish blir valnøttrot som på de fem øverste bildene.

    Harmonic_Resolution_Systems_3.jpg

    Harmonic_Resolution_Systems_2.jpg

    Harmonic_Resolution_Systems_4.jpg

    Harmonic_Resolution_Systems_5.jpg

    Harmonic_Resolution_Systems_6.jpg

    Harmonic_Resolution_Systems_1.jpg

    Mvh
    Roysen
     
    Sist redigert:
    R

    Roysen

    Gjest
    STRØM:
    Jeg gjentar mye av det jeg skrev i de andre trådene omkring strøm fordi de tre anleggene kommer til å dele noe av det samme strømopplegget og det øvrige som ikke deles vil være svært likt for de to anleggene.

    Slik jeg ser det er strøm et nokså komplisert tema med mange fasetter å ta hensyn til. Jordkvalitet, stabil spenning, stabil frekvens, jordsløyfer, støy og ikke minst nok strøm. Nok strøm er forøvrig i mine øyne ikke nok i et kompromissløst anlegg. Det er min erfaring at det er viktig med "headroom" slik at spesielt forsterkere kan få nok strøm til å gjengi transienter uten å klippe. De fleste mener nok at en 16A kurs med 2,5 eller 4 kvadrats kabel til anlegget med flere uttak er å foretrekke. Grunnen til dette er at med en kurs hvor kontaktene sitter nære hverandre på veggen er en sikker måte å unngå jordsløyfer på. Samtidig er 16A veldig praktisk med hensyn til at man kan benytte vanlige støpsler og kontakter når kursen ikke er på mer enn 16A.

    16A kan imidlertid være for lite for en del effektforsterkere. Det kan føre til at man trenger større enn 16A kurs til effektforsterkerne samtidig som det da ikke lar seg gjøre å benytte vanlig standard 16A støpsler og kontakter til effektforsterkerne. Dersom man da samtidig fortsatt ønsker å benytte de mer praktiske 16A støpslene og kontaktene til front-end utstyret er man tvunget til å installere flere kurser. Det er vel da jordsløyfer har en tendens til å bli et problem.

    Jeg skal ikke begi meg ut på noen detaljert forklaring av problemet rundt jordsløyfer, men kort fortalt oppstår jordsløyfer ved at det finnes flere veier strømmen kan ta til jord hvor de forskjellige veiene har forskjellig potensialet som igjen medfører ulik impedanse og brum. En løsning er å installere alle komponentene på en kurs. En annen løsning er å installere såkalte "ground conditioners" som det har kommet noen av på markedet. Disse utjevner potensialforskjellene mellom de forskjellige jordforbindelsene. En tredje mulighet er å installere galvanisk skille mellom komponentene. En del strømrensere har innebygget galvanisk skille.

    Forøvrig er det mange som mener at man kan omgå hele problematikken med jordsløyfer og dårlig jordkvalitet (som også kan medføre støy i anlegget) ved å ikke koble det elektriske opplegget til jord i det rommet anlegget skal stå i. Andre mener at man kan forbedre jordkvaliteten ved å banke ned et eller flere jordspyd og koble de til jordterminalene i sikringsskapet. Ringjord er et enda mer påkostet alternativ hvor man graver ned en jordkabel rundt huset. En slik jordkabel har mye større kontaktflate til jord enn et jordspyd. En kombinasjon av ringjord og spyd kan også installeres.

    Støy fra andre elektriske apparater som står tilkoblet strømopplegget kan gi støy i stereoanlegget. For å unngå dette sies det at man skal ha dedikerte kurser som det ikke er koblet andre elektriske apprater til enn anlegget. Her kommer det da også strømrensere inn som på mange ulike måter med ulike teknologier renser strømmen for støy, stabiliserer spenningen og frekvensen.

    Videre er nok strøm selvsagt noe av det viktigste. Det er av avgjørende betydning at når forsterkerne skal gjengi transienter så er den tilkoblet en strøminstallasjon som kan gi nok strøm til at disse transientene kan gjengis uten klipping eller at spenningen faller over strømkabelen. Dette har lite med størrelsen på sikringen å gjøre, men mer med kvadratet på kabelen mellom sikringen og kontakten.

    Til slutt finnes det audiofile støplser, kontakter, kabler, sikringer og sikringsskap som på ulike måter med ulike matrialer kan bidra til bedre lyd i anlegget ved å forbedre strømtilførselen. Ikke alle slike produkter er forbedringer. Så her må man vise litt sunn skepsis og forsøke seg litt frem.

    I mitt tilfelle hvor jeg ønsker en løsning uten kompromisser har jeg valgt å forsøke å addressere alle disse problemene og utfordringene på best mulig måte. I husets hovedsikringsskap er det installert en 80A trefaset hovedsikring. Etter denne hovedsikringen og selve måleren er det laget en splitt i skapet. Ut fra den ene enden i denne splitten er det installert en kabel som fører til resten av innmaten i husets hovedsikringsskap som dekker huset strømbehov foruten til stereoanlegg. Ut fra den andre enden i splitten er det installert en 20 kvadrats trefaset kabel som er trukket ut av veggen og rundt huset til ytterveggen rett utenfor stueanlegget. Innenfor denne veggen er kabelen terminert i en ny splitt. Denne splitten har tre utganger. En utgang til hvert av de tre anleggene jeg planlegger. En av disse kablene skal derfor lede inn i lyttehuset i hjørnet ved den ene kortveggen der dette anlegget skal stå. Denne kabelen vil bli en 20 kvadrat trefaset kabel som i andre enden vil bli terminert i en egen underfordeling (sikringsskap uten hovedsikring) på innsiden av veggen som anlegget skal stå på. Denne underfordeleren vil for dette anlegget bli modellen Zero Ohm fra produsenten Isoclean. I underfordelingen er innmaten ferdiginstallert og i mitt tilfelle vil det blant annet inneholde seks 32A kurser (en til hver effektforsterker) og åtte 16A kurser. Ut fra kursene i skapet vil det bli benyttet en spesiell kabel støpt i sølv fra Oyaide til 16A kursene hvor støplsene vil bli toppmodellen til Furutech. På hver av forsterkerkursene vil det bli installert 20 kvadrats kabler som skaffes av elektrikker. De vil bli terminert med Phillp Hauge rundstikk på hver kurs. Tanken er at hver av front end komponentene skal ha hver sin kurs samt at forsterkerne skal ha hver sin kurs. Alle kablene mellom underfordeling og vegguttak vil bli like lange.

    Splitten i sikringsskapet er laget for å skille strømbanen for anlegget og resten av husets elektriske apparater fra hverandre så tidlig som mulig for å separere anleggets kurser fra støyen fra husets apparater. Av samme årsak er det også lagt opp fjorten kurser til anlegget. Hver front-end komponent (CD-spiller, SACD-spiller, Hi-res PCM-spiller, musikkserver, platespiller, phono forforsterker, forforsterker og delefiltere) har fått sin dedikerte kurs for å separere støyen fra hverandre. Det er forøvrig planlagt med en dedikert strømrenser på hver av 16A kursene i tillegg til en ground conditioner for hele anlegget. Årsaken til at alle kablene mellom sikringene og vegguttakene vil bli like lange er for å unngå potensialforskjeller og dermed jordsløyfer.

    Siste fase av strømopplegget vil bli å legge ned en kombinasjon av ringjord og jordspyd nedgravd rundt det nye lyttehuset. Denne ringjorden skal kobles til jordterminalen i husets hovedsikringsskap og i underfordelerne til hvert anlegg.

    Legger ved bilder av sikringsskapet.

    Isoclean_Zero_Ohms.jpg


    Isoclean_Zero_Ohms_3.jpg

    Isoclean_Zero_Ohms_2.jpg

    Mvh
    Roysen
     
    R

    Roysen

    Gjest
    Sånn. Thats it. Dette anlegget blir nok mest utfordrende å få til å spille optimalt fordi de tre forsterkerne er så forskjellige. Jeg har dog blitt lovet at delefilteret skal ha noen innstillingsmuligheter som skal kunne gjøre det mulig.

    Mvh
    Roysen
     
    L

    larkus

    Gjest
    Voldsomt fint og kostbart utstyr du ramser opp her, Roysen. Hvilket tidperspektiv har du på dette prosjektet? Er dette dine endelige valg, eller er det rom for forandringer?
    Hva har du av utstyr i ditt eie pr. dags dato som skal inn i oppsettene dine?

    mvh
    larkuz

    Edit: Tar meg den frihet å legge ut prisen på dagens toppmodell fra Tidal, T1
    road003.jpg
     
    Sist redigert:
    R

    Roysen

    Gjest
    Jeg har et tidsperspektiv på to - tre år for å få alle systemene på plass og to år på selve bygget. Det meste er bestemt. Det kan bli noen forandringer på kildekomponentene dersom det skulle komme andre nye produkter før alt er på plass. Når alt er på plass er imidlertid dette sluttstreken. Da blir det ikke flere endringer. Da er det musikk som gjelder.

    Mvh
    Roysen
     
    Sist redigert:
    R

    Roysen

    Gjest
    Voldsomt fint og kostbart utstyr du ramser opp her, Roysen. Hvilket tidperspektiv har du på dette prosjektet? Er dette dine endelige valg, eller er det rom for forandringer?
    Hva har du av utstyr i ditt eie pr. dags dato som skal inn i oppsettene dine?

    mvh
    larkuz

    Edit: Tar meg den frihet å legge ut prisen på dagens toppmodell fra Tidal, T1
    Vis vedlegget 188093
    Jeg regner med at du forstår at veiledende pris egentlig ikke er helt relevant i denne sammenhengen. Av den grunn fokuserer jeg relativt lite på pris i alle mine tråder.

    Mvh
    Roysen
     
    L

    larkus

    Gjest
    Jeg forstår det, men jeg regner med at dette blir svindyrt uansett. Etter min oppfatning tar du en enorm risiko her, Roysen. Mye av utstyret du ramser opp har du ikke hørt eller prøvd, og en del av det er ikke kommet på markedet ennå. En gyllen regel er at jo dyrere utstyret er, jo større utfordring er det å få det til å spille med sitt fulle potensiale. Men jeg regner med at du ikke er av dem som innbiller seg at det bare er å kjøpe fra øverste hylle og koble opp, og at godlyden dermed er i boks. Du må nok smøre deg med en solid porsjon tålmodighet og regne med møysommelig eksperimentering og jobbing før lyden sitter slik du vil ha den.
    Jeg kan ikke si annet en lykke til med prosjektet.

    mvh
    larkuz
     

    HCS

    En vanlig fyr fra bygda..
    Ble medlem
    22.02.2007
    Innlegg
    26.719
    Antall liker
    32.598
    Sted
    Nesten Gjøvik..
    Torget vurderinger
    28
    Jeg synes du er tøff på mange måter Roysen. Du trår til og kjøper ting som de færreste har hørt om. Og koster gjør det også. Men innerst inne, tror du at du er ferdig om tre år ? Vil du ikke oppgradere videre ? Det vil komme nye ting på kildesiden, nye materialer i høytaler elementer osv osv.. Bare litt nyskjerrig på psykologien i det med å si at en er ferdig når dette er i hus... Jeg hadde ikke greid å stoppe... :)
     
    R

    Roysen

    Gjest
    Selvsagt må det jobbes med lyden. Din gyldene regel tror jeg dog kanskje ikke du har noe særlig grunnlag for å mene. I hvert fall er jeg ikke enig. Alt utstyr må det jobbes med. Imidlertid svarer etter min erfaring høyere kvalitet mye raskere enn utstyr av mindre kvalitet.

    I mine øyne handler dog matchingen mest om rom vs høytaler vs forsterkere og i noe mindre grad tonearm vs pickup vs phono forsterker. Det øvrige utstyrete handler mer om å tilføre den lydkarakteristikken man ønsker til anlegget og er ikke nødvendigvis en like avgjørende match for å få anlegget til å spille optimalt. Høytalerne og forsterkerne har jeg bra kontroll på selv om de eksakte modellene ikke er på markedet ennå. Jeg kjenner godt til lydsignaturen fra andre produkter fra alle disse produsentene. Når det gjelder høytaler vs rom har jeg outsourced den problemstillingen. Jeg forventer at de som jobber med det vet hva de holder på med og at resultatet vil bli bra.

    Jeg er ikke spesielt redd selv om jeg selvsagt er klar over at dette vil bli mye jobb.

    Mvh
    Roysen
     
    Sist redigert:
    R

    Roysen

    Gjest
    Jeg synes du er tøff på mange måter Roysen. Du trår til og kjøper ting som de færreste har hørt om. Og koster gjør det også. Men innerst inne, tror du at du er ferdig om tre år ? Vil du ikke oppgradere videre ? Det vil komme nye ting på kildesiden, nye materialer i høytaler elementer osv osv.. Bare litt nyskjerrig på psykologien i det med å si at en er ferdig når dette er i hus... Jeg hadde ikke greid å stoppe... :)
    Faktisk tror jeg at jeg skal klare det. Det handler om å snu fokus. Nå bruker jeg enormt med tid på holde meg oppdatert om hva som er nytt og hot på markedet. Dersom jeg bevisst slutter å gjøre det og i stedet skifter fokuset og tidsforbruket til musikk vil jeg i hvert fall være langt på veg tror jeg. Når det er sagt mener jeg ikke at jeg kommer til å la være å oppgradere det utstyret jeg har dersom det tilbys slike fra leverandørene. Det jeg mener er at jeg ikke kommer til å skifte ut utstyret.

    Mvh
    Roysen
     

    HCS

    En vanlig fyr fra bygda..
    Ble medlem
    22.02.2007
    Innlegg
    26.719
    Antall liker
    32.598
    Sted
    Nesten Gjøvik..
    Torget vurderinger
    28
    Jeg synes du er tøff på mange måter Roysen. Du trår til og kjøper ting som de færreste har hørt om. Og koster gjør det også. Men innerst inne, tror du at du er ferdig om tre år ? Vil du ikke oppgradere videre ? Det vil komme nye ting på kildesiden, nye materialer i høytaler elementer osv osv.. Bare litt nyskjerrig på psykologien i det med å si at en er ferdig når dette er i hus... Jeg hadde ikke greid å stoppe... :)
    Faktisk tror jeg at jeg skal klare det. Det handler om å snu fokus. Nå bruker jeg enormt med tid på holde meg oppdatert om hva som er nytt og hot på markedet. Dersom jeg bevisst slutter å gjøre det og i stedet skifter fokuset og tidsforbruket til musikk vil jeg i hvert fall være langt på veg tror jeg. Når det er sagt mener jeg ikke at jeg kommer til å la være å oppgradere det utstyret jeg har dersom det tilbys slike fra leverandørene. Det jeg mener er at jeg ikke kommer til å skifte ut utstyret.

    Mvh
    Roysen
    Kloke ord det. Musikken i fokus er i lengden det beste utbyttet, uansett hva en spiller på. :)
     

    Distinctive

    Æresmedlem
    Ble medlem
    04.12.2006
    Innlegg
    11.063
    Antall liker
    3.589
    Sted
    Stavanger
    Det er vel strengt tatt ingenting som heter 'veien til målet' - veien ER målet i highend sammenheng.....
    'Livet' er det som passerer mens man venter på noe bedre.
     
    L

    larkus

    Gjest
    Din gyldene regel tror jeg kanskje ikke du har noe særlig grunnlag for å mene. I hvert fall er jeg ikke enig.
    Mvh
    Roysen
    Det er mulig at jeg misforstår her. Men mener du i fullt alvor at jo dyrere utstyret er, jo lettere er det å få det til å spille skikkelig?

    mvh
    larkuz
     
    R

    Roysen

    Gjest
    Det er vel strengt tatt ingenting som heter 'veien til målet' - veien ER målet i highend sammenheng.....
    'Livet' er det som passerer mens man venter på noe bedre.
    Vel, det handler vel mye om hva man ønsker. Dersom man ønsker å fortesette med hobbien som en utstyrskarusell og liker å skru lyd, oppgradere, prøve nytt utstyr etc er det ikke noe i veien for at man kan ha en "veien er målet" filosofi. Forsåvidt er også der jeg er i øyeblikket. Jeg har imidlertid lyst til å bremse meg selv litt samtidig som jeg har lyst til å benytte mer tid på å utforske og lære mer om musikken.

    Av den grunn tenker jeg nå at jeg skal gjøre et ærlig og redelig forsøk på å kurere oppgraderingskløen nå og deretter kutte ut hifi blader, stadig søken på internet etter komponentnyheter etc. I stedet skal jeg bruke den tiden på å utforske musikk. Håpet er at disse anleggene klarer å gjengi musikken slik at jeg ikke nødvendigvis føler noe behov for "mer".

    Mvh
    Roysen
     
    R

    Roysen

    Gjest
    Din gyldene regel tror jeg kanskje ikke du har noe særlig grunnlag for å mene. I hvert fall er jeg ikke enig.
    Mvh
    Roysen
    Det er mulig at jeg misforstår her. Men mener du i fullt alvor at jo dyrere utstyret er, jo lettere er det å få det til å spille skikkelig?

    mvh
    larkuz
    Det er du som snakker om pris. Jeg snakker om kvalitet. Kvalitetsutstyr responderer raskere og er lettere å få til å spille bra enn utstyr av dårligere kvalitet. Du mener kanskje det som skal til for å få utstyret til å spille optimalt (som jeg er noe litt annet enn å få det til å spille bra). Da er jeg i så fall enig at det krever mye jobb. Det er jeg imidlertid ikke redd for at jeg skal få til med hjelp fra nettverket jeg har rundt meg.

    Mvh
    Roysen
     

    BT

    Æresmedlem
    Ble medlem
    13.10.2005
    Innlegg
    20.948
    Antall liker
    6.127
    Den gylne regelen der er ikke så dum. Det er sikkert lettere å ta ut det fulle potensialet dersom potensialet er lavt enn hvis det er høyt. Likevel tror jeg de felste hifi-interesserte foretrekker høyt potensiale.
     

    Stereofix

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    04.07.2005
    Innlegg
    622
    Antall liker
    526
    Sted
    Tromsø
    Torget vurderinger
    1
    Fordeligen som er avbildet er vel ikke helt etter Nek400. Er krav til allpolig frakobling, der begge polene legger ut samtidig. Også krav til jordfeilbryter. Fordelingen på bilde ligner mere på et 400v tn-c-s anlegg ( nedre skinne på bilde er felles N-leder)


    Stereofix
     
    R

    Roysen

    Gjest
    Hei, Stereofix.

    Dette stemmer sikkert. Jeg har ikke noe greie på dette. Det blir uansett en autorisert elektriker som skal foreta installasjonen. Jeg regner med han sier fra i tilfelle uregelmessigheter. I så fall velges noe annet.

    Kanskje du kan si noe om fordelingen jeg har tenkt å benytte i det andre anlegget også (den nederste på siden i linken)?

    http://www.hifisentralen.no/forumet...61-roysens-furtebu-del-1-a-3.html#post1554256


    Mvh
    Roysen
     
    • Liker
    Reaksjoner: GSH

    EHED

    Bransjeaktør
    Ble medlem
    15.03.2010
    Innlegg
    1.256
    Antall liker
    258
    Sted
    Nordby
    Torget vurderinger
    3
    Hei igjen,

    Er du sikker på at det holder med 80 kvadrat stort rom?
    Får du plass til alt utstyret i det lille rommet:)

    Neida, spøk tilside, dette blir spennende å følge med på!

    Arbiter på Magico må jeg få høre, da jeg tror dette skal spille veldig etter mine preferanser....
     
  • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Laster inn…
Topp Bunn